Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jsme některý věci kupovali až na místě slunečník dá se píchnout všude (levnější než tady
) hračky na pisek, konvičku apod jsme taky kupovali až tam, ať zbytečně netaháš kotel sebou, ale jestli máte velký auto ![]()
Jinak rukávky nám vůbec nevyhovovaly..to už je lepší ten pás s rukávky (decatlon) má obepnuty hrudník i ruce.
Co u nas bodovalo, byl takovej nafukovaci mini člun s volantem a uprostřed je přepážka ( podobné jako kruh pro malé), kde se dítě posadí nožky má ve vodě a nepropadne. To byla paráda na kraji v moři když přišla vlna
taky sme kupovali tam ( cca 100kc)
Rychlovarka jela s námi.
S prckem je lepší červen, ale září taky bude ok…
@sepru děkuji za komentář
ale vztahuje se to k tak malýmu miminku?
to už si bude hrát na písku a tak? já myslela že to až tak v roce a půl
@Pajka89 to je mi jasný, tuhle reakci už jsem zažila na jiných stránkách tak zkouším, jestli tady třeba bude někdo normální, zatím se zdá, že většinou jo ![]()
moc děkuji za rady! ![]()
@adel18 píše:
@Schwarzwaldtort to je teda rada jako prase. Tvůj příspěvek jsem nahlásila pro rasismus.
Nehrotíš to trochu?
Jako někdo se tu zeptat na rady typu dovolená s 8 měsíčním dítětem, tak mu taky odepíšu, že za mě lepší letecky, než trávit 10 hodin v autě. A že doporučí Tunis? Co taky jiného než Afriku? V červnu nebo v září počasí v Chorvatsku nebo Itálii nemusí být stabilní, Tunis, Turecko, Egypt bude jistota. A že se tam možná tvůj manžel domluví ti přijde jako urážka? No nevím, chtělo by to trochu chladnou hlavu a nehledat za vším urážky. ![]()
No tak my jsme kdysi byli v Tunisu v sezóně a měli jsme půlku dovolené 12 stupňů a druhou půlku foukla vichřice. Takže jsme si fakt žádná vedra neužili. A lidi co tam jedou v březnu, posílají fotky z pláží, jak se opíkají ![]()
Zaručeného není nikde nic.
@adel18 píše:
@sepru děkuji za komentářale vztahuje se to k tak malýmu miminku?
to už si bude hrát na písku a tak? já myslela že to až tak v roce a půl
Ahoj, náš už téměř seděl, uvidíš jak na tom bude prcek v tom září
spíš je na to, aby se dalo zabavit, proto právě nebrat zbytečně sebou ale pokud projeví zájem ( náš to viděl vedle u dětí a hned se jim to tam plazil krást
) tak sme pak koupily tam a já ho měla třeba před sebou a nabírali sme malou lopatkou do kyblíčku a malý babovky a chvilku se zabavil
A ten mini člun byl o trochu větší než kruh pro batolata ( mimochodem do kruhu mi nechtěl ani nahodou)
![]()
@adel18 vylítla jsi zbytečně si myslím. K nahlašování nemáš žádný důvod. ![]()
@kontramatka precti si jeji dalsi diskuze a pochopis proc tak vylitla.
@adel18 píše:
@Schwarzwaldtort to je teda rada jako prase. Tvůj příspěvek jsem nahlásila pro rasismus.
![]()
Trošku přehnané ne, mě ten příspěvek přišel smysluplný. Já taky nevím, jak se mluví v Tunisu, a hlavně nevíme z jaké části Afriky je tvůj muž, takže by se klidně domluvit mohli. Co je na tom urážlivého. Možná by to chtělo mokrý hadr na hlavu. Nejela bych v září do Chorvatska, ještě, když se ptáš jestli dát 8 měsíční dceři rukávky.. který jsou tak od tří let. ![]()
Bože tady je to zas dneska jedna pipina za druhou. Je očividné jak to bylo mířeno, jako vždy a všude jakmile zmíním že muž je z Afriky, tak se najednou ozve nějaká hvězda s podobně chytrýma komentářema. Fakt tady člověk aby si zakládal nový profil jakmile se chce na něco zeptat, když se tu najdou blbky pročítající si historii a poukazující na něco, na co sem se ptala před 3 lety. Asi se hodně nudíte, že nemáte nic lepšího na práci. Pokud neumíte poradit, tak se běžte nudit jinam. Děkuji všem co odpověděli normálně a vy ostatní si nechte své mindráky pro sebe.
@adel18 hele fakt si hoď mokrý hadr na hlavu. Předchozí diskuze jsem nepročítala, ale spíš ty asi ve všem vidíš narážky na sebe a manžela a to i tam, kde nic takového myšleno není. Manželovo sestřenka má za muže Turka a vůbec by mě nenapadlo to řešit, stejně jako většinu lidí tady. Doporučuji si tohle téma nejdřív zpracovat v sobě, uvidíš, že svět není tak zlý a všichni nejsou proti tobě. ![]()
My žijeme s miminkem u moře, takže na pláži jsme poměrně často. Teď má syn téméř 9 měsíců. Zatím nechodí, jen se staví. Chodíme na písečnou pláž i kamenitou… vždycky mu beru nějakou tlustější podložku, pokrývku hlavy, takový ten kruh na plavani ve kterém sedí (má i stříšku) a oblečení proti slunci, plenky do vody a krém na opalování pro miminka. S sebou jídlo v krabičce, kterou si nachystám doma, pak jí v kočárku sní. Vodu na mléko do termosky… Hodně lidí tu mívá takový ten otevřený stan, kde si dítko ve stínu hraje, popřípadě malý bazének, do kterého naberou vodu z moře… Co se týče restaurací atd, tak tady jsou velmi ochotní, vždy mají jídelní židličku pro děti…
Co se týče cesty, tak my máme do auta ohřívaču na lahvičky. Je to takový obal, do kterého zabalíš tu lahviču a cca 5 minut trvá, než se zahřeje (dává se stejně jako nabíječka v autě). Popřípadě pokud ti nevadí mikrovlnka, tak na benzínkách se dá použit. Pokud ano, tak se to dá vyřešit třeba nějakou nádobou, do které naleješ na benzínce horkou vodu, co tam je na udělaní čaje a lahvičku do ní ponoříš dokud nemá teplotu, kterou chceš…
Dobrý den,
@adel18 Mrzí mě, pokud se Vás poznámka dotkla, určitě to nebylo špatně myšlené. Početla jsem diskuzi a připadá mi, že @Schwarzwaldtort to opravdu nemyslela jako urážku, jen že se možná netrefila se svým odhadem. ![]()
Věřím, že se můžeme vrátit zpět k diskutování. Díky všem za navrácení k tématu - to bude užitečnější pro zakladatelku i další maminky, které hledají zkušenosti s cestováním.
Klidný večer všem, ![]()
Monika