Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, všechny moc zdravím.
Jani, přeju bezproblémovou kontrolu.
Rozvářím si na večeři, jsem si vědoma, že jsem poslední dny rodinku šidila, tak teď dělám bramborové knedlíky, dušenou zeleninu a pečené maso. To ti mí chlapi milují. Ale Tomášek v noci nějak hodně kašlal, ráno už ne, tak to svědčí jen pro zahlenění. Musím jet proto pro bylinkovou směs - levandulová, ta mu dělá fakt dobře, já si koupím jitrocelový sirup a mrknu na maliník, ať ho mám už aspoň doma. Zatím ho pít ještě nebudu, dost tvrdnu, tak mám strach. A jsem tu taková dubnová koncovka, takže budu asi ve všem poslední.
Zdravim Vsechny!
Tak jsem doma z kontroly a vypada to vsechno zatim v poradku. Dr. malyho zkoumala asi natrikrat a vahu zatim mame kolem 2300 g, tak jsem zvedava, jak moc jeste prcek naroste. CS mam porad 0, a ani jinak to na porod nevypada. Jo a mimis je uz hlavou dolu, tak mam radost ![]()
Zulok, streptokoka mi budou delat priste u Dr.
A o jidle bych ted radsi nemluvila
Vcera mi nesedl obed, tak vecer letel ven, v noci mi taky bylo blbe, tak ted do sebe dostanu jen kolu a suchy rohlik ![]()
Juj, Evelin, tak to je kluk jak buk. Náš malý měl, nutno podotknout před týdnem, 1730g a paní doktorka říkala, že bude v podobném vydání jako Tomášek (tedy tak od 3,5 do 4kg) Tom měl 3950g, ale 10dnů po termínu. Ale určitě je v pohodě porodíme, kdyby něco, císař je také možnost. Známá je hubeňoučká jako nitka a měla 4,5kg holčičku a také ji porodila - zdravou!!!!! To je fakt to nejdůležitější.
Tak jsem se vrátila z obchůdku s bylinkami. Nakoupila jsem maliník a nějaké čaje na kojení (a další věci, co rodina potřebuje). To jsem zvědavá, které ty čaje budou nejlepší. No, asi hlavně být psychicky v pohodě, to bude ten nejlepší čaíjček.
Ahojky,
tak přeji všem úspěšné kontrolování, když jste se tam odebrali dneska tak hromadně
mě to čeká příští týden a hned třikrát po sobě (odběry, utz a zápis k porodu) - to se najezdim a já už teď tak nerada sedám za volant, připadám si v tom autě jak sardinka.
Jinak jsem si vzpomněla na Adélku, protože mi Jířa celou noc prozvracel. Mamča mi volala, že ve školce je to dnes pátý případ a že to schvátilo i učitelku, takže nějaká střevní viróza. Pro mě je nejhorší ta likvidace blinkánků, mám teď nějaký přecitlivělý žaludek a tak mě to taky prohnalo. No snad to bude brzy fuč, jen jsem zvědavá, jak se bude náš malý otesánek tvářit na dietku. Dneska máme k obídku suchou rýži ![]()
Tak zatím
Jsem doma a vše v pohodě! Naštěstí. Co vy, už to máte taky za sebou?
K obědu fazolová polévka a těstoviny se zeleninou. Dobrou chuť. ![]()
Tak zatím všechny kontroly o.k. Tak to je super!!
![]()
Evelínko tak to je fakt kluk jak buk.My měli ve skoro 31tt - 1660g.
Holky zbyly mi od včera špagety. Už k ním nemám omáčku a přemýšlím co s nima. Udělala bych je třeba se zeleninkou,nebo třeba zapečený s vajíčkem nebo já nevím…Nemáte někdo nějaký recept?
Děkuji. Zatím pa.
Ahoj Hanule, pokud mas rada houby, doporucuju spagety s houbami:
na speku-muzes vynechat
- osmahnes cibulku, pridas houby(ja davam nastradane mrazene),osolis, opepris, pridas kmin a dusis. Do vydusenych muzes pridat cesnek a kecup a podavas se spagetami.
Rychle a dobre, mnam. ![]()
Holky nestraste s tou vahou
Ja mam vysnenych nejakych 3 200 g a na ctyrkilovyho cvalika se zatim nechystam
No jo, ale vysnenou jsem mela i holcicku, ze? Tak radsi prestavam snit a uvidime jaka bude realita! Ale hlavne, aby bylo vse v poradku.
Preju Vam dobre chuti! Myslim, ze na tom s Lucy budeme s obedem podobne
Tak at je Vam brzo lepe!
Lucy, me uz to cestovani obecne nebavi a to obchazeni doktoru taky neni nic moc.
Ahoooj!!!
Tak konečně doma z Liberce
Na KO jsme dopadli dobře! Mno…doktorka tam nebyla, takže mě obstarala sestřička klasikou a jako bonus jsem měla odběry krve
Ale poslouchala malýho a kráááásně mu bylo srdíčko ![]()
My jsme měli na konci 30 TT 1700g, takže jsem taky zvědavá na finišovou váhu
Dle propočtů by měla být okolo 3400g ale bůh ví ![]()
Evelín : Gratuluji k dobré KO
Bude to kluk jak bud
Ale to tady budeme mít asi všechny
![]()
Ať se ti žaludek brzy ustálí na svém místě ![]()
Mahul: Gratuluji k dobré KO ![]()
Adik: Krásný fotky…taky se chystám dneska nafotit bříško, ale určitě to budu muset spáchat sama, takže to zas bude přes zrcadlo ![]()
Jinak už mám za sebou i zápis do porodky a v poho…sestřička na porodní ambulanci moooc příjemná, doufám, že bude sloužit až nás to chytne!
Ještě jsem stihla posezeníčko s kamarádkou a nákup v DM-ku
A pak jsem musela spěchat dom, jelikož manža dělal na autě a Aris byla sama v předsíni (mno…nakonec si mrcha vzala do parády tátovi boty, tak jsem zvědavá, jak se na to bude tvářit…)
Jdu poslat Adámkovi něco dobrého k snědku…mám hlad jak vlk ![]()
Ahojky,tak jsem dorazila z města.Nechala jsem 300,–ve zverimexu.Nakoupila jsem našemu chlupatýmu a opeřeným miláčkům dobroty,tak mají zase snad na měsíc zásobu.
Holky chtěla jsem se zeptat.Budete kupovat vaničku nebo koupat ve vaně?Já pořád nevím.Nejdřív jsem jí nechtěla ale mamka mi zase říká, že to bude hrozný naklánět se do vany.Jak to budete řešit vy?Máte všechny vaničky?
A ještě mám jednu otázku?Už jste některá kupovala jednorázové plenky? Jakou značku kupujete? Včera jsem u nás v drogerce objevila Huggies - je jich tam 98ks a chtějí za ně 300,– To se mi zdá celkem dobrý. Jsou od 3-5kg.Jinak mám 2balíky Pampers a od tchýně jsme dostali nějaké Happy - jsou mnohem levnější ale prý jsou taky dobrý,tak uvidíme. Modrý tesko jsou prý taky dobrý ale já mám nejbližší Tesko 60km,takže nic.papa
Ahoj holky,
tak jsem vás dočetla,nešel nám počítač,manžel musel odnést bednu a kolega to musel přeinstalovat ![]()
Gratuluju k úspěšným KO
,já byla včera,i na krvi,vše v pořádku,přibrala jsem 9 kg,dr.říkala,že přibírám decentně,jen do miminka
a na další jdu za 14 dní,vezme mi taky streptokoka. Pak už asi do porodky…
Dneska jsem si uvařila poprvé maliník ![]()
Lucy Jiřulka má pro změnu hroznou rýmu a kašel,po obědě vyjímečně usnul a pak jsem zjistila,že má teplotu.Vypadá to¨,že to má od zubů,tak snad nebude mít v noci horečku ![]()
Jinak taky začínám hůř spát,což jsem nikdy neměla,ani když jsem čekala Jířu.Na dnešek jsem byla vzhůru od tří do pěti a tuhle dokonce od dvou,no zábava.Musím si koupit nějakou knížku,páč za chvíli už toho moc nenačtu,hehe.
Zítra snad konečně bude ta skříň!!!!!!!!!!!!!!pomalu začínám prát na mimi,ale oblečky ještě nemá přebrané,zatím nějaké deky,povlečení a tak…Tašku do porodnice mám vapranou a začnu to do ní dávat.
Haňul máme vaničku,dostali jsme jí,pleny jsme ještě nekoupili,ale chtěla bych pemprsky ![]()
Adi super fotky ![]()
Adika, kraasne fotky a este krajsie brusko. ![]()
Januska, pekne mimiskovi dopraj nejaku tu pochutku. ![]()
Monika, tak nech vas bacilky zdaleka obidu. A oddychuj, aby brusko tolko netvrdlo.
Evelinko, gratulujeem ku kontrole pekne ste velki a super, ze sa na porod nechystate. A dufam, ze uz zaludok prestane hnevat.A streptokok ta dufam nenavstivil. ![]()
Lucy, jeejda, nech ste rychlo vporiadku. ![]()
Mahulko, supeer, ze je vsetko vporiadku.
![]()
Ryntyntynko, gratulujeeeeem aj tebe ku kontrole. Je to perfektne citat, ako sa mimiskom dari. A teda dost si toho dnes postihala.
![]()
Hanulko, my sme si od znamych pozicali vanicku, ale asi by sme i tak kupili. Vo velkej by som sa ja bala, takto bude pri mne aj manzel .
A plienocky sme tiez dostali, ale chystam sa tiez v blizkej dobe kupovat.
Adelka, super, ze aj u vas vsetko vporiadku a peknee vytesovanie sa zo skrine.
Haňul já poprvé koupala v kýblíku, ten jsme měli ale půjčený, takže jsem bez. Zatím to chci zkusit ve velké vaně a kdyby to nešlo, tak vaničku dokoupíme, ale myslim, že se to zvládne. Nechci zas další zbytečnosti do našeho už tak přecpaného bytu.
Adiko krásné fotky, ten tvůj Romo je teda profík, takovou krásnou vzpomínku bych si nechala také líbit! ![]()
Evelín doufám, že už je lépe. Já jsem si nakonec tu rýži snědla sama, Jířa dal přednost banánu a rohlíku. Každopádně je to docela kovbojka, nechci ho ničím dráždit a tak tu dietu držím s ním, ale vzhledem k mé zácpě to teda asi nebude zrovna ok. Taky jakmile usnul, tak jsem shltla snad celou lednici! Budu muset nakoupit nějaké Activie a Bifi-mléka aby mě to trochu prohnalo.
Adél já mám pocit, že je to nekonečné. Když se vyhrabeme z kašle, tak zas tohle a pořád dokola. Už to necháváme být a ani do něj necpu žádné léky, pokud to teda není akutní. Beztak o víkendu se dá vždycky trochu do kupy, ale jakmile pak vlítne v pondělí mezi děti, tak je to zas doma. Jé a až to bude stereo, to bude potom mazec!
No berušky, tak se mějte krásně, já mažu do pelíšku, snad bude dnešní noc klidnější
Lucy hezky se vyspi!Já spala po obědě hodinku s Jířou,tak jsem zvědavá,jestli zas nebudu v noci koukat do stropu…Jiřula má rýmu celou zimu,chvíli v pohodě a pak ho to zas chytne,tak ještě počkám a uvidím,jestli nezajdem na alergo…
Holky jsem hotová,ještě jsem vyráběla večeři a mimák mi chce asi vyletět z břicha ven
Celkem se těším,až se toho panděra zbavím.Říkala jsem si,že si odpočinu leda tak ještě v porodnici…a pak to začne.. ![]()
Dobrou s kobrou ![]()
Dobré ránko…
Dneska jsem nějak nemohla dospat a už tady straším
Možná to bude tím, že musím dneska k zubařovi
Chjoooo, to je fakt jediný doktor, kam se bojím chodit a při tom mi tak často nevrtá…mno, už jsem přemýšlela, že bych tam zavolala a na něco se vymluvila
Ale budu holka statečná a vydrřím to…
Haňul: Já nad vaničkou pořád váhám…dostala jsem totiž takový „dětstký necky“ a váhám jestli malého koupat v nich nebo pořídit tu vaničku (ty necky jsou spíš na zahradu jako mini-bazének
) Ale asi pořídím vaničku…než budu malého koupat ve velký to ještě nevím, jelikož při pokoji budeme mít sprcháč a tam by to moc nešlo, jedině v umyvadýlku
![]()
Adél: Mě taky maličký se nejvíc dere ven večer…až je to někdy bolestivý ![]()