Dovolená odděleně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37
10.2.20 16:29

@unuděná termín je v půlce května a Chorvatsko na začátku července…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.2.20 16:41

@neila To vím jenže když jsem se snažila zakročit do výchovy tak jsem byla ta špatná že o výchově nic nevím, že jsem moc mladá a navíc že to pochopím až budu mít vlastní děti. A zavládly hádky, přítel se pak radil se spoustou lidma a časem dostál k tomu že mám pravdu a že je rád že tu pro ně jsem ale občas je to boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
10.2.20 16:41
@Lola14 píše:
@zrcadlo A proč myslíš že bych se dotazovala na radu či názor pokud bych si něco vymýšlela? To by mi asi k ničemu nebylo… Potřebuju poradit co s tou situací mám dělat jinak bych sem nepsala :) Ale pro tebe to klidně zjednodušším Přítel má jediný termín dovolené který si zvolil strávit jen se synem ano mrzí mě to protože půl roku na to jednou na hory jen oni dva a na dotaz jestli by nechtěl vymyslet něco společného mi řekl že chápe mé důvody proč bych chtěla společnou dovolenou a né se dělit a zhruba po týdnu přišel s tím že jsem najednou sobecká tak jsem mu řekla aby jel že teda s malou taky někam pojedu abychom neseděli doma na zadku tak mi řekl že sama s malou rozhodně nepojedu na takovou dobu bez něj že mu to chci udělat na truc. Dovolil mi víkend někde sama ( protože to má volno a může se postarat ) ale bez malé. Takže když chci čas trávit společně je to sobecké a když chci vypadnout jen s malou bez něj tak je to taky špatně takže jsme se dostali do situaci kdy on může a je to v pořádku ale já nesmím…

A když to tedy nechceš udělat na truc, tak co ti brání odjet na dovolenou s malou přesně v termínu, kdy oni budou v tom Chorvatsku? Tam ten argument, že ho necháte doma samotného a on si neužije dceru padá, ne?
Jinak mi přijde vcelku velkorysé, že je chlap ochotný se postarat už o několikaměsíční dítě celý víkend a poslat ženu na wellness. A chápu ho, že v době, kdy se děti mění pomalu každý den, chce ty pokroky dcery vidět a nechce být bez ní týden. Mně to přijde sympatické (samozřejmě záleží na tom, jak se to podá).
Zkus mu navrhnout, že tedy ve stejném termínu se rozjedete na dovolené (on se synem do Chorvatska a ty s dcerou někdo po ČR - osobně bych fakt doporučila spojit to s někým, s prarodiči, s kamarádkou apod. - už jen pro klid např. při odchodu do sprchy apod.), a uvidíš, co ti řekne. Jestli bude i tak striktně proti, tak vymýšlí blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.2.20 16:50

@zrcadlo možná máš pravdu že mu jde o to kdy bych odjela… Protože když odjedu v době kdy budeme mít malého tak se nebude mít kdo postarat takže mu tím přidělám starosti zas když odjedu v týdnu kdy ho nemáme tak by byl do čista sám.. Akorát mi tam teda stále nesedí to že on se pro něco rozhodne a já se musím podřídit a dělat vše možné aby jsme oba došli ke kompromisu a byli spokojený oba ale když chci něco já tak jsem hned sobecká a špatná a on nemusí nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
10.2.20 16:57

@Lola14 takže dovolená hned na konci šestinedělí, při přenášení třeba i jen měsíc po porodu, tak to bych nejela k moři v žádném případě, manžela poslala se synem a byla v klidu doma. Teď jsi těhotná a určitě přecitlivělá (není v žádném případě výčitka), tak si to bereš moc. Ale to se vyjadřuji jen k té dovolené, ne už k tomu, jakým způsobem probíhá komunikace a (ne) výchova syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
10.2.20 17:02

No a k tomu „očistky“ a šestinedělí..
tak to chci fakt být domááá a klid
a ne někde se trmácet na pláž a tam stejně trpět (pláč/únava/plínky/kojení)
sakra, tak není lepší těm klukům dát křídla a ať si to Chorvatsko spolu po chlapsku užijí!??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
10.2.20 17:03
@Lola14 píše:
@zrcadlo možná máš pravdu že mu jde o to kdy bych odjela… Protože když odjedu v době kdy budeme mít malého tak se nebude mít kdo postarat takže mu tím přidělám starosti zas když odjedu v týdnu kdy ho nemáme tak by byl do čista sám.. Akorát mi tam teda stále nesedí to že on se pro něco rozhodne a já se musím podřídit a dělat vše možné aby jsme oba došli ke kompromisu a byli spokojený oba ale když chci něco já tak jsem hned sobecká a špatná a on nemusí nic

Tak zkus smířlivou cestu, řekni mu „Letos jeďte a užijte si to. A že jsem tak tolerantní, tak co kdybych příští rok naplánovala a vybrala dovolenou já? Bavilo by mě vybírat lokality, prohlížet si na googlu street view možných dovolených příští rok, hledat zábavu v okolí pro kluka i nejlepší zázemí pro mě a malou.“
Fakt bych to nechala letos plavat a nehledala za každou cenu principy, které by znamenaly jen komplikace. Vezmi si kdyby malá špatně snášela cestování (ne každé dítě je v autě nadšené), jeli byste na noc a malá by probrečela půl cesty, rázem by ve stresu bylo celé osazenstvo. Další věc je klimatizace, která může s miminky fakt zacloumat (koneckonců znám dost případů, kdy děti po příjezdu na dovolenou chytly projevy angíny, většina to měla z klimatizace z auta během dlouhé cesty). Otec a syn si fakt zaslouží pánskou jízdu, koneckonců bude mít otec i příležitost se synem probrat, jak to bude s mladší ségrou a že další rok už pojedete na dovolenou spolu a ségra už bude možná sama chodit (pro toho kluka to taky musí být náročné, taky může mít strach, že bude odsunutý na vedlejší kolej, a je důležité, aby mu táta dal najevu „jsem tu dál pro tebe, svůj prostor si najdeme, ale taky už je na světě malá ségra a jen co povyroste, budeme trávit čas i s ní a bude se to občas muset přizpůsobit i jejím potřebám“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.2.20 17:19

@zrcadlo to by bylo krásný kdyby takhle uvažoval ale neuvažuje.. Opravdu vše točí jen kolem syna… Posledně jsme se bavili o tom jaké to asi bude až tu budou oba a prohlásil že kdyby náhodou malá byla nemocná tak že syna rozhodně po doktorech vláčet nebudu že mu zařídíme hlídání.. tak jsem se ho zeptala a co opačný případ kdy malej bude nemocný a já potáhnu zdravou holku po doktorech… Nebo když malá bude nemocná a bude potřeba syna někde vyzvednout ( pokud vím tak prostě to tak je že není jiná možnost než „jdeme všichni“) ale to se mu prostě nelíbilo… Takže pochybuju že by synovi vysvětloval že se bude muset i on podřizovat… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
10.2.20 17:25
@Lola14 píše:
@zrcadlo to by bylo krásný kdyby takhle uvažoval ale neuvažuje.. Opravdu vše točí jen kolem syna… Posledně jsme se bavili o tom jaké to asi bude až tu budou oba a prohlásil že kdyby náhodou malá byla nemocná tak že syna rozhodně po doktorech vláčet nebudu že mu zařídíme hlídání.. tak jsem se ho zeptala a co opačný případ kdy malej bude nemocný a já potáhnu zdravou holku po doktorech… Nebo když malá bude nemocná a bude potřeba syna někde vyzvednout ( pokud vím tak prostě to tak je že není jiná možnost než „jdeme všichni“) ale to se mu prostě nelíbilo… Takže pochybuju že by synovi vysvětloval že se bude muset i on podřizovat… :(

A proč jsi s ním tedy chtěla mít dítě? Nezlob se, ale působíš na mě tím dojmem ženy, která od počátku doufá, že čím víc si chlapa zaháčkuje, tím víc se chlap změní, a potom je nešťastná, že k té změně nedošlo. Tohle jste přeci měli mít dávno prodiskutované ještě předtím, než jste se o dítě začali snažit, ne? Jestli máte dostatek financí, tak si ten režim můžete nastavit úplně v klidu (mít paní na hlídání, mít paní na úklid - není to ostuda dát práci někomu dalšímu, naopak).
A syn už je na světě, dcera ještě ne, neboj, on se z ní tatínek taky poprdí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.2.20 17:31

@zrcadlo on takhle začal mluvit až teď… Do té doby byl.. jiný stále tvrdil jak budem všichni spolu a že nebude dělat rozdíly a najednou došlo tvrdý na tvrdý a začal hrozně upřednostňovat syna… Syn bude mít největší pokoj protože je nejstarší i když tu tolik času netráví prakticky ten pokoj bude prázdný.. a malá bude odstrčená v ložnici aby malej mohl řádit po bytě i když má svůj pokoj ve kterém má dost místa kde si může hrát… Teď nedávno s tím doktorem že nebudu zdravého syna nikde vystavovat nemocem když budu potřebovat jít s malou ale když bude syn nemocný a dcera zdravá tak jí vláčet budu a je to v pořádku… Teď teda že jedinou dovolenou kterou má bude trávit se synem ale já s malou sama nikam nesmím a společně taky nemůžeme vzhledem k okolnostem… Nevím prostě co si o tom všem myslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
10.2.20 17:35

@lucka_mac a jak všechny děti zvládáš? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106614
10.2.20 17:35
@Lola14 píše:
@zrcadlo A proč myslíš že bych se dotazovala na radu či názor pokud bych si něco vymýšlela? To by mi asi k ničemu nebylo… Potřebuju poradit co s tou situací mám dělat jinak bych sem nepsala :) Ale pro tebe to klidně zjednodušším Přítel má jediný termín dovolené který si zvolil strávit jen se synem ano mrzí mě to protože půl roku na to jednou na hory jen oni dva a na dotaz jestli by nechtěl vymyslet něco společného mi řekl že chápe mé důvody proč bych chtěla společnou dovolenou a né se dělit a zhruba po týdnu přišel s tím že jsem najednou sobecká tak jsem mu řekla aby jel že teda s malou taky někam pojedu abychom neseděli doma na zadku tak mi řekl že sama s malou rozhodně nepojedu na takovou dobu bez něj že mu to chci udělat na truc. Dovolil mi víkend někde sama ( protože to má volno a může se postarat ) ale bez malé. Takže když chci čas trávit společně je to sobecké a když chci vypadnout jen s malou bez něj tak je to taky špatně takže jsme se dostali do situaci kdy on může a je to v pořádku ale já nesmím…

Ale on není snad tvůj velitel, aby ti povoloval co můžeš a co ne. On jede se svým dítětem, ty zase se svým… vyrovnaný stav

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.2.20 17:36

@Lola14 k některým věcem musíte asi oba ještě dozrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.2.20 17:38
@Venetia píše:
Ale on není snad tvůj velitel, aby ti povoloval co můžeš a co ne. On jede se svým dítětem, ty zase se svým… vyrovnaný stav
…bych si dovolila podotknout, že, ona pojede s jejich, zatímco on jen se svým. Já tam nic vyrovnaného nevidím teda :think: že ji nemá co omezovat, to souhlasím, samozřejmě. Ale jinak…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106614
10.2.20 17:43
@zrcadlo píše:
A když to tedy nechceš udělat na truc, tak co ti brání odjet na dovolenou s malou přesně v termínu, kdy oni budou v tom Chorvatsku? Tam ten argument, že ho necháte doma samotného a on si neužije dceru padá, ne?
Jinak mi přijde vcelku velkorysé, že je chlap ochotný se postarat už o několikaměsíční dítě celý víkend a poslat ženu na wellness. A chápu ho, že v době, kdy se děti mění pomalu každý den, chce ty pokroky dcery vidět a nechce být bez ní týden. Mně to přijde sympatické (samozřejmě záleží na tom, jak se to podá).
Zkus mu navrhnout, že tedy ve stejném termínu se rozjedete na dovolené (on se synem do Chorvatska a ty s dcerou někdo po ČR - osobně bych fakt doporučila spojit to s někým, s prarodiči, s kamarádkou apod. - už jen pro klid např. při odchodu do sprchy apod.), a uvidíš, co ti řekne. Jestli bude i tak striktně proti, tak vymýšlí blbosti.
Když jede na dovolenou bez nich tak ji taky neuvidí, proč by to mělo vadit jindy?
@Lola14 píše:
@zrcadlo možná máš pravdu že mu jde o to kdy bych odjela… Protože když odjedu v době kdy budeme mít malého tak se nebude mít kdo postarat takže mu tím přidělám starosti zas když odjedu v týdnu kdy ho nemáme tak by byl do čista sám.. Akorát mi tam teda stále nesedí to že on se pro něco rozhodne a já se musím podřídit a dělat vše možné aby jsme oba došli ke kompromisu a byli spokojený oba ale když chci něco já tak jsem hned sobecká a špatná a on nemusí nic
No to jsou teda důvody… neumí se postarat o vlastní dítě? A dočista sám… To znamená co… Nesamostatny jedinec?
@Lola14 píše:
@zrcadlo on takhle začal mluvit až teď… Do té doby byl.. jiný stále tvrdil jak budem všichni spolu a že nebude dělat rozdíly a najednou došlo tvrdý na tvrdý a začal hrozně upřednostňovat syna… Syn bude mít největší pokoj protože je nejstarší i když tu tolik času netráví prakticky ten pokoj bude prázdný.. a malá bude odstrčená v ložnici aby malej mohl řádit po bytě i když má svůj pokoj ve kterém má dost místa kde si může hrát… Teď nedávno s tím doktorem že nebudu zdravého syna nikde vystavovat nemocem když budu potřebovat jít s malou ale když bude syn nemocný a dcera zdravá tak jí vláčet budu a je to v pořádku… Teď teda že jedinou dovolenou kterou má bude trávit se synem ale já s malou sama nikam nesmím a společně taky nemůžeme vzhledem k okolnostem… Nevím prostě co si o tom všem myslet

Možná bys mu měla říct, že až bude dcerka na světě už nebudeš mít čas na obskakovani jeho syna a bude se muset víc starat on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí