Dovolená s osmnáctiletou dcerou.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33969
26.5.23 11:06
@Kfětoslava píše:
Ahep není v pořádku

Neni, rozumela by si se zakladatelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
26.5.23 11:06
@Lama Lama píše:
8o

Přispěvatelka si lidově řečeno nevidí do huby. :) prý kdo v 18 chce jet s rodiči na dovolenou není normální, její děti s ní ale jezdily ještě na VŠ, logicky má tedy nenormální děti.

• Citovat
  • Upravit
19792
26.5.23 11:07
@deniiina píše:
Mě by teda zajímalo, jak má v 18 přispívat, když je nejspíš na střední, max chodí na brigádu a z výplaty si kupuje svoje blbůstky, aby nemusela matku pumpovat o každou stovku. A klidně si dokážu představit, že ty věci pak už dělá naschvál.

Napsal jsem někde, že má přispívat na domácnost?

Napsal jsem „Pokud nepřispívá na domácnost…“

A přispět pár stovkama anebo si aspoň vydělat může, pokud o prázdninách půjde na brigádu. A v domácnosti může taky pomáhat domácími pracemi.

A jestli naschvál plýtvá, tak ať se pak nediví, že je napomínána a pokud dělá nevlastnímu otci schválnosti, tak má návod, co dělat, aby ji vzali na společnou dovolenou: Těch schválností se zdržet a zapracovat na vztazích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
26.5.23 11:10
@eumedon píše:

A přispět pár stovkama anebo si aspoň vydělat může, pokud o prázdninách půjde na brigádu. A v domácnosti může taky pomáhat domácími pracemi.

A jestli naschvál plýtvá, tak ať se pak nediví, že je napomínána a pokud dělá nevlastnímu otci schválnosti, tak má návod, co dělat, aby ji vzali na společnou dovolenou: Těch schválností se zdržet a zapracovat na vztazích.

Soudnej rodič si od děcka na střední žádných pár stovek z letní brigády na domácnost stejně nevezme. A že doma nepomáhá, tam bych se podívala spíš na zakladatelku, že jí to nenaučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
26.5.23 11:11

Beru na dovolenou i sve deti, dokud ziji doma a dokud chteji. Nevidim duvod proc ne. A pokud nechces jet ve trech, jed jen s dcerou. V tom vubec nevidim problem. A syn opravdu nechce? On nabidku dostal a dcera ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19792
26.5.23 11:13
@blumen píše:
A proc ji na tu dovolenou a vylety neberete, kdyz ma zajem?

No, protože vzít na dovolenou někoho, kdo se nesnáší s mým partnerem, je zaručený návod, jak si tu dovolenou pokazit.
Chceš na dovolené místo odpočinku a relaxace neustále řešit konflikty a být v napětí, kdy propukne další? Tak si na ni přiber někoho, kdo se nesnáší s tvým partnetrem!
Kdyby měla skutečný zájem, tak zapracuje na tom, aby tohle riziko odpadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
26.5.23 11:16
@eumedon píše:
No, protože vzít na dovolenou někoho, kdo se nesnáší s mým partnerem, je zaručený návod, jak si tu dovolenou pokazit.
Chceš na dovolené místo odpočinku a relaxace neustále řešit konflikty a být v napětí, kdy propukne další? Tak si na ni přiber někoho, kdo se nesnáší s tvým partnetrem!

A nenapadlo tě, že se dá dovolená rozdělit? Jednu si udela s chlapem, druhou s dcerou. Vikednove výlety taky může někdy nabídnout jen dceři. Když už tam jsou z nějakého důvodu špatně vztahy, což by měla být hlavní věc k řešení.

• Citovat
  • Upravit
533
26.5.23 11:18

Dotaz vážně nechápu.
A ano, je NAPROSTO v pořádku, že se dcera zlobí, že ji nevezmete s sebou. Ne vy, ale TY. Přišlo by mi logické, že vyrazíš i někam s ní, sama… Nebo jí to minimálně nabídneš. Protoze takto to vypadá dost úděsně..

Dále mě zaráží poznámka o tom, že si děti nevydělávají, pokud studují tak je tu vyživovací povinnost.. A úvahy o tom, „až si najde přítele bude to jiné“.. přítele si může najít klidně i po 30…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
26.5.23 11:18
@Kfětoslava píše:
Ahep není v pořádku

Kez by byl kazdy v poradku „alespon“ tak jako ja, to by byl svet v poradku.

A pro Lamu: podlecsebe soudim tebe? Jsi totiz vedle jak ta jedle, jelikoz ja mam stale jen jednoho manzela a jsme spolu uz mnoho desitek let. Narozdil od tebe. :jazyk:

Tady spousta lidi pise, jak oni se svyma rodici jezdili vzdy na dovcu-je to ale uplne jina situace; kdyz uz jsou rodice rozvedeni a ziji s novymi partnery a to pisu ja, jejiz rodice se v mych 5 rozvedli a pak to zopakovali jeste i s dalsimi partnery kazdy nekolikrat.

Příspěvek upraven 26.05.23 v 11:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19792
26.5.23 11:19
@Pitaya1 píše:
A nenapadlo tě, že se dá dovolená rozdělit? Jednu si udela s chlapem, druhou s dcerou. Vikednove výlety taky může někdy nabídnout jen dceři. Když už tam jsou z nějakého důvodu špatně vztahy, což by měla být hlavní věc k řešení.

Napadlo. Je to také řešení. Ale není to dovolená s manželem, na které chce být i dcera, takže jsem to nepsal, páč mi to připadalo off topic. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
26.5.23 11:23
@eumedon píše:

Normální rodič po dítěti (v době vyživovací povinnosti) žádné finance chtít nebude. :roll: Pokud se tedy nenachází na sociálním dně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33969
26.5.23 11:24
@eumedon píše:

A napadlo tě, že ta nenávist bude pravděpodobně z jeho strany, a na té holce nevidí nic dobrého? Že mu prostě vadí ona, a i kdyby se nakrájela do nudlí, tak si stejně něco najde? A matka je na jeho straně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.5.23 11:26
@Ahep píše:
Dcera nema domaci povinnosti?
Je v byte jak na navsteve?

Mluvila si s ni o tom, ze se chova nevhodne?
Ma nejake mantinely?

Rozhodne bych v teto vasi situaci neuprednostnovala dceru pred partnerem; v 18 pokud je normalni, nikdo netrva na tom jezdit s rodici na dovcu.

S nami tedy nase decka rady jezdily na dovcu k mori ci do Alp lyzovat i kdyz uz studovaly VS, ale to proto, ze se jednalo o drahe destinace, kam by se se svymi protejsky jako studujici bez prijmu tezko samy podivaly
Kdyz jsme jezdily na pobyty v ramci CR, tak to uz zajem jezdit s nami nemely.

Tvoje dcera vas chce rozestvavat i na dovolene, takze ne, nebrala bych ji, kdyz se neumi chovat, a klidne bych ji to tak rekla. Zijeme jen jednou vsichni, nejde nic zopakovat a neni nutne ani prinosne svuj zivot komukoli obetovat a to ani vladtnim dospelym potomkum ne.

8o :zed: :cert:
To snad ne. Ty tu provokuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19792
26.5.23 11:27
@deniiina píše:
Soudnej rodič si od děcka na střední žádných pár stovek z letní brigády na domácnost stejně nevezme. A že doma nepomáhá, tam bych se podívala spíš na zakladatelku, že jí to nenaučila.

S těma penězma asi jo.
Ale to druhé: Pokud dcera stojí o společnou dovolenou ve třech, tak je to dobrá motivace a páka k tomu, přimět dceru k podílení se na domácích pracech a zapracovat na vztazích s otčímem.
Sice pozdě, ale přece.
Jinak… tohle jsou prkotiny, řeším to jako oddechovku. :)

P. S.: Pokud na vztazích nezapracuje, tak o společnou dovolenou buď nestojí, nebo to zkrátka nejde.
Ale jet na dovolenou se dvěma lidmi, kteří se nesnášejí, to bych asi nedal.

Příspěvek upraven 26.05.23 v 11:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
26.5.23 11:29
@Magdani píše:
Přeji hezký den. Minulý rok jsem se vdala. Manžel je tedy s námi ve společné domácnosti jeden rok. Mám dceru a syna osmnáct let. Syn má přítelkyni se kterou tráví volný čas. Dcera má pár kamarádek. Občas si vyjdou. Ale mezi námi, my jsme chodili ven mnohem častěji. A jaký je tedy problém? Jezdíme s manželem často na výlety a dovolené. Dcera mi už několikrát vyčetla: „Vy furt někam jezdíte na dovolenou a mě nevezmete.“ Ještě musím zmínit, že vztah mezi manželem a dcerou se velmi zhoršil. On jí něco řekne ohledně pomáhání v domácnosti, nebo třeba šetření vodou (takové ty řeči, které muži mají). Ona odsekne, hádá se. Ano, řekla mu, že tady bydlela dřív, a že jí nemá co říkat - tohle mi hodně mrzí) Se mnou se také pře. Náš vztah je nyní s dcerou horší než byl. Ale u nás vlastně je to o soužití čtyř dospělých lidí. A děti si nevydělávají. Tedy můj názor je, děti musí také pomoct s domácností. Ráda dceru vezmu na dovolenou. I jsem to měla v plánu. Ale ona mi předběhne výčitkami, a já mám po chuti. A společná dovolená nyní ve třech (já, dcera, manžel) asi nyní by nebyla dobrá, pokud se jejich vztah nezlepší. Syn už s námi jezdit nechce. A já se ptám, je v pořádku, aby se dcera zlobila, že jí nevezmeme na dovolenou? Ale já bych chtěla, aby se její chování k nám zlepšilo. Mám zatlačit na manžela, že s námi na dovolenou pojede? Mám jet s dcerou na dovolenou sama? Mám také názor, že v osmnácti by si měla plánovat volný čas bez nás. Ono, až bude mít přítele, bude vše jiné… Děkuji vám za rady, zkušenosti, postřehy… :)

Spíše bych se na to podívala jinak. Jak jste fungovali předtím, než sis může vzala? Jezdila jsi s dětmi na dovolené? Chtěli? Nebo už nechtěli?
Já třeba s našima cca od 16r jezdit už nechtěla. Ale znám děti, co jezdí ještě ve 24r (no jezdí, spíše využívají toho že se někam dostanou zadarmo).
Rozhodne v tobě nevidím špatnou matku jen kvůli tomuto, to mi přijde přehnané.
Pokud vztah dcery a manžela není ok, je třeba to řešit.
Dovcu bych řešila tak, že bych dceři nabídla, že spolu pojedete třeba na prodloužený víkend jen vy dvě. Popovídate se, odpočinete a třeba se od ní leccos dozvíš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí