Druhé jméno pro miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9793
24.5.17 08:22

Když už dvě jména, tak se mi zdá lepší varianta jméno po rodičích jako druhé. A pokud ne, tak k Zuzaně ta Julie zní docela dobře nebo třeba Antonie. Nebo něco krátkého Eva, Ida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
24.5.17 08:25

@Lendeš začínám právě přemýšlet o tom, že bych jména otočila a dala naše až jako druhé. Jinač jméno Antonie se mi taky líbí, bohužel ta Julie už moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
24.5.17 08:29

Tak mě ještě napadlo… Martin Eliáš a Zuzana Anna, snad mě tu za tento můj nápad zas neukamenujete :) příjmení..Ve…a(á) tak aby to i ladilo, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
24.5.17 08:33

Nenech se odradit. Moje miminko má taky dvě jména. Mnozí si ťukali na hlavu, ale je to náš život a naše rozhodnutí. Nakonec po prozrazení jména po jeho narození se skoro všem kombinace líbila. Vybírali jsme skoro půl roku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
24.5.17 08:34

@ZuíLee jmena po rodičích bych nedavala. protoze pak bude nejspis celej život „mala Zuzanka, malej Martínek“ i kdyz to bude chlap jak hora/dospělá samostatná ženská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
24.5.17 08:36

@Jambik Děkuji za podporu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
24.5.17 08:37

@ZuíLee Martin Eliáš je lepší ;). Ale Zuzana Anna - to je na zlomeni jazyka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
24.5.17 08:39

@ZuíLee Martin Eliáš zní dobře, to se mi líbí víc než Martin Maxmilián. Zuzana Anna - tam je na můj vkus těch „a“ a „n“ trochu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
24.5.17 08:40

@Ornwen Kdyby záleželo jen na mě, taktéž bych naše jména nedala, v tom jsem byla plně rozhodnutá, ale manžel na to má svůj dá se říct citový důvod a já mu to nechci nějak brát a zklamat ho, alespoň tím druhým jménem bych chtěla ty děti od nás trošku teď to řeknu hloupě rozpoznat, např. v dospelosti když někomu přijde třeba dopis ať se hned ví komu je určený, snad mě chapete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
24.5.17 08:42

@Lendeš Děkuji tak pro kluka vybráno :palec: ještě zkombinovat to děvče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
24.5.17 08:43

@Tichošlápek též si teď říkám že ta kombinace u holky moc nesedí :) děkuji ale za podporu u chlapeckého jména :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
24.5.17 08:46
@ZuíLee píše:
@ngauruhoe Ela Zuzana by znělo dobře, jen už máme dcerku jménem Eleanor.

@ZuíLee Píšeš, že už máte dcerku. Ta má také dvě jména? Pokud ne, asi bych nedávala druhému dítku dvě jména a to z důvodu možné žárlivosti. I když…

Také souhlasím s ostatními, že jména po rodičích bych dala jako druhé jméno a to z důvodu, že každé dítě je osobnost a se stejným jménem po rodičičích mi přijde, jako „kopie“ rodiče a pak také z důvodu jednoznačného oslovení.

U holčičky bych zvolila krátké jméno a to už z důvodu, že Zuzana je delší, např. Jana, Hana, Ema apod. Také záleží na příjmení, k tvrdému příjmení bych volila jemnější křestní jméno.
U kluka jsme měli i doma problém vybrat, ale taky bych volila kratší jméno, napr. Jan Martin xxx.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
24.5.17 08:49

@ZuíLee Každopádně ale doporučuji, ať se rozhodnete jakkoliv, nechat si kombinaci jmen pro sebe. Okolí to sdělit až po narození dítka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
24.5.17 08:58

Dcera má 8,5 let a má dvě jména. Je spokojená, my i po letech taky a nikdy jsme nelitovali a nelitujeme.
Ale jména byla vybírána tak, aby se k sobě hodila a ladila i s příjmením, rozhodně ne násilím a první nebo druhé jméno nebylo žádným kompromisem ani jméno „po někom“,které bych případně musela dát(že by to po mě vyžadoval muž nebo rodina),ale nechtěla ho používat.
Další dvě holky mají jméno jen jedno, protože už nám žádné „soujmení“ neladilo.
Oslovujeme ji prvním, ale všude píše obě a taky se jimi představuje(třeba na besídkách, vystoupeních nebo někomu cizímu).
Není jediná, ale je fakt, že pojmenování dítěte dvěma jmény není žádný boom, vyskytuje se spíše sporadicky. Nikdy se ale nestalo, že by se jí někdo smál nebo že by se tomu někdo podivoval, spíš má pocit, že jí kamarádky někdy i závidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
24.5.17 08:59
@ZuíLee píše:
@Ornwen Kdyby záleželo jen na mě, taktéž bych naše jména nedala, v tom jsem byla plně rozhodnutá, ale manžel na to má svůj dá se říct citový důvod a já mu to nechci nějak brát a zklamat ho, alespoň tím druhým jménem bych chtěla ty děti od nás trošku teď to řeknu hloupě rozpoznat, např. v dospelosti když někomu přijde třeba dopis ať se hned ví komu je určený, snad mě chapete :)

Chápu, a proto bych ty jména otočila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko