Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@PepiKo píše:
Byli jsme v květnu s dcerou, nemá ani dva roky. Byla to krásná dovolená, vzpominame skoro každý den. Malá si to u moře užila, my jsme si po náročném roce odpočinuli.
Na konci léta se chystáme znovu. Nevím, co mate v okolí za lidi, nám to všichni přáli
no já se také bohužel s těma kecama, že něco zatáhnu sem apod. také dost setkávám…
asi lidi závidí… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, nechystáte se taky někdo s dětmi do Řecka?
Já se chystám. Sama s dětmi. Byla jsem i minulý rok.
Ahoj, moc prosím byl jste někdo už letos V Řecku s dětmi do 6 let a vyplňoval jste ten příjezdovy formulář (PLF)? Vyplnila jsem ho za sebe a jako spolucestujícíhi člena rodiny jsem vyplnila dceru, teď mi od nic přišel QR kód a ten formulář v Pdf a dcera tam není… Měli jste to taky tak? Děkuji A.
Dítě tam být musí, pokud tam není vyplněné tak vás nepustí vůbec do letadla. Po 23hod dne před odletem, nelze opravit. Lze pak vyplnit nový formulář a letět další den. Tak jsme to nakonec vyřešili my…
Moc děkuji za info
. Kde byla chyba? Vyplňování mě čeká zitra.
To bohužel nevíme, zřejmě nějaká chyba v formuláři. Protože napodruhé jsem vyplnila úplně stejně a už tam dcera byla. A prý se to ten den stalo vícero lidem
Byla jsem vloni a byla jsem i letos. Vloni tak o 70% mene lidi, prazdne plaze i mesta, letos uz je to horsi, turistu je o hodne vice.
Naockovana uz jsem a covid jsem nemela. Blbe kecy jsem poslouchala vloni, od blizkeho cloveka, ze kdo jede k mori je nezodpovedny deb. l a tak. ![]()
Neres, na dovcu jedte, staci dodrzovat nejaka pravidla a ockovani jste. Blbe kecy neposlouchej a s tema co je vedou omez kontakt na naproste minimum ![]()
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak to vypadá aktuálně na Kosu, máme vybraný hotel, ale stále váháme. Máme v plánu vyrazit v srpnu se dvěma dětmi. Děkuji za info:-)
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak to vypadá aktuálně na Kosu, máme vybraný hotel, ale stále váháme. Máme v plánu vyrazit v srpnu se dvěma dětmi. Děkuji za info:-)
A kvůli čemu váháte? My se chystáme příští týden na Krétu a nemám s tím ani malinkatý vnitřní problém. Všechna různá turistická místa v ČR jako zámky, hory, zoo, rozhledny jsou narvané lidmi k prasknutí. Takže nepovažuju cestování do zahraničí za větší riziko.
Asi máte pravdu, když vidím některá místa v ČR. My jsme s manželem naočkovaní, spíš mám obavu o děti (9 a 11), aby nebyl nějaký problém při cestě zpět, někdo nebyl pozitivní.
Má prosím někdo čerstvou zkušenost s návratem do ČR - testy jsou povinné až po příletu, nebo jste se museli testovat ještě v Řecku? jde mi o syna 6 let, my jsme už naočkovaní…
Stále váháme…
děkuji moc přeji pěkné léto!
@MartyRich do 5 dnů po návratu, stačí antigen. Prileteli jsme v neděli, byli jsme dneska. V Řecku nic.
@renap píše:
@MartyRich do 5 dnů po návratu, stačí antigen. Prileteli jsme v neděli, byli jsme dneska. V Řecku nic.
Tak to jste mě uklidnila, děkuji! právě jsme zaplatili Rhodos ![]()