Poradna duly
Jana Čurdová
Mahul: My máme ala styl Fabula
a jsem spokojení a ségra má z Ikea a je taky spokojená
Takže babo raď
![]()
Týnko tak Adámek se teda pěkně rozjíždí
![]()
Jo u mámy jsem si dala kokosky,koupený,ale výborný,a ségra přinesla marokánky,vyrábí je každý rok a jsou moc dobrý.No a oběd jsem si dala k večeři ![]()
Vítek tu cestu naštěstí prospal a my jsme to nějak překlepali ![]()
Adél: To mě se zrovna Adam v tom autobuse vzbudil…bych se spíš divila, kdyby spal
, neboť jsme jeli vyřachtanou karosou
Nízkopodlažní mi ujel před nosem ![]()
Ještě jsem chtěla ti napsat: Já teda rýži nedávám, zatím, jelikož je skoro ve všech skleničkách jako dohušťovadlo, ale co dáváme tak jednou za 14 dní je červená čočka (koupila jsem loupanou-půlenou…) a už dáváš žloutek? ![]()
Jo , Zebruš , to mi přimomnělo, jak jsem se bavily o příkrmech z Německa (a teď nevím, zda jsem to už psala
):
Třeba u ovocných šťáv už měli i exotické
a nebo i ovocné přesnídávkách měli i ananas a tááák. A taky jsem viděla, šunku od Hippu už od ukon. 6 měsíce…mno, jiný kraj-jiný mrav
![]()
Ahojky ![]()
Jen vás zdravím, dávala jsem dnes plno pc her na MMB a už mi z toho trochu hrabe
(asi jsem už chytila MMB nemoc
), tak vás pořádně dočtu snad zítra
U nás čerti nebyli, asi jsme byli hodní ![]()
Beník asi dostane na Mikuláše od babičky kouzelný hrneček, tak se těším ![]()
Jinak já když dávám skleničky (i když mi kožní doporučila domácí
), tak i na 6 měsíců - ale mám ještě nějaký od 4, tak třeba uvařím jen bramboru nebo třeba cuketu a pak k ní dám malou skleničku
Bramboru jen rozmačkám vidličkou, ať tam má kousky. Dnes měl Beník malou Hami skleničku s jehněčím a k tomu bramboru. A mám skleničku od Hippu s telecím, kde je sůl, ale asi mu to zkusím dát (když už to mám doma
), snad tam té soli nedali moc, když je to pro mimča ![]()
Verčo , ty korálky jsou krásný - ale je jich tolik, že bych si asi nevybrala, chtěla bych všechny ![]()
Jinak židličku ještě nemáme - dívám se po nějaké z druhé ruky, ale přijde mi, že je někteří prodávají i tak dost draze, to už by se víc vyplatila nová
. Ještě uvidím… Docela se mi začala líbit tato http://www.svethracek.cz/karta.php?… , líbí se mi, že je až do 23kg a můžu ji mít i na posteli v obýváku, protože v kuchyni máme trochu zimu ![]()
Dnes ráno si manža vzal Beníka do obýváku, abych si mohla přispat
a vzbudil mě děsný pláč, tak jsem tam hned letěla a Beník opět skočil z postele, ale manža ho těsně před přistáním chytil - ale stejně se ťukl do čela o džbánek, co tam stál a má ne čele modrák a přes den jsem si všimla dalšího malinkýho na tváři
, ale jinak je v pohodě, tak snad se mu prostě jen dělají hodně modráky - jako mě
. A aby toho nebylo málo, tak má jakýsi červený odřeniny na rtu a na bradě
, tak jsem hned sprdla manžu, jestli opravdu nespadl na zem, ale prý ne
. Ale Benda nevypadá, že by ho to nějak bolelo, tak snad je to dobrý
Manža mě uklidňuje, že modřin ještě bude mít plno, ale mě se to nelíbí - vypadá jak kdyby se pral
![]()
No, jestli se mu to brzo nezmizí, tak někam zajdem ![]()
Jdu se dívat na zvířecí policii z JAR na Animal planet a pak do hajan ![]()
Jsem napsala, že vás jen zdravím a pak takový dlouhý příspěvek
![]()
Týnko , díky. Já myslím, že se to někdy přehání. Třeba mi jsme určitě nic bio nejedli, ani nic moc zdravýho a taky žijem
. Ale jasně, že se snažíme krmit dítka co nejlépe
. A třeba exotické ovoce je asi pro každýho jiný - třeba pro děti v Africe bude možná exotický jablko ![]()
Ale zbytek fakt až zítra ![]()
Tynko, ti nasi kluci maji vlastne svatky o Vanocich ![]()
A gratuluji ke stoupnuti
se stema pokrokama roztrhl pytle ![]()
Dneska jsem si koupila kucharku pro deti (utorka neni ceska) a pro mimina jsou tam prave pro nas exoticke potraviny - ananas, mango, papaja, avokado a taky to asi jde ![]()
pro dnesek koncim, dobrou ![]()
A já tady ještě straším
Před desátou jsem měla krizovku a po sprše jsem zase nějak ožila…chviku se šprtala a potom vyhrál svět internetu
![]()
Zebruš: To známe: krátký příspěvek,než se člověk vypovídá
Adam co leze je furt něco
Dneska dvakrát ťuknutí do hlavinky (jednou radiátor, podruhý roh linky…), předevčírem na sebe vhrhl jídlení židli od stolu
Naštěstí!! Dopadla dobře, tj. ne na něho, ale krve by se ve mě v tu chvíli nedořezal
![]()
Je to k neuvěření, ale už to vážně začalo
A to ještě nedávno byli v bříškách
![]()
Jo, my jsme úúúplně stopro nic BIO nejedli, i když jsme měli (i teď míváme) zeleninku vypěstovanou od babičky, ale vzhledem k tomu, že bydlí pomalu vedle Spolany v Neratovicích, to fakt BIO nebude
![]()
Evelín: No právě
Každý den nějaký ten úspěch! A dneska bych i řekla, že Adam byli i menší houkačka…dokonce byli i hodný v kočárku, když jsem si myla autíčko
Ale to měl určo nějako tu světlou chvilku
![]()
Tý jo, tolik hodin, musím pádit do hajan nebo budu ráno k nepoužití
![]()
Caute, preju dobrou noc a zustanu pritom, protoze Kubik se vzbudil. Dneska uz potreti, takze se tesim na dnesni noc
.
Evelin , kde jsi kupovala puzzle, mam na ne taky policino… I ja jsem dnes urgovala saty, mam je slibeny, pry muzu vyrazit nakupovat hned zitra
![]()
Ahoj holky,
Týnko , úúúžasné pokroky, gratuluju!!!
A chodítko vypadá taky pěkně, ty jo, to je jak pro velkýho „chlapa“
To ti moji prďolkové by stoprocentně nevěděli, co s tím mají dělat ![]()
Veru, nááádherný korálky!!! Mně se nejvíc líbily červený a pak ty oranžovo-červený, to jsou moje barvy
Ale nachly mě i modrý - moje mamka má v únoru narozeniny, tak mě napadlo, neudělala bys jí jeden set „na zakázku“?
A dáš mi prosím kontakt na tu cvičitelku
Ráda bych se domluvila na příští týden, když teď můžeme jít oba ![]()
Zebři , o tý židličce jsem měla vědět dřív, pro dvojčátka by byla mnohem praktičtější než ty vysoké židličky
Ale ještě je nepoužíváme, tak nevím. Ach jo. Někdy se vyplatí počkat… a já vše kupuju radši v předstihu… Z modřin si nic nedělej, naše malá je zase pořád poškrábaná, na nose běžně a teď i na lýtku, nechápu, jak si to mohla udělat
Pravda, stříhání nehtů občas flákáme
ale Ondra má stejně dlouhý a nepoškrábe se nebo jen výjimečně. Je to prostě divoška
![]()
Jinak teplotu ještě malá měla, ale ne přes 38 C jako minule, tak jsem radši dala na noc nurofen… uložila jsem děti a jeli jsme ke kámošce na ten večírek, ale jeli jsme autem a mamka hlídala, tak bychom případně byli za chviličku zpět. Ale nebylo to nutné ![]()
Jinak Silvinka už druhý den odmítla večerní kaši - včera jen nedopila, dnes nechtěla vůbec, tak mě napadlo, jestli neodmítá spíš lahev než tu kaši, a vida - ze lžičky snědla většinu dávky. Prostě dudel ne-e, ona je velká holka a bude jíst lžičkou!
Takže asi přejdeme na mléčnou kaši, ta je hustší a půjde jíst lžičkou líp ![]()
Jo a Týnko , nám byl včera lepek přímo doporučen
tak jsem hned koupila přesnídávky s cereáliemi… A na to, jak přijmou kousky, jsem zvědavá, zatím měli jen ty hladké příkrmy… ale banán jim normálně škrábu i mačkám a to jsou kousky leckdy docela velké a Silvinka v pohodě
Jenom malej Bezzubka předstírá dávení ![]()
ahoj holky,
dneska je tam fakt krasne
My jsme akorat se Stepanem sami, protoze tatka je dnes v praci
Odpoledne ale jedeme za kamaradkou a udela nam nejake spolecne fotky, fotila me i v tehotenstvi, tak uz se docela tesim ![]()
Mahul, puzzle jsme koupili nakonec ve Vankovce v Puntanele. Maji tam vyber ze zvirat nebo pismena nebo cislice, tak jsme mu zatim vzali ta zvirata.
Zebrus, Stepan taky do neceho porad narazi
Rad si hraje s otevrenymi dvermi a casto se s nima bouchne do hlavy. Nejvic se ale bojim toho, aby se mu nestalo treba neco s okem nebo pozdeji ze zubama ![]()
Vypada to, ze budeme vsechny krasne v novych satech
Jen ja nevim, kdy vyrazim na nakupy ![]()
Preji hezkou pohodovou sobotu ![]()
Ahoj ahoooj,
teda nevim Evelin , kde je krasne
tady od rana chcandi, fuj, hnusne pocasi na sobotu ![]()
My ty puzzle koupili tusim v Pompu, ale docela jsem cucela, koupili jsme velka - zvirata a mensi - zvirata a cisla no a zjistila jsem, ze ta velka a mala nejdou do sebe…
pritom rozmery maji stejne… tak to mame tak ruzne pohazene, Domca to stejne zacal rozkladat a zuzlat
aaaa, prave mi zase hrabe ty leky… ![]()
Simi , sorry, ja jsem nejaka rozlitana, jsem na to cviceni zapomnela… Tak muzes mrknout na www.novatrojka.cz abys o tom centru neco pocetla. Vy teda pujdete na ty starsi?? Ja nevim, ty starsi jsou 7-12 a podle me kdyz Ti deti nelezou a nesedi, tak je lepsi chodit k nam na ty mladsi, protoze se hodne pracuje s detmi na brisku, na zadech, pak na mici a tak..
Jako nechci Silvinku a Ondru nejak „zmensovat“
ale mozna by se jim vic libilo u nas
To cislo je
Napis mi jake presne ty koralky bys chtela, ono stejne nebudou uplne stejne jako ty na netu, vzdy jsou trosicku jine. Chtela bys i nausnice? Delsi, kratsi, visaci?? Myslim, ze do unora bych to zvladla
![]()
Tynko , tak my aktivni choditko nadelime nejdriv k narozkam v dubnu, ted je to pro Domcu opravdu velmi zbytecna hracka
![]()
Adamek je teda drak!!
Mahul , ta knizka je bomba, taky bych ji hned vzala, ale uspory se tenci a financi krize doleha..
Neee, ale uz toho mame fakt moc, i kdyz bych hned vzala vsechno co tady ukazujete ![]()
My mame zidlicku Prima Pappa Per-Perego, je fakt, ze je drazsi, ale hodne tu i na emimi byly dobre ohlasy. Pro me je dulezite, ze Domca vubec sam nesedi, tak aby se pri jidle nehroutil a nemackal si bricho, tak ji davam do te nejnizsi polohy. A taky je fajn, ze je omyvatelna, ale to asi vsechny, ze jo… ![]()
Zebrus , u nas taky certi nebyli, vsichni jsme byli hodniiii ![]()
Jo a vcera na cviceni jsme si hrali s tema balonkama, jak jsou treba v McDonaldu v tech hracich koutkach, vite co myslim?? No a deti byly unesene, Domca taky, koulel to, zuzlal.. Tak to asi jeste k Vanocum dostane, ale nevim, kde to maji, v Tescu?? Nebo to mozna sezenu nekde na netu!! Tak treba by se to tem Vasim taky libilo (i kdyz vy uz mate draky co nejake balonky nezajimaji
![]()
Simi , ja jsem blb, heeeeeeheheeee.. Nejak jsem tam to cislo nenapsala…
![]()
Takze jeste jednou, to cislo je 775 644 978, ale neni to na cvicitelku, na tu cislo nemame, je to na rezervaci jak mimi 1 (7-12 mes, od 9:30h) tak mimi 2 (2 -6 mesicu, od 10:30 h), tam ti reknou vse, co by te zajimalo, stejne, vcera cvicitelka nebyla a cvicila Daniela, ta byla super ![]()
Ahuja mamky!
Tak mám chviličku, než dorazí kamarádka. Jurášek je u babičky, Jirka v práci a Tominda chrupká, no a vzhledem k tomu, že jsem včera dokončila vánoční úklid, tak mám momentálně supr trupr vegáč!
Na to, že jsem vykřikovala, jak se na to letos vybodnu, tak to šlo překvapivě dobře a co víc, vydrželo to do druhého dne!
![]()
I když Tomouš se dnes postaral o menší prácičku - nejprv se mu povedlo vymrštit lžíci naloženou mrkví, takže obídek obstaral i rybičkám (tátu málem trefilo, když viděl jak mu ten oranž blevajz stéká po apartmánu jeho milovaných rybích žen!), a pak jsem koza nechala skleničku v Tomově dosahu, a ta vám letěla! Naštěstí to schytali jen spotřebiče a podlaha, takže to šlo umýt a nemuseli jsme malovat! Taky se mi dnes Tomčus 3× prokajdil, takže s obědem to máme 4 bodyna a dvoje gaťky! Jinak u nás ale vládne naprosto vánoční pohodička.
Letos jsem chytla mánii na žárovičky, takže jsem si osvítila i venkovní truhlíky a všechny okna - ještě mi chybí Santa a sobi okolo komínu!
(no naštěstí jsem si pro:,–(ila bílá světýlka, žádný barevný blikající cirkus, takže je to myslím ok) A zítra se pustím do pečení, ať Jiřík otestuje svoje nová vykrajovátka!
Jsem sama překvapená, jak jsem letos plodná! Už i dárky mám po kupě a skoro vše zabalené, co já budu do těch Vánoc dělat, teda fakt nevim!
![]()
Tak doufám, že jsem vás dostatečně nakrkla, ale přeci nebudeme pořád číst jen o „superženě“ Týnce, no ne?! http://www.kolobok.us/…rt/dance.gif
Hezký večer
Ahoj,
Lucy tak já jsem teda neschopa,náš letošní vánoční úklid sestává z umytí oken a sundání záclon(manžel)… ![]()
Cukroví nepeču,dostaneme od tchýně a loni jsme to ani nesnědli…
Dárky nemám,kromě pro manžela,ty jsem úspěšně koupila dnes ![]()
Koukám,že jste měli veselo ![]()
Dneska jsem po dlóóóóóuhé době vyrazila mezi lidi bez dětí,ani se mi nechtělo od nich odcházet
,ale jak jsem byla v metru,tak už to bylo dobrý.Byla jsem na kafi a zákusku s bývalýma kolegyňkama a bylo to prima.A pak se mnou ještě kupovaly ty dárky,tak to byla pohodička.A naplánovaly jsme si po novém roce nějaké kino ![]()
No a teď jsem tu sama s klukama,máme střídání stráží,předtím hlídal manžel a teď vyrazil zas on na nějakou akcičku ![]()