Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kolicek95 já bych počítala s tím, že to se to může povest hned ![]()
@BlaZenkaB píše:
Ale zase prý po 2,5 letech si děti mnohem víc uvědomují svou pozici a na miminko více žárlí.
Mě tato věta připomněla nedávnou situaci, kdy jsme si se synem promítali video z naší svatby. Snad vás pobavím
Synovi bylo videu půl roku. Teď je mu 5 let a říká mi : A kde je ségra? Rikam: Ta ještě nebyla narozená, ta se narodila až potom, když ti byly 2. A syn: Ona někdy NEBYLA? Já myslel, že jsme byli spolu vždycky, jen se narodila mladší
Jak jsem mohl být bez ní? To musela být nuda
Oni jsou moje lásky.
Vse ma sve vyhody a nevyhody. Kdyz si poridite deti brzy po sobe, tak se to starsi dite jeste treba vubec nestaci poradne projevit, jake bude. Pocit mladsi se zadarilo, kdyz starsimu nebyli jeste 2 roky. Sice byl starsi narocne dite, ale v te dobe spal celou noc od 20do7hod+4hod. odpoledne, takze ja vyspala, naklizeno, napeceno, brigady atd. Spat odpoledne prestal, kdyz jsem byla v 7.mesici prakticky ze dne na den. Tak od 4 odpoledne priserne pretazeny a peklicko-tohle trvalo rok. Kolem 3 let zacalo byt jasne, ze syn neni uplne v poradku(ADHD+jeste neco), ale to uz tu bylo mimino. Na jednu stranu jsem rada, ze jsme si druhe dite poridili, kdyz jsme jeste nic nevedeli, protoze bychom si to mozna rozmysleli. Na druhou to byly a jsou dost narocne roky a ty nervy, co jsem si prozila. Nevim, jak bychom to dali nemit obcas hlidani.
@Anonymní píše:
Ahoj, vím že podobných diskuzi je tu dost, ale úplně jsem si nepočetla co jsem chtěla![]()
Mám syna 11m a strašně toužím po druhým. ALE mate někdo takový vekovy odstup? Myslím, pokud by se zdařilo hned tak cca 20-22m od sebe?..
Podělte se o své zkušenosti.
V tyhle době? je vůbec rozumný v tyhle době plánovat další?
Jak se zvládají 2 děti tak blízko od sebe? Nebo je lepší počkat?
Mám přesně stejný věkový rozdíl. Byla jsem z toho vystrasena hodně a první rok mam v mlze, kojila jsem oba, oba nespavci, ale ted jsou jim 5 a 4 a je to super, jsem ráda že se mají. A ted budu mít holčičku, tak se těším ze si ji užiju, bude to víc v klidu a kluci budou opecovavat ségru
ano bylo to náročný ale prostě bych neměnila
@alena1995 píše:
@sandra.ch Jen mimo téma. Ale tohle tak ráda čtu, my se v našem okolí setkáváme pouze s blbým kecy. Že to je brzo, že to bude náročný, že nás to bude stát hodně peněz, že to neustojí náš vztah atd, atdNěkdy si připadám jak kdyby nám dávalo okolí na chleba. Vědět, že budou takové reakce, nikdy bych to do porodu nikde neřekla.A mrzí mě to, dejme tomu, že z50 lidí řekli jen dvě ženský, že gratulují a bez řečí kolem, jedna tedy, že by si přála taky už druhý (má syna 5 měsíců ) a druhá, že si aspoň vyhrají, jinak nic, ani to slušně pogratulování, ale za to milion řeči a strašení kolem.
To je přesný ty reakce, s tím počítej, u nás stejný, to mi na klidu vážně nepridalo…ptala jsem se i na emimi a dozvěděla jsem se taky docela hrůzy, že mám první dítě rozmazleny, muj muž je chudák a bůhví co ještě. Každý je jiný a lepší moc naplánovat, ono to prostě nějak dopadne, hlavně si to srovnat sám v sobě…
Mám děti po 20 měsících. Náročný to ze začátku bylo, ale nehroutili jsme se z toho. Dokonce jsem od půl roku mladšího začala chodit trošku do práce. Kdyby byly děti stejného pohlaví, asi by to bylo lepší, ale mám první princeznu - doslova - a druhého raubíře - opět doslova
Takže je to trochu náročnější je udržet tak nějak v klidu, aby se nezabili. Ale umí si spolu hrát i hezky, to zase jo. Chodí teď spolu do školky, což je úplně úžasný vyzvedávat je oba z jedny třídy. Já rozhodně zpětně nelituji. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, vím že podobných diskuzi je tu dost, ale úplně jsem si nepočetla co jsem chtěla![]()
Mám syna 11m a strašně toužím po druhým. ALE mate někdo takový vekovy odstup? Myslím, pokud by se zdařilo hned tak cca 20-22m od sebe?..
Na dobu bych až tak nehleděla, jestli se teda vás nějak existenčně nedotýká, ta bych do toho šla. Máme druhou a třetí dceru 25 měsíců od sebe a za mě je to rozdíl v pohodě. Ne že bych seděla s nohama nahoře, a vyspala se, ale stojí to za to. Každé dítě je jiné, ale u nás ta větší už byla celkem samostatná, bez plínek, najedla se sama, trochu i oblékla. Venku v pohodě bez kočárku. Proběhlo jen pár žárlivých scének, jinak v pohodě. Teď je jim 3,5 a 1,5 a už jsou parťačky.
Já budu jen reagovat na to, že musí být starší samostatný. Nemusí, ani nebude v necelých dvou letech. Hlavně záleží na povaze dítěte. U nás největší problém většího obléci ven, ale zvládáme to. Vypravit se ven není problém. Jen je někdy řev. Těším se na léto. A plenky. Starší na to nebyl připravený. Já měla náročné těhotenství. Takže jsme začali na pohodu až teď a úplně v pohodě
hlavně je méně nehod. Lépe chápe co chci a déle udrží čůrání a miminko počká
přinejhorším se stane nehoda ![]()
@alena1995 píše:
@sandra.ch Jen mimo téma. Ale tohle tak ráda čtu, my se v našem okolí setkáváme pouze s blbým kecy. Že to je brzo, že to bude náročný, že nás to bude stát hodně peněz, že to neustojí náš vztah atd, atdNěkdy si připadám jak kdyby nám dávalo okolí na chleba. Vědět, že budou takové reakce, nikdy bych to do porodu nikde neřekla.A mrzí mě to, dejme tomu, že z50 lidí řekli jen dvě ženský, že gratulují a bez řečí kolem, jedna tedy, že by si přála taky už druhý (má syna 5 měsíců ) a druhá, že si aspoň vyhrají, jinak nic, ani to slušně pogratulování, ale za to milion řeči a strašení kolem.
U nas byly reakce okoli super, nekdo byl prekvapeny, ale nikdo moc nestrasil. Asi proto, ze me znaji
Az na tchyni ![]()
Kdyz jsme ji oznamili druhe tehotenstvi s rozdilem presne 2 roky, tak to vubec nebrala pozitivne a rekla, ze jsme blazni, ze jsme meli par let pockat. Vzhledem k tomu, ze prvni se mnoho let nedarilo, tak se nam fakt cekat nechtelo.
No a pri oznameni tretiho tehotenstvi (rozdil 15 mesicu) se vylozene nastvala a tyden me absolutne ignorovala. Proste fakt jako bych neexistovala. Ja vubec nechapala, o co ji jde. Deti nam v zivote nehlidala a ani jsme to po ni nechteli. Financne taky vsechno zvladame.
Ctvrte tehotenstvi k memu prekvapeni rozdychala celkem dobre. Mozna proto, ze rozdil je malicko pres 3 roky ![]()
Jsme moc radi, ze mame deti tak blizko sebe. Jasne, jsou i narocnejsi dny. Ne fyzicky, to jde, obstarat deti i s distancni vyukou, vareni atd. Spis psychicky, kdyz se rvou do krve kvuli uplnym volovinam, obdobi vzdoru apod. Ale umi byt i super partaci, je s nimi legrace, jsou sikovne, delaji nam radost. A to jsme opravdu zcela bez hlidani. Ani k porodu se mnou manzel nejezdi, protoze musi hlidat. Ale mne to nastesti nevadi.
@Fonty píše:
To je přesný ty reakce, s tím počítej, u nás stejný, to mi na klidu vážně nepridalo…ptala jsem se i na emimi a dozvěděla jsem se taky docela hrůzy, že mám první dítě rozmazleny, muj muž je chudák a bůhví co ještě. Každý je jiný a lepší moc naplánovat, ono to prostě nějak dopadne, hlavně si to srovnat sám v sobě…
Počkej, nechápu, na co jsi se ptala na emiminu?
My plánujeme a zatím vše jde tak jak jsme si řekli a srovnané máme také všechno.
Moc nechápu tvůj příspěvek. ![]()
Ja s bráchou jsme takhle kousek od sebe a prý to bylo jako mít dvojčata, když mladší „dohnal“ staršího, ale zároveň i parťáci na hraní a super vztah máme doteď ![]()
V týhle době… obávám se, že tahle doba už lepší nebude, to by to druhý dítko taky nemuselo být nikdy, kdyby se čekalo až bude líp
Jestli chcete mimčo oba, já bych do toho šla ![]()
@alena1995 píše:
Počkej, nechápu, na co jsi se ptala na emiminu?My plánujeme a zatím vše jde tak jak jsme si řekli a srovnané máme také všechno.Moc nechápu tvůj příspěvek.
Ptala jsem se na zkušenosti s dětmi 20 měsíců od sebe a nedozvěděla jsem se nic hezkého ani milého ani povzbuzujícího. Od te doby se tu na nic neptam, spíš hledám ve starých diskusích, nebo fakt na konkrétní věci. Ženský jsou na sebe čím dál tím víc zlý… alespoň mi to tak přijde…
Všechny děti plánované, poslední dokonce vymodlené ![]()
8,5roku,7let,5let, skoro 4roky, 6měsícu
Někdy je to náročné, ale nikdy bych ZA NIC nevyměnila
Máme dum se zahradou, takže paráda. Pokud chcete oba další dítě, jdete do toho.
Měla jsem mít velké problémy s otěhotněním, první těhotenství prý zázrak, takže jsme dalšíz ačali řešit v roce prvního. A bum ho, druhý zázrak, mají 22 měsíců.
První půlrok super, jakmile malý začal být pohbylivý, začaly potíže, starší je velkej, ale ještě se mu leccos nedá vysvětlit, takže hlídat, vysvětlovat, dkyž malého bouchne, tak omluvy… posledních pár týdnů se to hodně zlepšilo, staršímu byly tři roky, přestalo období vzdoru a začíná to být fajn.
Jinak jako jsou parťáci už teď, malej staršího zbožňuje, starší mu sice nechce půjčovat hračky, ale když se jednou vzbudil a malej už tam nebyl, tak dostal hysterák, kde je… mají se rádi, jen si to mezi sebou ejště musí občas srovnat.
Kdyby se to dalo naplánovat, tak ze mě by byl lepší rozdíl 2,5 roku, že by starší už byl rozumnější, ale je to super. A myslím, že tohle je tak na dva roky náročnější a pak to bude bomba…
@Anonymní píše:
Klasicka otazka, na kterou ti nikdo neodpovi a ve ktere ani nikdo cizi nazor poslouchat nebude. Resite jen vy s partnerem.