Dress code v práci - smart casual

• Fotoalbum (44)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.3.23 14:19

Dress code v práci - smart casual

Ahoj holky, v dubnu nastupuji do soukromého sektoru v automotive firmě. Máme předepsaný dress code - smart casual. Byla jsem teď 6 let na RD a předtím jsem pracovala ve zdravotnictví, takže tam bylo absolutně jedno, v čem člověk přijde do práce (pak se samozřejmě převleče do uniformy). Takže celý život spíše tenisky, džíny, mikina/svetr.. a teď jsem nějak ztracená, co si vlastně pořídit. Na netu jsem našla takové nejasné informace, protože to není ani business, ale zase ne jen casual.
Kamarádka dělá v jiné automotive firmě a prý se to hodně liší.
Jsem dost minimalista. Nepotrpím si moc na nějaké krajky a volánky, šaty a sukni nenávidím od mala. Příjemně mi je v jednoduchých džínách tmavší/černé barvy a k tomu nějaká basic trička s dlouhým rukávem (teď v zimě) - pruhované, šedá, černá, tmavě modrá a k tomu nějaký svetřík třeba. Když jsem si v minulosti koupila něco „zajímavějšího“, tak jsem to ve finále stejně nenosila, když jsem se v tom necítila. Zároveň v podstatě nosím jen bavlnu, jiné materiály mi dost vadí. Takže asi pochopíte, že jsem úplně ztracená. Nemáte prosím nějaky tip, jak to skloubit s mým stylem, aby mi v tom bylo i příjemně? Moc děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31272
1.3.23 14:34

Myslím, že nic nezkazíš, když budeš mít troje tmavé kalhoty (i džínové, ale bez vyšoupaných rozdrbaných míst, nebo klasické společenské, které pořídíš u každýho vietnamce, když na to přijde) a k tomu pár košilových jednoduchých halenek, případně jednoduché jednobarevné bavlněné tričko doplnit sáčkem (to ti udělá i z obyčtrika „vyšší dívčí“).
A za první týden okoukneš ženský, co nosí a přizpůsobíš se.
Já ve finále nejvíc vždy bojovala s botama, jako barefoot jsem to měla složitější, ale kolegové si na ty moje „žabky“, kecky a „boty do vody“ zvykli celkem rychle. Naštěstí nemusím jednat s nějakými delegacemi, takže lodičky, i kdyby na miniklínku, po mě nikdo nechce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.3.23 14:37

Nebyla ses tam podívat při pohovoru, že bys omrkla, co nosí kolegyně?
Jinak já jsem na tom jako ty, sukně jen v krajní nouzi (a to ještě v létě, kdy nemusím mít silonky), lodičky nevedu. Do kanceláře nosím obvykle semišové boty, jednobarevné slim kalhoty a buď tuniku nebo třeba i jen tričko a přes něj pěkné sáčko či kardigan. Občas ozvláštním šálkou/šátkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.23 14:47
@Mar__tanka1983 píše:
Myslím, že nic nezkazíš, když budeš mít troje tmavé kalhoty (i džínové, ale bez vyšoupaných rozdrbaných míst, nebo klasické společenské, které pořídíš u každýho vietnamce, když na to přijde) a k tomu pár košilových jednoduchých halenek, případně jednoduché jednobarevné bavlněné tričko doplnit sáčkem (to ti udělá i z obyčtrika „vyšší dívčí“).
A za první týden okoukneš ženský, co nosí a přizpůsobíš se.
Já ve finále nejvíc vždy bojovala s botama, jako barefoot jsem to měla složitější, ale kolegové si na ty moje „žabky“, kecky a „boty do vody“ zvykli celkem rychle. Naštěstí nemusím jednat s nějakými delegacemi, takže lodičky, i kdyby na miniklínku, po mě nikdo nechce ;)

No já taky právě nosím barefoot. Mám od dětství velký halux a díky barefoot mě to aspoň nebolí. Tam taky nevím co na nohy. Na podzim jsem si koupila super měkkoučký vínovy tenisky od Be Lenky a teď je ani nebudu mít kam nosit, protože s dětma bych je měla hned zničený :(

• Citovat
  • Upravit
K92
2029
1.3.23 14:49

Pořídila bych 1-2 sáčka, pod to bavlněná trička bez potisku (jednobarevná nebo proužky), tmavé jednoduché kalhoty. Pak je samozřejmostí trenčkot nebo kabátek. Svetříky budou taky super. Hlavne nic s dírama a potiskama. Podle mě je základ držet se určité palety barev. Já teda po rodičovské budu muset vyházet hodně oblečení, na všem mám fleky 😅 a taky mě čeká obnova šatníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
1.3.23 14:51

Dziny jsou hodne na hrane, dost casto je firmy nechteji, ani na smart casual, nekdy projdou tmave/cerne, bez vysisovanych mist atd, ale s temi bych pockala az nastoupis a zjistila. Urco bycah poridila nejake kalhoty, to budes muset zvazit podle postavy…pres basic triko kardigan a mohly bys byt v cajku. Misto tenisek baleriny/polobotky.
Ale treba uvidis az na miste, ono obcas to nekdo pise a pak se na to kasle…my meli v jedne firme jakysi dress code ale ve finale, pokud clovek neprisel jak do posilky nebo na plaz, tak to bylo fuk :mrgreen:

