Druhé mimi po roce a půl + mateřská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Druhe mimi po roce a pul + materska
Ahojky,
Mame 7mesicni dite a s manzelem bychom se chteli pokusit na jare 2014 o druhe mimi. Kdyz by se podarilo tak nasemu starsimu prdolkovi budou 2 roky a pul nez se narodi druhe nekdy v zime
nyni jsem 3 roky na matersky. U zamestnavatele mam v roce 2015 v kvetnu nahlasit jestli se vratim do prace a nebo ne a jasne ze ne, chci druhe mimi. Jak to bude s rodicovskou? Dostanu opet materskou dovolenou? Smlouvu mam na dobu neurcitou. Ja v tom mam zmatek - pomuzete mi nekdo?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Když máš na neurčitou, budeš mít znova mateřskou - jako při prvním i nárok na dovolenou - tu ti proplatí ![]()
my máme takto dvě děti 2 roky a 10 měsíců po sobě - vyšlo to super
- Citovat
- Upravit
Samozřejmě, zase 6 týdnů před porodem přejdeš na mateřskou, s tím, že budeš mít i nárok na řádnou dovolenou, o jejíž čerpání musíš zaměstnavatele opět požádat, prostě jako poprvý. A mateřská se vypočítává ve stejné výši jako mateřská na první dítě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky se zeptám, když už tady takové téma je. Co se stane, když se to nestihne a druhé dítko se narodí (třeba jen těsně) po ukončení rodičovské dovolené? Jak je to s mateřskou potom?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fenny půjdeš na nemocenskou a pak teprve nastoupíš mateřskou ![]()
Když už budeš v nějakém šestém sedmém měsíci…nebo od lékaře rizikoka
- Citovat
- Upravit
@lekno Jo, tak takhle se to dá „očůrat“
Já si teda chci dát rodičák jenom ten nejkratší a do té doby stihnout druhý, ale člověk míní… Tak ať mám přehled
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kdyz pujdu 6tydnu pred porodem opet na materskou v 2014 tak jak by to bylo s rodicovskou co mam ted? Kdyz rodicovska mi konci az 2015. Ze by mi skoncila? A pojedu znova od zacatku?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paoline Já myslím že to tak je, protože rodičovská se dostává na nejmladší dítě pokud vím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha takze jestli jsem to dobre pochopila kdyz budu mit treba termin porodu v prosinci 2014 tak do listopadu 2014 mi bude normalne chodit rodicovska a pak tech 6 tydnu pred porodem bych nastoupila na materskou a jela zas na novo jako u prvniho ditete a rodicovska skonci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se taky zeptat? A pokud by tedy nastala ta situace, kdyby se mimčo nestihlo do 3 let, šla bych marodit, jaká je pak výše té mateřské?..už asi nebude stejná jako na to první, ne?
- Citovat
- Upravit
@paoline ano, jakmile bys nastoupila na mateřskou, musíš náhlasit na sociálku ukončení rodičáku a budeš brát jen mateřskou a následně pak rodičák na druhé dítko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raaduska píše:
Můžu se taky zeptat? A pokud by tedy nastala ta situace, kdyby se mimčo nestihlo do 3 let, šla bych marodit, jaká je pak výše té mateřské?..už asi nebude stejná jako na to první, ne?
pokud bys šla na neschopenku, tak se ti bude mateřská počítat stejně jako na první dítě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uz rozumim a dekuji moc
nejak tak to chci
tak uvidime zda se nam zadari ja vim ze se to nema prehanet a radsi nic neplanovat treba nakonec to bude uplne jinak
ale pro jistotu jsem se chtela zeptat jak to je a jeste jednou diky vam vsem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit