Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@klobinka píše:
A jaky nazor mate letet s malym mimcem letadlem? Planujeme dovcu na cca zari, Recko, Spanelsko nebo Tunis jeste sami nevime. Malymu v tu dobu bude 6 mesicu. Leteli bysme na tyden ale byla by to premiera a tak nevime, zda to takhle mala mimca zvladaj, i kdyz ja teda kolikrat videla hodne malinkejch, ale jaky je to pak tam? Co kocar?
Ne - půlroční kojenec řvoucí celou cestu v letadle protože má zalehlé uši a samozřejmě mu to je nepříjemné, jen proto, že potřebuejš fotky z resortu je fakt jedině k vzteku. Prostě ještě vydrž a jeďte na dovolenou v ČŘ - miminům i batolatům je moře úplně jedno.
A co kompromis, koupit letenky v akci Za pár stovek, někde blízko (Malaga, nebo kdekoliv, klidně i Chorvatsko), tu vilu pronajmout tam, ušetřit si minimálně 2× 10 hod cesty (tuším, že to bude mnohem více s přestávkami pro mimco na jídlo atd.) a zkrátit to cestování / řízení na minimum? Cenově to dle mého vyjde stejně.
@Lady_M Děláš si srandu? Pokud nejsou z Prahy, tak je to prašť jako uhoď. Sednu do auta, jedu do Prahy, na letišti musím být minimálně 2 hodiny před odletem, letadlo může mít zpoždění, zcela určitě nebydlím v místě příletu, musím opět někam dojet, atp. Auto je na kratší trasy mnohem pohodlnější způsob cestování.
@Ou píše:
Ne - půlroční kojenec řvoucí celou cestu v letadle protože má zalehlé uši a samozřejmě mu to je nepříjemné, jen proto, že potřebuejš fotky z resortu je fakt jedině k vzteku. Prostě ještě vydrž a jeďte na dovolenou v ČŘ - miminům i batolatům je moře úplně jedno.
Moje kolegyne litala dlouha leta do jednoho oblibeneho resortu, ale predloni ho musela zmenit. Byla hotova ze rvoucich mimin na pokojich a jejich hysterickych matek, ktere si asi mysleli, ze Pepicek z toho bude v 7 mesicich v rausi, ze vidi more
Nechape tenhle trend a cesta letadlem je pry vzdy taky utrpeni
Tak si nasla hotel, ktery je snad bez deti nebo tak neco a ma klid. Odtamtud pry jezdila vic unavena nez odpocata
A to ma sama 5 deti, uz skoro dospelych, ale tohle pry nedava
Ja rikam cestovani jasne ano
ale troska rozumu a soudnosti by dnesnim matka neuskodila, ne kazdy dite je z toho paf a takhle maly uz vubec ne.
@divine woman
Nedělám si srandu, mám procestovano opravdu hodně, včetně různých kontinentů. Tak vím o čem to je. Ale počítala jsem samozřejmě s tím, že podmínka by byla ta, že bydlí např v/ u Prahy, Brna, Vídně. Pouze jako jedna z variant…
@Ou píše:
Je to kus od kusu. Nektere deticky to cele prospi. Nemuzes to takhle rict. Ja letela se svym tenkrat 7mesicnim, byl hodnej celou dobu, potichu. Dve rady od nas mela petileta holcicka hysterickej zachvat ale to doslova a ta jecela jak sirena, protoze nechtela byt pripoutana
@Lady_M Já mám taky procestováno dost. Ale cesta do Chorvatska je nejsnazší, nejlevnější a také nejrychlejší autem. Když vynecháme Dalmácii. A pro malé dítě je auto určitě pohodlnější než letadlo.
@divine woman píše:tady si dovolim souhlasit v tom, ze kdyz maly dite zacne rvat, tak ve svym aute proste zastavis, projdes se s nim… kdyz zacne rvat v letadle, tak to musis jedine pretrpet dohromady s nekolika desitkama lidi pozorujic te
@Lady_M Já mám taky procestováno dost. Ale cesta do Chorvatska je nejsnazší, nejlevnější a také nejrychlejší autem. Když vynecháme Dalmácii. A pro malé dítě je auto určitě pohodlnější než letadlo.
Jela bych. Ale vlastním autem a pobyt si prodloužila alespoň na týden. Klidně i v neluxusním apartmánu.
Kvůli 4 dnim bych se do Chorvatska netahla ani sama. I pro dospělého je to hodně náročné.
@Lady_M píše:
@divine woman
Nedělám si srandu, mám procestovano opravdu hodně, včetně různých kontinentů. Tak vím o čem to je. Ale počítala jsem samozřejmě s tím, že podmínka by byla ta, že bydlí např v/ u Prahy, Brna, Vídně. Pouze jako jedna z variant…
Jj, dovedu si představit Španělsko, Portugalsko, ale to Chorvatsko mně zrovna přijde lepší autem. Obvzlast pokud to máš kousek do Brna/ Vídně.
@ocean.mama V letadle jsem na cestující s malým dítětem naprdnutá. Nikdo není na jekot zvědavý.
@Lady_M píše:
@divine woman
Ahoj, děkuju moc za názor
My jsme bohužel (nebo bohudík?
) ze Šumavy a do Prahy to máme autem kolem 2 hodin, takže bychom si moc nepomohli. Před miminkem a před přítelem jsem letávala na dovči s mamkou a musím uznat, že ač je to nejrychlejší a nejbezpečnější způsob dopravy, tak takové to crcání, běhání a čekání na letištích je někdy docela mazec ![]()
@divine woman píše:
@ocean.mama V letadle jsem na cestující s malým dítětem naprdnutá. Nikdo není na jekot zvědavý.
neni no, bohuzel kdyz nekam letet musis tak co nadelas. Ja se snazim delat vsechno proto, aby moje dite nervalo a neobtezovalo ostatni. ![]()
Všem děkuji za příspěvky, vážím si Vašich odpovědí ![]()
Jinak, prodloužení by nám neklaplo ani bez tchána, přítel už má nahlášenou 2 týdenní dovolenou na červen a je vůbec rád, že si v září ty 2-3 dny může vzít, firma jim s tím ráda dělá problémy.
@ocean.mama Když musíš, tak musíš. Ale zrovna do Chorvatska ne.