Dovolená v cizině s miminkem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7712
2.2.20 15:47

Jako na 4 dny bych se fakt netahla az do Chorvatska a zpatky, uz jen to baleni. U nas by to ani neslo, mala nesnasela cestovani - ve vajicku vubec a ted je to sice o neco lepsi, ale zadnej zazrak a ma rok a pul. Staci hodka k nasim a ke konci uz knoura…nesnasi byt uvazana, v noci se hodne prevaluje, takze u nas ani cesta v noci by nepomohl asi. Vyzkouseno nemame a zatim na to nemama ani koule to zkusit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
2.2.20 15:48
@Katy91 píše:
Přiznám se, že to s těmi 2 hodinami jsem nevěděla. Pokud to tak je, tak nic riskovat nebudu. Nikdy bych si neodpustila, kdyby měl malý v budoucnu něco se zády jenom proto, že jsem chtěla rodině udělat radost a účastnit se dovolené…

My nejvic jeli 5-6h, malyho jsme casto vyndavali aby se protahnul. Takze jako da se, ale nestalo by mi to za to kvuli te delce pobytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
2.2.20 15:48

Že nemá být dítě dlouho v sedačce se myslí u úplných miminek, která ještě nesedí. Ne u ročního dítěte. A ty 2 hodiny, to je prosím vypočteno podle nějakého vzorce? 1:50 je ok, ale 2:10 už má záda v háji? a po jaké době je možné ty 2 hodiny opakovat?
Bože, jede do Chorvatska, ne do Senegalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.20 15:49
@klobinka píše:
A jaky nazor mate letet s malym mimcem letadlem? Planujeme dovcu na cca zari, Recko, Spanelsko nebo Tunis jeste sami nevime. Malymu v tu dobu bude 6 mesicu. Leteli bysme na tyden ale byla by to premiera a tak nevime, zda to takhle mala mimca zvladaj, i kdyz ja teda kolikrat videla hodne malinkejch, ale jaky je to pak tam? Co kocar?

Sestřenka letěla. Za mě bych spíš měla strach z letiště a bacilů tam a v letadle. A záleží na mimču, některé zvládá, jiné ne. Kočár skládají při nástupu do letadla.

• Citovat
  • Upravit
36009
2.2.20 15:52
@Anonymní píše:
Sestřenka letěla. Za mě bych spíš měla strach z letiště a bacilů tam a v letadle. A záleží na mimču, některé zvládá, jiné ne. Kočár skládají při nástupu do letadla.

Proč strach z letiště?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
2.2.20 15:56

@pikola protože dnes je strach ze všeho..strach z horka v Chorvatsku v září, když i v ČR je poslední roky horko na chcípnutí. Strach z lékařské péče, i když je dítě celý rok zdravé, ale co kdyby náhodou zrovna něco..strach z bacilů, které jsou i v obchodě, u dětského lékaře, ve vzduchu…no.. není lepší s dětmi sedět doma až do jejich dospělosti? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.20 15:57
@pikola píše:
Proč strach z letiště?

Myslím tím, z koncetnrace lidí a nějakého bordelu, že tam mimčo chytí. Já se letiště nebojím. Naopak ten mumraj zbožňuji, ale s prckem z něj mám respekt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.20 15:59
@Petula306 píše:
@pikola protože dnes je strach ze všeho..strach z horka v Chorvatsku v září, když i v ČR je poslední roky horko na chcípnutí. Strach z lékařské péče, i když je dítě celý rok zdravé, ale co kdyby náhodou zrovna něco..strach z bacilů, které jsou i v obchodě, u dětského lékaře, ve vzduchu…no.. není lepší s dětmi sedět doma až do jejich dospělosti? :roll:

Zrovna to, co popisuješ, mně nevadí. Ale nevím proč, to letiště je u mě takové specifické. Asi proto, že už jsem toho procestovala dost a na letištích a v letadlech viděla spoustu věcí a lidí. O sebe se nebojím, ale u mimča je to trochu jiné.

Myslím, že tvůj ironický tón není na místě.

• Citovat
  • Upravit
36009
2.2.20 16:02
@Anonymní píše:
Myslím tím, z koncetnrace lidí a nějakého bordelu, že tam mimčo chytí. Já se letiště nebojím. Naopak ten mumraj zbožňuji, ale s prckem z něj mám respekt.

Nepřijde mi to moc jiné než kdybych jela z většího nádraží vlakem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
2.2.20 16:03

@Katy91 Prodluzte si to a jeďte. na 4 dny bych nejela, ale aspoň na týden už ano. A pak záleží, jestli bys z toho měla radost nebo to dělala jen kvůli příbuzným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.20 16:05
@pikola píše:
Nepřijde mi to moc jiné než kdybych jela z většího nádraží vlakem :nevim:

Jj, já tě chápu. U mě je to takhle, ale zase to není tak, že bych kvůli letišti nikam nejela. Spíš mám respekt.

• Citovat
  • Upravit
36
2.2.20 16:11
@Nika079 píše:
@Katy91 Prodluzte si to a jeďte. na 4 dny bych nejela, ale aspoň na týden už ano. A pak záleží, jestli bys z toho měla radost nebo to dělala jen kvůli příbuzným…

To bohužel nejde, právě kvůli tchánově práci. Nijak víc jsme se o té délce pobytu nebavili, ale mám pocit, že už i ty 4 dny jsou na jeho „workoholické“ poměry hodně :D
A k té druhé věci, bojím se, že za B je správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
2.2.20 16:23

Byla jsem v Chorvatsku v zari s pulrocni a byla to bezva dovolena.

Jediny, co by mi na tom vasem vyletu vadilo jsou ty ctyri dny.. To bych se nechtela tahnout ani sama se sebou, natoz s miminem.. Kdyby to bylo aspon na tyden, tak bych rekla, ze jsi hysterka, at jedes. Jeste se vsemi pribuznymi, kteri se muzou ujmout kocarku, pche. To bych si nechala libit. A Chorvatsko neni zadna divocina, je tam vsechno na stejne urovni jak u nas. A přinejhorším se da kdykoliv sednout do auta a za par hodin ses v Čechách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
2.2.20 16:26
@Katy91 píše:
To bohužel nejde, právě kvůli tchánově práci. Nijak víc jsme se o té délce pobytu nebavili, ale mám pocit, že už i ty 4 dny jsou na jeho „workoholické“ poměry hodně :D
A k té druhé věci, bojím se, že za B je správně.

Tak oni ať jedou domu a vy zůstanete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
2.2.20 17:11

Zakladatelko, my ted resime to same. Malemu v lete bude 9 mesicu a premyslime jestli zvolime dovolenou u more nebo tady po cechach a more za rok.

No a rozhodli jsme se ze proste pockame a uvidime jak na tom ditko v tu dobu bude. Cestujeme jak se da uz od jeho narozeni. Tim myslim rodina na druhe strane republiky, atd. ale fakt netusim jak na tom bude v lete se vsim co se tyka jidla, lezeni, nelezeni, chovani, rezimu, predevsim zdravi, atd. Takze se rozhodneme na posledni chvili a uvidime kam vyrazime podle prcka.

To ze ti tady nejaka uzivatelka napise jak cestovali tam a tam a bla bla bla je pro tebe informace naprosto zbytecna, ptz ty necestujes s jejich detmi, ale se svym. Ja se ridim tim ze nasloucham hlavne miminku a podle toho se rozhoduji, rada cestuji, ale nemusim byt vsude za kazdou cenu. A ruku na srdce, 9 mesicni dite z toho fakt nic nema a pamatovat si to urcite nebude. Jestli takhle stare ditko vezmes k mori nebo na koupaliste u vas ve meste vyjde pro nej uplne na stejno. Ono je to jen dnes proste hodne moderni tahat deti vsude mozne a nektere si zvyknou hned a jine pozdeji no :) Takze radim… uvidis. Nelamat pres koleno, ale pokud bude vase ditko splachovaci tak proc nejet :) i na ty 4 dny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí