Dress code v práci - smart casual
- Fotoalbum (44)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
Hele a holky a co svetrové šaty s legínama. Myslíte, že se to hodí?
To ne.
Saty ano, ale ne svetrové, sacko a jen puncochy.
Plus pekne boty do kanceláře (lodicky)
Příspěvek upraven 01.03.23 v 15:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ne. Když svetrové šaty, tak elegantnější (tyhle jsou strašný) a punčochy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, v dubnu nastupuji do soukromého sektoru v automotive firmě. Máme předepsaný dress code - smart casual. Byla jsem teď 6 let na RD a předtím jsem pracovala ve zdravotnictví, takže tam bylo absolutně jedno, v čem člověk přijde do práce (pak se samozřejmě převleče do uniformy). Takže celý život spíše tenisky, džíny, mikina/svetr.. a teď jsem nějak ztracená, co si vlastně pořídit. Na netu jsem našla takové nejasné informace, protože to není ani business, ale zase ne jen casual.
Kamarádka dělá v jiné automotive firmě a prý se to hodně liší.
Jsem dost minimalista. Nepotrpím si moc na nějaké krajky a volánky, šaty a sukni nenávidím od mala. Příjemně mi je v jednoduchých džínách tmavší/černé barvy a k tomu nějaká basic trička s dlouhým rukávem (teď v zimě) - pruhované, šedá, černá, tmavě modrá a k tomu nějaký svetřík třeba. Když jsem si v minulosti koupila něco „zajímavějšího“, tak jsem to ve finále stejně nenosila, když jsem se v tom necítila. Zároveň v podstatě nosím jen bavlnu, jiné materiály mi dost vadí. Takže asi pochopíte, že jsem úplně ztracená. Nemáte prosím nějaky tip, jak to skloubit s mým stylem, aby mi v tom bylo i příjemně? Moc děkuji
Tak v riflích do kanceláře, kde máš dress code bych opravdu nechodila.
Dnes je hezký výběr oblečení, kalhoty nemusí být nudné černé. Já mám ráda barvy, takže spoustu barevných kalhot, vršek v jednoduché barvě plus si kup dvě tři šála a máš vystaráno. Já třeba miluju šaty, sundám z ramínka, obleču a mám outfit hotový. Sukně, taky super pohodlné na celodenní sezení v kanceláři.
V práci mám asi troje boty na prezuti,
Běž se podívat do Orsay, Reserved, Zara, něco i v HM, Mohito, Mango
Opravdu Smart cassual neznamená, že máš chodit jako stará panna…
- Citovat
- Upravit
@stinga píše:
no já bych řekla, že to určitě ne,
to tak na večeři v lyžařském středisku
Až tak jo?
🙈
- Citovat
- Upravit
@ZustanSeMnou píše:
To ne.
Saty ano, ale ne svetrové, sacko a jen puncochy.
Plus pekne boty do kanceláře (lodicky)Příspěvek upraven 01.03.23 v 15:58
Fakt jo? To je to tak hrozné? Mě to vedle těch mikin přišlo elegantní
🙈 no nejsem úplně módní guru ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tyhle určitě ne. Ale dobře zvolené pouzdrové šaty nebo svetro-šaty s legínama místo punčoch klidně. Ale opakuji DOBŘE ZVOLENÉ. K tomuhle ti chybí akorát tak jelen na vzoru a bombardino do ruky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:
Ne. Když svetrové šaty, tak elegantnější (tyhle jsou strašný) a punčochy.
Jeee holky, vy mi úplně ničíte iluze, a mě přišli elegantní 🙈 Ježíš to tam budu za trapáka koukám podle výběru oblečení
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Fakt jo? To je to tak hrozné? Mě to vedle těch mikin přišlo elegantní🙈 no nejsem úplně módní guru
no, bohužel je to tak hrozné, a když tam přijdeš v legínách, tak si spolupracovníci budou mít co povídat o tobě ještě i za 10 let
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
no, bohužel je to tak hrozné, a když tam přijdeš v legínách, tak si spolupracovníci budou mít co povídat o tobě ještě i za 10 let
To bych zase nepřeháněla. Černé nebo tmavě šedé/modré leginy pod šaty, zvlášť v kombinaci s kotníčkovou elegantní obuví mi přijdou naprosto v poho. Nijak se to neliší od tmavých silonek. Ale soudě podle toho, jaký vkus má asi zakladatelka, bych moc neexperimenovala a zašla spíš do nějakého obchodu, kde jí dva outfity vyberou na míru..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám hrozný nohy. Nosím společenské kalhoty a k nim různá trička z Orsay, HM. Ráda bych sako, ale u nás je pretopeno! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jeee holky, vy mi úplně ničíte iluze, a mě přišli elegantní 🙈 Ježíš to tam budu za trapáka koukám podle výběru oblečení
Mrkni na pinterest, tam je outfitů spousta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno píše:
Tak v riflích do kanceláře, kde máš dress code bych opravdu nechodila.
Dnes je hezký výběr oblečení, kalhoty nemusí být nudné černé. Já mám ráda barvy, takže spoustu barevných kalhot, vršek v jednoduché barvě plus si kup dvě tři šála a máš vystaráno. Já třeba miluju šaty, sundám z ramínka, obleču a mám outfit hotový. Sukně, taky super pohodlné na celodenní sezení v kanceláři.
V práci mám asi troje boty na prezuti,
Běž se podívat do Orsay, Reserved, Zara, něco i v HM, Mohito, Mango
Opravdu Smart cassual neznamená, že máš chodit jako stará panna…
To neříkám jak stará panna, ale když jsem si googlila smart casual, tak je to něco mezi business casual a casual, takže lepší casual. Džíny prý ano, ale musí být tmavé (černé/tmavě modré), jednoduché, nevyšisované, neroztrhané..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
ty jo, fakt si myslíš, že svetr s norským vzorem je elegantní, nebo si z nás děláš srandu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A úplně bych nezatracovala ty šaty a sukně, udělají dobrou službu. Je to docela vděčný kousek oblečení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit