Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, děkuju vám všem, jste hodný.
HANELLE - asi jsi si přečetla, jak jsem bojovala s fotečkou já. Missorka nám to album založila sama, hodná holka. Srdíčko tam blikalo jako žárovička, viděla jsem to ještě než mi to dr. řekl.
NUNY - kopíruješ ten bb code? Musí to začínat img a končit img
JITI - asi taky čučí jen na monitor, ale má to práci navíc. To by mě zajímalo, jestli vrátí peníze, když se s pohlavím sekne. Držím ti moc moc palečky na kontrolu.
ILLENKA - mě krev vůbec nebrali, teď jsem dostala žádanky na krev na AIDS, syfilis, kdrvní skupinu atd. a o placení nic neříkal. Jdu až v září.
me ju taky nebrali..ale jen rikala ze kdybych to tehu chtela potvrdit z krve tak to bude stat 250..(nemela jsem u sebe predtim ani korunu, tak jsem na to nesla, ale jinak by si to zaplatila)..jinak ze mam pockat az se vrati moje dr z dovolene..
Ahoj,
už jsem psala do březňátek, že naše kontrola dopadla na výbornou - 7mm a tlukoucí srdíčko.
Přeju všem podobné výsledky. ![]()
Jitka
Děkuju za gratulace, obrázek jsem dala do galerie Březen 2007. Kontroly za měsíc se asi nedočkám ![]()
JItka
JITI, prosím tě, koukala jsem do březňátek, co je to ten NT screening? Já jdu na ko až za 6 týdnů
a taky na utz. Jdu se mrknout na fotečku.
Misunko - nemám u sebe ten letáček, ale je to nadstandardní vyšetření (700Kč) a mělo by to být místo tripple testů, které se dělají v 16tt. Měří se tam riziko nejrůznějších syndromů (třeba Downova). Výsledky jsou rychlé - do 2 dnů. Myslím, že je to kombinace UTZ a testu z krve. Jestli chceš podrobnosti, můžu Ti zítra naskenovat letáček, je to tam dobře popsané.
Jitka
JITI - díky, to mi stačí. Mě zatím nic neříkal, musím si počkat.
Ahoj holky, tak k lekari jdu az pristi ctvrtek..ten tyden to nevydrzim..ta nejistota…
Ahoj holky, já jsem v posledních dnech tak unavená, že jsem protivná sama sobě. Večer jdu spát už v osm, takže spím DESET hodin a stejně ráno lezu z postele jak mátoha. Pak už se zase nemůžu dočkat, až bude moci jít manžel s malou na procházku a já zase zalehnu. Je to děsný.
JITI, koukám, že jsi taky z Brna, můžu se zeptat, jestli chodíš do nějakýho většího gyncetra ? Já bych ráda změnila gynekologa, ten můj mi nepřipadá moc pečlivý a radši bych se přihlásila někam jinam. Koukala jsem se na internetu na Helios na Štefánikové, nic moc jinýho jsem nenašla. Díky.
JANO - chodím k Vlašínovi do Centra prenatální diagnostiky http://www.prenatal.cz/index.htm . Změnila jsem gynekologa asi v 16tt minulého těhu, protože to byl děs. Teď jsem maximálně spokojená. Zkus mrknout na jejich stránky.
MISULKO - na těchhle stránkách jsem objevila i víc info o tom NT screeningu:
" Co znamená screening NT + biochemický screening v 1. trimestru?
Tento test kombinuje ultrazvukové vyšetření tloušťky nuchálního projasnění (NT = nuchal translucency) s vyšetřením krve matky. Vyšetření se provádí v 11. - 13. týdnu těhotenství. Kombinace těchto dvou metod umožňuje detekci 75-80% dětí s Downovým syndromem. Tradiční screening prováděný v 16. týdnu - tzv. trojitý test dokáže zachytit jen 50-60% dětí s tímto syndromem.
Jaké jsou výhody screeningu NT + …?
V čem spočívá vyšetření NT?
Vyšetření nuchálního projasnění ( nuchální translucence ) se provádí v 11.-13. týdnu těhotenství. Pomocí ultrazvuku je změřeno nahromadění tekutiny v podkoží v oblasti krku plodu. Tato tekutina se na ultrazvuku zobrazuje jako projasnění. Přítomnost většího množství tekutiny v tomto prostoru je často spojeno s přítomností chromozomální aberace, např. s Downovým syndromem. Vyšetření je většinou možné provést přes stěnu břišní.
Jitka
Ahoj.
Na NT jsem ve zmíněném centru byla v prvním těhotenství. Tehdy stálo 750 Kč a to bylo v r. 2003. Vyšlo dobře a výsledek mi sami zavolali. Už tehdy se na UTZ ukázalo, že se nám narodí poněkud hyperaktivnější dítě…
Jinak já jsem z tohoto centra ale od jiné lékařky utekla v 17tt a moje nová Dr. mě chválila, že jsme si to vyšetření nechali udělat, že je fakt podstatně kvalitnější. Jinak kvůli asi pojišťovně mi trojtý test dělali taky.
JITI- ta informace o ceně je aktuální? Jedna maminka na tom nedávno ve stejném centru byla a platila 1500 Kč.
Hezké těhotenství všem přeje
CIBULKA
holky, tak teď jsem se vrátila z hradu
neee, od dr. a všechno je zatím v pořádku!!!!!!!!!!!!! já jsem tak šťastná, rozbrečela jsem se mu tam jak malá holka ![]()
má 0,5 cm a srdeční akce tam je!!!!!!!!!! vím, že je to všechno na začátku a stát se může všechno, ale i tak je to teď pro mě úspěch!! ![]()