Dress code v práci - smart casual

• Fotoalbum (44)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14574
2.3.23 09:39
@Anonymní píše:
Tak protože když jsem si googlila ten smart casual dress code, tak tam byly popsané i další dress kódy a bylo to odstupňované od casual po black tie. To že to vím, neříka nic o tom, jak se umím oblékat ne? Jinak chelsea boty všichni kolem na podzim nosili, musela jsem si je koupit taky, ale pak jsem zjistila, že se mi vlastně k ničemu, co mám doma nehodí a ani je nemám kam nosit. Takže zatím jsem je neměla na sobě a leží ve skříni :nevim:
Jinak když jsem googlila smart casual, tak někde psali džíny normálně ano a jinde zase ne. Tak jsem z toho moc moudra nebyla :nevim:
A teď tedy lituji, že jsem sem ty svetrové šaty dávala. Chtěla jsem se právě zeptat, jestli by to šlo a znát názor druhým. Ptala jsem se manžela, ten říkal, že to je pěkný a sluší mi to, že si to vzít můžu. Ale jde to napsat i hezky, že se tohle zrovna moc nehodí. To mi přijde jako konstruktivní kritika, ale některé komentáře byly akorát rýpavé a spíše urážlivé :nevim:

Tak si kup nějaké, které nemají ten norsky vzor, a bude to v pohodě, vždyť jsem sem dávala foto :nevim: nějaký široký pasek přes ně, silonky dospod, klidně ty chelsea boty a vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.23 09:43
@Semtex píše:
Tak si kup nějaké, které nemají ten norsky vzor, a bude to v pohodě, vždyť jsem sem dávala foto :nevim: nějaký široký pasek přes ně, silonky dospod, klidně ty chelsea boty a vyřešeno.

Jojo, v pohodě, teď už to vím a zítra se zajedu po něčem podívat.
Kouknu se zatím po nějakém saku, halence a kalhotách a pak postupně budu dokupovat. 👍

• Citovat
  • Upravit
53190
2.3.23 09:43
@bigl píše:
No někdo asi jo.
Já si leginy dám občas, když vím, že si ty kozačky fakt nebudu zouvat. Tudíž určitě ne na návštěvy nebo do práce, protože tam se přezouvám do pohodlných zdravotních balerínek z lékarny. Když už do práce šaty, tak jedině silonky.Příspěvek upraven 02.03.23 v 09:40

Aha, tak my se v práci opravdu nezouváme, takže v čem přijdu, v tom jsem celý den a i v tom odejdu. Takže legíny fakt nevnímám jako nějaké společenské faux pas :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18114
2.3.23 09:50
@unuděná píše:
Aha, tak my se v práci opravdu nezouváme, takže v čem přijdu, v tom jsem celý den a i v tom odejdu. Takže legíny fakt nevnímám jako nějaké společenské faux pas :mavam:

Celý den v kozačkách? 8o
By mě jeblo. To musí být pro ty nohy super, teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
2.3.23 09:51
@Anonymní píše:
Co je na barefoot botech špatného? Šéfka na pohovoru měla chelsea boty. Já je mám též, akorát jsou barefoot se širokou špičkou a nulovým dropem. Mám od dětství velký halux a barefoot je moje spása. Od té doby co je mám, nevím co jsou bolesti. Doporučuji se podívat třeba na Be Lenka barefoot. Nemyslím botasky, ale baleríny, chelsea boty, polobotky vypadají fakt hezky. Barefootem jsem nemyslela, že přijdu bosa nebo ve figefingers :lol:
Jinak co jsem se rozhlížela, tak většina lidí tam měla klasické tenisky. Akorát ty vysoky manažeři, kterým jezdí delegace ze zahraničí tak byli většinou business casual oblečení.

Koukala jsem. Ty boty jsou možná pohodlné, nevím, ale elegantni zkrátka nejsou. Na dvacetileté více možná, na ženě po třicítce s ne úplně éterickou postavou hrůza.

