Dress code v práci - smart casual

• Fotoalbum (44)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Aleriga
2.3.23 08:22
@unuděná píše:
To bych zase nepřeháněla. Černé nebo tmavě šedé/modré leginy pod šaty, zvlášť v kombinaci s kotníčkovou elegantní obuví mi přijdou naprosto v poho. Nijak se to neliší od tmavých silonek. Ale soudě podle toho, jaký vkus má asi zakladatelka, bych moc neexperimenovala a zašla spíš do nějakého obchodu, kde jí dva outfity vyberou na míru..

To snad ne! Můžeš hodit příklad?

• Citovat
  • Upravit
Aleriga
2.3.23 08:29
@Hibou píše:
Mohl by mi prosím někdo ukázat, jak vypadá to často zmiňované sáčko? Za mě tedy lepší svetrové šaty (jen nějaké bez vzoru prosím) s legínami (jak v kombinaci s kozačkami poznám, že se nejedná o neprůhledné punčochy?) na hezké hubené postavě než sáčko na stokilové matroně.
:zed:
  • Citovat
  • Upravit
Aleriga
2.3.23 08:32
@Anonymní píše:
Vypadá to hezky, ale co nahoru. Mě je od podzimu do jara zima a trávím toho období totálně zachumlaná, i ve vnitřních prostorech, pokud není fakt hodně přetopeno. Svetr na takové šaty je asi blbé ne? Sáčko si taky myslím, že mě úplně nezahřeje. Určitě to bude vypadat moc hezky a elegantně, jen nevím, jak to vyřešit s tou zimou. A botama ještě. Nosím barefoot obuv, kvůli velkému haluxu z dětství.

Pod šaty nosím v zimě kombine nebo hrejivou kosilku.
Barefoot zkrátka ne!!!

• Citovat
  • Upravit
4149
2.3.23 08:36

Nedavno jsem narazila na nabidky stylistu/ek, ze s tebou pujdou nakoupit, predem proberou pozadavky, co nikdy, co zkusit a ani mi to neprislo drahy, to bych ja treba rada vyuzila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.23 08:52

@Aleriga Jé, my jsme dneska zase vstávali zadkem napřed co? Není nad příjemné ranní vystupování :P

Tak třeba takhle mi to přijde naprosto v pohodě a fakt nepoznáš, zda má modelka legíny nebo punčocháče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.23 08:56
@Aleriga píše:
Pod šaty nosím v zimě kombine nebo hrejivou kosilku.
Barefoot zkrátka ne!!!

Co je na barefoot botech špatného? Šéfka na pohovoru měla chelsea boty. Já je mám též, akorát jsou barefoot se širokou špičkou a nulovým dropem. Mám od dětství velký halux a barefoot je moje spása. Od té doby co je mám, nevím co jsou bolesti. Doporučuji se podívat třeba na Be Lenka barefoot. Nemyslím botasky, ale baleríny, chelsea boty, polobotky vypadají fakt hezky. Barefootem jsem nemyslela, že přijdu bosa nebo ve figefingers :lol:
Jinak co jsem se rozhlížela, tak většina lidí tam měla klasické tenisky. Akorát ty vysoky manažeři, kterým jezdí delegace ze zahraničí tak byli většinou business casual oblečení.

• Citovat
  • Upravit
1116
2.3.23 09:05

Zakladatelko, dej si do googlu heslo „smart casual capsule wardrobe“. Vyhodí ti to několik základních kousků, které si pořiď a které jdou vzájemně kombinovat mezi sebou. Inspiraci, jak dané věci sladit u toho najdeš také.

Např. ty pletené šaty, co jsi posílala na začátku, tak krom toho, že jsou nevhodné, tak nejsou vůbec univerzální. Uděláš z nich jeden outfit a víc ani ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
2.3.23 09:07

Podle mě to nemusíš nějak přehnaně řešit. Na tvém místě bych si pro začátek koupila jedny černý a jedny třeba šedý nebo světlý kalhoty, jedno černé a jedno barevné sako, aby ladilo s těmi světlými kalhotami, pak do barvy tři trička a dvě halenky, možná bych přihodila ještě nějaký elegantní kardigan a máš co střídat a kombinovat. Boty bych koupila do kanceláře pohodlné, na jaké jsi zvykla, v černé barvě a pro všechny případy bych si do šuplíku strčila nějaké lodičky, kdyby bylo potřeba. Na zimomrivost bych si v práci nechala pléd, který přes sebe hodíš, když ti bude v těch 22 stupních opravdu třeskuta zima. Časem si pak ten šatník doplnis, základ je držet se barev, které k sobě ladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1116
2.3.23 09:08

