Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte,
Born, neboj se, všechno dopadne O.K
Musís si říkat, že je všechno v pořádku a ono bude. Já budu mít stejné stresy za týden…to přečkáme a pak hurá čekání na víc se zakulacující bříško ![]()
Lucy, tak to taky máš zajímavé
A co máš za pejska?
Adél, já si myslím, že na každým kočárku se něco najde
Kamarádka s ním drandí zatím dva měsíce a tak za čtvrt roku mí ho ještě pořádně projedu než ho půjdu do krámu vybrat
A nevíte, jak dlouho trvá objednání kočárku v krámě??
Já jsem byla včera konečně si zaplavat v bazéně a jak je mi krásně na duši (musím se pochlubit
) No, a začínám nějak pokašlávat… A hlavně jsem se zapomněla kouknout, kdy tam cvičí těhulky ![]()
Chodily jste-či budete chodit na předporodní kurz???
Ahoj Ryntyntynko,přeju krásnou sobotu,i když počasí stojí za h… ![]()
My máme známého v obchodě s kočárky,ale myslím,že déle jak týden to netrvá.
Jé,taky bych si zaplavčila..Včera jsme byli s manžou trochu nakupovat.Koupila jsem si za 500 zimní prošívanou bundu,v Tescu za slevu,soupravu čepice,šála,rukavice,tričko a rolák.Jířovi svetr,čepici a roláčky.Dívala jsem se v CA na těhu manžestráky,měli pěkné za 1000 kč,ale i ta 38 mi přišla velká,ještě chvíli počkám.
Jo byli jsme s manžou na jednorázovém předporodním kurzu,když jsme čekali Jířu.Určitě je to dobré,i když na praxi tě to moc nepřipraví
.Ale aspoň má člověk nějaké povědomí..
I u nás stojí počasí za H… ![]()
Tak to jsi, Adel, super pořídila. Já jsem včera byla vyzvednout fotky a jelikož jsem jich dala dělat hafo, tak to taky tak stálo
No, a ještě nějaká fotoalba-na ty jsem taky ujetá
..... a na víc jsem se po tom plavání nezmohla
Naštěstí jsem chodila s kámoškou, tak jsem na to nebyla sama ![]()
Nakupování jídla mi nevadí samotné, ale oblečení a tak nakupuju ráda s někým ![]()
Zrovna jsem se vrátila z pozemku, už se to tam krásně rýsuje, těším se až se budeme za rok stěhovat! To už bude mimískovi půl roku
![]()
Jdu vařit, to se samo neudělá
![]()
Ahojky,
Ryntyn my máme sice toy pudlíka, ale je taková splašená, kolikrát se mi stalo, že jak se všude motá, tak vlastně pořádně nevím kde je. Vždycky několikrát vběhne a vyběhne z výtahu, takže když pak dojedeme dolů, tak zjistíme, že psina stále ještě pobíhá nahoře. Navíc strašně vyvádí, když je doma sama, takže ji musim brát naprosto všude sebou nebo ji zajistit hlídání. No byla jsem trochu naivní a představovala si to růžovější. Už jsem se setkala se spoustou názorů, ať ji dám pryč, ale je to je pro mě naprosto absurdní, tak si občas zanadávám a žijeme dál!
Včera večer jsem tu vytuhla u diskusí o kočárech, byla jsem pevně rozhodnutá pro cortinu, ale dneska se asi mrknu ještě po něčem jiném i když myslím, že nakonec bude přeci jen rozhodující cena. Chyby najdete na všem a po mé 1. zkušenosti s polským kočárem mě už nic nepřekvapí! ![]()
Je ale smutné, že když už se výrobcům nedaří vytvořit ideální model, že jsou tolik nepřístupní k reklamacím - jde přeci o děti.
No nic tak ať máte hezký víkend
Lucy,
právě
I když zlobí, tak je pořád naše zvířátko-miláček. Taková byla i Gira, splašená nebyla, ale ďáblík ano! Když byla sama tak pokaždý něco vyvedla. Nejdřív jsem ji nechtěla uvazovat doma nebo tak či ji zavírat do nějakého prostoru… Ale po zkušenostech co udělala se doma privazovala kovovým vodítkem u pelíšku na chodbě. Sice to bylo pro mně vždycky drastický, ale co se dalo dělat.....
Tak např. rozdrápala dvakrát postel(naštěstí nejsme ještě ve svým a máme starší letiště), tapety na chodbě, křeslo u sedačky (tekrát mamku málem trefil šlak-naštěstí ještě neměli novou) a spoustu......
![]()
Já už mám taky prošlou diskuzi o kočárcích
A nebojíš se, že by se mohla trojkolka převrhnout?? Asi blbá otázka..... ![]()
Adel, také jsem byla na předporodním jednorázovém kurzu, mám pocit, že to snad i stačilo, prohlédli jsme si porodnici..... Když je k tomu i cvičení, relaxace atd. určitě je dobré někam chodit.
Evi, jizvu necítím, je fakt, že mám jen malinkou (až v ochlupení) a dobře zahojenou, vypadá tak, jako bych se jen škrábla o trn. TAkže jestli se takto zahojila i ta přímo na děloze, tak je to suprovka. Ale s tím tvrdnutím, také už mám malounko pocity, asi jí to příště řeknu v poradně, hořčík na to snad zabere. Evi a studovala jsi, jak je to s porodem po císaři? Někde jsem našla na netu, že některé porodnice nechtějí porod vyvolávat, aby jizva nepraskla, a tak se buď rozrodí sama, nebo se objedná na císaře bez vyvolávaček. Ale rozhodně si nechám jizvu vyšetřt, prý nesmí tloušťka klesnout pod 3mm. Ale zatím se snažím na to nemyslet, mám dobrou doktorku, snad to uhlídáme a určitě nejsem její první pacientka po předešlém císaři. Jinak náš bobek měl už přes 10cm, i doktorka říkala, že je veliké. Asi by bylo žádoucí, aby později rostli trošku pomaleji, aby se ta jizva tolik nenapínala a donosila jsem pěkně do termínu.
Holky a už řešíte kosmetiku pro miminka? Říkalaj jsem si, že prostuduji Weledu, je přírodní, ale zase nevím, jestli je vhodná třeba i pro exematiky
Ahoj Moni,kosmetiku zatím neřeším,ale určitě něco přírodního,Weledu,Sebamed nebo na Jířu jsem kupovala Bubchen.Uvidíme..
Moni , tohle jsem vůbec neřešila, problémy (aspoň) v týhle oblasti nevidím, myslím, že tohle už je asi v naprostý většině případů vychytaný. Navíc mě asi nejvíc uklidňuje, že manželova sestřenice má za sebou tři císaře a třetí prďola měl snad 4kg. To s vyvoláváním taky nevím- já měla císaře plánovanýho- Ema byla vzhůru hlavou
a ani ten naplánovanej termín jsme nestihli, začala se klubat na svět sama, takže na takovýhle věci věci jsem ani nepomyslela, asi si budu muset spoustu věcí ještě najít. Přecejen je lepší vědět taky něco sama.
Jo, a už jsem registrovala do Podolí… jsem zvědavá, jestli se tam pak v konečné fázi vejdu ![]()
Ad přírodní kosmetika: rozhodně přírodní kosmetiku, i když na začátek spíš asi jen voda a olej, na maličký je prej dobrá jojoba nebo mandle, regulérní kosmetiku až za dlouho. Jinak přírodní je Weleda (to máte ale pravdu, že je dost voňavá- je tam myslím měsíček, heřmánek a možná ještě něco, takže by to potenciálně mohlo vadit), Urtekram (ti mají řadu bez parfemace- pro alergiky, ale i dětskou, spíš asi ale pro větší děti), pak je Logona, Lavera. Dál moc nevím, ale ve značkách, který se tváří přírodně, bývají ropný produkty i spousta konzervantů, o synt. vůních nemluvě… Odkazy nedávám, nevím z hlavy, ale když zadáte do vyhledávače, určitě vám jich to spoustu vyplivne ![]()
Tak zatím, užijte si neděli i změnu času, jsem zvědavá, jak to Ema zvládne, no, každopádně budem ráno vstávat ne v 7, ale už v 6… z toho jsem teda fakt odvázaná ![]()
Pardón, nějak se to nechtělo poslat a pak to tam naráz bylo 3×…
Pardón, nějak se to nechtělo poslat a pak to tam naráz bylo 3×…
Ryntyn s tím převrháváním jsem to také někde četla, ale zas tolik případů snad není, to by ten kočár ani nemohli vyrábět. Spíš jde o neuměrné zatěžování, protože některé mamči si ho ověsí jak vánoční stromeček a pak je to nevyvážené. No uvidíme, každopádně trojkolku chci určitě, snad nebudu později litovat. U nás jsou teď po celém městečku nové asfaltové chodníky, takže si myslím, že jízda bude parádní. A protože budu muset ještě korigovat toho staršího nezbedu, tak jsem chtěla především lehce ovladatelný kočár. (S tím prvním jsem se dost nadřela, byl hrozně těžký a když jsem chtěla zatočit, to abych si na to přivolala nějakého řimbabu! ![]()
Jináč co se kurzů týče, já si nemohu stěžovat, ohledně informací, tak to jistě není až tak potřeba v dnešní internetové době. Mě se spíš hodilo, že se mrknu, kde si to odrodím (šla jsem tak do známého prostředí) a pak mi to dalo uplně jiný náhled na porod jako takový. Nikdy jsem se toho nijak neděsila, ale přeci jen nějaký takový červík asi hlodá v každém, zdali do zvládne a nebude u toho moc řvát.
![]()
My měli na kurzech bezvadnou porodní asistentku a ta mě donutila přehodnotit myšlení a tak než abych se soustředila na sebe, věnovala jsem celou dobu pozornost tomu jak prochází miminko a vžívala se spíš do něj. Šla jsem rodit naprosto vyrovnaná a v pohodě a s takovou také na ten porod vzpomínám. Takže já bych určitě na kurz šla, otázkou je, jakým způsobem jsou prováděny právě ty u vás, to už vám nikdo nezaručí, každopádně není co ztratit.
Lucy, to je fakt
(s maminy-trojkolky), ale já jsem u nás v Liberci viděla babičku jak vezla kočárek Jané s korbičkou a chudinka měla na kostičkách co dělat…a že jich po Liberci je…!
Musím se pochlubit ještě pěkně za tepla.....
Koupila jsem si zrovna u nás v OC Nisa pohodlný těhu kaďata (manžestorvý,jůůůůů) a mám z nich radost jak malá
Jo, jo je fajn udělat si radost a proto mám k tomu i tričko ![]()
Jinak i když jsem prvorodička, tak půjdu rodit do velmi známého prostředí. Jako žákyňky jsme byli týden na porodním sále (některý porody fakt
o-maso a pak se ho nemám bát…proto se dobrovolně hlásím na předporodní kurz-snad mě tam uklidní), pak týden na novorozencích (tam to bylo kouzelný
) a pak dva týdny na šestinedělí. Jo, byla to hezká praxe, taková odpočinková ![]()
Dobré ránko všem!
Jéj, včera poslední-dneska první, to se mi tedy nestává
To asi tím, že se nudím před vařením a manžílek ještě nedorazil po noční dom…se zasekl u kámoše, který má výjmečně volno… ![]()
A to jsem si chtěla popovídat… mám nějakou kecavou od rána a při tom na mě něco začíná lízt (už mám i omotaný krček) tudíž bych mělá být spíš nepříjemná a opak je pravdou ![]()
Ahoj Ryntyntyno,dobré ránko nedělní.Venku je nějak víc světla,tak mám lepší náladičku než včera.Chystáme se s Jiříčkem dělat bábovku,mám poslední 3 vejce,tak snad nebude pukavec ![]()
Jinak co jsem slyšela tak Jané není moc dobrej kočár,na to jak je drahej.