Poradna duly
Jana Čurdová
Jůůůůůůůj , Mahul , vůbec nezávidím
Už aby byly ty zoubky venku ![]()
Adél: Pěkné míry
Vítek je tedy pěkný jedlík
![]()
Jančo: Adámek taky
Dva jogruty ke sváče
A my předevčírem začli baštít chlebík(teda zatím jen jednou
)-měl ho slaboulince namazaný máslem a dneska jsem mu koupila Lučinu
A taky jsme zavedli ranní mlíko-snídaně-svačina-oběd…začal vstávat nějak brzy, tak musí mít jídlo navíc
Taky to máte při UM tak?
![]()
Pacal: Taky si říkám, že by jsme potřebovali punčocháčky či tepláky s gumovými kolínky
Ale když mi uteče bez tepláčků, tak jde i po čtyřech ![]()
Jdem se koukat s Radkem na Mumii trojku, zatím ![]()
AHOJKY
Konečne veget,všetko upratané,opraté,ožehlené,Sofinka spinká,tak som Vás prišla pozrieť.
V poslednej dobe stále myslím na to,že už by som rada znovu bola tehu.Zase si to všetko vychutnať a mať ďalšie mimi.A na druhú stranu najskôr si chcem užiť Sofinku.Ja asi neviem čo chcem.
Inak dnes som sa opäť vytočila,nikde nemôžem zohnať hovoriaceho psíka od Fisher price,už mesiac ho zoháňam po všetkých hračkárstvách.
Mala som ho objednať cez net,no teraz je už neskoro,kto vie,či by mi to stihlo prísť do Vianoc.Ale asi to budem musieť risknúť.
Dobrú nocku,papa
WENEE ty jsi teda dabel! Sofinka nespavec a ty myslis na dalsi mimi ;o)
MAHUL tak snad Kubik dnes zabere, at se vyspis ;o(
TYNKO tak co Mumie? Nam to prislo uz takova blbost..
Prdelky mely uspech, davala jsem to kamosum - klukum - k Vanocum..
Tak jdu do vany, byla jsem u kamosky, ma 11 mes.holcicku - chodi jak drak ;o) a je vzhuru 30× za noc - ale az od 9mesicu, do te doby spala!
Dobrou vsem
Zelva Veru na mobilu ;o))
Ahojky
Potrebujem súrne poradiť. akú veľkosť oblečenia môže mať 10 ročné dievčatko,štíhle?Myslím tým to číslo,čo sa označuje veľkosť.
Súrne to potrebujem.Ďakujem
Ahoj holky
Beník mi teď začal bojkotovat jídlo, hlavně oběd - řve a řve
. V poledne už bývá unavenej, tak prostě nechce jíst a chce spát, ale když ho dám spát dopoledne, tak se kření, hraje si a nespí
. Dnes večer teda krásně jedl kaši, ale jen proto, že se na něj díval manža, tak se asi předváděl
. Jinak mi dělá scény. Snad ho to brzo přejde. Jo a během jídla mu musím dávat pití, jinak mi neotevře pusu - jedna lžička, napít, lžička, napít, a pořád dokola
![]()
Verčo , já to normálně vylívám do vany. Já myslím, že horší než moje vlasy to není - jak mi teď kvůli kojení padají, tak máme odpad ucpaný pořád
Manža tam lije nějaký čistič odpadu a vždycky to zabere.
Wenee , pěkné míry, však Sofinka je holčička a nemusí být buřtík ![]()
Já se taky těším, až budu znovu těhu, ale asi počkám, až bude Beník větší, až líp pochopí, že na něj nebudu mít tolik času
Adel , já jsem taky začala dávat ovoce dopoledne, i když teda jogurt ještě nemáme. Kamoška mi říkala, že je to lepší, kvůli energii, že z ovoce jí děti mají víc. Ale možná proto mi nechce jíst oběd - po tom sladkým ovoci ![]()
Všechno nejlepší Vítkovi a Matyáškovi ![]()
Ahoj,
tak máme za sebou první Prevenar - křiku bylo, že málem spadla ordinace, ale naštěstí se docela rychle uklidnil, chudáček malý. Tak reakce zatím žádná, jenom ještě neklidnější spaní, než obvykle.....tak se bojím, co bude zítra ![]()
Týnko - Adámek zatím vstává na jídlo kolem půl šesté a zatím mu stačilo pět jídel denně, ale dnes mi říkala dr., že by měl pít víc mlíčka (teď měl ráno ke snídani UM, večer v kaši a odpoledne jogurt), tak nevím, asi budu muset někam nacpat ještě další jídlo - dnes jsem to zkusila po jogurtu odpoledne a Aďas byl tak přejezený, že mi celý zbytek odpoledne ublinkával, tak jsem z toho jelen… ![]()
Wenee - tak s tou velikostí asi neporadím, fakt netuším ![]()
Holky, kolik vám mrňousci zbaští kaše na večer? Adam sní klidně kolem 250 ml, tak nevím, jestli to není trošku nenasyta..... ![]()
Ahoj holky,
ctu, ale nejak nejsem v psaci nalade… Stepan byl dneska nejakej protovnej, chtel se chovat jinak bekal a plazil se za mnou (coz je ale docela vtipne
) a nastetsi si ho pak vzala na chvili ven babicka, tak jsem mela klid a mohla pokoupit par veci…Mozna ho taky trochu boli zuby (ano zubY - uz mame druhej
), tak neni uplne ve sve kuzi…
Spani je u nas zatim jakz takz, ale kazdy vecer si musime vyslechnout min 30minutovy rev ![]()
A obdivuju teda Wenee, ze sice nespi, ale uz by sla do druheho mimca
Asi se ta Sofinka musla nejak hodne umoudrit
![]()
Holky a kdyz davate dopo ovoce, co davate odpoledne? U nas je jako svacina kase, pak obed,ovoce a vecerni kase. Jogurt zkusim az po Vanocich, to jdeme na kontrolu, tak asi az pak. Ted zaciname s lepkem, tak to nebudu davat vse naraz.
A Matyaskovi a Vitkovi samozrejme vse nej
![]()
Ahoj ahoj ahoj,
jdu jen na rychlovku, protože se plácám s dalším kalendářem. (Kamarádi se mi zbláznili teď 14 dní před vánočkama, ale naštěstí to jde docela rychle.)
Zuli úžasné cukrovíčko, díky za tip! Sice jsem měla v plánu péct s Jířou jen nějaké ty jeho mašinky, sněhuláky, stromečky a pod., ale myslím, že pro pány tohle ještě spáchám, protože se mi to hrozně líbí. A vůbec není špatný nápad to darovat. Oba dědouškové jsou Štefani, ale slaví na Štěpána a k flaštince to bude náramně ladit. Fakt super holky!
My máme z včerejší kontroly naváženo 9500 g, takže nestrádáme a doktor mi řekl, ať se na tu mrkev už raději vybodnu, nebo budeme mít doma pomeranč! Než ta mrkva je prý důležitější maso, tak mu dneska dám ožužlávat vepřový koleno!
Ale trochu se to lepší, už alespoň pootevře tlamičku, dříve člověk nepoznal, kde ji vůbec má, jak ji ten pacholek stáhnul dovnitř. ![]()
Tak holčičky hlavně žádný stres a zdravé dětičky, já jdu vytáhnout Jiřulína z pelíšku a valíme do mrazu. Zatím pa
Dobré ránko,
u nás noc překvapivě dobrá, vzbudil se jen jednou a to ještě kolem 20-té ( znělo to dost bolestivě, asi se tam nějak do pusinky šťouchnul…) a pak až v 5 na jídlo a další překvapení dnešní noci
sám usnul i po jídle (předminulou noc jsem ho musela hodinu uspávat)
Wenee: To vůbec netuším
…ale řekla bych, že v tomhle věku je to inviduální podle výšky? Asi se radší zeptat maminky
A už sourozence pro Sofi
Je pěkný, když mají dítka tak cca 1,5 rok rozdíl, ale asi by to bylo hooodně náročné, taková skoro-dvojčátka ![]()
Zebruš: Tak to mě taky Adam bojkotoval jednu dobu oběd a navíc musí být i dobře vyspinkaný, jinak je to to samé jak u vás
Takže jsme se museli vrátit k hladké zelenince a v rozmezí měsíce a něco jsme zpátky na kouskovité zelenině a dononce dlabeme znova i domácí
A nebo to taky může být tím ovocem dopolko, taky jsem slyšela či četla, že by se právě z tohoto důvodu mělo dávat až odpolko
![]()
Jančo: No, mě Adam ublinkával hodně, když měl víc mlíčka…tj, tedy na jednu dávku, takže teďka vypije ráno těch 5 odměrek a 150 vody a pak dostane skoro hned po probuzení snídani a neublinkává…a změnilo se to skroro ze dne na den … tak snad to bylo tím?
Jo, a té večerní kaše vypijeme asi tak kolem 233 ml-těch 7 odměrek a někdy si dá i 8 odměrek Hajaji
![]()
A co noc po očku prevenaru??
A to mi připomíná: Zapomněla jsem se dr. zeptat, jestli Prevenar schválili jako očko plně hrazené VZP, nevíte o tom něco??
![]()
Adámek se včera pokusil stoupnout si o nábytek-tedy o křeslo u PC a chtěl si přehmátnout ručičky a žuchl docela z velké výšky
Řevu bylo
Tak jsem ho sledovala, aby něco nedej bože s hlavinko a dobrý ![]()
No, musím jít ještě pohledat dokumenty na Katastru(musíme podat návrh o zařazení rozestavěné stavby do katastru nemovitostí..) a Adámke je docela šídlo a musím honem-henem, no, klasika, když se to nechává na poslední chvíli
![]()
Zatím pápá, nakouknu až odpolko, dnes frčíme opět do Liberce ![]()
Dobre „ranko“, tak jaka byla noc, co vsechny ty zubejdy a zubataci, nechali Vas vyspat?? U nas se 2× kojilo, nevim proc, ale zase vydrzel do 8 h spat… ![]()
Jinak abyste si nemyslely, ze nereaguju na ty Vase dotazy o prikrmech, kase, mnozstvi, ovoce a tak, je to tim, ze u nas se papa k obedu mala sklenicka (ale zase kraaasne
) a k veceri cca 120-150 ml kase, po obou jidlech se dokojuje, my jsme v zacatcich, takze v podstate nemam co poradit
![]()
V sobotu jedeme do Drazdan, tak tam naberu vice tech prikrmu (ale musim si najit ve slovnicku nemecka slova jako treba cuketa, pac neumim nic
) a mozna pristi tyden zkusim dat jednu masovou sklenicku, at panacek zkusi maso ![]()
Vyrazime do mesta, doufam, ze dnes by se mohlo zadarit krome obeda a nakupu jidla koupit 1-2 darky pro Dana… ![]()
A opozdene Viteckovi vse nej k 8 mesicum
, to nejak uz nestiham sledovat
![]()
Ahojky
Strašné,dnes mi Sofi spadla z postele.Som z toho fakt vydesená a stále ju sledujem,či nejako nezmenila chovanie,keďže si buchla hlavičku o podlahu.Nespravila sa jej hrčka,ani modrina,tak dúfam,že to bude v pohode.
Dúfam,že sa jej nič nestalo a že to nebude mať žiadne následky.
Najradšej by som sa za to vyfliaskala,že som nedala väčší pozor.Som hrozná.
Wenne, je to hrozný pocit, ale určitě je všechno v pořádku. Když nemá bouli ani modřinu, tak se tolik nemusela uhodit. Tyhle věci se stávají, je to zlomek vteřiny a už je to. Hlídala bych kdyby zvracela (jinak než běžné ublinkávání) a jestli není moc utlumená. Nevím kdy se to stalo, ale když do nekolika hodin je v pořádku, tak je to dobrý. ![]()
My jsme s krmením celkem na štíru. Papá sice, to jo, ale sní malou skleničku (a třeba kousek). Večer sní 130ml kaše a to ještě tak 3lžičky zbydou. Pak si cucne mlíčka ode mne a to je vše. Ráno kojím, svačina, taky kojo, pak oběd, svačina (banán, přesnídávka atd) a pak večer kaše. Není nějakej hubeňour, ale já byla zvyklá na stále otevřenou pusinku. A UM nechce vůbec, on nechce vůbec pít z flašky, na čaj má tu bílou hubičku od aventu, tak nevím jak bych do něj mlíčko nacpala, kdybych nemohla kojit.
Wenee , to je hned, to je jasne, staci vterina a oni vlezou/spadnou kamkoliv..
Nic si z toho nedelej, pozoruj Sofinku, jak pises, ale myslim, ze bude ok, oni ty mrnata maji tvrde hlavicky ![]()
Katy , koukam, ze u Vas je to jak u nas, stejne, mala sklenicka, vecer 120-150 ml kase, po oboum dokojuju a kdyby si mel Domca vzit lahvicku s pitim (UM, caj, MM), tak asi radsi bude tyden o hladu
Ja myslim, ze kdybychom nemohly kojit, tak by je asi hlad naucil a nakonec by si vzali, no ale taky je mozne, ze by jedli jen prikrm a kasi, nechteli by lahvicku
![]()
Ja treba byla v srpnu 6 hodin pryc, to zacal Domca odmitat lahvicku a mamka za nej dostala za tu dobu 30 ml UM, ani odstrikane mleko nechtel.. Takze byl radsi dobrovolne o hladu
![]()
Tak ted tu na frajera spadla hrazdicka, ale tvari se jako by nic, tak se tomu smeju, aby nebrecel..Zatim se smeje taky
![]()
Jo a holky, mam pro Dana 2 darky k Vanocum a 1 k svatku, huraaaaaaaaa, nemusim kreslit obrazek… ![]()
Jinak kdyby nekdo chtel udelat kalendar a nema cas nebo neumi neco vyrobit, tak jsem byla ve Skoda foto ve Vodickove ulici, prodavaji tam ruzne velikosti zavesnych kalendaru A4, A3, A5 i jine… a take stojaci kalendar na stul, jmenuje se to „do it yourself“ - „urob si sam“ a stoji to od 50 Kc do…200 Kc, asi tak.
Maji takove ruzne „tlumene“ barvy, tm.cervena, hneda, tm.zelena, seda… a prazdne ramecky. No a do kazdeho mesice/tydne nalepite libovolnou fotku, vytisklou nebo udelanou u fotaka, a mate kalendar na rok 2009
![]()
Tak to jen tak pro inspiraci.....
Jinak kdybych se dnes naahodou uz neozvala, tak nam ten net zase po vecerech nejde a smejdim u manzela v mobilu maximalne, jeste ze to tam ma
![]()
WENEE:nič si z toho nerob,mne spadol Mates na Slovensku 2krát z postele,holt už mantinele z periny nestačia,keďže zdatne lozíme!A tá velikosť -tipujem tak 140(Dorotka má 5 rokov a nosí 116,ale je vysoká).
TINKA:taky neúspěchy a pády už známe,to mu vždy domlouvám,že až takovej borec není,aby se zvedal na nohy,i když snaha tu je! ![]()
Všem děkuji za přání pro Matýska,jůj letí to,až mám z toho hrůzu.
Koukám,že to s tím papáním trochu flákám,pořád kojím co 2 hodiny,dávám oběd a večerní kaši.A plnou skleničku zbaští tak z mojí pomocí.
Chtěla jsem zeptat jaký dávate jogurt,švagrová dává nízkotučný ovocný,no nejsem si jistá-já zatim dávala jenom klasický bílý jogurt s banánem. ![]()
Teda ADEL to koukám,takové porce
a taky pěkné míry!A co noci,už se to zlepšilo?
No nic,slyším zezhora nářek malého generála,evidentně se mu tam moc nevěnují-věší světýlka na okno!Tak ahoj!
Ahoj holky,
už jsem doma, Adámko chrní po vykoupání a já mám čásek na vás, než mě Radek zavolá na filn
To mi připomíná: Veru: Mumie trojka se nám líbilla nejvíc, máme rádi herce, kteří tam hráli (Jet-Li, ta slečna co hrála Tygr a drak a ještě v jednom filmu…) a hlavně máme rádi jejich styl filmu, v kterém hrajou
![]()
Dárkové úlovky v Liberci se zadařily, ale né na mé straně
, ale i tak máme naťapkáno a to ještě zítra za kámoškou do vedlejší vesnice a v pátek do Práglu-do Ikei, fíííha, nějak nabité před Vánoci…mno, alespoň se nenudíme
![]()
Wenee: Nic si z toho „nedělej“
Říká se to dobře, já vím, Adam mi už taky žuchnul a minule to měl jen-tak-tak … hlídám, hlídám a neuhlídám
…hlavně ji sledovat po té neurologické stránce… motoričnost, malátnost, zvracení, jestli třeba nehýbe jen jednou polovinou těla a tak, ale určitě je Sofi v pořádku
![]()
Veru: Toš to jsi měla úspěšný lov
![]()
Pacal: Dětem-kojencům (a nevím jak batolatům?), se každopádně doporučuje dávat JEN bílý jogurt, pokud možno s živou kulturou
Hollandii či Aktivii
Nízkotučný a do toho ovocný už vůůůůbec ne a kolik je malé, že ho švagrová dává? Jooo a tak se nedoporučují dávat Pribináčky, Bobíky....., ale nakonec je to vždy stejnak na matce, co zvolí pro své dítě … viz. povídání holek
namáčení dudlík do pudingu atd.
Takže mi dáváme Holandii a občas mu to zbestřím Aktivii ![]()
A my jsem se před odjezdem do Liberce docela porafali s Radkem
, ale po příjezdu dom už to bylo v poho…nějak jsme oba za den vyšuměli
![]()
Zatím ![]()