Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla jsem letět minulý rok, nešlo o dovolenou, ale o návrat domů z Mexika, kde jsem ještě jako netěhotná byla navštívit rodinu a pandemie přechodně zavřela letiště.
Tenkrát mi řekli, že do letadla ve 3.trimestru už ne.
Taky jsem pojištěná, ale těhotenství ani porod žádné cestovní pojištění nekryje!!! Takže veškerá vyšetření a porod se platí za hotové (v Mexiku to vyjde přibližně na sto tisíc).
Závěr - pokud to není nutné, na cestování bych se vybodla.
Každá letecká společnost to má jinak, okolo 30. Týdne chtějí např. Potvrzení od lékaře. Osobně mi přijde daleko lepší 1-2 hodiny v letadle, než x hodin v autě.
není pravda, že to pojištění nekrije. Jako občan EU je pojištěná všude, max si něco doplatí…
@Sisika9
Cíleně jsem hledala cestovní pojištění, které zahrnuje těhotenství a u všech je to v seznamu výjimek. Fakt.
@zlobivá_matka píše:
@Sisika9
Cíleně jsem hledala cestovní pojištění, které zahrnuje těhotenství a u všech je to v seznamu výjimek. Fakt.
Nejde o cestovní pojištění, ale o základní zdravotní pojištění občana EU.
@zlobivá_matka tak to jsi nejspis hledala spatne, samozrejme, ze pojisteni kryje tehotenstvi i porod. Konkretne erv pojistovna, dokonce az do 32tt. Kazda pojistovna to ma jinak, ale erv kryje tehotenstvi, predcasny porod i peci o mimino
@zlobivá_matka nemám cestovní pojištění ale pojištění v Německu, kde to je nastavené tak že jsem pojištěna po celé EU jako doma v Německu a Čechách. Jinak bych si samozřejmě po 30tt cestovat netroufla 🙂
@Euforia @Eva122 nemyslela jsem komentář nijak zle, jen že je potřeba před cestou zjistit, jak to s pojištěním je. Například na jihu Itálie jsem v nemocnici pracovala jako lékařka a rodit bych tam nikomu nepřála ani zadarmo.
V mé situaci to jinak nešlo, rodila jsem v první vlně pandemie a mimo EU, na rutinní prohlídce mi řekli, že malá musí být do 48 hodin venku císařem. Ale jak říkám, byla jsem v Mexiku ještě před těhotenstvím, měla jsem cestovní pojištění od VZP a ohledně těhotenství ani porodu nekrylo nic. Kooperativa, Allianz a Diners taky ne.
@zlobivá_matka tyjo, mas fakt pravdu, ze nektery pojistovny to nekryjou vubec, mazec…
tak kdybys jeste nekdy potrebovala, mrkni na tu erv pojistovnu, ty to maji..
Já jsem teda ve 20 tt. Původně jsme chtěli jet na začátku září k tetě na Mallorku. Ale nakonec né, bůhví jak na tom budu. Teď začínají prázdniny a chtěli jsme jet do Itálie autem. No po vyletu do Drážďan ( tam 100 km ) a zpátky musel přítel 5 x zastavit kvůli mě. Takže letos na to kašleme a nechci strašit, ale ono to stejně bude zase všechno zavřený. ![]()
Letame z Německa pouze a ověřovala jsem si ze mě na palubu pustí do 36tt. A výhody jsem myslela spíš přednostní nástup, sedadla v předu a neomezené pití. Když jsem letěla tehdy těhotná všechno toto bylo tak mě zajímalo jestli se to třeba nezměnilo po 3 letech… ☺️️