• Citovat
  • Upravit
53190
2.3.23 09:52
@bigl píše:
Celý den v kozačkách? 8o
By mě jeblo. To musí být pro ty nohy super, teda.

Nenosím kozačky, ale pohodlný semišový kotníkový boty. Rozhodně lepší, než být celý den v lodičkách :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18114
2.3.23 09:53
@unuděná píše:
Nenosím kozačky, ale pohodlný semišový kotníkový boty. Rozhodně lepší, než být celý den v lodičkách :P

No v lodičkách je to taky peklo. U nás mají skoro všichni ty zdravotní boty z lékárny. A některé jsou fakt pěkné, takové balerínky v různých barvách a hodně pohodlné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.23 09:55
@bigl píše:
No v lodičkách je to taky peklo. U nás mají skoro všichni ty zdravotní boty z lékárny. A některé jsou fakt pěkné, takové balerínky v různých barvách a hodně pohodlné.

U nás je trochu přísnější dress code, většina žen chodí v lodičkách na podpatku, jestli je pod stolem skopnou, když sedí, to už je věc druhá. Ale určitě by se nesetkalo s pochopením přezouvat se tam do zdravotních pantoflí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18114
2.3.23 10:00
@unuděná píše:
U nás je trochu přísnější dress code, většina žen chodí v lodičkách na podpatku, jestli je pod stolem skopnou, když sedí, to už je věc druhá. Ale určitě by se nesetkalo s pochopením přezouvat se tam do zdravotních pantoflí :mrgreen:

No tak ono záleží, co si představuješ pod zdravotní pantoflí. I zdravotní boty už můžou vypadat poměrně dobře a od normálních balerín nerozeznatelně. Prostě lodičky bez podpatku.
Jasně že na určité pracovní příležitosti používám normální elegantní obuv, ale na sezení u počítače mi to připadá zbytečné.

Příspěvek upraven 02.03.23 v 10:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
@Aleriga píše:
Koukala jsem. Ty boty jsou možná pohodlné, nevím, ale elegantni zkrátka nejsou. Na dvacetileté více možná, na ženě po třicítce s ne úplně éterickou postavou hrůza.

Já jsem ještě neviděla pekne barefoot boty :lol: taky jsou koukla na tu Lenku a ne-e :lol: ale já stejně barefoot mít nemuzu, takže mě to netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115768
@Anonymní píše:
Jojo, v pohodě, teď už to vím a zítra se zajedu po něčem podívat.
Kouknu se zatím po nějakém saku, halence a kalhotách a pak postupně budu dokupovat. 👍

Zkus Esprit, Marks & Spencer, Mango.
Koupila bych dvoje kalhoty, sako, nějaké halenky. Ať můžeš kombinovat. A uvidíš, třeba zjistíš, že kolegyně nosí i džíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.23 10:01
@Aleriga píše:
Koukala jsem. Ty boty jsou možná pohodlné, nevím, ale elegantni zkrátka nejsou. Na dvacetileté více možná, na ženě po třicítce s ne úplně éterickou postavou hrůza.

Tak mě zase přijdou strašné boty, které absolutně nerespektují tvar nohy a tlačí prsty do špičky. Naopak znám spíše ženy po 30, které barefoot nosí a dostaly se k tím díky svým dětem

• Citovat
  • Upravit
115768
2.3.23 10:03

Teda ty Chelsea boty jsem si musela vygooglit a nemůžu si pomoct, ale vždyť je to jak důchodky. 🤭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.23 10:05
@Semtex píše:
Já jsem ještě neviděla pekne barefoot boty :lol: taky jsou koukla na tu Lenku a ne-e :lol: ale já stejně barefoot mít nemuzu, takže mě to netrápí.

Třeba tohle vám přijde blbé jo? Má normálně barefoot boty.

• Citovat
  • Upravit
53190
2.3.23 10:07
@aiwwa píše:
Teda ty Chelsea boty jsem si musela vygooglit a nemůžu si pomoct, ale vždyť je to jak důchodky. 🤭

Tak na mě působí i ty be-lenky :oops: Obávám se, že s tím by mě otočili hned na vrátnici :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat