Dress code v práci - smart casual
- Fotoalbum (44)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Chápu, že tohle vůbec není tvůj styl. Ale práce to proste vyžaduje, takže je potřeba se tomu přizpůsobit. Po práci to zase budeš ty
každopádně džíny za mě rozhodně ne. Jdi do nějaké prodejny Orsay, tam ti poradí. Ideální jsou společenské kalhoty (dělají se v různých barvách) a k tomu nějakou halenka, sako. Když si těch kousků koupíš víc, můžeš to pak různě střídat. Zvlášť, když se držíš podobných barev atd. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
Zakladatelko, odprosti se od toho, že šaty jsou hrozný.
Když si pořídíš něco v tomhle stylu:
https://www.bonprix.cz/…bila-959660/?…tak dva druhy pásku nebo bez, rukávy vyhrnout, schovat dovnitř ten bílej rantl nebo nechat, jedna vkusná brož a třeba nějaké to sáčko, a z jedněch šatů uděláš pět různých variant. Punčochy, nebo i ty legíny (bacha, černé, nevytahané, nevyšisované, neprůhledné), kotníčkové boty a máš X variant za pár stovek.
Vypadá to hezky, ale co nahoru. Mě je od podzimu do jara zima a trávím toho období totálně zachumlaná, i ve vnitřních prostorech, pokud není fakt hodně přetopeno. Svetr na takové šaty je asi blbé ne? Sáčko si taky myslím, že mě úplně nezahřeje. Určitě to bude vypadat moc hezky a elegantně, jen nevím, jak to vyřešit s tou zimou. A botama ještě. Nosím barefoot obuv, kvůli velkému haluxu z dětství.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No jo, ale co na ty šaty? Mě je furt zima, v zimě mám na sobě několik vrstev a nemyslím venku, ale i vevnitř. Sáčko vypadá elegantní, jen mám trochu strach, že mi v tom bude zima. Na šaty absolutně nevím co bych si dala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
A sáčko?
V jednoduchosti je krása
https://www.bonprix.cz/…erna-947065/
To je moc hezké, jednoduché, zajedu se zítra po nějakém podívat.
- Citovat
- Upravit
@terien píše:Ty seš fakt marná. Tak si kup sukni a svetr, kalhoty a svetr, šaty nos v létě. Mi přijde, že hledáš důvody, proč se nemůžeš obléct, než abys hledala kousky, které ti sednou.
No tak promiň, že jsem život trávila v džínách, tričku, keckách a mikině, v nemocnici to neřešil nikdo a děti také ne, a tyhle jiné věci neumím moc zkombinovat. Proto jsem i založila diskusi. Kdybych to uměla, tak ji nezakládám
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No tak promiň, že jsem život trávila v džínách, tričku, keckách a mikině, v nemocnici to neřešil nikdo a děti také ne, a tyhle jiné věci neumím moc zkombinovat. Proto jsem i založila diskusi. Kdybych to uměla, tak ji nezakládám
A všichni ti tu radí a ty máš na vsechno odpověď, proč to nejde. Když všichni okolo chodí normálně oblečení, tak ty nezmrzneš, neboj, určitě ne v dlouhém rukávu a saku. Nebo nos termoprádlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hele a holky a co svetrové šaty s legínama. Myslíte, že se to hodí?
Tohle neee.
to je tak na doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vypadá to hezky, ale co nahoru. Mě je od podzimu do jara zima a trávím toho období totálně zachumlaná, i ve vnitřních prostorech, pokud není fakt hodně přetopeno. Svetr na takové šaty je asi blbé ne? Sáčko si taky myslím, že mě úplně nezahřeje. Určitě to bude vypadat moc hezky a elegantně, jen nevím, jak to vyřešit s tou zimou. A botama ještě. Nosím barefoot obuv, kvůli velkému haluxu z dětství.
V kancelari, kde očekávají jistý dresscode nebude sedmnact stupňů. To by jim tam ty ženský umrzly všechny
neboj. Jinak pod šaty můžeš koneckonců dat termoprádlo/košilku a zimni punčochy. Ke kalhotám pod sáčko upletový rolák.
Ono taky zakezi, jestli si zalezla nekde v kanclu, v kontaktu se zakazniky nebo budes asistentka reditele a denne budes vitat delegace z Japonska
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já bych zůstala u jednoduchosti. Nakup si pár základních kousků, které jdou kombinovat. Kalhoty, sako, blůzy. Džíny ani legíny bych nebrala. Jestli nemáš ráda sukně/šaty, tak klidně kalhotový kostým. Uvidíš co nosí ostatní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
Tyhle tmavý jednoduchý kousky jsou nejlepší v tom, že je můžeš kombinovat.
Stačí (v začátku jedny) dvoje podobné šaty, jedny tmavé kalhoty, jedny tmavé džíny, jedno sáčko, čtyři světlejší trika a dvě košile a můžeš to vzájemně kombinovat tak, že polovina lidí nepozná, že nemáš doma nic jinýho
A na cestu do práce můžeš vzít kozačky, kecky, stejně jako sandálky. Pro případné porady budeš mít pod stolem schované v práci jedny univerzální lodičky na malém klínku, v těch i barečlověk chvíli vydrží, když v tom nemusí lítat po městě.
Chvili…ja mela naposled velice nizke lodicky asi hodinu na pohovoru + cesta a malem me je*lo
Uz jsem pomerne dost presvedcena, ze bych asi nevzala praci, kde be me to nutili nosit…kdybych neumirala hlady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No jo, ale co na ty šaty? Mě je furt zima, v zimě mám na sobě několik vrstev a nemyslím venku, ale i vevnitř. Sáčko vypadá elegantní, jen mám trochu strach, že mi v tom bude zima. Na šaty absolutně nevím co bych si dala
Víš, nám kamarádku a ta elegantně chodí pořád. Teplé nude prádlo to jistí ![]()
Když máš halenku a sako, tak je v tom teplo. To sako je podšitý…
V zimě třeba nosím téměř výhradně sukně, černé zimní punčochy a kozačky a je v tom tepleji, než v kalhotech.
Já třeba džíny mám. opravdu jako volnočasové kalhoty…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
V zimě nosím teplejší šaty, jsem zimomřivá. A je to OK.
Třeba tyhle:
K tomu třeba sáčko, šátek, nějaký šperk…
Příspěvek upraven 01.03.23 v 18:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hele a holky a co svetrové šaty s legínama. Myslíte, že se to hodí?
Ne
Hele ja nosim saty s leginama, ale dress code nemame a i tak tohle fakt neee
Jak uz nekdo radi - porid si na prvni dny jedny-dvoje kalhoty (ne dziny), neco, co bude mit nazev „top“
a pokud jsi zimomriva, tak treba dlouhy kardigan, a pak ocihnes, conse nosi…ale minimalni na zacatek bych to radeji „prehnala“ do elegance a pak pripadne ubrat.
Cilila bych do neceho viz nize minus lodicky
Ale i s tim kardi je to trochu na hrane, aby to nevypadalo jak na chate
Ale ja bych bez nich taky scipla zimou, saka nenosim vubec, nesedi mi, ani kosile
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beruska9 i lodicky se dají pořídit pohodlné…
Já je mám v práci pod stolem v případě, že jdi na jednání, aby to vypadalo…
Jinak nosím elegantní baleríny… Pokud mi boty nesednou, nemá cenu je kupovat…
Příspěvek upraven 01.03.23 v 17:55
- Citovat
- Upravit