Poradna duly
Jana Čurdová
Dobrá ránko,
tak jsem taťku vypravila do práce a mrkla do března2008 jestli se tam něco děje.
Holky tam se rodí o 106
![]()
No jestli mi budem takhle rodit příští měsíc.
Mám z toho husinu.
Holky zkušené maminky nebo vy co jste chodily na kurz. Jak má být zabalená ta taška do porodky. Prý věci na porodní sál mají být zvlášť ale já nějak nevím co tam asi budu potřebovat…telefon,foťák,potvrzení z matriky,čokoládu,colu,taťku…nic víc mě nenapadá…????
Dobré ranko mamušky,
tak to vypadá na další sluníčkový den a asi se pustim do oken. Naštěstí máme plasťáky, takže stěrkou to bude šup šup a alespoň budu mít na Velikonoce hotovo.
Jinak mám pocit, že v sobotu byla nějaká divná konstalace hvězd. S manžou jsme se pěkně chytli a u našich to bylo to samé. A to jsem se těšila, jak si pěkně užijeme 1. teplejší víkend. Dost mě to trápí, protože jsme si o tom nemohli ani promluvit a už je zas v trapu. No budu muset jít něco dělat, protože jinak na to budu neustále myslet.
Tak doufám, že u vás bylo mnohem lépe a že se víkend vydařil.
Dobré ráno ![]()
Ryntyntyn , souhlasím se Zuločkem , přijeď pomlátit ty myši, jo? A rovnou mě můžeš uvařit jeden z těch tvých mňam receptů
. Však to nemáš daleko.......
![]()
Zulok - já jsem ty myšky ze zverimexu měla ještě v domě u našich, takže to tam běhají jedině jim
, ale to už by mě mamka asi dávno hlásila a nebo by mě rovnou přerazila
![]()
Napadlo mě si pořídit pár potkanů, protože jsem slyšela, že kde jsou potkani, tam nejsou myši. Ale ti by mě zase sežrali ptáčky, a nebo by je zakously hafiny
A já potkany stejně moc nemusím ![]()
Taky bych šla na procházku, ale na to si ještě asi dloooouho počkám
![]()
Ve středu musím na gyndu na 10.45 a manža musí v 8 na kurz, takže budu muset být od 8h. u mamky v práci a pak mě manža zaveze k doktorce a po gyndě mě hodí k sestře a budu tam na něj do večera čekat
Všechno je teď s tou sádrou komplikovaný
. Ale alspoň konečně poprvé uvidím svého nového synovce
, ještě jsem se tam od jeho narození (14.1) nedostala ![]()
Jinak jak tak pořád skáču na jedné noze, tak jsem v tom čím dál lepší
, než mě tu sádru sundají, tak budu mít jednu nohu jako rambo a druhou jak párátko
. Těch 10+ kg navíc už je znát
![]()
Akorát doufám, že si tím skákáním nevyvolám porod, skáču raději jen v nejnutnějších případech - záchod + hlad ![]()
A taky už se neskutečně nudím a asi mě z toho ležení přeskočilo
http://i36.photobucket.com/…ebra9/11.gif
Haňul zrovna jsem si to o víkendu sepisovala, tak ti pošlu svoje rozvržení pro inspiraci:
SEZNAM DO PORODNICE:
K PORODU:
NA POKOJ:
NA CESTU DOMŮ:
(přiveze Jirka)
jééé, Lucy, s tím dárečkem od miminka mi to zrovna o víkendu vyprávěla kamarádka, zdá se mi to jako super nápad, takže musím něco koupit. Možná mi na to tak snadno neskočí, přeci je už veliký, takže si k tomu musím vymyslet nějaké dobré povídání, ale myslím, že to na efektu nijak neubere.Vím, že touží po autě na vysílačku. Žádné takové nemá, to by asi byl super dárek. Takže musím našetřit penízky a asi to tak dopadne.
Ryntyntynko, díky za SZ, jen mi prosím tě poraď, jak si ji přečíst. Číst umím, základku jsem úspěšně dochodila (dostala jsem se i dál, i když před mateřskou jsem opět skončila na základce - v opačné pozici), ale jsem PC antitalent, nevím, kde to vázne, prostě jsem si to nemohla přečíst.
Holky, tady je krásně, musím letět na nákup, pak odmrazit lednici a mrazák a chci si kompletně napsat přípravy na vyuku rodinné výchovy ještě než se mimísek narodí, tak na tom musím máknout.
Kde to všichni bydlíte,že je tam všude krásně. Tady zataženo,pochmurno…náš pejsek ještě dnes ani nevstal.Pořád pochrupuje a ani se mu nedivím,když kouknu z okna.
No já jsem to s tím počasím taky zakřikla, pěkně se zatáhlo a prší, takže na okna prdim!
Moni já ani tak nepřemýšlím o tom, co budu potřebovat pro mimčo, jak nad tím, co koupíme Juráškovi. Chci aby šli vybrat něco s taťkou pro Tomáška a až mu to pak přinesou do porodnice, aby se Jířa necítil odstrčeně, tak právě dostane něco na oplátku od malého bratříčka - hrozně se na to těšim, tak doufám, že to trochu zmírní rozpaky z miminka.
Lucy - díky za seznam
. Ten příbor a hrnek mě vůbec nenapadl. A i pár dalších věcí mě tam asi chybí, to abych si tu tašku přebalila a možná budu potřebovat větší
![]()
Zebruš ona to není taková nutnost, ale já jsem trochu citlivka na ty hliníkové příbory a mám raději nádobí svoje. Tak proto
Lucy, já teda ten hliník taky moc nemusím, ale uvidím, třeba mě to bude v porodnici jedno a kdyžtak mě to manža doveze
. Stejně asi zapomenu polovinu věcí, které budu potřebovat ![]()
Preji hezky den!!!
U nas teda je, slunce krasne sviti, teplo taky docela je a uz jsem stihla zajit ke kadernici, takze sama pozitiva ![]()
Lucy, super seznam, uz jsem si rikala, ze bych si pomalu mela tu tasku zacit balit…
Nestraste porad s tim breznem
Z toho pak mam husi kuzi, ze uz na rade budeme my. Ja si to tehotenstvi docela uzivam (az na to, ze uz se tesim na normalni obleceni) a asi si porad nedokazu predstvait, ze to dite tady najednou bude a na nas s manzelem bude se o nej postarat. Mit ho v brise je ted pohodlnejsi ![]()
Lucy děkuju za seznam.Super
![]()
Holky vy už máte zabalenou tašku.Tak já asi taky začnu.
Jinak je mi pořád nějak hůř.Dneska jsem půl noci čučela do zdi a převalovala se. Břicho bolelo, dýchat jsem nemohla…dnes jsem postřehla,že mám trochu víc výtok než celé těhotenství,(já ho totiž mám celou dobu a bez intimky bych to vůbec nezvládla)tak doufám,že se nic neděje.
Ale ono to stejně nakonec bude tak,že budu rodit poslední
už vidím jak gruntuju,procházkuju,piju maliník a nic…jestli totiž bude malej po taťkovi,tak bude mít na vše dost času.
Jo a na to až se „normálně“ oblíknu už se neskutečně těším a taky mám radost,že bude jaro…léto a nebudem se muset balit do bund a šál…lepší termín na rození jsme si vybrat ani nemohli… ![]()
Evelín - já mám taky takový pocity - trochu panikařím, jak to všechno bude, až tu s náma bude malej
, je to velká změna.
Haňule - já už taky spím čím dál hůř
. A výtok mám taky celé těhu, ale prý je to normální, pokud to nijak nepálí nebo to nemá divnou barvu. Právě proto mám občas strach, jestli bych poznala, kdyby to byla plodovka, protože mě to někdy přijde podobný ![]()
Taky se těším na léto
, teda až na ten hmyz - mám panickou hrůzu z vos a včel
. Ale napustíme bazén a budu se tam celé léto s malým rochnit ![]()
Zebrus, bazen zavidim
No, prave, je to velka zmena s mimcem, ale porad si rikam, zvladli to jini, tak my snad taky ![]()
Hanule, me se doktorka taky vzdycky pta, jestli me vytok svedi ci pali a navic me vzdycky prohlidne (i pod mikroskopem), tak pokud te ma doktorka pod kontrolou, tak kdyby se neco melo dit, tak by to mohla podchytit vcas. Ale myslim, ze celkove nas zdravotni stav uz lepsi nebude (viz spani, funeni do schodu, …) ![]()
Holky, jak catso chodite ted k doktorce? Ja jdu ted ve stredu zase po mesici, tak nevim, jetsli by se ty intervaly mezi prohlidkami ted nemely zkracovat????
Evelínko já chodím taky pořád po měsíci.Příště už budu za 34tt,tak si myslím,že pak už budou kontroly po 14dnech.Ale těžko říct…třeba tam půjdu až v 38tt a pak každý týden do porodu.Ono když se asi nic neděje a vše je o.k.,tak to moc nehrotí.