Poradna duly
Jana Čurdová
JANA 28,
ty máš asi svatou trpělivost, to obdivuju…já jsem na to moc rázná. nezastvávám názor bít děti, ale občas nějaká Jakubovi přilítne a zatím se mi nestalo, že bych pozorovala, že mu to nějak ublůižuje. Mám pocit, že dalekosáhlé vysvětlování je na nic, ale jedna přes zadek je mnohem účinnější…
Roční dítě bych neplácala, ale dvouletý už asi jo…moc dobře to cítí, ale dlabe na to
A na to počůrávání to plácnutí zabralo u všech kámošek…
a žádné traumatizující dítě tu nemáme. ALE MOŽNÁ ZÁLEŽÍ NA DÍTĚTI.
Holky já hlavně můžu vyletět z kůže, když příjde matka s dítětem a ono něco chce a nesmí to a ona mu to dalekosáhle vysvětluje, dítě se vzteká a dupe nožkou a maminka opět vysvětluje a domlouvá…No to jí pak hrozně obdivuju, že se sebou nechá tak cloumat.
saal: prosim te, jaka spatna matka
… Ja si taky myslim, ze na to to dite musi prijit samo … rozhodne to neni tim, ze jsi nebo nejsi spatna matka
… my kamaradky chlapecek mel primo odpor k nocniku … taky z toho byla spatna, ze porad nosi plenky … ale pak ze dne na den proste byli bez nich!!!!! A to vazne doslova!!!!
No s tím plácáním, Nika je trochu cíťa a stačí když ji trochu seřvu nebo třeba i plácnu a hned bulí, nějak mi to nedělá dobře. Ja ji mám strašně ráda a vždycky mě to potom strašně mrzí a chodím se ji omlouvat a hladím ji
a to je na tom to nejhorší ![]()
saal: my ted bojujem jeste s nocnim nepocuravanim … mame to tak 50:50 … ale jeste porad si netroufam ji dat na noc bez plen … jak v noci prelejza k nam do postele … to bych pak musela susit celou tu velkou matraci
a do toho se mi vazne nechce
![]()
saal jj přesně to lehadlo jsem myslela… je fakt super…A jaká špatná matka? To vůbec ne !!!…každý dítě je jiný, to si tak neber, spíš vytrvej a fakt jí plenu nedávej…a pak jí v tom počůraném chvilku nech.....Kámoška synkovi tvrdila, že už suché nemají vše, že počůral a byl najednou klid… ![]()
Saal no tak jestli se jí pak za to omlouváš, tak to ji raději fakt neplácej, ztrácí to na významu
a budeš muset zvolit jinou taktiku
Třeba jí na něco nalákej, nebo jí kup hezké prkýnko na záchůdek …
saal: ja jsem se zrovna nedavno neudrzela … Niki si vzala sama pribinacka a celyho ho rozmazala po stene a po koberci … uplne jsem normalne vylitla … a dostala teda pekne na prdinu
… pak mi to bylo tak lito … ze jsem se rozbrecela s ni
…
saal…nebo jí dej hadrovou plenu…ty papírový jim to moc ulehčují, necítí to…
Klarisa…Jakubovi jsem pak dávala taky na noc hadrovku, teda až když se počůraval jen občas a taky jsem ho jeden čas budila než jsem šla spát.
Nito - mě se líbí ten modrej kočárek ![]()
saal - na nočník přijde tan správnej čas, neboj, my jsme taky ve dvou letech ještě chodily s plínou. Já teda taky Teri moc nebiju, ale občas jí nějaká přilítne a párkrát jsem jí pěkně seřezala. Řekla bych že jsem jako dítě byla bita mnohem víc. Ale na nějaký bulení moc nereaguj, mohla by tě tím vydírat. Ono jim plácnutí občas vůbec neuškodí.
klarisa, to si tak neber…občas fakt musej dostat…víš když pak koukám na ty rozmazlený děti co všechno smějí…hrůůůza a pak s nima jít na navštěvu je za trest.....není nad to mít vychovaný dítě…
a to holt občas bolí…
Ale srtojí to zato…pokud je to s mírou a vždy oprávněné…tak si myslím, že je to super… ![]()
saal: jak rika Nita … ja bych ji doma plinku nedavala … i kdyz taky muzu rict, kolik ja se toho pred letem na prala … a vobcas jsem i v tom mokrym chvili nechala … a doost casto jsem ji na nocnik vysazovala ..... a od leta uz i v aute jezdime bez plen, na Kretu v letadle byla taky bez plinky … proste to nak pak samo prislo ![]()
Nitus, ja kdyz si vzpomenu, jak jsem hlidala jeste pri vejsce v Intercontinetalu deti cizincum … to byly taaaak neskutecne rozmazleny hajzlici … to fakt ze svych deti mit nechci!!
![]()