Druhé dítě a nedostatek peněz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3451
25.3.15 16:00

@Virginia vidíš to a malýmu kapky do nosu nezabírali-teda na chvilku jo, ale furt se budil… Ale stříkli jsme mu slanou vodu, odsáli nos a spal až do rána ;) jinak sirup kupuju jakejsi přírodní-ve složení fakt jen jakýsi bylinky, takže krátká trvanlivost a vyšší cena ;) no a ty probiotika kupuju k antibiotikům automaticky mívá po nich průjem a jednou jsem je nekoupila a trvalo dost dlouho, než se to srovnalo :? Jinak nemocnej nebývá, ale je lepší brát v potaz i to :nevim: jinak ségřina malá mívá hnusný nemoci a opravdu v lékárně během měsíce nechala přes 2.000 :nevim: teď mají druhý a jak chytne něco jedna, do dvou dnů to chytne druhá a nevím z čeho by to platili, kdyby měli problémy uživit jedno ;) pokud máš děti zdravý, chápu že se zdá tolik peněz nerálných, ale ne všichni mají to štěstí, že děcku stačí jenom kapky do nosu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
25.3.15 16:02
@ivašot. píše:
To je o vůli. Mohli jste vydržet týden nejíst a dovolená byla za půlku :lol:.
:roll: Dobře víš, že takhle to nebylo myšleno.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
25.3.15 16:04
@ivašot. píše:
To je o vůli. Mohli jste vydržet týden nejíst a dovolená byla za půlku :lol:.

To by byla fakt super dovolená :lol: taková… odtučňovací :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
25.3.15 16:04
@Virginia píše: :roll: Dobře víš, že takhle to nebylo myšleno.

Já vím, jen mi to nějak nedalo :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.15 16:47

Holky, pravdu maji oba tabory, jde o uhel pohledu, vychovu, zivotni standard a naroky…ja myslim, ze kdyz je pred nami vidina ukonceni uveru a nastupu do prace, jde to i se dvema malymi detmi predskolniho veku, nicmene padny je argument na mozne vydaje za leky, zdravotni stav apod. Treba uz jen nedoplatek za energie muze byt problem. Spocitala jsem nase prijmy, vydaje a zjistila jsem, ze nam na mesic zustava castka 7 500 Kc - na jidlo a drobnou drogerii (syna pocitam zvlast). Pro nekoho malo a pro nekoho castka, ze ktere by jeste usetril. Jak nekdo napsal, opravdu nejsme typy cekajici v pondeli rano na uradu prace - oddeleni davek statni socialni podpory ci hmotne nouze, dite nemusim mit za kazdou cenu (jeste nedavno jsem druhe nechtela kvuli silenemu sestinedeli a taky proto, ze syn jeste pred mesicem spal v noci cca 3 hodiny), jen me zajimaly nazory a zkusenosti jinych. To vite, moc kamaradek tady nemam, tak jsem rozhodila site tady. Dekuju vsem za prispevky!

• Citovat
  • Upravit
Poison Eve
25.3.15 18:09

Tak, jak vim, zda si muzu dovolit garsonku nebo dum, Favorita nebo nove Audi, Machac nebo Maledivy, tak snad vim, zda si muzu dovolit jedno dite nebo vic. Na co nemam, to si neporizuji, pudy nepudy. Pudy nezaplati diteti lyzak, krouzky, jidlo ani ucty.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.15 19:47
@Poison Eve píše:
Tak, jak vim, zda si muzu dovolit garsonku nebo dum, Favorita nebo nove Audi, Machac nebo Maledivy, tak snad vim, zda si muzu dovolit jedno dite nebo vic. Na co nemam, to si neporizuji, pudy nepudy. Pudy nezaplati diteti lyzak, krouzky, jidlo ani ucty.

Děkuju a gratuluju, že máte v celém životě všechno 100% jasné. Půjdu uhasit oheň v jeskyni a pak s lovcem odhodíme kožešiny a oddame se pudům.

• Citovat
  • Upravit
7065
25.3.15 20:03
@Anonymní píše:
Děkuju a gratuluju, že máte v celém životě všechno 100% jasné. Půjdu uhasit oheň v jeskyni a pak s lovcem odhodíme kožešiny a oddame se pudům.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
25.3.15 20:24
@Anonymní píše:
Děkuju a gratuluju, že máte v celém životě všechno 100% jasné. Půjdu uhasit oheň v jeskyni a pak s lovcem odhodíme kožešiny a oddame se pudům.

Ptas se na nazor, dostala jsi ho. Kdyz ti lovec domu dotahne dost mamutu, smele odhazuj kozesiny. Pokud taha domu jenom par zajicu a sama z toho mas obavy, naopak si kozesinu prepasej. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4624
25.3.15 22:31
@kvetinka56 píše:
Rodičák si můžeš snížit, otázkou je, jestli vyjdete s penězi. Nechápu, jak tady někdo může radit jít hned do druhého, dalších 6 let být na s penězi na štíru a doufat, že to nebude ještě horší. Máte jenom dvě možnosti, snížit výdaje nebo navýšit příjem. Nepsala si přesně vaše výdaje, ale pokud máš teď problém vyjít, tak to s druhým nebude jednodušší. Je pravda, že školkové dítě toho moc nestojí, ale stejně to je tak 2000 Kč měsíčně min. za školku a věci kolem ní. Sama musíš vědět, jestli to zvládnete nebo ne.

A co na tom nechápeš? Situace zakladatelky tak tragická není. Pochopitelně by mohla být lepší, ale naopak i horší. Ani ten, který má dnes zajímavou, myšleno dobře placenou práci, nemůže mít jistotu, že to tak bude na věky, min. do doby, než děti odrostou. Což je ostatně i případ partnera zakladatelky, že. Takže co? Má zakladatelka čekat do 40ti a pak celou nejistotu prožívat znovu? Ono vracet se na trh práce kolem 45 let s malým děckem - z toho moc jistot také nekouká. Dle mého názoru jde o to, zda-li se chci ještě několik příštích let uskrovňovat či nikoli. Za mě bych se raději uskrovnila teď, než se do toho pustit znovu po 40 nebo doživotně litovat, že mám jen jedno dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.3.15 22:39
@Virginia píše:
A co teda? :)
Koukla jsem do účetnictví, od začátku roku jsem nechala v lékárně 90kč za kapky do nosu a 250,– za nějaký doplatek za léky.
Celkem tedy průměrně 115,– měsíčně pro šest lidí, to máme cca dvacku pro jednoho. :mrgreen:
UM pro mimino do toho teda nepočítám.Je to asi i o nárocích a prioritách. Mi se prostě nezdá, že by zakladatelka žila úplně na hraně, ale to musí vědět ona.
Já bych se za nějakých běžných a i mírně podprůměrných fin. podmínek rozhodla pro dítě. Ale každý jiný.

Takhle jsme to měli 16 let - v lékárně max dvacku na jednoho a pohoda. Pak přišlo dítě s VVV, onkologické onemocnění nejstarší dcery, pohlavní zralost prostřední dcery a v lékárně jsem mohla nechat půl výplaty. Někdy přijdou věci, že můžeš pozitivně myslet jak chceš a pak se nestačíš divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
25.3.15 22:45
@hanka.br. píše:
Takhle jsme to měli 16 let - v lékárně max dvacku na jednoho a pohoda. Pak přišlo dítě s VVV, onkologické onemocnění nejstarší dcery, pohlavní zralost prostřední dcery a v lékárně jsem mohla nechat půl výplaty. Někdy přijdou věci, že můžeš pozitivně myslet jak chceš a pak se nestačíš divit.

Ano, ale to je období, kdy oba rodiče už pracují. :)
Jako nemít v zřejmě celkem průměrné rodině druhý dítě, protože se budu bát, že… No tak to bych musela čekat celý život v protiatomovém krytu, aby se mi nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.3.15 23:05
@Virginia píše:
Ano, ale to je období, kdy oba rodiče už pracují. :)
Jako nemít v zřejmě celkem průměrné rodině druhý dítě, protože se budu bát, že… No tak to bych musela čekat celý život v protiatomovém krytu, aby se mi nic nestalo.

Tahle období se nepřijdou nejdřív zeptat, jestli jsou rodiče zaměstnaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
25.3.15 23:09
@hanka.br. píše:
Tahle období se nepřijdou nejdřív zeptat, jestli jsou rodiče zaměstnaní.
:nevim: :nevim: :nevim: :nevim:
Není to však důvod pro to nemít děti.

Člověka celoživotně sžírají strachy z věcí, které se třeba nikdy nestanou, a naopak, mohou nás potkat věci, o kterých nás nenapadlo nikdy ani přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.3.15 07:20

@Virginia To vůbec netvrdím. Divila ses, za co lidi utrácejí v lékárnách, když ty ne. Jen jsem dala pár příkladů. Všeho moc škodí - i přílišná úzkost, i nezodpovědné přivádění dětí na svět bez možnosti je zajistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová