Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno ![]()
Holky vy mě děsíte - že jsem odvážná. Já už se od včerejška snažím sama sobě namluvit, že to nic není a že je to určitě lepší, když to dýchá
Taky se trochu bojím, co to udělá, ale mnohem líp se mě teď skáče na záchod bez té extra váhy ![]()
Našla jsem na netu o zvrtlém kotníku a píšou tam, že sádra je konzervativní způsob a ortéza je její alternativou. A doporučují až po pár týdnech pomalu zatěžovat v ortéze. Tak to zkusím. Zítra po cestě na gyndu zajedem do zdravotních potřeb a snad nám nějakou ortézu poradí.
Asi je to šílený, ale jsem docela ráda, že už k té „zlé“ sestře a doktrovi nepůjdu
, kdyby něco, tak asi radči zajedu zase na pohotovost do Ivančic, tak byli moc hodní a ohleduplní ![]()
Včera měl můj děda narozky 81let, tak jsem s ním telefonovala a tak pěkně jsem si s nikým dlouho nepopovídala. Od té doby, co s ním už nebydlíme si nějak dobře rozumíme
![]()
Ernatko - to jsi mi moc radost neudělala s těma prsama v bazénu
, ale moc děkuju za radu, to jsem nevěděla. Tak se tam raději budu rochnit jen pod prsa ![]()
To akvárko zní super. Tu interaktivní desku už jsem taky někde viděla, ale už si nevzpomínám kde, ale byla super ![]()
Katy - kašli na tchýni
, mě by ten kočárek taky asi všichni zkritizovali, ale naštěstí jsme se odstěhovali daleko od celé rodiny, takže sem moc nejezdí a ještě ten kočárek naživo nikdo z rodiny neviděl. Ale i tak našli pár chyb, když jsem jim ho ukazovala na netu - tomu se asi nikdo nevyhnem ![]()
Katynka, no viem si predstavit, ako si sa nahnevala, to vie vzdy potesit take tie „rady nad zlato“
Ryntyntynka, oba terminy mam v dubnu, asi som spravila preklep a usli mi prsty ![]()
tusim tu mame kazda skusennosti s chytanim mysi
![]()
No idem sa chystat na kontrolu ![]()
Zebruš: Já jsem kočárek ukazovala jen doma (u nás se tomu hold nevyhne
) Mamka mi svůj názor řekla, taťka že dobrý …jen manža se netvářil nadšeně, ale přisuzuji to tomu, že byl po noční (tedy snad!) Ségře jsem ho ukázala na digitálu a ona na to: že pěkný, ale že je to polák
Hold na nové Jané jako ona nemám ![]()
Lucy: Se taky divím
Ale musím si na jejich přístup zvykat, jelikož na baráku to nebude o moc lepší (ale tam by jsme si většinu měli udělat sami…) Naši jsou docela v poho, už si asi zvykli ![]()
Zuločku: Tak ať vám dopadne kontrola na jedničku!! ![]()
U nás na severu se dělá krásně, takže se dneska vrhnu na to mytí auta…a ještě jsem zjistila, že musím do města, jelikož chci dělat špagetky a nemám je
![]()
Dobré dopoledne, dneska je tady nějak pošmourno a to slibovali, že bude hezky. Jsem si říkala, že půjdu domů dneska dřív, vyzvednu dítě po obědě, když kašle a navíc paní učitelka má taky teplotu … ![]()
Katy, tchýně jsou asi všechny stejný. My jak jsme dodělali podkroví a přestěhovali ložnici tam, tak už nám pomalu maluje kde máme dát jakou skříň a nechápe, že tam žádné skříně nepotřebujeme, protože hned vedle máme šatnu … A do původní ložnice už nám vybrala pohovku … Ale to už je pokrok, protože tam nám nejprve přestěhovala obývák, protože prý nemůžeme mít kuchyň spojenou s obývákem
Už to pouštíme s manželem jedním uchem dovnitř a druhým ven, protože bychom se z toho asi zbláznili.
Ryntyntyn, semínka si můžeš klidně scedit, pokud máš problém s vyprazdňováním, tak je tam nechej …
Zebruš, s tou sádrou jseš fakt odvážná. Já bych sundávala sádru jen s kdybych měla už tu ortézu doma.
Pamatuju si, že jsem si ji jako malá nechala sundat asi o 3 dny dřív a noha sice v pořádku, ale pojišťovna pak měla problém s proplacením pojistky. Ale tohle se tě asi netýká.
Nám do baráčku zase kecá taťka - naplánovali jsme si kuchyň uprostřed domu, že se tam jde ze zahrady (protože s nákupem jezdíme autem do zahrady a máme to hned u kuchyně a taky v létě můžu mít otevřeno, trhat si na zahradě bylinky na vaření a tak
) a taťka že jsme na vesnici a že na vesnicích je normální sedět s návštěvama v kuchyni a tak má být kuchyň co nejblíž hlavnímu vchodu, to když k nám budou chodit sousedi na návštěvu v holínkách, tak ať to je hned vedle
. No co byste mu na to řekli
. Jestli se k nám někdo pohrne v holínkách, tak ho asi poženu ![]()
A samozřejmě, že všechno, co manža dělá (staví tady všechno sám bez pomoci), tak je to špatně a prý že u nás (v ČR) se to dělá jinak a on nic neví
. Taťka má docela štěstí, že mu manža nerozumí, protože jinak už by se asi dávno porvali
![]()
Já myslím, že to dělá dobře a jsem ráda, že to umí a nemusíme nikomu platit. Sice to nebude dokonalý, ale pro nás je to super ![]()
Ségra si nechávala dělat koupelnu a zaplatili jim předem (protože to bylo přes známý a věřili jim) a ti chlapi celý dny popíjeli a ani to nedodělali a řekli, že je hotovo, tak se s něma pak dlouze dohadovali. Z toho by mě asi hráblo ![]()
Ernatko - já si zase říkám, že pojišťovna ušetří, když už nepůjdu na kontrolu, tak by si snad stěžovat neměli. Stejně si vlastně na kontrole platíme 30Kč. A sádra je podle mě tak moc nestála. Ta ortéza mě bude stát mnohem víc
Kdyby si stěžovali, tak jim řeknu, že mě ta sádra tlačila na kotník a bolelo to víc a navíc jsem těhotná a se sádrou to bylo těžší ![]()
Koukám, že s kecáním do baráčku je to všude stejný
U nás zase do mě naši „hustí“, jaktože ještě manžel nedělá na baráku, že je tak „pěkně“ a tak…jenže my musíme začít s hutěním hlíny v základech a na to je zapotřebí taková „žába“, která nám šla horko-těžko nastartovat v červenci jak byly ty pařáky, takže si manžel umí představit jak to půjde terďka
Jenže to naši nevidí a pořád jim to vysvětlovat dokola??
Stejnak nám nevěří, že Vánoce budeme slavit ve vlastním - konečně!
Zebruš: myslím si, že to máte naplánovaný dobře
My budeme mít kuchyň spojenou s obývákem (už se těším, až vám sem jednou vložím fotky
) a obývák bude obr (asi 38 m čtverečních a z obýváku budeme mít na terasu francouzský okna a za teráskou bude hned zahrada
![]()
Ernat: už jsem zkusila semínkový odvárek a docela dobrý - po pravdě jsem to čekala o dost horší
Dělala jsem to z džusu a scedila jsem si to (jelikož mám právě ten problém s ucpáváním střev
)
No nic, tak já valím do toho města ![]()
Ryntyntyn , my to právě taky budeme mít propojený s obývákem a časem chceme dělat ještě půdní vestavbu, a tak bude z obýváku schodiště nahoru, až to bude, taky vám sem dám fotky, ale to asi ještě bude nějakou dobu trvat ![]()
Naši taky nechápou, že to není jen tak opravit dům, oni to nikdy nedělali a asi si myslí, že je to hned hotový. Ono by to asi bylo, kdybysme měli miliony a prostě si to nechali všechno udělat. Takto to bude trvat dýl, ale ušetříme. Taky pořád říkají, že manža by měl dělat víc, ale asi jim nedochází, že chodí taky do práce a nemůže opravovat dům po nocích
![]()
Užij si to ve městě, taky bych šla, už se těším na zítra, že na chvilku vypadnu. Je to nekonečný, pořád ležet doma a nemoct nic dělat ![]()
Kukam, ze dotahovanie okolo rodinneho domceku je v:,–(e. My sme mali tiez stavat, ale nemali sme pokope tolko peniazkov, aby sme vobec stavali svojpomocne, no, ako to by sme nejak zohnali, ale problem by bol , kde by sme dovtedy byvali. A nejak sa tesim, ze uz byvame a netrapime sa s domom, ale predstava velkej spojenej kuchyne s obyvakom, no niet nad to a krb… parada
Holcinky, obdivujem vas, stavat dom, ziadna sranda, ale postupne pomalicky to zvladnete, ono je to makacka, ked manzelia chodia do prace + stavat + radost z prichadzajuceho miminka.
Hlavne si to nenechajte znechutit, je to super, byvat vo vlastnom. ![]()
A dnesna kontrola, Matusko ma hlavicku moc nizko, ale neotvaram sa
, CS 3 a toto bola posledna kontrola u mojho dr., uz budem chodit do nemocnice. No, ale kontrola mi vychadza az skoro o 3 tyzdne,
lebo beru od ukonceneho 36tt kazdy stvrtok, takze ja pojdem v skoro ukoncenom 37tt
no, dufam, ze do tej ambulancie vobec pojdem ![]()
A mam streptokoka ![]()
Ryntyntynko, to je nějaké divné, už jsem několik SZ vybírala a vždy to šlo. Kliknu na SZ, objeví se mi seznam všech, co mi kdy došly, ale pak si je už nemůžu přečíst, ať klikám, jak klikám i kde klikám. Ukážu to ještě manžovi.
Budu muset letět do školky, pak jedeme půjčit kostým na karneval. Doufám, že po roce půjčovnu najdu.
Holky, to by bylo dobré, kdyby dávali rodný list již v porodnici.
Jinak pro něj na matriku může manža, zrovna tak se nemusíte honit na zdravotní pojišťovnu, žádost o porodné stáhnete z internetu, vyplníte formulář a manža to tam může hodit. Teda, tak to šlo aspoň před těmi 4 lety, nikde jsem nebyla, byla jsem po císaři a tahat kočárek šalinou by nebylo ideální.
Zebruš: Přesně tak…kdyby jsme právě měli ty miliony! U nás zase mají naši představu, že se to postaví samo či co…a taky musí manža chodit do práce na směny…je teda fakt, že v létě makal i mezi směnama (to že si nešel mezi nočníma vůbec lehnout
, to jsem ho obdivovala…). Taky si to představují jak Hurvínek válku
Oni by nejradši kdyby jsme si na to najali firmu, která by nám ho postavila ( naštěstí je barák navrhnut tak, že jde postavit svépomocí…), jenže pak bychom si nebrali hypotéku 15000 000 ale 2 500 000 a to už je ve splátkách sakra rozdíl ![]()
Zuločku: Jé, tak to je dobře, že se neotvíráš! To je to hlavní
(kamarádka se otvírala od 35 TT a rodila na 38 TT - což je krása, zdraví mimčo a nepřenášla - můj sen
)
Jsem zvědavá, jaké to bude chodit do porodnice na kontroly! ![]()
S tím streptokokem to je nepříjemné…a teďka ti nedali léčbu? Dají ti ji až před porodem??
Moni : Tak to ti nepovím
Jestli chceš, tak ti můžu poslat ještě jednu zkušební
Mažel si s tím určitě poradí ![]()
Jak jsem byla ve měste, tak jsem zašla i do lékarny a nechala tam pětikilo
A to jsem si ještě nekupovala ten líh a borovou vodu ![]()
Ju, a už mám koupenou jednu kojo-podprdu (s druhou počkám co a jak po porodu
)
Dobré popoledne,
tak vidím, že si rychle přestanu pohrávat s přestavou vlastního domečku
Bydlíme v krásném slunečném podkrovním bytě, ale zahrádka je zahrádka…
U nás je nádherně, sice ne tak teplo jako včera,ale super.
A oblečky mám vyprané, ale na žehličku ještě čekají, tak snad to půjde rychle!
Ryntyntyn , otočné kolečko máme taky-sice jedno ale máme!
Ahoj Zenske ![]()
Taky mate tak krasne? U nas je uplne uzasne a ja se toho nemuzu nabazit - svetlo a teplo to je moje ![]()
Koukam, ze budete mit vsechny krasne domecky, ale chapu, ze je to velky zahul, navic kdyz to stavite pri praci a ted jeste pri prckovi, ale verim, ze to pak budete mit podle svych snu ![]()
Moni, ja teda docela pocitam s tim, ze to papirovani vybeha po porodu manzel, at je taky nejak zapojen, ne?
Ja asi budu rada, ze dojdu na zachod, natoz behat lejstrama…
Zulok, to je blby, ze mas streptokoka… vysetreni na nej ti delala tva doktorka? A super, ze se jeste neotviras, vsak jeste nejaky tyden mas cas ![]()
Dneska jsem si koupila malinik, tak uvidime, jak zabere
Chci se jen ujistit, od kolikateho tydne ho muzu pit? Od 32.tt? Nebo pozdeji?
S těma penízkama je to problém…právě kamarádovi kalkuluju hypotéku a je to zajímavý
![]()
Ryntyntyn, ja cetla, ze jsi v lekarne nechala pet kilo, tak jsem si rikala, co je to za super lekarnu ![]()
Co se týká maliníku, našla jsem si, že od 36.týdne. Ale jiné zdroje zas uváděj 34.týden. Tak já začnu zítra-přesně uprostřed… ![]()