Tady třeba úplný základ na jaro. Samozřejmě nemusíš mít konkrétní kousky, vybereš střih, který ti sedí, ale principielně bych se podle toho řídila.

tady odkaz na 9 outfitu, které z toho můžeš vytvořit a vymyslela bych i další… https://classyyettrendy.com/…utfits.html/

Příspěvek upraven 02.03.23 v 09:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
2.3.23 09:08
@Anonymní píše:
Co je na barefoot botech špatného? Šéfka na pohovoru měla chelsea boty. Já je mám též, akorát jsou barefoot se širokou špičkou a nulovým dropem. Mám od dětství velký halux a barefoot je moje spása. Od té doby co je mám, nevím co jsou bolesti. Doporučuji se podívat třeba na Be Lenka barefoot. Nemyslím botasky, ale baleríny, chelsea boty, polobotky vypadají fakt hezky. Barefootem jsem nemyslela, že přijdu bosa nebo ve figefingers :lol:
Jinak co jsem se rozhlížela, tak většina lidí tam měla klasické tenisky. Akorát ty vysoky manažeři, kterým jezdí delegace ze zahraničí tak byli většinou business casual oblečení.

já trošku nechápu, jak je možné, že tak rozumíš termínům jako business casual, chelsea boty - a pak nahodíš vlněné šaty s lyžařským vzorem a domníváš se, že je to to pravé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18116
2.3.23 09:33
@unuděná píše:
Holky zeptám se úplně laicky: hodně z váš píše, že legíny jsou totální průšvih, out a trapas. Jaký je ale rozdíl mezi legínama a tmavýma punčocháčema? :nevim: Pokud mám přece vysoké (kotníkové) boty a není vidět konec legín, je to naprosto totéž. Nepředpokládám, že by někdo do práce nosil legíny s vytahanými koleny samozřejmě.

Pokud máš kozačky, tak je to jedno. Jen ne ke všem šatům se hodí ty silné tmavé punčochy. Takže se k nim nehodí ani legíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18116
2.3.23 09:34
@stinga píše:
já trošku nechápu, jak je možné, že tak rozumíš termínům jako business casual, chelsea boty - a pak nahodíš vlněné šaty s lyžařským vzorem a domníváš se, že je to to pravé :nevim:

Taky mě to zarazilo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.23 09:35
@bigl píše:
Pokud máš kozačky, tak je to jedno. Jen ne ke všem šatům se hodí ty silné tmavé punčochy. Takže se k nim nehodí ani legíny.

No právě. On vážně někdo myslel, že k legínům si vezme baleríny/nízké lodičky? To snad ne :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.23 09:37
@stinga píše:
já trošku nechápu, jak je možné, že tak rozumíš termínům jako business casual, chelsea boty - a pak nahodíš vlněné šaty s lyžařským vzorem a domníváš se, že je to to pravé :nevim:

Tak protože když jsem si googlila ten smart casual dress code, tak tam byly popsané i další dress kódy a bylo to odstupňované od casual po black tie. To že to vím, neříka nic o tom, jak se umím oblékat ne? Jinak chelsea boty všichni kolem na podzim nosili, musela jsem si je koupit taky, ale pak jsem zjistila, že se mi vlastně k ničemu, co mám doma nehodí a ani je nemám kam nosit. Takže zatím jsem je neměla na sobě a leží ve skříni :nevim:
Jinak když jsem googlila smart casual, tak někde psali džíny normálně ano a jinde zase ne. Tak jsem z toho moc moudra nebyla :nevim:
A teď tedy lituji, že jsem sem ty svetrové šaty dávala. Chtěla jsem se právě zeptat, jestli by to šlo a znát názor druhým. Ptala jsem se manžela, ten říkal, že to je pěkný a sluší mi to, že si to vzít můžu. Ale jde to napsat i hezky, že se tohle zrovna moc nehodí. To mi přijde jako konstruktivní kritika, ale některé komentáře byly akorát rýpavé a spíše urážlivé :nevim:

• Citovat
  • Upravit
18116
2.3.23 09:39
@unuděná píše:
No právě. On vážně někdo myslel, že k legínům si vezme baleríny/nízké lodičky? To snad ne :lol: :lol:

No někdo asi jo.
Já si leginy dám občas, když vím, že si ty kozačky fakt nebudu zouvat. Tudíž určitě ne na návštěvy nebo do práce, protože tam se přezouvám do pohodlných zdravotních balerínek z lékarny. Když už do práce šaty, tak jedině silonky.

Příspěvek upraven 02.03.23 v 09:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat