Dovolená u moře cca 32tt. Byla jste některá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eva122
28.6.21 15:35

Letame z Německa pouze a ověřovala jsem si ze mě na palubu pustí do 36tt. A výhody jsem myslela spíš přednostní nástup, sedadla v předu a neomezené pití. Když jsem letěla tehdy těhotná všechno toto bylo tak mě zajímalo jestli se to třeba nezměnilo po 3 letech… ☺️️

• Citovat
  • Upravit
zlobivá_matka
28.6.21 18:20

Chtěla jsem letět minulý rok, nešlo o dovolenou, ale o návrat domů z Mexika, kde jsem ještě jako netěhotná byla navštívit rodinu a pandemie přechodně zavřela letiště.

Tenkrát mi řekli, že do letadla ve 3.trimestru už ne.

Taky jsem pojištěná, ale těhotenství ani porod žádné cestovní pojištění nekryje!!! Takže veškerá vyšetření a porod se platí za hotové (v Mexiku to vyjde přibližně na sto tisíc).

Závěr - pokud to není nutné, na cestování bych se vybodla.

• Citovat
  • Upravit
3792
28.6.21 18:49

Každá letecká společnost to má jinak, okolo 30. Týdne chtějí např. Potvrzení od lékaře. Osobně mi přijde daleko lepší 1-2 hodiny v letadle, než x hodin v autě. :palec: není pravda, že to pojištění nekrije. Jako občan EU je pojištěná všude, max si něco doplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zlobivá_matka
28.6.21 19:11

@Sisika9
Cíleně jsem hledala cestovní pojištění, které zahrnuje těhotenství a u všech je to v seznamu výjimek. Fakt.

• Citovat
  • Upravit
3792
28.6.21 19:23
@zlobivá_matka píše:
@Sisika9
Cíleně jsem hledala cestovní pojištění, které zahrnuje těhotenství a u všech je to v seznamu výjimek. Fakt.

Nejde o cestovní pojištění, ale o základní zdravotní pojištění občana EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
28.6.21 20:30

@zlobivá_matka tak to jsi nejspis hledala spatne, samozrejme, ze pojisteni kryje tehotenstvi i porod. Konkretne erv pojistovna, dokonce az do 32tt. Kazda pojistovna to ma jinak, ale erv kryje tehotenstvi, predcasny porod i peci o mimino

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva122
28.6.21 20:39

@zlobivá_matka nemám cestovní pojištění ale pojištění v Německu, kde to je nastavené tak že jsem pojištěna po celé EU jako doma v Německu a Čechách. Jinak bych si samozřejmě po 30tt cestovat netroufla 🙂

• Citovat
  • Upravit
zlobivá_matka
28.6.21 20:58

@Euforia @Eva122 nemyslela jsem komentář nijak zle, jen že je potřeba před cestou zjistit, jak to s pojištěním je. Například na jihu Itálie jsem v nemocnici pracovala jako lékařka a rodit bych tam nikomu nepřála ani zadarmo.

V mé situaci to jinak nešlo, rodila jsem v první vlně pandemie a mimo EU, na rutinní prohlídce mi řekli, že malá musí být do 48 hodin venku císařem. Ale jak říkám, byla jsem v Mexiku ještě před těhotenstvím, měla jsem cestovní pojištění od VZP a ohledně těhotenství ani porodu nekrylo nic. Kooperativa, Allianz a Diners taky ne.

• Citovat
  • Upravit
1103
29.6.21 11:21

@zlobivá_matka tyjo, mas fakt pravdu, ze nektery pojistovny to nekryjou vubec, mazec…
tak kdybys jeste nekdy potrebovala, mrkni na tu erv pojistovnu, ty to maji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zlobivá_matka
29.6.21 20:11

@Euforia děkuju, to je užitečná informace!

• Citovat
  • Upravit
1663
2.7.21 13:38

Já jsem teda ve 20 tt. Původně jsme chtěli jet na začátku září k tetě na Mallorku. Ale nakonec né, bůhví jak na tom budu. Teď začínají prázdniny a chtěli jsme jet do Itálie autem. No po vyletu do Drážďan ( tam 100 km ) a zpátky musel přítel 5 x zastavit kvůli mě. Takže letos na to kašleme a nechci strašit, ale ono to stejně bude zase všechno zavřený. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí