Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
633
14.12.08 12:00

Už jsou venku.On si Mates někdy usne u koja,ale jak má to lehký spaní,je hned vzhůru.Takže to moc nemá cenu a je lepší ho dát do kočárku.Horší to je odpoledne,jak brzy tma,to se mi moc nechce ven,holt mu to musím různě plánovat…přispůsobovat.
Jak psala ADIK s tím kojením v noci,taky u nás zabíra hlavně ta koza :D co se dá dělat,hlavně,že je klid. :wink:
ADEL:no neoloupanou cuketu,teda maminko… :roll: :wink: i když vlastně takové ty mladé se sned nemusí loupat. :?: Mně se udělal na prsu červený flek,ale nevím jestli to není spíš pohmožděnina od Máti,jak po mně furt leze.
Holky to vám řeknu,je to sice supr a pro zdraví zad to nejlepší,že Mates lozí…ale zlatá Dorča,tu kam jsem po:,–(ila,tam jsem ji našla,stačili jí hračky po zemi,tohodle nic nebaví,pořád na rukou,je to dost náročné. :evil: Taky už mám levačku vymakanou,Ráďa se chystá od Nového roku začít cvičit(taky přestat kouřit),já mám desetikilové závaží pořád po ruce! :D Spíš něco na pupek bych potřebovala.
EVELÍN:nádherné fotečky,já taky chciiiííí
TINKO:dodatečně:Oni na Slovači mají občas ještě trochu zastaralé názory,nejhůř,že i doktoři!Prý to švagrový sama doktorka řekla,že už může nízkotučné ovocné jogurty-a to bylo synovci 6.měsíců.A hláška dne:„Však teraz už je to lepšie,keď už sedká(sedí).“Ještě ani nelozí…hlavně,že už sedí. 8O Známá k ní šla ze stejně starým klukem jako my,že se jí nezdá,že se nepřetáčí a na břiše nechce být- a ta jí řekla,že to nevadí.Že ji když tak příště pošle na neurologii.To jsem fakt nechápala,na jejím místě měním doktora.Normálně mě to vytáčí,když se prostě ví,jak je to důležité a někomu je to jedno. :evil:
A sedm druhů cukroví,i ty jedna!!! :evil: :D :D S tím blinkáním po nevykakání-to by mě veru nenapadlo. :? A užívej si legrácek u eňání,však ti z nočníku brzy uteče! :wink:
TERKO:s pádu si nic nedělej,ještě jich bude!A 11 kilo,to je teda něco!!!
Jůj,tak malej brečí,to moc nepospal,papa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
14.12.08 13:25

Ahoj holkyyy,

u nás probíhá celkem pohodová neděle, sice jsem se s Radkem opět nepohodli :? , Adámek nechtěl dopolko vůbec spát (tedy on by spal, ale jen na ruce, v postýlce nééééé), na obídku se tady stavili ségra s Tobiáške a švárou… a odpolko nevím, co budeme dělat, asi prochajda s Aris…už musí rozcházet tu nožku :arrow: zatím si jí spíš nosí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
14.12.08 13:33

Pacal: Jooo, tak to známe taky… :? , ale teď už naštěstí obléká malého, ale co nedělá - je koupání :roll: :roll: s malým dělá cokoliv, ale koupat prostě ne!
To jsem docela dost zastaralé názory :? … nejhorší je, že tak radí a maminky dr. poslechnou :(

Lucko: Já jsem zase slyšela, že když dítka odmítají zeleninu, takže někdo do toho přidává MM, aby chutnalo 8) Přesnídávkou nic nezkazíš, zkus postupně ubírat a jak píše Adél, zkusit dát odpolko jogurta :D

Terko : Vosí hnízda mám taky ráda :-) , ale nikdo je u nás nejí :lol: :lol:

Adél: Mě spíš štve, jak je večer brzy tma…na žádnou dlouho prochajdu odpolko to není, to jak je šero či tma, tak Adam v kočárku jen spí a spí… a taky nemá rád Adam jízdu dom ve tmě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
14.12.08 22:51

Ahoj holky,
já teď nějak moc nepíšu, u nás totiž teď nic moc období - předevčírem jsme se dozvěděli dvě blbé zprávy najednou - jednak Tomova babička je vážně nemocná a předevčírem ji odvezli už nastálo do nemocnice na kapačky… :( a pak další hodně špatná zpráva - sestřin chlapeček (rok a půl starý) má na mozku cystu a navíc mírný hydrocefalus (Týnka jako zdr. sestřička asi ví, o co jde, a ostatním - abych to nějak nezmatlala - zkrátka má víc mozkomíšního moku, než by měl mít - projevuje se to u dětí mj. zvětšováním hlavičky a u dospělých to může utlačovat mozek)…ach jo, chudáček náš malý :cry: :cry:
Takže u nás letos Vánoce nebudou asi nic moc…
No nic, nebudu tady kazit předvánoční náladu.....

Všem přeju klidnou noc a hlavně zdravé mimísky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
14.12.08 23:09

Ahojte

Dnes mi Beník vyblinkal celý oběd a kaši - fakt drsná šavle, všechno okolo mokrý :cry: . Ale už je snad v pohodě, jen mi nechtěl usnout - do 21h. si hrál a lozil a teď se mi pořád budí a mrčí a leze po postýlce a musím ho pořád dokojovat, aby spal. Možná vypil moc čaje nebo mu už rostou zuby, nevím :?

Holky, díky za rady s kalendářem, ale mě to připadá drahý - kolem 300 za jeden A4 kalendář, potřebovala bych jich asi 7 :roll: (momentálně jsme na tom totiž s pěnězma špatně :? ). A mám je vyrobený v A3 a ty jsou okolo 500 :roll: . Ale dívala jsem se, že na většině stránek dělají jen kalendáře z jejich předloh, to bych to stejně musela dělat znovu :(

Evelín, krásný fotky :D , moc vám to sluší

Lucy, super, že ti papá. Já občas dávám do oběda uvařený jablko, ať se mu líp kaká, však třeba Hami (malý skleničky) ho tam mají taky (kuřecí se zeleninou a jablky)

Januš, to jsou fakt špatný zprávy :cry: a spraví se ta cysta a hydrocefalus? O tom druhým jsem asi kdysi slyšela, ale vůbec nevím, jak se to léčí :oops:
Držte se, zrovna na Vánoce se dějí takový věci :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
14.12.08 23:31

Zebruš - u té cysty neví, zatím prý, dokud to nedělá potíže, tak s tím doktoři nechtějí nic dělat. Bude se to zatím pozorovat. Ten hydrocefalus se bohužel asi nespraví, ale aspoň kdyby to zůstalo tak, jak to je - je prý zatím jen mírný - v horším případě se to operuje - zavede se nějaká hadička z hlavy do břicha, kterou se to množství moku reguluje…tak nějak to segra říkala. Je to teda hrozná představa :cry: Zatím jsem se segrou mluvila jen po telefonu, za týden ale jedeme na Moravu, tak uvidíme.
Jo a mimochodem - segra chodí s malým k neuroložce už od jeho 2 měsíců - zdála se jim ta hlavička trochu větší už po narození - a ta dr. vůbec nic nepoznala a ani je neposlala na žádné speciální vyšetření :evil: :evil: , na tohle teď přišli úplně náhodou, když byli v nemocnici kvůli vyšetření bříška (ke všemu má asi ještě alergii na mlíko), tak se té dr. v nemocnici ta hlavička nezdála a poslala je ještě pro jistotu na magn. rezonanci, kde na to přišli. Takže ani na doktory se člověk nemůže všude spolehnout :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
15.12.08 10:34

Ahoj holky,

ja mam dneska veget, Stepana si dnes vzala babi a vyzvednu si ho az odpoledne 8O 8) Je to tu ted takove tiche :lol: Ale musim toho vyuzit a poklidit to, co s nim netsiham… Je to poprve, co je pres den pryc a ve ctvrtek jedeme do Prahy na koncert, tak to budem pryc i pres noc. Myslim ale, ze on to odlouceni zvladne lip nez ja :roll: :wink:

Janus, co to ctu :( Nemoci u deti jsou asi jedny z nejshorsich zprav :cry: Moc malemu preji, at se to nemusi zhorsovat a muze prozivat plnohodnotny zivot! Ale to s tou doktorkou by se snad melo i nejak resit, na co tam teda sedi??? :evil:

Zebrus, to je skoda s tema kalendarema…
Treba to Benikovi jen nesedlo, mozna i z toho piti caje - to nam se stat nemuze, protoze nepijem… Tak sand uz je ok :wink:

Tynko, uz zase stves :twisted: Nejen vygruntovano, ale i napeceno :roll: :lol: Ale ja Ti to preji :wink:

Lucy, vy mate doma pekneho vybiravku :lol: A nepotrebuje, aby to jidlo melo i urcitou barvu a konzistenci??? :roll: :lol:

Holky, padim, musim neco delat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
15.12.08 10:45

Ahoj holky,
omlouvám se, trávím ted u netu výrazně míň času - využívám Járovy přítomnosti doma a trochu si připomínám „svobodný“ život :wink: - dostanu se častěji do města, za kamarádkami, dokonce jsme s Járou byli už dvakrát cvičit 8O :D Je fajn trochu si konečně odpočinout!!!

Děti už jsou naštěstí zdravé, a Silvince jsem včera objevila už 7. zub 8O :D Zato Ondra furt nic… Jinak pokroky spíš u malé - konečně se začala hodně často přetáčet, už i kousek popoleze, resp. dokulí se :D Děti zkoušejí stabilitu - na všech čtyřech zvedají jednu ruku :lol: a na Járu údajně jednou Ondra „mával“ :lol: Taky Jára Ondru naučel „prdět“ pusou a Ondrovi se to děěěěsně zalíbilo, takže to pořád a pořád opakuje a všichni jsme poprskaní, ale štastní :D :lol:

Veru , cvičení jsme si mooooc užili!!! Sice naše děti jsou tam nejvíc pozadu, protože většina dětí z kurzu už s přehledem leze, ale nám to nijak nevadilo - tak holt dvojčátka ležela, no a co :wink: Ondra, který doma pořád zkouší lezení a neustále se plazí a přetáčí, tam ležel jak pecka (většinu času) - prostě nové prostředí… stačilo mu pozorovat :wink: Já měla na starost Silvinku a ta si tam trochu poplakala, tak jsem ji moc nepouštěla z náruče, ale většinu her jsme zvládaly i tak - a to byla spokojená :wink:

Škoda, že další cvičení je až po Novém roce… :( moc jsme si to všichni užili, fakt! Jo a perlička: je to zatím jediná příležitost, kde jsme na dvojčatech naopak „ušetřili“ - platí se totiž jednotně „za rodinu“ :lol:

Jinak holky, mám pěkný výčitky - včera jsem strávila půl dne na MMB, že budu „doplňovat výbavičku“ (naše zásoby prakticky končí vel. 68 a z té děti právě vyrůstají)… a vzala jsem to fakt zgruntu… jejeje… náš rozpočet… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
15.12.08 11:18

Ahooj holky,
zdravim Vas po vikendu, nejak jsem to nezvladla sednout k netu 8)

Tak trhy byly super, nakonec jsme Domcu nechali u nasich a jeli sami, bylo to lepsi, uzili jsme si to, nemuseli jsme se prodirat lidma s kocarem a bylo tam krasne jasno, takze zima… No a on byl pekne v teple… :wink:
No ale musim Vam napsat, co se stalo me.. Rekla jsem si, ze o Vanocich dietu trosku omezim, at si je taky uziju, jako ne ze budu jist jogurty a mleko, ani rybu, ale ze si proste dam cukrovi, i kdyz tam je maslo a tak… 8) No a na trhach jsem mela svaracek, takovou bilou klobasu, nejakou sladkou kouli pecenou v oleji a hoodne cukru, bramborak, doma jsem sezrala 3 ks vanocni stoly, pak veceri, pak vinecko a zavrsila jsem to jablko-banan detskou presnidavkou… :roll: No a vecer zaludek jako kamen, pak jsem se pekne pozvracela, celou nedeli blbe, vecer v nedeli jsem zase zvracela, horecka 38 8) :lol: No uplne zkazenej zaludek…
Jojo, neco na tom bude, kdyz pul roku drzim dietu a pak to prezenu 8) dneska uz to docela jde, Domca me i trochu nechal vyspat, takze jsem si k snidani dala suchej rohlik, caj a ryzovej chlebik a tise tu trpim :lol: :lol:

Koukam, ze uz se vsude pece a smaziii a finisujou darky 8) Ja mam pripraveny uz 4 dny ingredience, ale nejak jsem to nezvladla, bud nebyl cas nebo mi bylo blbe :oops: Tak si asi dnes vecer udelam testo a zitra z toho neco vytvorim, ale jelikoz jsem si od mamky zapomnela vzit formicky a vykrajovatka, tak to budou asi linecka kolecka vykrajovana sklenici :lol: :roll:

Janus , s tema detma je to nejhorsi, ty nemoci a vubec :cry: Ja s timto nemam zadne zkusenosti, tak snad jen muzu drzet palce, at se jim to nejak zlepsi a nezhorsuje… :? To je pak situace, ze si rikam, ze jsem rada, ze ma Domca jen nejakej „blbej“ ekzem a ze muzu byt rada, ze jinak nic… :roll:

Simi , no tak my po Novem roce jdeme jeste mezi male deti, tak se tam s nima rozloucim a dalsi cviceni pujdu uz na ty vetsi 8) Snad Domca udela do te doby pokrok, ale ted zacal perovat na kolinkach a uz se posouva po celem obyvaku (ale nevim jak, pac dopredu neleze a prava leva neumi :wink: :lol: ), tak snad se tam mezi tema lezcema neztratime :wink:
To je dobry, ze platite jen za rodinu :wink:

No a jinak uz nevim, co vse jste psaly, ja bych zase potrebovala Ikeu nebo neco takoveho na ty krytky na rohy stolu a nohou sedacky, ale nejak pred tema Vanocema neni vubec cas…ani nalada, me ty narvany nakupni centra lidma prestavaji bavit :twisted:

Tak se mejte vsichni krasne, at deti hezky papaji 8) a neplivou jidlo vsude kolem :wink: a vubec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
15.12.08 11:27

:lol: :lol:
No Evelín docela jsi to trefila, konzistence určitě hraje roli a barva jídla je zatím potlačována barvou lžičky :lol:, ale k svátku jsem dostala knížku o zdobení a servírování mňamek, tak se mají pánové na co těšit! :twisted: :lol: :lol:

Zebruš tys mi taky pěkně kápla do noty, zrovna včera jsem si tak ležela v posteli a přemýšlela nad tím naším jídelníčkem a tak mi to napadlo, že mu k tomu zkusím vždy uvařit jablko, třeba to bude stačit a nebude to doslazované. Takže dnes to prubnem. Ostatně kuřecí ňadýrka marinovaná v jabléčném suflé zahalena v soté karotka la crema nezní až tak nepoživatelně! :lol: :lol:

Janusko se synovečkem mě to moc mrzí, je to velké trápení, tak ať se vám podaří i přes takové zprávy vytvořit dětičkám pohodovou vánoční atmosféru i když je mi jasné, že to není vůbec jednoduché.

My jsme včera pokročili zas o kus ve vývoji, (nějaký den zpátky jsem psala, jak si neumím představit Toma sedět :lol: ) včera se mu posez povedl a jak na to přišel dělá to samozřejmě pořád dokola, nicméně si trubička neví s tímto zvláštním druhem zamotání těla rady, takže dřepí a řve abych ho z toho zas rozmotala a dala ho zpátky na ležáka. Docela sranda. Akorát já se vždycky tak hrozně leknu, co mu stalo a on se bambula jenom takhle pěkně vzteká! :roll: :lol:

No musím využít chrupkací chvilky a spotřebovat konečně poslední šišku těsta na cukroví. Pak už mám taky definitivně hotovo. Ještě čekám dnes na tepovače, jen přemýšlím, že bych pak sedačku zabalila do pytle, protože jinak bude do týdne zas jak čunďa! Jestli se mi někdy podaří ukecat manžu na novou sedačku, tak jedině s pracími potahy!!! Protože uhlídat tři chlapy je nemožné!!!

Tak zatím hospodyňky :lol: papánek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
15.12.08 14:22

Ahoj mamulky!
Matýsek spí v kočárku,Dorča kouká na DVD,přítel je v práci,mám tedy chvilku klid.Dopoledne jsme byli na ORL,musíme na Silvestra na kontrolu,že to není úplně ok,tak nevím.Četla jsem tady nejaké diskuze,tak to asi budeme mít už pořád problémy.Jen nechápu proč některé maminky nenechávají píchat ty ouška-jaký máte na to názor vy?
Chtěli jsme zajít i S Dorčou k doktorce,pořád má rýmu a kašel,ale je bez teplot,no když jsem viděla tu narvanou čekárnu… :? Na mně taky něco leze,večer jsem mělaslabou teplotu a bolí mě lícní kosti,ach jo,snad nebudu muset taky do mučírny orl.Minulý rok mě to taky trápilo,to mi přišli na tu nosní mandli.Snad se to zlepší až mi jí vyndají.
Včera jsme byli odpoledne na brusláku,byli jsme zvědaví,co se Dorča na kurzu naučila,mno po pravdě zatim to na krasobruslařku nevypadá… :wink: :D Ale híkali a fandili jsme o sto dušu! :potlesk:
LUCY:u nás zabírá dát hodně sladké mrkve,jak je něco bez,tak mu to až tak nejede.Ale klidně bych to skusila z jabkem,hlavně když to zabere!Vždyť i dělají hotovky mrkev+jablko atd.jak už někdo psal.A to menu bych si veru dala-v úpravě pro dospělé!
VERU:jů to si si dala kombinaci,z toho by asi bylo šoufl i mně!
SIMI:to ti trochu závidím-taky bych si ráda občas připoměla svobodný život!Už mě to popravdě zmáhá,k tomu převánoční zhon-i když vlastně ani nepeču,neuklízím,cítím se pod tlakem,nervózní.Snad to brzy přejde!
EVELÍN:synátora z domu až do odpoledne!?! 8O A to jde?To taky chciiíí…
A zato se mi vzbudil generálek,konec vysedávání…!PA!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
15.12.08 19:54

Ahoj holký,

Pacal s tím pícháním uší nemám zkušenosti,ale myslím si,že je lepší píchnout,než se dokola trápit.Kamarádky holčičce píchali 3× po sobě,pak vyplachovali a po novém roce jdou na mandle.. :roll:
Taky na mě jde ten vánoční shon,ačkoli nepeču a neuklízím,nevím,jak to holky stíhají,já jsem ráda,že vyperu a uvařím,no asi jsem neschopa :roll: :D

Lucy ňadýrka v jablečném suflé bych si taky dala :lol:
U nás zatím posez není,trošku se plazí a různě posouvá,je vidět,že dělá pokroky,ale po-ma-lin-ku :wink:

Veru jak psala Pacal,mě by taky bylo šoufl,kdybych splácala co ty 8O :wink:
Dárky ještě nemáme,ale zato zítra budem zdobit stromek,byli jsme dneska u synovce ve škole na vánočních trzích,děti tam prodávají svoje výrobky a pak jsme šli k ségře na kafčo a ochutnávku cukroví a už má ozdobený stromek 8O a máma prý taky 8) Tržíčko dobrý,ulovila jsem keramický svícen za bratru 40 Kč a je moc hezký :wink: Hezká tradice,ale synovec už je v deváté třídě :D ,tak jsme tam asi byli naposled :(

Janusko tak držím palce,ať to s malým dopadne co nejlíp a dej vědět :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
15.12.08 20:09

Ahojky

Ja fakt nestíham emimino.Nejak sa mi toho nakopilo a neviem kde mi hlava stojí.

Sofi je sladká,už vie na sebe ukázať uško a očko.
No dnes chúďatko grckala asi 3 krát,dúfam,že zajtra bude v poho.

Tak končím,dúfam,že zajtra Vás stihnem dočítať,papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
15.12.08 20:22

Ahojda holkyyyy,

tak my dneska měli úřední den…dopolko do Liberce na Dopravák, kde jsem samo nepochodili, jelikož už v půl desáté (otvírají v půl deváté!), byli lístky na celý den rozebrány :? Takže musíme ještě zítra (doufám, že jen zítra :wink: ), pak ještě potvtrdit smlouvy a dokumentky ohledně katastru a spořka… a taky jsme stihli dokoupit poslední dárky a ještě něco přišlo dneska poštou 8)

Evelín: Skoro celý den volno 8) a ještě výlet na koncert :D :D A pak kdo-koho štve :lol: :lol: :lol: , ale já ti to taky mooooc přeju :wink: :wink: :wink:
A na jaký koncert razíte? :)

Veru: Se teda taky nedivím, že ti při takové kombinaci bylo na :-( Ale hlavně že jste si užili trhy :D

Jančo: Je mi líto, co postihlo synovečka :( Hlavně ať to má co nejmenší následky… :wink: :wink: Můj bratranec přes jedno koleno má taky umělý vývod z mozkových dutin do žaludku, ale u něho onemocnění mozku způsobilo nakažení od koček na píškovišti :? , no, sídliště :roll: :(

Teda, Luci, se dívím, že ti Tomášek nepapá 8O Kuřecí ňadýrka marinovaná v jabléčném suflé zahalena v soté karotka la crema bych si taky dala :-) :lol:

Simi: My si taky užíváme taťky, i když trošku dobrovolně-nedobrovolně :roll: no jo…fabriky dělající auta, ale snad bude po novém roce taky líp :wink:

A už nevím, co se psalo…dneska musím brzy dohajan, jelikož zítra budeme stepovat od brzkých hodin před dopravákem :?

Mějte se hezky a ať u vás frčí vše jak po másle :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
15.12.08 20:29

Ahoj holky,
Wenee , to je šikulka'!!! Takové pokroky! :D Je vidět, že se jí hodně věnuješ! :D

Veru, jejeje, a už je ti dobře? :wink: Mně se něco podobného podařilo v pátek: doma odpolední oslava svátku s rodinou, takže šampaňské, chlebíčky a dort :roll: :oops: a pak večeře s Járou - thajská restaurace, závitky se zelím :oops: kachnička se zeleninou a pak smažený banán a k tomu troška vína… Všechno bylo vynikající, ale v noci jsem myslela, že mám v břiše šutr, a měla jsem co dělat, aby nešel ven :roll: Pěkně jsem si nadávala, že jsem to tak tláskala :oops: Navíc nejsem zvyklá večer tolik jíst… no, poučila jsem se :wink:

Lucy , o tom fíglu s ovocem do zeleniny jsem už slyšela z hodně stran :D my ho museli použít „opačně“ - Ondra ovoce nemusí a zpočátku po něm blil, takže prvních 14 dní měl mrkev s jablkem, protože díky mrkvi, kterou zná a má rád, byl schopný pozřít to jablko… Tak držím palce! :D

Holky, kolik dáváte mléčné kaše? Na obalu je psáno 150 ml vody 8O to mi přijde málo :?: Nemléčné děti snědly 250 ml :oops: teď mi po těch 180-200 ml mléčné brečej… :? Ale je fakt, že spát vydržej, Ondra chce přikojit 1× večer, třeba v devět, a malá v noci, tradičně ve 2.30 :roll: Pak ale oba spěj až do 8h., tak nevím :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí