Poradna duly
Jana Čurdová
Ryntyntynko , znama ma taky ten X-lander, je to fakt trida vozitko
priznam se ze nad firmou od ktere bychom si ho vzali jsem jeste nepremyslela, ale to ani pro nas nebude asi rozhodujici (i kdyz, ono tech dalsich firem co by nabizeli ty kvalitni trojkombince zase tolik neni). spis budeme resit funkcnost a taky jak se nam bude libit. a v neposledni rade take finance … ale urcte vim ze chci neco na ten zpusob trojkombinace.
a barvu mate nejakou natipovanou? ja tedy vubec zatim netusim, asi co nam brnkne do oka pri okukovani v obchodech ![]()
Zulok , taky chci nejake latkove pliny havne kvuli tomu aby obcas melo mimi nozicky vic od sebe nez v jednorazovkach. nevim sice co je pravdy na tom, ze by to tak melo byt ale uz jsem to slysela od mnoha vicenasobnych maminek tak snad to neni jen fama. jinak gratuluju ke vsem dobrym vysledkum a presne jak rikas: jen at se nam hlavne vsem i nadale mooooc dari!!! ![]()
Jeni, barvičku určitě ještě nemám vybranou-tu taky až půjdem jednou po krámech, jen vím, co bych asi tak chtěla. Hlavně se mi líbí a myslím si, že splňují moje nároky(okoukala jsem ho celý kamarádce a hlavně jsem ho i šoférovala
) Noooooo a pořizovací cena kočárku je taky důležitá, jelikož víc než deset mít povoleno určitě nebudu
Takže to vidím, že si koupím korbičku z druhé ruky ve výborným stavu a nový kočárek
Jsem totiž na ně úúúúchylná!!!
![]()
Zuli, přesně tak…už jsem dostala přednášku na toto téma od babči
Ta by byla jen pro látkový, ale kdo to bude všechno prát? Určitě ještě budu potřebovat látkový plínky pod hlavičku, na ublinknutí a tak…
![]()
Pokial mide o plienky, tak sestra to robila tak, že na jednoravźovky dala plienočku a uviazala tými gaťkami a drobizg ocikal jednorazovku a tá látková držala len tvar nožičiek, no, ale sem bolo to malé zlaté tak šikovné, že bolo ocikané, okakané celé ![]()
No, neviem si predstaviť prať všetky tie plienky, keby neboli jednorazovky, to by človek len pral a žehlil a dokola, veď mimísek kaká a ciká velakrát do dňa.
Idem okuknúť tie kočíky
![]()
Ahojte holky ![]()
My jsme O.K. Musela jsem udelat par drepu aby zmerili to projasneni, zalezlo to prdolo ddolu jen jak to jde a nelezelo, jak se ma. Jo, pani dr., co me delala ten UZ, byla strasne mila, pripadala jsem si jako bych kupovala saty od Dior, ale ne na vysetreni, to obdivuji, zvlast v Podoli, kde to je jako na bezicim pasu.
Kocar jsme meli hluboky stary, ktery nam nekdo dal a upadalo tomu kolo. Pak jsme koupili QunnyXL, neco takoveho, jde na to i sedacka maxi-cosi, moc jsem s nim spokojena, kamaradka taky. Nekdo rikal, ze pripada jim malo mista v kocaru, ale to jsem nepostrehla, i kdyz Zbynda byl relativne velky. Chtela bych tentokrat koupit korbicku k tomuto kocaru, ale ne novou.
Holky, latkove pliny si dobre nastudujte, ted uz nejsou jako byli kdysi, oni jsou samozrejme ruzne. Nektere jsou dost drahe, ale neni s nimi zadna prace a muzete je prat rovnou v pracce. Ale neni to o moc levnejsi, jedna plina stoji kolem trista, takze chcete jich treba mit 15-20, tak si spocitajte. Nakonec ale stejne usetrite. Ja bych to chtela taky kvuli ekologie
, proto ze ta pocurana plina s tim gelem strasne dlouho se rozklada a predstava, kolik jsem vyprodukuvala kazdy den odpadu se Zbyndou me i ted desi. Myslim si, ze stridani se moc financne nevyplati, pokud nebudete pouzivat ten nejjednodussi zpusob, jaky pouzivali nase maminky, coz je vic praci.
Born, super, že vám projesnění dopadlo na jedničku ![]()
A ještě s takovou perfektní paní doktorkou, což se často nevidí, že, Jeni… ![]()
Dekuji, holky ![]()
Zulok, uz dobre poslouchej brisko, za tyden bys mela citit pohyby ![]()
Jo, a zapomela jsem, ze uz taky mam termin porodu - 29. 4. 08, takze zustavame dubnatka.
Jéj, já mám termín v polovině dubna-přesně dle průkazky 14.4. ![]()
Zrovna přišla na kafčo mamčina kamarádka a oni čekají přírůstek do rodiny konec února-začátek března. No a už se ženský těší, jak budou drandit s kočárkama
A přinesla ukázat pletený věci. No, nejdřív jsem myslela, že bych to nechtěla. Ale ono je to taaaaak roztomilý, že asi bude muset mamča dobrovolně něco spíchnout ![]()
Jeeej, vám už dr. napísal termín pôrodu , nám ešte nie, asi čaká na prvé kopančeky.
Born, ja už bruško, keď ležím, sledujem. Sem tam dáky ako šťuch, ale ktovie, či sa to len črievka nehmýtia
tak uvidíme, ale pohyby by mali postupom silnieť, tak to sa nedeje, tak to sa tam hmýrilo asi dačo iné.
![]()
Ryntyntynka, pletené veci sú ňuňuňuu, sestra mi pletie také nohavice na traky
už sa neviem dočkať.
A včera sme s manželom hovorili o kočíkoch a došlo na farbu, a on, že hocijaká, len nie „škrečkovo ružová“
skoro som sa upučila, to je teda prirovnanie
![]()
tedy Zulok , co ma tvuj manzilek proti kreckum?
my jsme meli jako decka doma asi 10 krecku jsou to roztomila stvorenicka
ale je pravda ze v tedle barve bych teda kocarek taky neeeeeechtela
…
![]()
my termin mame, aji po posledni navsteve UTZ nam zustal stejny - 19.4., jej, uz aby to bylo!!!!!
dneska vypadam jako kacer donald
sotva se mi zahojil jeden opar, tak se mi objevil dalsi. a aby jim nebylo smutno, tak jsou projistotu rovnou dva - na hornim rtu. doufam ze to takhle nebude porad po zbytek tehu!!! ![]()
Ahojda!!!
Já jsem měla jako malá džungaráky,ale už bych je nechtěla… nějak se pořád bojím jak mě kousali, mršky jedny. Kamarádce se narodila malá králíčata a taky nebízela ne-e…
Když už zvířátko tak jedině hafíka. Naši mají či tedy jako všichni dohromady máme babču jorkšíračku, už skoro dvanáctiletou… A ona je taková svá, že by nepřežila štěňátko, tak si musím počkat do svého domečku a pak si pořídím vytouženou vyžličku-tedy maďarského krátkosrstého ohaříka
![]()
A ještě… měla jsem pejska…v loni v létě jsem našla ani né roční zatoulanou fenečku, takovýho většího pražškýho krysaříka (pak zkusím dát její foto do naší galerky). Co to stálo námahy ji vycvičit, ale i když to byla lumpice nad lumpice, byla zlaťounká… No, a v červenci jsme byli s Ráďou na Slovensku u jeho rodičů a jeho brácha-deset let-ji byl venčit a zdrhla mu…
Ji asi pustil z vodítka či co, jinak by neutekla…ještě bulím teďka
![]()
No, to jsem se zase rozkecela..... ![]()
My jsem se ještě o barvě kočárku nebavili, řekla bych, že druhý polovičce to bude úplně jedno a nakonec ho asi stejnak se mnou půjde vybírat mamka
![]()
Ahojte. ![]()
Ryntyntynko, ja si taky rikam, kde jsou vsichni? Uz nekolik dnu je tu nejak prazdno. Tak jen doufam, ze holky a miminka jsou v poradku.
Jo, zapomela jsem reagovat na ten fotbal. 7:0, to jsem na ne nastvana a je mi je moc lito
.
Se zviratkama, pokud to jde, bych na vasem miste pockala. Do peti let posledniho ditete, rika se. My jsme meli pejska nez se Zbynda narodil. Jsem si myslela, ze bude to v poho, hned jsem dovolovala, aby nasa fenka miminko ocuchavala, byli spolu a lezli spolu. Tak kolem 10 mesice, jak Zbynda zacal lezt, tak zacala na neho vrcet a pak na neho vyjela, pri tom, ze on ani se ji nedotkl, byl asi 1,5 metru od nej. Bylo to hrozny. Museli jsme je oddelit, uz jsem nechtela riskovat. Mame relativne velky dum, tak to jde ke spokojenosti vsech.
Zas mam opacnou zkusenost s neteri, ktera po obrovskem psu lezla jak chtela, tahala za co chtela, ale on ani jednou nezavrcel, jinak to byl vyborny hlidaci pes.
Holky, chtela jsem se zeptat, jestli jste meli odbery kolem 14 tydne, jako druhe v tehu, proto ze ja mam pocit, ze jsem vcera mela po Uz jit taky na dalsi odbery, ale zapomela jsem ![]()