Příspěvek upraven 01.03.23 v 14:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
1.3.23 14:52

Hodila jsem do Googlu „smart casual dress code women“ a spousta obrazku, odkazu, videi.
Pokud chces dziny, pak krome tmavych jsou pripustne i modre, ale bez der, aplikaci atd. Podle meho nazoru hlavni rozdil mezi „casual“ a „smart casual“ je kvalita noseneho obleceni, bot a kabelek (nejde o cenu, ale o kvalitni materialy a zpracovani), pak taky sladenost celku a sem tam drobny sperk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
1.3.23 15:13
@Anonymní píše:
No já taky právě nosím barefoot. Mám od dětství velký halux a díky barefoot mě to aspoň nebolí. Tam taky nevím co na nohy. Na podzim jsem si koupila super měkkoučký vínovy tenisky od Be Lenky a teď je ani nebudu mít kam nosit, protože s dětma bych je měla hned zničený :(

Taky jsem barefoot…nevim, jake boty ti sedi, ja nosim treba polobotky Froddo, v lete baleriny Shapen…a me projdou i Fare tenisky teda, ale uvidis. Ono ty barevne, co nevypadaji jak do posilky, projit klido muzou, fakt zalezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
1.3.23 15:26

Tak co znamena smart casual jsi si uz zjistovala, tak vis. Ze takove moc nenosis, tudiz nemas v satniku, s tim bych ted nic nedelala. Nasla bych dva schudne outfity, ve kterych muzes nastoupit, a pak se porozhlidla. Uvidis co doopravdy kolegove nosi a hned druhy treti den si muzes odpoledne neco nakoupit…treba to nebude tak zhave, jak ohlasuji… Ve firme kde se opravdu dodrzuje tenhle dress code, tak tam zadne dziny zeny nenosi a uzivaji si noseni sukynek a satu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14569
1.3.23 15:39

Džíny tmave jednobarevne, nahoru tricko a sako, halenka, svetřík, nebo nějaká sukne s výše uvedeným, klidně i saty (svetrosaty s paskem, pouzdrovky, nějaké umírněné letní - asi ne špagetova raminka nebo kurvi kroj :lol: ). Proste chodit takzvaně “pekne oblečená”. Ještě jsem zapomněla uvést business kalhoty a opět nějaký vhodný vrsek k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.23 15:41
@Zvonielka píše:
Tak co znamena smart casual jsi si uz zjistovala, tak vis. Ze takove moc nenosis, tudiz nemas v satniku, s tim bych ted nic nedelala. Nasla bych dva schudne outfity, ve kterych muzes nastoupit, a pak se porozhlidla. Uvidis co doopravdy kolegove nosi a hned druhy treti den si muzes odpoledne neco nakoupit…treba to nebude tak zhave, jak ohlasuji… Ve firme kde se opravdu dodrzuje tenhle dress code, tak tam zadne dziny zeny nenosi a uzivaji si noseni sukynek a satu ;)

No právěže zjisťovala, ale bylo to dost různorodé. Někde džíny ano (jednoduché, neroztrhane…), někde ne.
Já tedy určitě nepatřím mezi ty, kdo si sukně a šaty užívá :lol: nechtěla jsem to na sebe ani jako malá, dokonce mám fotku, jak mě mamka narvala na focení do šatů a já tam moc řvala, že mám na fotkách celý uřvaný opuchlý obličej. Pak už to mamka semnou vzdala :lol:

• Citovat
  • Upravit
76040
1.3.23 15:44
@Anonymní píše:
No právěže zjisťovala, ale bylo to dost různorodé. Někde džíny ano (jednoduché, neroztrhane…), někde ne.
Já tedy určitě nepatřím mezi ty, kdo si sukně a šaty užívá :lol: nechtěla jsem to na sebe ani jako malá, dokonce mám fotku, jak mě mamka narvala na focení do šatů a já tam moc řvala, že mám na fotkách celý uřvaný opuchlý obličej. Pak už to mamka semnou vzdala :lol:

no tak teď už jsi velká, a když jsi udělala pohovor na takové místo a vyhrála jsi, tak asi s něčím takovým musíš počítat :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.23 15:46
@stinga píše:
no tak teď už jsi velká, a když jsi udělala pohovor na takové místo a vyhrála jsi, tak asi s něčím takovým musíš počítat :nevim: :zed:

No jasný že počítám, jen prostě řeším co, aby to trošku šlo k mému jednoduchému minimalistickému stylu. Protože asi těžko začnu nosit sukně, šaty a šperky, když to celý život úplně nesnáším

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.23 15:48

Hele a holky a co svetrové šaty s legínama. Myslíte, že se to hodí?

• Citovat
  • Upravit
76040
1.3.23 15:55
@Anonymní píše:
Hele a holky a co svetrové šaty s legínama. Myslíte, že se to hodí?

no já bych řekla, že to určitě ne,
to tak na večeři v lyžařském středisku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat