Poradna duly
Jana Čurdová
NITA - takze.....
mateřská se počítá z posl. 12ti měsíců. Ale pokud si změnila zamestnavatele, tak jen z toho posledního zamestnavatele, takze i třeba ze třech, pokud tam děláš 3měsíce a zejtra jdeš pryč uz.
Nemocenská - výpočet se dělá totožně jak u materské.
1-15 den je to mín, ale od 15. dne je to těch 69% z platu. Udelala mi výpočet, vyšlo mi to skoro 80% mýho čistýho platu ze budu brát.
To vcelku jde!
Jo a proplácení dovolené sem se ptala....... ehm.
Pry po skončení půl roku materské, prerusís dávky ze socky, vrátíš se do práce tak, ze vyberes dovču (vlastne budeš furt doma, žejo) a pak zase po dovčí naběhneš na materskou nebo jiný dávky co se berou do 3let děcka.
Sem se ji ptala, ze jestli není lepší vybrat dovču pred materskou, ze se mi todle prerusování zdá složitý a vona že ne!! Ze prý ta dovolená mi bezvadně zvýší průměr pro další materskou, kdybych plánovala v návaznosti další děcko, hehe.
Tak nevím, to je jeste daleko, ale není to spatný nápad.
Jelena - tak to máš za sebou a to bylo strachu ![]()
Zuzu - objednala jsem to na tom druhém obchodě a 14 dní na vrácení by mělo být všude, ne ![]()
SAAL - ani mi nemluv, su ščastné jak můj pes když dostane granule
![]()
hmm
tak jsem si v excelu udělala tabulku přírůstku váhy za poslední tři týdny
a mám průměr 10g na den ![]()
jelena…tak to máš vzorné psy…tomu našemu padali granule z huby ![]()
Zuzu - aha tak to jsme si nerozuměly
Teď jsem se koukla na ty těhulky a tam mají jenom ty světlý a ty tmavší se mi líbí víc, tak jsem ráda že jsem to našla ![]()
zuzu - já mám maltézáka nebo spíš maltezačku
zrovna mi tu leží na klíně a spí ![]()
Jelena…díky…nechám si to uložený..ale je to asi tak jak písali na tom netu…
NITA - no té naší starší nejelo jídlo vůbec, dokud se ji nenarodila mladá......... už jí sou tri roky a nevidela sem vsezravejsiho bígla, vona ani nic nevochutná, secko spolkne během tisíciny sekundy, děs.
Takze se ta starsí naučila jíst, hehe, uz ji z huby nic nespadne, jinak ji to mladá sežere, tak si dávaj bacha vobě na svý misky. Po jídle jdou zkontrolovat misky té druhé, prostě se prohodí (co kdyby ta druhá náááhodou neco v misce zapomněla?) hehe, no legrace.
Ta mladší je tam jen jako štěně v odkaze Mam štěnátka, zbytek ve FOTOPES.
NITA - jo, vcelku to na netu ušlo, az na to, ze mi tam vyšlo víc peněz, eh, ve skutečnosti je to horší vo 1000 ká, ale taky to jde…
tak to vypadá, že máme všechny fenky co ![]()
saal
oni je mají i v tmavší na těch těhulkách, jen to musíš vybrat, ale kdybych si mohla vybrat, o týden kratší dodací lhůtu, taky bych do toho šla,
holt málo hledám ![]()