Dress code v práci - smart casual

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14593
1.3.23 18:35
@Hibou píše:
Psala jsem dobře zkombinovat :mrgreen: (barva toho modrého lemu sukně se s barvou punčoch trochu tluče, záměr asi byl, aby byly stejné, ale nejsou) ale jak to tak vidím, tak je asi pravda, že barevné punčochy hodně zvýrazňují nedostatky nohou.

Nicméně ty barvy kalhot, co tu zmiňovala Anais, si také moc dobře představit nedokážu.

Příspěvek upraven 01.03.23 v 17:00

No ale když si představis královnu Alžbětu, tak ta měla samé barevné úbory a dobre to vypadalo vždy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.23 18:42
@beruska9 píše:
Jako jo…ja jen hledala neco aspon typove smerujici k predstave, jakou jsem mela v hlave.
Ono pak samozrejme zalezi, jak to vypada na cloveku. Ja treba vim, ze v urcite delce sukni vypadam vzdy, jako kdybych sla okopavat zeli, i kdyby to byl Versace asi :mrgreen:
Zakladatelka pise, ze je stihla, tak pokud ma dobre proporce, muze ji byt i hodne „odpusteno“

No štíhlá jsem, ale spíš taková vyhublá nudle, kde nic, tu nic, nic hezkého dle mě.

• Citovat
  • Upravit
1049
1.3.23 18:54

My máme smart casual, dnes mám černé džíny, staroruzovy rolák a černé sako, takové jakoby teplakove. Boty nosím bf a mám černé ZAQQ, kožené. V létě belenky baleriny, sandále do práce mít nesmíme. Jinak ty saka se dají najít různá, střídam je se svetriky z Lindexu, pod to bílou košili nebo hladké tričko. V zimě mi bývá chladno, tak vrstvim, košilky či body, na to triko, sako či kardigan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7606
1.3.23 18:56
@AvajBr píše:
Hele, ty se mi libi. Nemela bys odkaz prosim? 8) :mrgreen:

Máš SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
1.3.23 19:09
@Anonymní píše:
No já taky právě nosím barefoot. Mám od dětství velký halux a díky barefoot mě to aspoň nebolí. Tam taky nevím co na nohy. Na podzim jsem si koupila super měkkoučký vínovy tenisky od Be Lenky a teď je ani nebudu mít kam nosit, protože s dětma bych je měla hned zničený :(

Miluju barefoot. Ale ve většině automotive fabik se nosí pracovní boty. Teda ten, kdo chodí vyrobou, což je u nás 90% lidi.
Máme i pracovní lodičky, ale jsou údajně silene nepohodlné. Bývalý i baleríny, ale jsou dlouhodobě nedostupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2387
1.3.23 19:11

Tady hodně lidí zaměňuje Smart Casual za Business Casual… Viz ty komentáře o sacích, elegantních kalhotech a svetřících. 8o Přitom Smart Casual jsou úplně na pohodu džíny. Ono je totiž těžší oblíct se na SC než na BC. Společný to má jen to, že ani jedno nemá být vyzývavé a obojí má být tak nějak upravené, resp. čisté.

Je to spíš o tom, že BC je o klasice a eleganci, ale SC o trendech a módnosti. Takže kolikrát jsou ty společenské kalhoty krok mimo, nedej bože se šátkem a halenkou, to je spíš trapas. Když to zjednoduším, tak prostě máš chodit tak, jak to najdeš v ženských časopisech nebo třeba jak chodí pracující ženy v seriálu Ulice. Když už teda budeš mít sako - tak právě s džínsy a tričkem (klidně potisk), když budeš mít společenské kalhoty, tak k tomu můžeš mít koženou bundu atd. Na první dny bych teda doporučila džíny (klidně tmavé, jestli se necítíš) a něco jako halenku, u těch svetrů bacha - měly by být hezké a trošku stylové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.3.23 19:16
@Anonymní píše:
No štíhlá jsem, ale spíš taková vyhublá nudle, kde nic, tu nic, nic hezkého dle mě.

Byt hodně štíhlá, mám takové na 100 způsobů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.23 19:21
@Tomie píše:
Tady hodně lidí zaměňuje Smart Casual za Business Casual… Viz ty komentáře o sacích, elegantních kalhotech a svetřících. 8o Přitom Smart Casual jsou úplně na pohodu džíny. Ono je totiž těžší oblíct se na SC než na BC. Společný to má jen to, že ani jedno nemá být vyzývavé a obojí má být tak nějak upravené, resp. čisté.Je to spíš o tom, že BC je o klasice a eleganci, ale SC o trendech a módnosti. Takže kolikrát jsou ty společenské kalhoty krok mimo, nedej bože se šátkem a halenkou, to je spíš trapas. Když to zjednoduším, tak prostě máš chodit tak, jak to najdeš v ženských časopisech nebo třeba jak chodí pracující ženy v seriálu Ulice. Když už teda budeš mít sako - tak právě s džínsy a tričkem (klidně potisk), když budeš mít společenské kalhoty, tak k tomu můžeš mít koženou bundu atd. Na první dny bych teda doporučila džíny (klidně tmavé, jestli se necítíš) a něco jako halenku, u těch svetrů bacha - měly by být hezké a trošku stylové.

No tak jsem to taky právě pochopila, proto mě překvapilo, že hodně žen tady říká, že džíny ne.
Když jsem byla na pohovoru, tak personalista (muž), měl na sobě džíny a mikinu. Manažerka oddělení měla na sobě chino kalhoty, pruhovaný svetr a chelsea boty. Takže babo raď :lol:
S holkama s oddělení jsem se ještě neviděla. Asi si zatím koupím nějaké sako a hezkej vršek a spojím to s černými džíny, ať toho nekupuju hodně nablind a pak dokoupím podle toho co uvidím až nastoupím

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
1.3.23 19:48
@Semtex píše:
No ale když si představis královnu Alžbětu, tak ta měla samé barevné úbory a dobre to vypadalo vždy ;)

Tak tu oblikali profesionálové…

• Citovat
  • Upravit
14593
1.3.23 20:17
@Anais Brno píše:
Tak tu oblikali profesionálové…

Ale tak ono to není zase tak složité, ve finále stejně vyjde nejlíp vzít v tom případě z jednoho obchodu cely kostýmek i s halenkou, ať to má nějaký jednotný styl. Třeba zrovna z toho Orsay. Nebo když uvidí nějakou hezkou figurínu ve vyloze, zkusit cely outfit a když se zalibi, vzít ho, proste aspoň zezacatku moc nekombinovat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
1.3.23 20:23

Doporučuji značky Mohito, Mango, Orsay :) cena příjemná a víceméně se dá brát téměř vše do kanclu :) tak to mám já:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.23 20:29
@terka-com píše:
Doporučuji značky Mohito, Mango, Orsay :) cena příjemná a víceméně se dá brát téměř vše do kanclu :) tak to mám já:)

My tady tolik značek nemáme. Mango, Zara vůbec. eserved a Specer by se tu našel, ale ve Spencerovi je mi zas všechno velké :lol: někdo mi říkal, že Orsay má končit, už jen někde na eshopu nebo co :think:

• Citovat
  • Upravit
18144
1.3.23 20:31
@Mar__tanka1983 píše:
se svetrovými šaty musíš jako se šafránem, určitě ne nějaký zmijový vzory.
Já do práce nosím šatovky/šaty/tuniky, jednoduché, černé, černobílé, maximálně tmavozelené nebo tmavovínové, většinou čistá bavlna, černé legíny a bare kecky (ale jedině černé nebo temněmodré).
Boty tu takové nosím jediná, ale vysvětlila jsem to pár kolegyním (zdravotní důvody), ony to dost možná rozkecaly za mě, a už se nad tím nikdo nepozastavil.

A můžu se tě zeptat, co máš do těch kecek? Ponožky? Za mě legíny maximálně do kozaček, když se nevyzuješ. Ale jak se přezuješ do nízkých bot, tak šaty a legíny jsou pro mě děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
1.3.23 22:45
@bigl píše:
A můžu se tě zeptat, co máš do těch kecek? Ponožky? Za mě legíny maximálně do kozaček, když se nevyzuješ. Ale jak se přezuješ do nízkých bot, tak šaty a legíny jsou pro mě děs.

Bud mam kotnickove Peerko nebo když nízké, tak cerne ponozky (pak to vypada prostě jako cerne puncochy).
Vyhoda je, ze v tom můžu z práce klidně rovnou do hospody, nebo i na grilovačku. Obecně mi vsichni rikaji, ze jsem pořád elegantní :mrgreen: a botky jsou prostě moje osobitá výstřednost. K černým šatům nosivam občas jedny malinově růžové plátěné botky a to je teprve prda :lol: ale kdyz mas takhle výstřední jen jediný kousek, nemusi to být přešlap ;)
A když je potreba elegantnejsi botka, tak mam jedny Rieker na minipodpatku, v tech par hodin vydržím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.23 08:04

Holky zeptám se úplně laicky: hodně z váš píše, že legíny jsou totální průšvih, out a trapas. Jaký je ale rozdíl mezi legínama a tmavýma punčocháčema? :nevim: Pokud mám přece vysoké (kotníkové) boty a není vidět konec legín, je to naprosto totéž. Nepředpokládám, že by někdo do práce nosil legíny s vytahanými koleny samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat