Druhé dítě a nedostatek peněz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1017
25.3.15 12:22
@Anix píše:
Sociální vývoj? Měla jsem s bráchou jeden pokoj, docela dlouho a nepřipadám si jako ASOCIÁL :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sociálním vývojem byly myšleny aktivity s dětmi stejného věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
25.3.15 12:22
@Anonymní píše:
Náš společný příjem je cca. 25tis. Jsem na rodičáku, platíme hypotéku,2 auta a vše kolem. Prcek 21m. A chceme ještě druhé.
Nějaké plavání je to poslední co by mě trápilo, dovolená u moře mě už vůbec netrápí, každý má ty hodnoty někde jinde, věci z bazarů taktéž, důležité je zdraví.

Zatím máš dítě ještě malé ale opravdu tě nebude trápit např. fakt, že mu nemůžeš dopřát zábavu v aquaparku, zoo, různé výlety či jet kamkoliv na dovolenou? Upřímně obdiv, že s takovou částkou dokážete platit hypo, dvě auta atd.atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
25.3.15 12:24

Já bych do druhého dítěte, ve Vaší situaci určitě nešla. S tím jsou spojené další výdaje a potom budete tlouct hlavou o zeď, že jste měli počkat. Ještě nějaký čas na druhé dítě máš. Zkus o tom promluvit s partnerem, jestli nejdou Vaše výdaje ještě trochu osekat. Třeba výdaje za paušály, internet atd. a ušetříte nějakou kačku bokem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
25.3.15 12:25

@H8N204S
vidíš a mě to neponižuje a problém nedělá. Nakupuju nerada a s největším sebezapřením, a jsem ráda, když ty peníze můžeme utratit na výlety, knížky, divadla… za hadry je to škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.15 12:28

@Aishenka
aqupark mě opravdu netrápí, výlety děláme hlavně po okolí, ať už kolo nebo vlak, auto… Kamkoli na dovolenou - to přeci nemusí stát desítky tisíc.

Občas mam pocit že děti co nechodí do X kroužků týdně, nejezdí každý rok k moři, v zimě do Alp atd. tak prostě jako kdyby nežily a společnost (přesně takových názorů) je prostě automaticky zařadí že jsou mimo.
Ano je to sice někdy docela k smíchu ten náš příjem ale zvládáme „musíme“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.15 12:28
@H8N2O4S píše:
Vždyť to není ani minimální mzda, je? :think: A partner by si nemohl najít lépe placenou práci? Psala jsi, že šel do nové, kde je na tom hůř, tj. existuje šance na zlepšení, ne? :) [/cita
Myslela jsem tim, ze bych v praci mela o 7 000 Kc vic nez na rodicaku :)
  • Citovat
  • Upravit
1897
25.3.15 12:29

Za me teda ne. I kdybych si druhe sebevuc prala tak bych to hodne zvazila. Pises 30.000,– dohromady. Nevim teda co najem ale.. my s manzelem mame cca 25.000,– na vsechny veci, hyposka, voda, plyn, sporeni, telefony, pojisteni a ja nevum xo vsechno a jeste jsme v kontokorentu a na kreditce v minusu.. Holka 2roky ma jen neco malo noveho jibak vse beru od kamaradrk nebo z bazarku zachovale veci (vyroste z toho, umaze to).tak mi neni lito ze to neni nove.. nebazirujem aby mela znackove bity a obleceni.. Radsi fam vic a vse jednomu diteti nez koukat jak vijdu s korunou pri dvou detech, kdyz jak pisea ze sotva uzivite sebe a jedno dite.. poradne si zo promysli, po tom muze byt uz pozde litovat ze chtic byl vetsi nez rozum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.15 12:30

Zakladatelko jsem na tom obdobne.Mame jedno dite, hypoteku a zijeme. Plat ma partner 20tisic a ja rodicak 7tis. Druhe chcem, ale hooodne se bojim, ze by to mohlo byt pro nas likvidacni. :| :? Tak se snazim smirit s tim, ze druhe nebude.Asi jsem neporadila. Anonym

• Citovat
  • Upravit
1229
25.3.15 12:31

Já nevím, ale osobně bych se druhého dítka nebála. Vždycky to nějak jde. O lyžácích a podobných akcích se ví dopředu, tak se na ně našetří postupně, kroužky jako Sokol, DDM apod. nás taky nikdy nerujnovaly. Děti jsou jen zvyklé, že nemají všechno hned, ale fakt to u nás není problém. A lyžák u syna ve třídě nakonec stejně nebyl, protože by jel ze třídy sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
25.3.15 12:31

Na tohle ti tu nikdo odpověď nedá, to je stejné, jako když se někdo zeptá, jestli stačí osm tisíc na jídlo a drogerii čtyřčlenné rodiny. Někomu stačí v pohodě, někomu nestačí pomalu ani dvojnásobek a přitom si neuvědomuje, že by rozhazoval. Nepíšeš nic o rezervách, každopádně nemáte vlastní bydlení, jste závislí na nájmu, favorit vám technickou taky nebude dlouho procházet, takže je tam výhled výdajů na auto, malý nastoupí do školky a výdaje vzrostou. Kdybych měla rezervy, do druhého dítěte bych šla, protože pak příjem odhadem 37000 mi nepřijde malý. Ale bez rezerv, když bys byla ty na rodičáku, podělalo se auto, nový návrh nájemní smlouvy by byl se zvýšeným nájemným apod., to je o hubu.
Zkus se spíš zamyslet nad tím, jestli opravdu nemůžete šetřit alespoň 5-10% příjmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
25.3.15 12:32
@Anonymní píše:
@Aishenka
aqupark mě opravdu netrápí, výlety děláme hlavně po okolí, ať už kolo nebo vlak, auto… Kamkoli na dovolenou - to přeci nemusí stát desítky tisíc.Občas mam pocit že děti co nechodí do X kroužků týdně, nejezdí každý rok k moři, v zimě do Alp atd. tak prostě jako kdyby nežily a společnost (přesně takových názorů) je prostě automaticky zařadí že jsou mimo.
Ano je to sice někdy docela k smíchu ten náš příjem ale zvládáme „musíme“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nepsala jsem, že váš příjem je k smíchu, jen že obdiv a to opravdu nebyla ironie ;)
v pořádku, já se jen ptala, každý máme ty priority někde jinde a to co pro děti chceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1897
25.3.15 12:33

Jo a ze maji kamaradky neco vic nez ja / dite? No a co? Na plavani jsme nechodily, verejny bazen je i pro prcky.. u nas je spokojena na pisku, na hristi kdy jsou houoacky a klouzacky a jine deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
25.3.15 12:36

Nešla bych rovnou do druhého dítěte. Pokud máte teď problém vyjít, pak to nebude snazší, spíš naopak. po RD bych šla do práce alespoň na dva roky, šetřila co se bude dát a pak teprve si pořídila další dítě. 31 není žádný vysoký věk, teoreticky můžeš rodit ještě dlouho :lol:
My čekáme 5 let po prvním druhé, také jsme na tom byli podobně jako vy, takže druhé hned po prvním nepřicházelo do úvahy. Ani jsem se na to necítila, sedět doma 6 let v kuse. To bych si pak práci asi těžko hledala. Šla jsem do práce, šetříme, naštěstí jsem našla skvělou práci, takže nemusíme řešit jestli jet na výlet nebo ne. Ale stejně bude mít druhé dítě nošené oblečení, kočárek po synovci za 100Euro (kombinace), jediné co dostane nové, bude autosedačka. Na dovolené k moři se tak brzo nechystáme (víc si odpočineme na aktivní dovolené v horách nebo na kolech, i když spíš jezdíme na „dovolené“ k rodině), aquaparky nenavštěvujeme, do zoo jedem jednou ročně. Neporovnávám se s jinými, každý máme svůj život a svoje priority.

• Citovat
  • Upravit
15418
25.3.15 12:37
@Blankaspl píše:
Já se mohu vyjádřit pouze k těm věcem „po někom“. Moje děti tak chodily odjakživa a újmu to na nich nemělo. Po mých klucích to často ještě zdědili synovci a taky jsem si nevšimla, že by je to nějak poznamenalo. Všechno jsou to kluci a parádu neřeší. T
eď má mladší syn kamaráda z hodně dobře zajištěné rodiny a protože je kamarád o víc než hlavu větší, tak dědíme. A dědíme rádi :D

To je výhoda u většiny kluků, že to neřeší. S naší jedenáctiletou holkou si to dědění neumím moc představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.15 12:37

Vis co.. Ja cekam prvni miminko.. Studuju, penez mam malo.. A na maleho nemam nove skoro nic. Vse kupuji z bazarku, hodne veci jsme dostali. Ano, neni to prijemne, ale vim, ze moje dite nebude chodit s holym zadkem, i kdyz nebude mit oblecky od armaniho. A i kdybych mela penez vic.. Nevyplati se na mimco kupovat drahe oblecrni, kdyz z toho hned vyroste :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová