Dress code v práci - smart casual

• Fotoalbum (44)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1557
1.3.23 15:57
@Anonymní píše:
Hele a holky a co svetrové šaty s legínama. Myslíte, že se to hodí?

To ne.
Saty ano, ale ne svetrové, sacko a jen puncochy.
Plus pekne boty do kanceláře (lodicky)

Příspěvek upraven 01.03.23 v 15:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.3.23 15:57
@Anonymní píše:

Ne. Když svetrové šaty, tak elegantnější (tyhle jsou strašný) a punčochy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
1.3.23 15:58
@Anonymní píše:
Ahoj holky, v dubnu nastupuji do soukromého sektoru v automotive firmě. Máme předepsaný dress code - smart casual. Byla jsem teď 6 let na RD a předtím jsem pracovala ve zdravotnictví, takže tam bylo absolutně jedno, v čem člověk přijde do práce (pak se samozřejmě převleče do uniformy). Takže celý život spíše tenisky, džíny, mikina/svetr.. a teď jsem nějak ztracená, co si vlastně pořídit. Na netu jsem našla takové nejasné informace, protože to není ani business, ale zase ne jen casual.
Kamarádka dělá v jiné automotive firmě a prý se to hodně liší.
Jsem dost minimalista. Nepotrpím si moc na nějaké krajky a volánky, šaty a sukni nenávidím od mala. Příjemně mi je v jednoduchých džínách tmavší/černé barvy a k tomu nějaká basic trička s dlouhým rukávem (teď v zimě) - pruhované, šedá, černá, tmavě modrá a k tomu nějaký svetřík třeba. Když jsem si v minulosti koupila něco „zajímavějšího“, tak jsem to ve finále stejně nenosila, když jsem se v tom necítila. Zároveň v podstatě nosím jen bavlnu, jiné materiály mi dost vadí. Takže asi pochopíte, že jsem úplně ztracená. Nemáte prosím nějaky tip, jak to skloubit s mým stylem, aby mi v tom bylo i příjemně? Moc děkuji :srdce:

Tak v riflích do kanceláře, kde máš dress code bych opravdu nechodila.
Dnes je hezký výběr oblečení, kalhoty nemusí být nudné černé. Já mám ráda barvy, takže spoustu barevných kalhot, vršek v jednoduché barvě plus si kup dvě tři šála a máš vystaráno. Já třeba miluju šaty, sundám z ramínka, obleču a mám outfit hotový. Sukně, taky super pohodlné na celodenní sezení v kanceláři.
V práci mám asi troje boty na prezuti,
Běž se podívat do Orsay, Reserved, Zara, něco i v HM, Mohito, Mango
Opravdu Smart cassual neznamená, že máš chodit jako stará panna…

• Citovat
  • Upravit
1557
1.3.23 15:58

Nebo prostě kostymek kalhotovy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.23 15:59
@stinga píše:
no já bych řekla, že to určitě ne,
to tak na večeři v lyžařském středisku

Až tak jo? :lol: 🙈

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.23 16:00
@ZustanSeMnou píše:
To ne.
Saty ano, ale ne svetrové, sacko a jen puncochy.
Plus pekne boty do kanceláře (lodicky)Příspěvek upraven 01.03.23 v 15:58

Fakt jo? To je to tak hrozné? Mě to vedle těch mikin přišlo elegantní :lol: 🙈 no nejsem úplně módní guru :oops:

• Citovat
  • Upravit
53190
1.3.23 16:01
@Anonymní píše:

Tyhle určitě ne. Ale dobře zvolené pouzdrové šaty nebo svetro-šaty s legínama místo punčoch klidně. Ale opakuji DOBŘE ZVOLENÉ. K tomuhle ti chybí akorát tak jelen na vzoru a bombardino do ruky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.23 16:02
@terien píše:
Ne. Když svetrové šaty, tak elegantnější (tyhle jsou strašný) a punčochy.

Jeee holky, vy mi úplně ničíte iluze, a mě přišli elegantní 🙈 Ježíš to tam budu za trapáka koukám podle výběru oblečení

• Citovat
  • Upravit
76199
1.3.23 16:02
@Anonymní píše:
Fakt jo? To je to tak hrozné? Mě to vedle těch mikin přišlo elegantní :lol: 🙈 no nejsem úplně módní guru :oops:

no, bohužel je to tak hrozné, a když tam přijdeš v legínách, tak si spolupracovníci budou mít co povídat o tobě ještě i za 10 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.3.23 16:05
@stinga píše:
no, bohužel je to tak hrozné, a když tam přijdeš v legínách, tak si spolupracovníci budou mít co povídat o tobě ještě i za 10 let

To bych zase nepřeháněla. Černé nebo tmavě šedé/modré leginy pod šaty, zvlášť v kombinaci s kotníčkovou elegantní obuví mi přijdou naprosto v poho. Nijak se to neliší od tmavých silonek. Ale soudě podle toho, jaký vkus má asi zakladatelka, bych moc neexperimenovala a zašla spíš do nějakého obchodu, kde jí dva outfity vyberou na míru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.3.23 16:06

Mám hrozný nohy. Nosím společenské kalhoty a k nim různá trička z Orsay, HM. Ráda bych sako, ale u nás je pretopeno! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
@Anonymní píše:
Jeee holky, vy mi úplně ničíte iluze, a mě přišli elegantní 🙈 Ježíš to tam budu za trapáka koukám podle výběru oblečení

Mrkni na pinterest, tam je outfitů spousta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Anais Brno píše:
Tak v riflích do kanceláře, kde máš dress code bych opravdu nechodila.
Dnes je hezký výběr oblečení, kalhoty nemusí být nudné černé. Já mám ráda barvy, takže spoustu barevných kalhot, vršek v jednoduché barvě plus si kup dvě tři šála a máš vystaráno. Já třeba miluju šaty, sundám z ramínka, obleču a mám outfit hotový. Sukně, taky super pohodlné na celodenní sezení v kanceláři.
V práci mám asi troje boty na prezuti,
Běž se podívat do Orsay, Reserved, Zara, něco i v HM, Mohito, Mango
Opravdu Smart cassual neznamená, že máš chodit jako stará panna…

To neříkám jak stará panna, ale když jsem si googlila smart casual, tak je to něco mezi business casual a casual, takže lepší casual. Džíny prý ano, ale musí být tmavé (černé/tmavě modré), jednoduché, nevyšisované, neroztrhané..

• Citovat
  • Upravit
76199
1.3.23 16:08
@Anonymní píše:

ty jo, fakt si myslíš, že svetr s norským vzorem je elegantní, nebo si z nás děláš srandu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.3.23 16:08

A úplně bych nezatracovala ty šaty a sukně, udělají dobrou službu. Je to docela vděčný kousek oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat