Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak jsem teda pěkně zmatená z těhotenského testu. MS má přijít v neděli, tak jsem si řekla, že třeba bych už na Mamatestu mohla něco vidět, kdyby se zadařilo. No a druhá čárka se objevila, slabá samozřejmě, ale úplně šikmo, prostě nebyla rovnoběžně s tou kontrolní … máte s tím někdo zkušenost?? Nemám ponětí, co to může znamenat
![]()
Tulinka píše:
Ahoj holky, tak jsem teda pěkně zmatená z těhotenského testu. MS má přijít v neděli, tak jsem si řekla, že třeba bych už na Mamatestu mohla něco vidět, kdyby se zadařilo. No a druhá čárka se objevila, slabá samozřejmě, ale úplně šikmo, prostě nebyla rovnoběžně s tou kontrolní … máte s tím někdo zkušenost?? Nemám ponětí, co to může znamenat![]()
No to je divný
,to bych se asi přikláněla ke špatnému kusu
Foto nemáš ?
Asi špatně vylisovanej, uka foto
Nebo se čárka rozpila? Zkusila bych další ![]()
Foto nemám
. Ale čárka není rozpitá, jen je prostě, šejdrem
, já nemůžu mít holt nic jednoduchý
. Zítra udělám další.
To bude špatně udělaný kus
Ale pozor na mamatest s citlivostí 10, může být falešně pozitivní. Radši citlovost 25 … ![]()
Určitě je to tam špatně vlisovaný myslím. Zítra budu chytřejší.
A co se týče citlivosti, nikdy se mi nestalo, že bych měla test falešně pozitivní, ani neznám nikoho takovýho. Tím neříkám, že nemůže být, však to tam i píšou. U nás v lékárně ale snad ani 25 citlivost nemají.
Jo? Většina testů je s citlivostí 25 (nebo,co jsem měla já), já znám s 10 jen ten mamatest. Já teda taky nemám zkušenost s tím, že by byl falešně pozitivní, ale varují před tím. Každopádně je lepší vydržet a dělat si ho až po očekaváném termínu mens. Já měla 4 dny po termínu // krásně jasné.
Tulinka píše:
Určitě je to tam špatně vlisovaný myslím. Zítra budu chytřejší.
A co se týče citlivosti, nikdy se mi nestalo, že bych měla test falešně pozitivní, ani neznám nikoho takovýho. Tím neříkám, že nemůže být, však to tam i píšou. U nás v lékárně ale snad ani 25 citlivost nemají.
S dcerou jsem měla první den očekávané MS Mamatest 25 a // úplně jasné a během 5ti vteřin.
Vím, že před tím varují, jen říkám, že osobní zkušenost s tím nemám. ![]()
Ono se taky každému ukáže jinak. Já je měla tak jasné, že by možná byli jasné i v den mens. Ale protože jsem měsíc před tím šílela a asi mi hráblo, tak jsem se zařekla, že s testem počkám ![]()
Ale podle mě je citlivost 25 lepší jak 10 …
Tulinka píše:
S dcerou jsem měla první den očekávané MS Mamatest 25 a // úplně jasné a během 5ti vteřin.
Vím, že před tím varují, jen říkám, že osobní zkušenost s tím nemám.
Ahoj mám dotaz… Už 10 dní nemám menses. Dnes jsem si dělala TT a vyšel viz obrázek. Druhá čárka mi přijde daleko od té kontrolní a taky se ukázala až tak po 6 min. Prosím o názory a podobné zkušenosti, díky Terka
@T-e-r-i-n-k-a Ahoj…to neni pozitivni test..toto se mi u techto novych mamatestu stava kazdy mesic a tehotna zatim nejsem…proste se to tam, jak rikas, objevi az za nejakou dobu, ale dovzlina to pomalu nahoru! proste jsi to vyfotila v nejlepsim
..udelej dalsi a hlavne jiny test a uvidis, treba tehu jsi..drzim palce. ![]()
Každému to vyjde asi jinak, ale já jsem po takovémto výsledku už v šestém měsíci. Ale u jiného testu mi i po dvaceti dnech bez mestruace vyšel negativní test…
Tak ted vážně nevim co si o tom myslet
ale děkuju za odpovědi
asi budu čekat dál ![]()