Druhé dítě a nedostatek peněz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15419
26.3.15 07:28
@Virginia píše: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:
Není to však důvod pro to nemít děti.Člověka celoživotně sžírají strachy z věcí, které se třeba nikdy nestanou, a naopak, mohou nás potkat věci, o kterých nás nenapadlo nikdy ani přemýšlet.

Určitě to není důvod nemít děti. Ale je to přesně ten důvod, proč by měl člověk plánovat rodinu v době, kdy má nějakou finanční rezervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
26.3.15 07:55
@LadyLada píše:
A co na tom nechápeš? Situace zakladatelky tak tragická není. Pochopitelně by mohla být lepší, ale naopak i horší. Ani ten, který má dnes zajímavou, myšleno dobře placenou práci, nemůže mít jistotu, že to tak bude na věky, min. do doby, než děti odrostou. Což je ostatně i případ partnera zakladatelky, že. Takže co? Má zakladatelka čekat do 40ti a pak celou nejistotu prožívat znovu? Ono vracet se na trh práce kolem 45 let s malým děckem - z toho moc jistot také nekouká. Dle mého názoru jde o to, zda-li se chci ještě několik příštích let uskrovňovat či nikoli. Za mě bych se raději uskrovnila teď, než se do toho pustit znovu po 40 nebo doživotně litovat, že mám jen jedno dítě.

Nemusí čekat do 40, je jí teď 31, kdyby měla druhé ve 34-35 letech, tak ve 45 mladšímu bude 10. Zas to nepřeháněj. Píšu z vlastní zkušenosti, kdybych já měla po prvním hned druhé, tak jsme v p---li. Refinanc hypotéky by se nepovedl, takže těch 800tis, které jsme díky tomu ušetřili, by nebylo tak veselých. Po zaplacení všech výdajů by nám zůstalo tak 7 tis na všechno (jízdné, jídlo, oblečení, drogerie, výdaje na auto). Nárok na mateřskou bych totiž neměla, rodičák automaticky na 4 roky. Fakt skvělý výhled. Nebylo by to totiž o uskromnění, ale o živoření. Zakladatelka se chtěla asi jenom postěžovat, možná by stačilo si líp rozvrhnout výdaje a vyšli by i se dvěma dětma, ale to nepsala. Už jenom proto bych nikomu nepsala rady, jasně, jeďte do toho, zvládnete to, když ani netuším, jaká je u nich situace

• Citovat
  • Upravit
30556
26.3.15 11:13

Jo vydaje za lekarnu, potravinové doplnky plus nase bezlaktozova dietka vyjdou skoro vic nez bezne nakupy jidla… :roll:

A taky si myslim, ze kdyz tri ctyri rojy pockaji, udelaji alespon nejakou rezervu, bude to lepsi a rozumnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
26.3.15 14:43

@catherine100 jenže ona má rodičák nastavenej jen na dva roky a sotva vyžijou, takže byla stejně rozhodlá, že druhý bude, protože evidentně si nemůžou dovolit ho snížit a co jinýho, než porodit druhý přece ne? ;) :nevim: (to první psala ona, o tý druhý části jsem díky jejím reakcím naprosto přesvědčená ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.18 21:48

Pomozte přispěním částky 10-100kč matce samoživitelce na bank. účet *
Uděláte tím malý dobrý skutek, když stát je proti nám, zálohované výživné neprošlo a neplatiči alimentů se smějí.

edit admin - smazání účtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75590
28.2.18 22:52
@eleanor1111 píše:
Pomozte přispěním částky 10-100kč matce samoživitelce na bank. účet 265310274/0300
Uděláte tím malý dobrý skutek, když stát je proti nám, zálohované výživné neprošlo a neplatiči alimentů se smějí.

Do kolika diskusí ještě prijdes žebrat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.3.18 14:44

Ahoj, první bych asi počkala až se moje situace zastabilizuje - třeba změnou práce na lepší? nebo bych šla na chvíli do práce a něco našetřila.. určitě bych si nepořizovala další dítě pokud jsem ve finanční tísni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová