Duben 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
238
22.10.07 13:49

Ahojte!
Tak jsem v praci, opravdu ale asi toho mate dost, moc tady nejste.

Presvedcuju sebe, ze ta zima me vubec nevadi a ze venku je krasny podzim, listy atd. :)

Jela jsem autem delsi cestu (20 min :D ) po dlouhe dobe. Je mi skutecne lip. V praci se aspon rozptylim a min premyslim o vsech hruzach, ktere by me mohli v tehu potkat. Stale mam jenom kilo nahore, coz me opravdu udivuje, proto ze jim dost a uz moc nezvracim.

Lusy, ja jsem uz chtela darky pro dospele zrusit, ale zas si rikam, ze nechci, abych ja byla toho iniciatotrem a v rodine by si mysleli, ze nechhci jim delat darky. Ja darky davam rada detem, ale dospelym fakt nevim co vymyslet, nejcastej zaridim nejake listky, zajezdy atd, ktere treba je slozity sehnat, ja sedim na netu a chytam. To mi prijde tak nejlepsi. Babicka porad nam chce davat penize, no to me stve, protoze takhle bysme se vsechny mohli vymenit penizy.

Ryntyntynko, tak ta vychazka to je super. Hlavne s tim litanim neprehanej, a uzij si spanku, proto ze pak se nekolik let nevyspis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
22.10.07 17:35

Ahoooj! Hlásím se :D :D ´

Před chvilkou sem dorazila z Liberce :D Jó, jsem docela unavená, ale spokojená, zase jsem byla jednou, kde to žije. Kamarádka má krásného dvouměsíčního klučínu :wink: Už abych taky měla mimísko u sebe…jé, na to já se moooooc těším :wink: :wink:
Zase si neumím představit, že bych celé těhu seděla doma, takhle mi to aslespoň rychlejc utíká :lol:

Born , doufám, doufám, že ti to v práci utíká. Jedna babča to taky řeší penízkama a druhá to projistotu neřeší nijak a nedává níc-taky řešení :roll: Jinak mi si vyměňujeme dárky…je tak dohodnuto-nedohodnuto v jaké cenové relaci. Dítko máme v rodině jen jedno a to je můj bratránek a už mu jsou 4 roky. První vnouče bude od nás :D :D

Zuli, držíme pěstičky ať máš v krvi vše O.K. Já jdu na ní příští středu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
23.10.07 12:23

ahojky holky :-)
tak se hlasim po vcerejsi KO. byli jsme s manzilkem v brne na ultrazvuku. byli jsme vlastne uz podruhe, doktor nas chtel projistotu videt znovu po trech tydne vzhledem k predchozim problemkum. vse vypadalo v poradku ale nejsme zmereni :-( i kdyz jsem byla chodit na chodbe (skoro pul hodiny) tak nas Hubert ani na podruhe nedostal rozum a neslo ho zmerit. akurat podle stehenni kosti nam dr. rekl ze jsme 14+1, tedy o den min nez nam rekli minule. ale termin porodu nam nezmenil, tak treba to podle te stehenni kosti nejde tak uplne presne na den.
no po ultrazvuku jsme jeste byli na geneticke konzultaci, tam se sice nic moc nezjistilo, bylo to spis jen takove povidani ale aspon mi konecne nekdo odpovedel na moje vsetecne otazky a vysvetlil mi vse cemu jsem nerozumela. dr na ultrazvuku totiz s nama moc nekomunikoval, pusobil tak dost depresivne ..... no byli jsme z nej dost vystraseni. rekl nam na drsno „no, dneska jsem sice nic nenasel spatneho, ale nejsem jasnovidec a co neni dneska, muze byt za tyden“ no hledeli jsme na nej jak puci :x za to na te genetice byla celkem takova prijemna upovidana pani, ne ze by byla nejaka prehnana optimistka, rikala nam i vsechny rizika co muzou nastat ale docela nas uklidnila. pry kdyz je pomer na downa negativni + nalez na UTZ ok, tak je to fajn. pry jistotu nam neda nikdo - dokonce ani odber plodove vody ne. ten pry jen rekne ze dite bude nebo nebude mit chromozomalni vady ale ty ostatni vady pry neodhali. coz me prekvapilo, ja myslela ze to rekne vse ..... takze pry mame radeji byt v klidu, co se ma stat se stejne stane akurat vetsina rodic to neresi protoze na tyhle vysetrni nejdou a spoustu rizik se ani nedovi. no, skoro lituju ze jsem to vsechno absolvovali. v pristim tehu si to tedy pekne rozmyslim .....

koukam ze jsem se pekne rozepsala, omlouvam se za roman, ale byla jsem toho tak plna ze jsem si to ani neuvedomila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
23.10.07 12:27

Jena: tak super, ze jste ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
23.10.07 12:41

Ahojte :)

No ja delam v praci nejake testy bezpecnosti praci, pije me to krev, ze nemuzu se venovat tomu, co me bavi, ale holt musim :(

Jeno, no ten dr. na UZ - to ale byl s prominutim mag-r, takhle mluvit s tehotnou zenskou.
Ja bych na ti testy nesla, sla bych na vysetreni, ktere mi miminko zachranej, ale ne naopak. Ja nevim holky, jestli bych byla schopna jit na potrat v tomhle stadiu.

Jinak dnes je jeste hnusnejic nez vcera, aspon v Praze, zitra jdu na UZ na to sijove projasneni, tak se uvidi.

Mela jsem v jidelne vepro-knedlo-zelo, chtela jsem jeste jednu porci, ale stydela jsem se, tak ted tak trochu toho lituji, to zeli bylo mnam. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
23.10.07 13:30

Born tak to drzim pesticky na zitrek! celkem te obdivuju zes nastoupila do prace, ja jsem porad unavena a nic se me nechce.
ja uz bych po techto zkusenostech taky na nic dalsiho nez UTZ nesla ..... stejne ti nedaji jistotu, akurat se clovek nervuje. a je pravda ze v takto vysokem stadiu ten potrat neni bezpecny, navic i kdyby byl bezpecny tak nevim jestli bych mela na to podstoupit ho …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
23.10.07 17:08

Ahojte dubňajdy :D

Jeni , je dobře, že mimísko je v pořádku a ten pan doktor je tedy pěkný… jsem ztratila to pravý slovo, ale neprofesionál se tomu blíží :roll:
Já bych se taky vrátila do práce kdybych mohla…No, to zas kedám, určitě bych mohla, ale riskovat to vůbec nechci. Jo a to moje kolegyňka, jak jsem o ní mluvila, má termín měsíc po mně a chce pracovat do konce roku, tedy je fakt, že pracuje jen pár služeb do měsíce, jelikož je ještě na mateřský, ale i tak.....

Born , ať to zítra dopadne na jedničku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
23.10.07 19:41

Ahoj, holky!
Jeno, nic si z toho nedělej, některý lidi jsou prostě takový, i když asi by se jim mělo zakázat, aby z nich byli doktoři :) Hlavně že jste ok!
Proto na ty tripl testy asi fakt nechci- nějaká pravděpodobnost mi fakt nic neřekne, jen vystresuje… A stejně jako Born si jsem skoro jistá, že bych to neměla sílu skončit, navíc Downův syndrom mi jako důvod ke skončení nepřipadá, u těch dvou dalších si nejsem jistá… Takže se tím odmítám zabývat a stresovat, uvidíme, jestli bude dr. nějak naléhat a vysvětlovat…
no, radši s tímhle končím, co takhle něco veselejšího: už jste přemýšlely o plenkách? Co takhle látkovky? Je spousta novejch typů, vrchní gaťky, který protečou míň než jednorázovky, a navíc je téměř jistý, co všechno v nich- to u jednorázovek fakt není, a když k nim čuchnete, cejtíte spoustu chemie… Máme s Emou odzkoušeno a nemůžem si stěžovat, navíc jsme ušetřili slušný množství peněz.
Takže přihazuju aspoň pár odkazů, ale kdybyste se tím chtěly zabývat, najdete jich teď už strááášně moc, hodně se rozmáhá.
www.latkovky.czwww.latkovepleny.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
23.10.07 20:18

Holky, me moje prace bavi strasne moc, proto jakmile me je aspon trochu lip, tak tam rada jdu a neco delam. A nepripada me, ze doma se Zbyndou mam mensi zatez :D

Evo, ja jsem o latkovkach premyslela uz u Zbyndi, ale manzel byl proti, ze jsou to vymysly a pak jeste tri dny v tydnu nam jeho hlidala babicka od sedmi mesicu (stydim se, ale uz to neudelam), a to uz by pro ni bylo moc zmen. Doufam, a hodlam to dodret, ze s druhym ditetem budu doma minimalne 2 roky, a sla bych do toho hned.

Jdu se umyju a budu fandit=spat: Slavija:Arsenal :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
24.10.07 08:41

Ahoj HOLKY,

abych řekla pravdu, tak jsem ještě ani o plenkách tolik neprřemýšlela. Nikdo v okolí kdo má miminka je ani nepoužívá..... Ušetřit se s tím fakt musí, ale zase na druhou stranu se musí předmáčet a pak prát… :roll:

Jo, a už jste přemýšlely o kočárku?? :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
24.10.07 09:34

ahojky holky

tak jsem se prave vratila od sve dr. je to hotovy pokladek, jeste ze ji mam. popovidali jsme si o tech vysledcich z pondeli, dohodli jsme se ze navzdory jejich doporucenim uz do niceho nepujdeme (amniocenteza, triple testy). pry ty triple testy vychazi hooodne casto falesne pozitivni a na co se zbytecne stresovat kdyz vse ostatni je OK. pry pro maminky ktere nejdou v tom 12tt na NT screening je doporucuje, protoze pro ne je to jedine vysetreni krve na chrom. vady ale jinak neni potreba. maximalne mi nechala na zvazeni ze by se vzala krev jen na jeden ukazatel z tech triple co je nejprukaznejsi ale ze stejne si to mam zvazit do dalsi KO. pry je to mnohem mene prukazne nez ten NT screening.
timto vas nechci odrazovat, je to zase jenom jeden z nazoru a jak uz jsme se mnohokrat presvedcili, tak se casto stava ze ruzni dr. maji ruzne nazory a buh vi co je vlastne spravne :-) my jsme se rozhodli spis s ohledem na psychiku .....

EVI , dik za tipy, urcite na to kouknu. budu sice vice pouzivat jednorazove pleny, ale obcas bych to prostridala. slysela jsem taky ze latkove pleny maji svoje vyhody, par jich urco poridim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
24.10.07 09:45

Ryntyntynko , nad kocarkem jsem uz premyslela, sice jeste nemame vybrano ale uz mam jasno ze bubu chtit takovy ten s trojkombinaci. oni jsou sice silene drahe, hlavne ty kvalitnejsi, ale neberu to jako investici pro jedno miminko ale pro vice, protoze za 2 roky budeme chtit dalsi mimi a pro nej uz dalsi kocarek porizovat nechci. tak musi vydrzet dlouho :-) (tedy pokud ho nevyhodim z sesteho patra samozrejme :lol: ). navic jsem ho videla v akci u zname a je fakt super - jdes na prochazku, na:,–(is hluboke luzko. jedes nakupovat autem, na:,–(is autosedacku na korbu a v obchodaku s ni krasne vymanevrujes temer vse. od malicka se vyuziji tyto dve kombinace a treti kombinaci - sportakovy nastavec se vyuzije pozdeji kdyz uz se ti mimi nevejde do hlubokeho luzka. sice je to financni darda ale mame prislibenou podporu od rodicu takze na to snad nasetrime … :-)

Born , ja jsem na fotbal koukala jen nez jsme dostali druheho gola a pak sla spat. a jeste ze jsem sla ........ prubeh hry 0:7 je lepsi radeji ani nevidet :roll: tedy, pokud jsi nefandila arsenalu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
24.10.07 10:09

Ahojte :D
Jenko, teším sa, že ste vporiadku.
Nám robili triple v pondelok, a NT sme mali v 13tt. U nás je to samozrejmosť, že sa posiela, neviem, či sa dá vôbec vybrať, že nechce dakto ísť. Ale keby vyšli zle, boli sme s manželom dohodnutý, že žiadna amniocentéza sa konať nebude. Každý hovorí, že 0,5-1 percento rizika, a čo ak by sme sa do§ dostali práve my. A aj keby vyšla tá zle, na potrat by sme nešli, tak načo to všetko :roll: našťastie výsloedky sú vporiadku. len nech sa nám tu všetkým peklne ďalej darí.

Born, držíím palčeky.

Inak, aju ja som rozmýšlala o tých plienkach, že síce sa dačo ušetrí na látkových, ale že je stým riadna mordovačka ale pár plienok treba, aby mal mimísek nožičky dosť od seba.

A kočíík, včera som kukala vtelke o kočíkoch, tak ma to chytilo, a my potrebujeme nejaký ľahučký, lebo máme všade schody. a tie sú fešne drahé, tak kukneme asi nejaký z druhej ruky.
Aké ste si kto vybrali, nech sa inšpirujem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
24.10.07 11:56

Holky , mám podobný názor jako vy… Amniocentézu bych asi vy nepodstoupila(i když jistota je jistota…) už kvůli riziku potratu. Já mám genetiku a poradnu přesně za týden, tak uvidíme s čím si popovídám se svojí doktorkou… Pak dám vědět co a jak u nás…

Jeni, já už mám takový dva favority… a to X-lander XA nebo hooooodně podobný kočárek od BABYDREAMS. Už dřív se mi líbily, ale jak jsem byla v týdnu s kamarádku a ona má toho X-landra, tak jsem byla úúúúplně nadšená, že ho taky budu muset mít :lol: 8) Čemu nefandím jsou klasické trojkombinace-myslím jako tako a tak… Je fakt, že mají větší korbičku, ale jako sporťák nejsou pěkný. No, můj názor, někdo je třeba s nima mooooc spokojenej :wink: :wink:

Jinak u nás od rána neteče voda, fakt výhra, ještě že máme doma nějaké zásoby přesně na tyhle účely. Už v děvět hlásili v rozhlase, že to za dvě hodiny poteče a pořád nic! :x Fakt k naštvání…
U nás kosa, asi všude… :( Odpoledne půjdeme s manžílkem něco dělat na baráček, tak snad nezamrzneme :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
24.10.07 11:58

Holky , mám podobný názor jako vy… Amniocentézu bych asi vy nepodstoupila(i když jistota je jistota…) už kvůli riziku potratu. Já mám genetiku a poradnu přesně za týden, tak uvidíme s čím si popovídám se svojí doktorkou… Pak dám vědět co a jak u nás…

Jeni, já už mám takový dva favority… a to X-lander XA nebo hooooodně podobný kočárek od BABYDREAMS. Už dřív se mi líbily, ale jak jsem byla v týdnu s kamarádku a ona má toho X-landra, tak jsem byla úúúúplně nadšená, že ho taky budu muset mít :lol: 8) Čemu nefandím jsou klasické trojkombinace-myslím jako tako a tak… Je fakt, že mají větší korbičku, ale jako sporťák nejsou pěkný. No, můj názor, někdo je třeba s nima mooooc spokojenej :wink: :wink:

Jinak u nás od rána neteče voda, fakt výhra, ještě že máme doma nějaké zásoby přesně na tyhle účely. Už v děvět hlásili v rozhlase, že to za dvě hodiny poteče a pořád nic! :x Fakt k naštvání…
U nás kosa, asi všude… :( Odpoledne půjdeme s manžílkem něco dělat na baráček, tak snad nezamrzneme :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí