Druhé dítě po necelých dvou letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20807
17.10.12 12:01

Zakladatelko,

já to dokonce plánuju mít děti brzy po sobě. Matýskovi je 8 měsíců a už čtvrtý cyklus se snažíme mu vyrobit brášku nebo sestřičku. Bohužel se nám to opět nedaří :,(
Takže buď ráda, že jsi bez problémů otěhotněla a neboj, zvládneš to :hug:
Jednou budeš ráda, že máš děti tak blízko od sebe a že si spolu hezky pohrají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.12 12:01
@Scarlett2011 píše:
Prodava se preci sourozenecky kocarek. :)
Ja ziju v Anglii a kdyz jdu na prochazku, tak tech sourozeneckych kocarku potkam i 20. Tady je totiz rozdil 2 a mene opravdu bezny. :)

Jo jo, taky ho možná budeme řešit. Ale asi bysme jen ke stvájícímu koupily podvozek na dvojčata a bylo by to :)

• Citovat
  • Upravit
3368
17.10.12 12:10

Mám děti 2 roky od sebe a taky neplánovaně. Napřed to byl pořádný šok (to asi zrovna prožíváš teď), taky mě napadla interupce :oops:, ale jen na chvilku. Prcek mě v těhotenství kopal do břicha (přesně výška přebalováku), skákal po mě, tahala jsem ho po schodech, v porodních bolestech, kt mě dostaly na kolena, tak na mě hupsnul a začal zpívat vraný koně a rajtovat na mě! :lol: Miminko se narodilo, nespalo, pořád plakalo, venku byla zima a brzy tma a noci jsem trávila v koupelně na vaně a asi to byla nejnáročnější zima mého života (nepíšu nejhorší!!! ;) ) Leden mi přišel jako sen - začaly se prodlužovat dny a občas vykouklo i sluníčko. Nejhorší bylo to, že prcek byl takový uplakánek - zlomilo se to v 8. měsíci.
Takže shrnutí - žádný med to nebyl, ale kdybych stála znova před rozhodnutím, tak se rozhodnu stejně! Teď mám 2 krásné kluky, kt si začínají spolu hrát a u mladšího mám občas strach o život (když ho starší začne mydlit).
Je mi líto, že se to nepovedlo až po 3 letech, ale což nadělám. Vyčítat to můžu tak leda nám, prcek za to nemůže. Holt se nemohl dočkat a chtěl k nám co nejdřív! :mrgreen:
Ty máš velkou výhodu, že se ti miminko narodí do léta a budete moct být se starším na hřišti a mezi dětmi ;)
Hlavu vzhůru, až přejde prvotní šok, tak uvidíš, že se začneš na mimi těšit a že to spolu všichni zvládnete na jedničku!
Ještě - kamarádka má druhou holčičku a já říkám, že neví, co to jsou 2 děti. Od začátku spinká celou noc, přes den spinká tak, že jí musí budit na baštu, když nespinká, tak kouká kolem a usmívá se. Ještě jsem jí snad nikdy neslyšela ani zaplakat. Tak třeba budeš mít takhle hodnou berušku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
17.10.12 12:16

Já se na druhého prcka moc těším sice rozdíl 28měsíců ale myslím že to tak bude super i teď by mi druhé nevadilo protože Tomík je zlatý sice má období vzdoru na noční se mu nechce ale rozumí a začíná pěkně mluvit a to si myslím že je dost důležité aby poslouchal ne to jestli čůrá do plíny nebo na nočník i když do dubna než se narodí druhé miminko by mohl začít chodit na nočník :) o potratu jsem neuvažovala ani vteřinu brrrr :( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81484
17.10.12 12:17
@Katka86 píše:
Tak se dráždí had bosou nohou :lol: :lol:
Hele, když máš děti dvě, tak se vše zvládá mhonem líp a rychle, než když máš děcko jedno. neřešíš každý prd a umíš si vše líp rozganizovat. Já při prvním dítku nestíhala nic, doma jak v tanku, mastné vlasy 360 dní v roce :lol: :lol: Při dvou dětech mám doma naklizeno, denně uvařeno a stíhám 10× tolik než jako jednomatka.

Až na to uklizení to mám stejně. Ale neuklízím z pohodlnosti, ne z nedostatku času. Ale zase mám asi 10× víc příspěvků na emiminu, než jsem stihla jako jednomatka. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
17.10.12 12:23

Mě teď dostala maminka jedné mé kamarádky, když mi řekla, že měla holky rok od sebe, hned mě napadlo, jak to asi zvládala, a ona se jen usmála a řekla: mě to bavilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
17.10.12 12:29

Porodních bolestech, kt mě dostaly na kolena, tak na mě hupsnul a začal zpívat vraný koně a rajtovat na mě!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: brečím smíchy :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
17.10.12 12:36
@marketa612 píše:
Porodních bolestech, kt mě dostaly na kolena, tak na mě hupsnul a začal zpívat vraný koně a rajtovat na mě! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: brečím smíchy :mrgreen: :mrgreen:

Teď už se tomu taky směju, ale tenkrát mi moc do smíchu nebylo! :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
17.10.12 12:57

Mám děti 22 měsíců od sebe, nejdřív šok, ale ono to starší dítě do porodu dost dospěje, já jsem spokojená, kdybych věděla, že to bude takhle v pohodě a super a nebyla bych po císaři, šla bych do toho plánovaně a dřív ;) A hlavně, víš, že budeš rodit +-v ten a ten měsíc a do té doby se můžeš snažit dítě v určitých věcech osamosatnit. Já se dost upnula na to, aby syn neměl plíny, což se mi povedlo a od 20 měsíců je úplně bez plín (teda ne úplně, má plínu na noc)a už dřív byl bez ní doma. Všechno jde, jen se neděsit dopředu ;)

S interupcí neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
17.10.12 12:57
@Anonymní píše:
Tak tohle je super napsané. Taky si to mylsím, sama vidím, jak se mi zlepšuje režim dne s jedním a po jejím narození to byl děs. PRostě člověk musí a taky si myslím, že větší se víc zabaví spolu.

Na co ale myslím furt je, že svého nynějšího syna miluju. A vím, že bych na něj musela být přísnější a to kvůli tomu, že by ještě neměl takový rozum. A to nechci. Takže jestli mě někdo pochopil tak že ho dráždím, tak mě pochopil špatně. Nemohla bych s ním dělat to co dělám teď-jsem jen jeho.Je to můj svět. Až bude starší tak bude mít už kamarády-školku a já budu moct dát tu samou lásku i tomu druhému-aspoň dopoledne.Ale jak říkám, mám ještě chvilku čas tak musím hooodně přemýšlet-děkuju za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
17.10.12 13:02

@Cikis láska se násobí a pro dítě je určitě přínonější se se sourozencem dělit o věci atd. naučí se to takže to pro něj nebude později problém nechápu jak takhle můžeš uvažovat :( :zed: ať je jedno dítě nebo ať je jich 10 všechny budeš mít ráda stejně to říkám aspon za sebe druhé dítě miluji hned od začátku co se mi uhnízdilo v bříšku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81484
17.10.12 13:04
@Cikis píše:
Na co ale myslím furt je, že svého nynějšího syna miluju. A vím, že bych na něj musela být přísnější a to kvůli tomu, že by ještě neměl takový rozum. A to nechci. Takže jestli mě někdo pochopil tak že ho dráždím, tak mě pochopil špatně. Nemohla bych s ním dělat to co dělám teď-jsem jen jeho.Je to můj svět. Až bude starší tak bude mít už kamarády-školku a já budu moct dát tu samou lásku i tomu druhému-aspoň dopoledne.Ale jak říkám, mám ještě chvilku čas tak musím hooodně přemýšlet-děkuju za reakce

Já jsem tedy se starším dělala dál, to co jsem s ním dělala do porodu. Mladší jsem vrzla do šátku, šli jsme na výlet, na hřiště, na kroužky. I na plavání - udělala jsem jí piknik na břehu, čučela na nás. Od půl roka jsem měla na tu půl hoďku studentku na hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
17.10.12 13:05

@Cikis měla jsem na začátku stejné pocity, výčitky vůči malé…přešlo to :D zvykne si, a milovat budeš obě stejně, neboj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
17.10.12 13:07

@Cikis Ono dokud to nezažiješ, tak nepochopíš, že mateřská láska se nedělí, ale násobí a obě děti budou tvůj svět a mimino stejně pořád spí a neomezuješ se nějak extra v činnostech se starším a nikdy nezapomenu tu radost syna, když poprvé uviděl ségru a do teď na ní nedá dopustit. Měla jsem z toho taky strach, ale ten strach porodem zmizel, jak mávnutím proutku. Je to prostě fajn, ale přesvědčovat tě nebudu, to prostě musíš sama zažít.
A já nemám hlídání ani na jedno dítě, naši měli syna snad 5× a tchánovci jsou daleko a tchán po mrtvici, takže ti jsou úplně mimo a i tak bych neměnila. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
17.10.12 13:11
@Kapřík90 píše:
@Cikis láska se násobí a pro dítě je určitě přínonější se se sourozencem dělit o věci atd. naučí se to takže to pro něj nebude později problém nechápu jak takhle můžeš uvažovat :( :zed: ať je jedno dítě nebo ať je jich 10 všechny budeš mít ráda stejně to říkám aspon za sebe druhé dítě miluji hned od začátku co se mi uhnízdilo v bříšku :srdce:

Nechápeš, protože už druhé máš a víš že ho miluješ. Ale pro mě je teď jen ten jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin