Dress code v práci - smart casual
- Fotoalbum (44)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Díky, a ty proužky ne jo? Tady taky není právě BC, ale fakt „jen“ SC. Na chino kouknu, kde by je tak mohly mít? A co k nim tak za boty? Někdy se mi třeba něco líbí, ale nevím jak to zkombinovat a tak si to radši nekoupím. Jinak obchody Zara, Mango tu nemáme. Je tu C&A, Marks and Spencer (tam mám problém, že mi je všechno velké, mám jen 47kg 🙈), Reserved. Orsay prý má končit jsem slyšela a má být jen eshop na zoot nebo někde, minule tu byl doprodej věci.
zrovna tyhle barevne prouzky jsou uz takovy divocejsi. Jinak ale zase prouzky dvou barev jsou uplne v pohode. Mozna, kdyby byly prouzky jemnejsi.. Treba u nas se daji nosit normalne barevny veci uplne v pohode, ale kdyz uz volim neco v barve, tak vetsinou jen jednobarevneho.
Chino kupuju v Reserved a driv v Camaieu, ale ten nam tu zavreli, coz je skoda. A ja jeste v tom Espritu. Ten mam rada. Nosim k tomu baleriny nebo kozene jednobarevne polobotky. U techhle kalhot je fajn, ze se da regulovat delka. Podle toho, jak je vyhrnu/shrnu obouvam boty. Na hodne neformalni akce, treba tymova grilovacka na terase, k nim klidne vezmu v lete i tenisky, nahoru riflovou bundu. A naprosto bez problemu. ![]()
Tim (ne)ohrnutim se da taky regulovat ten celkovy dojem (ne)formalnosti+podle vyberu vrsku (tricko, proti halenka atd.). Hodne taky zalezi na materialu. Treba to sako muzes mit z „teplakoviny“, je to zas takovy vic SC, nez kdyz bude z klasickyho kostymkovyho materialu. A da se zas nosit oboji na ruznou prilezitost, podle toho jak moc potrebujes byt formalni.
Ale fakt si myslim, ze Smart causal nejsou kostymky. ![]()
Ale jinak jak psaly holky, prvni den bych sla proste vic na slusno. A mezitim okoukla, v cem tam sedi kolegyne. V kuchynce, na pauzach i cestou na WC, se da ocihnout dost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@edding400 píše:
@aiwwa,Barefoot je taky diagnóza. Nejlepší jsou ty prstový boty.
Mě to zachránilo od bolesti z velkého haluxu z dětství.
Ale kdo se o to zajímá po zdravotní stránce, tak prostě si ničit nohu v úzké botě nechce. Dřív ty barefoot byly hnusné, teď už je poměrně hezkej výběr za mě. Ale já uz jsem na to zvyklá, spíš mi přijde odpudivá ta uzká boty a vidím ty utlaceny prsty
ale dřív se mi to taky nelíbilo
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ale kdo se o to zajímá po zdravotní stránce, tak prostě si ničit nohu v úzké botě nechce. Dřív ty barefoot byly hnusné, teď už je poměrně hezkej výběr za mě. Ale já uz jsem na to zvyklá, spíš mi přijde odpudivá ta uzká boty a vidím ty utlaceny prstyale dřív se mi to taky nelíbilo
V těch botách NIKDY nebudeš SMART CASUAL.
- Citovat
- Upravit
No, me ty barefooty na dospelych prijdou jak klaunsky boty. Nevidela jsem jeste zadny hezky. Proste rozjeta placka. Chapu, ze o to tam presne jde. Ale vypada to prave jak rozjete, vysmajdane boty.
A kdyz se to nahodi k nejakemu tomu kostymku, pusobi to spis smesne. Uplne to to obleceni a finalni dojem z nej shodi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aleriga píše:
V těch botách NIKDY nebudeš SMART CASUAL.
jj, presne. Ty proste ten celkovy dojem uplne zahodi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AvajBr píše:
No, me ty barefooty na dospelych prijdou jak klaunsky boty. Nevidela jsem jeste zadny hezky. Proste rozjeta placka. Chapu, ze o to tam presne jde. Ale vypada to prave jak rozjete, vysmajdane boty.![]()
A kdyz se to nahodi k nejakemu tomu kostymku, pusobi to spis smesne. Uplne to to obleceni a finalni dojem z nej shodi.
Přesně. V kombinaci s barevnými kalhotami a sakem klaun jak vyšitej ![]()
Mám barefoot ráda, sama je kupuji dětem, v létě hodně běháme naboso, ale do kanceláře se to prostě nehodí, rozpláclá špička je nejen neelegantní, ale absolutně mimo módní trendy. A o to primárně v SC jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aleriga píše:@Anonymní píše:
Ale kdo se o to zajímá po zdravotní stránce, tak prostě si ničit nohu v úzké botě nechce. Dřív ty barefoot byly hnusné, teď už je poměrně hezkej výběr za mě. Ale já uz jsem na to zvyklá, spíš mi přijde odpudivá ta uzká boty a vidím ty utlaceny prstyale dřív se mi to taky nelíbilo
V těch botách NIKDY nebudeš SMART CASUAL.Někdo tady zase píše že to je úplně v pohodě
BUSINESS CASUAL není SMART CASUAL. Ale to hold uvidím jak budou chodit práci. Tam se hodně podporuje ježdění do práce na kole, tak možná tam budou všichni v cyklistickym
- Citovat
- Upravit
@aiwwa píše:
Prstové boty? Jdu googlit.
Tak to je bizár.![]()
No, to jsem tak jednou jela metrem, koukala do země a objevilo se tam toto
jsem se trochu lekla, myslela jsem, ze přistoupil nejakej kyborg ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Někdo tady zase píše že to je úplně v pohoděBUSINESS CASUAL není SMART CASUAL. Ale to hold uvidím jak budou chodit práci. Tam se hodně podporuje ježdění do práce na kole, tak možná tam budou všichni v cyklistickym
Nechápu, proč se tady teda ptáš. Klidně si chod, v čem chceš, ale tady máš obrázky… ![]()
- Citovat
- Upravit
Ty jo vytáhnout tady bf obuv, ty si sadista že? Bylo hned jasné, že tě sežerou. Ono je totiž špatně, když noha vypadá jako noha a ne jako trojúhelník ![]()
Bf je strašně specifické a líbí se poměrně úzké skupině lidí, není to mainstream, nepočítej, že zrovna tady ti to někdo pochválí. Takže záleží jak to bude v práci, v bývalé práci u nás nebyl problém, nikdo neřešil, pokud byli kožené. Ale možná se připrav i na tu možnost, že u vás je mít nebudeš moct mít a jak to pak budeš řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex píše:
No, to jsem tak jednou jela metrem, koukala do země a objevilo se tam totojsem se trochu lekla, myslela jsem, ze přistoupil nejakej kyborg
Budu se muset na to v metru zaměřit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak prave kvůli zdravotní stránce já barefoot nemohu nosit vůbec
zakotvila jsem u těch svycarskych zdravotních bot, jejich pantofle taham doma už třetím rokem nonstop a porad vypadaji jako nový, i ven v tom kolikrát jdu a pak otřu, a chodidla mě konečně neboli🙏 Nějak mi uniká, proč dávat x tisíc za botu, která má ten efekt, jako bys ji vůbec neměla (v zástavbě tedy spíše minus)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
Budu se muset na to v metru zaměřit.
Ale pozor, někteří matou
dole mas lodičky a silonky, jedes pohledem nahoru, a v pulce stehen začíná klasicky pánský krátký kabat a v nem chlap s plnovousem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AvajBr píše:
zrovna tyhle barevne prouzky jsou uz takovy divocejsi. Jinak ale zase prouzky dvou barev jsou uplne v pohode. Mozna, kdyby byly prouzky jemnejsi.. Treba u nas se daji nosit normalne barevny veci uplne v pohode, ale kdyz uz volim neco v barve, tak vetsinou jen jednobarevneho.
Chino kupuju v Reserved a driv v Camaieu, ale ten nam tu zavreli, coz je skoda. A ja jeste v tom Espritu. Ten mam rada. Nosim k tomu baleriny nebo kozene jednobarevne polobotky. U techhle kalhot je fajn, ze se da regulovat delka. Podle toho, jak je vyhrnu/shrnu obouvam boty. Na hodne neformalni akce, treba tymova grilovacka na terase, k nim klidne vezmu v lete i tenisky, nahoru riflovou bundu. A naprosto bez problemu.
Tim (ne)ohrnutim se da taky regulovat ten celkovy dojem (ne)formalnosti+podle vyberu vrsku (tricko, proti halenka atd.). Hodne taky zalezi na materialu. Treba to sako muzes mit z „teplakoviny“, je to zas takovy vic SC, nez kdyz bude z klasickyho kostymkovyho materialu. A da se zas nosit oboji na ruznou prilezitost, podle toho jak moc potrebujes byt formalni.
Ale fakt si myslim, ze Smart causal nejsou kostymky.Ale jinak jak psaly holky, prvni den bych sla proste vic na slusno. A mezitim okoukla, v cem tam sedi kolegyne. V kuchynce, na pauzach i cestou na WC, se da ocihnout dost.
Super, moc díky tip ![]()
- Citovat
- Upravit
@thalasan No ne, tak ono nejde o to, zda se nám BF líbí nebo ne. Mě se nelíbí ani sukně nebo současná móda kalhot do pasu a do nich zastrkaných halenek. Přesto prostě když mám nějaký dress code, tak se ho musím držet nebo holt riskovat, že budu za trapku plus že poběží firmou oběžník s připomínkou toho, jak se (ne)oblékat a (ne)obouvat
Bych mohla vykládat, jak jsem po rodičáku doplňovala šatník, to bylo peklíčko. Z mých oblíbených pružných kalhot, mikinových šatů a conversek do bussines oblečení, to nechceš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit