Dress code v práci - smart casual

Napsat příspěvek
Velikost písma:
168
1.3.23 17:21

Chápu, že tohle vůbec není tvůj styl. Ale práce to proste vyžaduje, takže je potřeba se tomu přizpůsobit. Po práci to zase budeš ty :) každopádně džíny za mě rozhodně ne. Jdi do nějaké prodejny Orsay, tam ti poradí. Ideální jsou společenské kalhoty (dělají se v různých barvách) a k tomu nějakou halenka, sako. Když si těch kousků koupíš víc, můžeš to pak různě střídat. Zvlášť, když se držíš podobných barev atd. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.23 17:24
@Mar__tanka1983 píše:
Zakladatelko, odprosti se od toho, že šaty jsou hrozný.
Když si pořídíš něco v tomhle stylu:
https://www.bonprix.cz/…bila-959660/?…tak dva druhy pásku nebo bez, rukávy vyhrnout, schovat dovnitř ten bílej rantl nebo nechat, jedna vkusná brož a třeba nějaké to sáčko, a z jedněch šatů uděláš pět různých variant. Punčochy, nebo i ty legíny (bacha, černé, nevytahané, nevyšisované, neprůhledné), kotníčkové boty a máš X variant za pár stovek.

Vypadá to hezky, ale co nahoru. Mě je od podzimu do jara zima a trávím toho období totálně zachumlaná, i ve vnitřních prostorech, pokud není fakt hodně přetopeno. Svetr na takové šaty je asi blbé ne? Sáčko si taky myslím, že mě úplně nezahřeje. Určitě to bude vypadat moc hezky a elegantně, jen nevím, jak to vyřešit s tou zimou. A botama ještě. Nosím barefoot obuv, kvůli velkému haluxu z dětství.

• Citovat
  • Upravit
34473
1.3.23 17:24
@Anonymní píše:
No jo, ale co na ty šaty? Mě je furt zima, v zimě mám na sobě několik vrstev a nemyslím venku, ale i vevnitř. Sáčko vypadá elegantní, jen mám trochu strach, že mi v tom bude zima. Na šaty absolutně nevím co bych si dala :think:
:roll: Ty seš fakt marná. Tak si kup sukni a svetr, kalhoty a svetr, šaty nos v létě. Mi přijde, že hledáš důvody, proč se nemůžeš obléct, než abys hledala kousky, které ti sednou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.23 17:26
@Mar__tanka1983 píše:
A sáčko?
V jednoduchosti je krása
https://www.bonprix.cz/…erna-947065/

To je moc hezké, jednoduché, zajedu se zítra po nějakém podívat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.23 17:32
@terien píše: :roll: Ty seš fakt marná. Tak si kup sukni a svetr, kalhoty a svetr, šaty nos v létě. Mi přijde, že hledáš důvody, proč se nemůžeš obléct, než abys hledala kousky, které ti sednou.

No tak promiň, že jsem život trávila v džínách, tričku, keckách a mikině, v nemocnici to neřešil nikdo a děti také ne, a tyhle jiné věci neumím moc zkombinovat. Proto jsem i založila diskusi. Kdybych to uměla, tak ji nezakládám

• Citovat
  • Upravit
115950
1.3.23 17:34

Kostýmkem nic nezkazíš, klidně kalhotový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.3.23 17:35
@Anonymní píše:
No tak promiň, že jsem život trávila v džínách, tričku, keckách a mikině, v nemocnici to neřešil nikdo a děti také ne, a tyhle jiné věci neumím moc zkombinovat. Proto jsem i založila diskusi. Kdybych to uměla, tak ji nezakládám

A všichni ti tu radí a ty máš na vsechno odpověď, proč to nejde. Když všichni okolo chodí normálně oblečení, tak ty nezmrzneš, neboj, určitě ne v dlouhém rukávu a saku. Nebo nos termoprádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115950
1.3.23 17:36
@Anonymní píše:
Hele a holky a co svetrové šaty s legínama. Myslíte, že se to hodí?

Tohle neee. 8o to je tak na doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
1.3.23 17:37
@Anonymní píše:
Vypadá to hezky, ale co nahoru. Mě je od podzimu do jara zima a trávím toho období totálně zachumlaná, i ve vnitřních prostorech, pokud není fakt hodně přetopeno. Svetr na takové šaty je asi blbé ne? Sáčko si taky myslím, že mě úplně nezahřeje. Určitě to bude vypadat moc hezky a elegantně, jen nevím, jak to vyřešit s tou zimou. A botama ještě. Nosím barefoot obuv, kvůli velkému haluxu z dětství.

V kancelari, kde očekávají jistý dresscode nebude sedmnact stupňů. To by jim tam ty ženský umrzly všechny ;) neboj. Jinak pod šaty můžeš koneckonců dat termoprádlo/košilku a zimni punčochy. Ke kalhotám pod sáčko upletový rolák.
Ono taky zakezi, jestli si zalezla nekde v kanclu, v kontaktu se zakazniky nebo budes asistentka reditele a denne budes vitat delegace z Japonska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115950
1.3.23 17:39
@Anonymní píše:

Já bych zůstala u jednoduchosti. Nakup si pár základních kousků, které jdou kombinovat. Kalhoty, sako, blůzy. Džíny ani legíny bych nebrala. Jestli nemáš ráda sukně/šaty, tak klidně kalhotový kostým. Uvidíš co nosí ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
1.3.23 17:41
@Mar__tanka1983 píše:
Tyhle tmavý jednoduchý kousky jsou nejlepší v tom, že je můžeš kombinovat.
Stačí (v začátku jedny) dvoje podobné šaty, jedny tmavé kalhoty, jedny tmavé džíny, jedno sáčko, čtyři světlejší trika a dvě košile a můžeš to vzájemně kombinovat tak, že polovina lidí nepozná, že nemáš doma nic jinýho ;)
A na cestu do práce můžeš vzít kozačky, kecky, stejně jako sandálky. Pro případné porady budeš mít pod stolem schované v práci jedny univerzální lodičky na malém klínku, v těch i barečlověk chvíli vydrží, když v tom nemusí lítat po městě.

Chvili…ja mela naposled velice nizke lodicky asi hodinu na pohovoru + cesta a malem me je*lo :mrgreen: Uz jsem pomerne dost presvedcena, ze bych asi nevzala praci, kde be me to nutili nosit…kdybych neumirala hlady :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
1.3.23 17:49
@Anonymní píše:
No jo, ale co na ty šaty? Mě je furt zima, v zimě mám na sobě několik vrstev a nemyslím venku, ale i vevnitř. Sáčko vypadá elegantní, jen mám trochu strach, že mi v tom bude zima. Na šaty absolutně nevím co bych si dala :think:

Víš, nám kamarádku a ta elegantně chodí pořád. Teplé nude prádlo to jistí :mrgreen:
Když máš halenku a sako, tak je v tom teplo. To sako je podšitý…
V zimě třeba nosím téměř výhradně sukně, černé zimní punčochy a kozačky a je v tom tepleji, než v kalhotech.
Já třeba džíny mám. opravdu jako volnočasové kalhoty…

• Citovat
  • Upravit
7609
1.3.23 17:53
@Anonymní píše:

V zimě nosím teplejší šaty, jsem zimomřivá. A je to OK.
Třeba tyhle:

K tomu třeba sáčko, šátek, nějaký šperk…

Příspěvek upraven 01.03.23 v 18:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
1.3.23 17:54
@Anonymní píše:
Hele a holky a co svetrové šaty s legínama. Myslíte, že se to hodí?

Ne :mrgreen: Hele ja nosim saty s leginama, ale dress code nemame a i tak tohle fakt neee

Jak uz nekdo radi - porid si na prvni dny jedny-dvoje kalhoty (ne dziny), neco, co bude mit nazev „top“ :mrgreen: a pokud jsi zimomriva, tak treba dlouhy kardigan, a pak ocihnes, conse nosi…ale minimalni na zacatek bych to radeji „prehnala“ do elegance a pak pripadne ubrat.

Cilila bych do neceho viz nize minus lodicky :mrgreen: Ale i s tim kardi je to trochu na hrane, aby to nevypadalo jak na chate :think: Ale ja bych bez nich taky scipla zimou, saka nenosim vubec, nesedi mi, ani kosile

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
1.3.23 17:55

@beruska9 i lodicky se dají pořídit pohodlné…
Já je mám v práci pod stolem v případě, že jdi na jednání, aby to vypadalo…
Jinak nosím elegantní baleríny… Pokud mi boty nesednou, nemá cenu je kupovat…

Příspěvek upraven 01.03.23 v 17:55

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat