Dress code v práci - smart casual

Napsat příspěvek
Velikost písma:
38914
2.3.23 11:37
@Anonymní píše:
Díky, a ty proužky ne jo? Tady taky není právě BC, ale fakt „jen“ SC. Na chino kouknu, kde by je tak mohly mít? A co k nim tak za boty? Někdy se mi třeba něco líbí, ale nevím jak to zkombinovat a tak si to radši nekoupím. Jinak obchody Zara, Mango tu nemáme. Je tu C&A, Marks and Spencer (tam mám problém, že mi je všechno velké, mám jen 47kg 🙈), Reserved. Orsay prý má končit jsem slyšela a má být jen eshop na zoot nebo někde, minule tu byl doprodej věci.

zrovna tyhle barevne prouzky jsou uz takovy divocejsi. Jinak ale zase prouzky dvou barev jsou uplne v pohode. Mozna, kdyby byly prouzky jemnejsi.. Treba u nas se daji nosit normalne barevny veci uplne v pohode, ale kdyz uz volim neco v barve, tak vetsinou jen jednobarevneho.
Chino kupuju v Reserved a driv v Camaieu, ale ten nam tu zavreli, coz je skoda. A ja jeste v tom Espritu. Ten mam rada. Nosim k tomu baleriny nebo kozene jednobarevne polobotky. U techhle kalhot je fajn, ze se da regulovat delka. Podle toho, jak je vyhrnu/shrnu obouvam boty. Na hodne neformalni akce, treba tymova grilovacka na terase, k nim klidne vezmu v lete i tenisky, nahoru riflovou bundu. A naprosto bez problemu. :nevim:
Tim (ne)ohrnutim se da taky regulovat ten celkovy dojem (ne)formalnosti+podle vyberu vrsku (tricko, proti halenka atd.). Hodne taky zalezi na materialu. Treba to sako muzes mit z „teplakoviny“, je to zas takovy vic SC, nez kdyz bude z klasickyho kostymkovyho materialu. A da se zas nosit oboji na ruznou prilezitost, podle toho jak moc potrebujes byt formalni.
Ale fakt si myslim, ze Smart causal nejsou kostymky. :nevim:

Ale jinak jak psaly holky, prvni den bych sla proste vic na slusno. A mezitim okoukla, v cem tam sedi kolegyne. V kuchynce, na pauzach i cestou na WC, se da ocihnout dost. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.23 11:38
@edding400 píše:
@aiwwa,Barefoot je taky diagnóza. Nejlepší jsou ty prstový boty. :mrgreen:

Mě to zachránilo od bolesti z velkého haluxu z dětství.
Ale kdo se o to zajímá po zdravotní stránce, tak prostě si ničit nohu v úzké botě nechce. Dřív ty barefoot byly hnusné, teď už je poměrně hezkej výběr za mě. Ale já uz jsem na to zvyklá, spíš mi přijde odpudivá ta uzká boty a vidím ty utlaceny prsty :lol: ale dřív se mi to taky nelíbilo

• Citovat
  • Upravit
Aleriga
2.3.23 11:41
@Anonymní píše:
Ale kdo se o to zajímá po zdravotní stránce, tak prostě si ničit nohu v úzké botě nechce. Dřív ty barefoot byly hnusné, teď už je poměrně hezkej výběr za mě. Ale já uz jsem na to zvyklá, spíš mi přijde odpudivá ta uzká boty a vidím ty utlaceny prsty :lol: ale dřív se mi to taky nelíbilo
V těch botách NIKDY nebudeš SMART CASUAL.
  • Citovat
  • Upravit
38914
2.3.23 11:41

No, me ty barefooty na dospelych prijdou jak klaunsky boty. Nevidela jsem jeste zadny hezky. Proste rozjeta placka. Chapu, ze o to tam presne jde. Ale vypada to prave jak rozjete, vysmajdane boty. :oops: :mrgreen: A kdyz se to nahodi k nejakemu tomu kostymku, pusobi to spis smesne. Uplne to to obleceni a finalni dojem z nej shodi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38914
2.3.23 11:42
@Aleriga píše:

jj, presne. Ty proste ten celkovy dojem uplne zahodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.23 11:50
@AvajBr píše:
No, me ty barefooty na dospelych prijdou jak klaunsky boty. Nevidela jsem jeste zadny hezky. Proste rozjeta placka. Chapu, ze o to tam presne jde. Ale vypada to prave jak rozjete, vysmajdane boty. :oops: :mrgreen: A kdyz se to nahodi k nejakemu tomu kostymku, pusobi to spis smesne. Uplne to to obleceni a finalni dojem z nej shodi. :nevim:

Přesně. V kombinaci s barevnými kalhotami a sakem klaun jak vyšitej :lol:
Mám barefoot ráda, sama je kupuji dětem, v létě hodně běháme naboso, ale do kanceláře se to prostě nehodí, rozpláclá špička je nejen neelegantní, ale absolutně mimo módní trendy. A o to primárně v SC jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.23 11:57
@Aleriga píše:
@Anonymní píše:

Někdo tady zase píše že to je úplně v pohodě :nevim: BUSINESS CASUAL není SMART CASUAL. Ale to hold uvidím jak budou chodit práci. Tam se hodně podporuje ježdění do práce na kole, tak možná tam budou všichni v cyklistickym :lol:

• Citovat
  • Upravit
14602
2.3.23 12:01
@aiwwa píše:
Prstové boty? Jdu googlit. :pankac:
Tak to je bizár. 8o :lol:

No, to jsem tak jednou jela metrem, koukala do země a objevilo se tam toto 8o jsem se trochu lekla, myslela jsem, ze přistoupil nejakej kyborg :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
2.3.23 12:03
@Anonymní píše:
Někdo tady zase píše že to je úplně v pohodě :nevim: BUSINESS CASUAL není SMART CASUAL. Ale to hold uvidím jak budou chodit práci. Tam se hodně podporuje ježdění do práce na kole, tak možná tam budou všichni v cyklistickym :lol:

Nechápu, proč se tady teda ptáš. Klidně si chod, v čem chceš, ale tady máš obrázky… :roll:

• Citovat
  • Upravit
2930

Ty jo vytáhnout tady bf obuv, ty si sadista že? Bylo hned jasné, že tě sežerou. Ono je totiž špatně, když noha vypadá jako noha a ne jako trojúhelník :jazyk:
Bf je strašně specifické a líbí se poměrně úzké skupině lidí, není to mainstream, nepočítej, že zrovna tady ti to někdo pochválí. Takže záleží jak to bude v práci, v bývalé práci u nás nebyl problém, nikdo neřešil, pokud byli kožené. Ale možná se připrav i na tu možnost, že u vás je mít nebudeš moct mít a jak to pak budeš řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115979
@Semtex píše:
No, to jsem tak jednou jela metrem, koukala do země a objevilo se tam toto 8o jsem se trochu lekla, myslela jsem, ze přistoupil nejakej kyborg :P

Budu se muset na to v metru zaměřit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14602
2.3.23 12:05
@Anonymní píše:

Tak prave kvůli zdravotní stránce já barefoot nemohu nosit vůbec :mrgreen: zakotvila jsem u těch svycarskych zdravotních bot, jejich pantofle taham doma už třetím rokem nonstop a porad vypadaji jako nový, i ven v tom kolikrát jdu a pak otřu, a chodidla mě konečně neboli🙏 Nějak mi uniká, proč dávat x tisíc za botu, která má ten efekt, jako bys ji vůbec neměla (v zástavbě tedy spíše minus)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14602
2.3.23 12:09
@aiwwa píše:
Budu se muset na to v metru zaměřit. :lol:

Ale pozor, někteří matou :mrgreen: dole mas lodičky a silonky, jedes pohledem nahoru, a v pulce stehen začíná klasicky pánský krátký kabat a v nem chlap s plnovousem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.23 12:20
@AvajBr píše:
zrovna tyhle barevne prouzky jsou uz takovy divocejsi. Jinak ale zase prouzky dvou barev jsou uplne v pohode. Mozna, kdyby byly prouzky jemnejsi.. Treba u nas se daji nosit normalne barevny veci uplne v pohode, ale kdyz uz volim neco v barve, tak vetsinou jen jednobarevneho.
Chino kupuju v Reserved a driv v Camaieu, ale ten nam tu zavreli, coz je skoda. A ja jeste v tom Espritu. Ten mam rada. Nosim k tomu baleriny nebo kozene jednobarevne polobotky. U techhle kalhot je fajn, ze se da regulovat delka. Podle toho, jak je vyhrnu/shrnu obouvam boty. Na hodne neformalni akce, treba tymova grilovacka na terase, k nim klidne vezmu v lete i tenisky, nahoru riflovou bundu. A naprosto bez problemu. :nevim:
Tim (ne)ohrnutim se da taky regulovat ten celkovy dojem (ne)formalnosti+podle vyberu vrsku (tricko, proti halenka atd.). Hodne taky zalezi na materialu. Treba to sako muzes mit z „teplakoviny“, je to zas takovy vic SC, nez kdyz bude z klasickyho kostymkovyho materialu. A da se zas nosit oboji na ruznou prilezitost, podle toho jak moc potrebujes byt formalni.
Ale fakt si myslim, ze Smart causal nejsou kostymky. :nevim:Ale jinak jak psaly holky, prvni den bych sla proste vic na slusno. A mezitim okoukla, v cem tam sedi kolegyne. V kuchynce, na pauzach i cestou na WC, se da ocihnout dost. :mrgreen:

Super, moc díky tip :srdce:

• Citovat
  • Upravit
53190
2.3.23 12:23

@thalasan No ne, tak ono nejde o to, zda se nám BF líbí nebo ne. Mě se nelíbí ani sukně nebo současná móda kalhot do pasu a do nich zastrkaných halenek. Přesto prostě když mám nějaký dress code, tak se ho musím držet nebo holt riskovat, že budu za trapku plus že poběží firmou oběžník s připomínkou toho, jak se (ne)oblékat a (ne)obouvat ;) Bych mohla vykládat, jak jsem po rodičáku doplňovala šatník, to bylo peklíčko. Z mých oblíbených pružných kalhot, mikinových šatů a conversek do bussines oblečení, to nechceš :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat