Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj babušky moje,
koukám, že toho máme všechny před Vánocema až ouvej…
My jsme dorazili po páté domu z Prahy, bylo parádně, ale vzhledem k počasí jsme odložili centrum a vzali jsme útokem Ikeu (mňamky-mňam švédské kuličky
) a trošku CČM
My normálně přišlo, když jsem tam navšítívila CAčko, že ty naše liberecké jsou jen odkladištěm přebytečného zboží
… jooo, a cestou dom, mě nakrkli dva řidiči…kdyby člověk mohl zastavit a …
Ale jinak jsem klidná řidička
![]()
Veru: Jééé, užijte si drážďanské trhy
Jsem se těšila na ty pražské a ono nic
I když u nás asi stejnak není o co stát…vietnamští trhovci kam se podíváš… tedy alespoň tak je to u nás, když se koná církevní
pouť…
Wenee: Ať ti to jde před Vánocema od ruky
![]()
Evelín: Fotky moooooc krásné
Kamarádka je šikovná profesionálka ![]()
Terko: Pájovi dodatečně vše néééééj
Dávám taky chlebík (ten namazaný buď s trošilinkou másla a nebo Lučinou a brzy asi zkusíme i tu dětskou šunku-od devátého měsíce jí prý taky můžou…) a housku dávám jen tak do ruky-za prvé z ní stejnak nic nesní-má to jako žužlací nástroj…a za druhé si cvičí žvýkací reflex ![]()
Inspirace by se hodila i mě
Teďka jsme začli dávat skleničky od ukon. 8-mého měsíce, tak je to trošičku lepší
Předevčírem jsem na Adama vyrukovala s domácí zeleninou a zase mě s tím poslal do oněch míst
No.. za ty nervy mi to asi vážně nestojí a budeme snad baštit skeličky až do dvou let ![]()
A to mi připomíná, že nám předevčírem dorazil cucací pytlík a zatím tedy uspěch neslaví
Zrovna cucá držátko a pak to zadodí…, ale musím vytrvat a snad se to chytí ![]()
Simčo: Všechno nejlepší k svátku ![]()
Adél: Já tedy čekání vážně nesnáším
… To vždycky rostu, ale kdo nééé
Tak hlavně že dorazil
Takhle jsem čekala na týpky, kteří nám měli přijet namontovat plastová okna a pak naštvaně volám taťkovi, že teda do večera na ně čekat nebudu, že chceme jít taky s Adámkem ven…no, nakonec se dotyčný omluvil, že nestíhal
![]()
Jančo: Jsem si ještě vzpomněla, že ti musím napsat něco ohledně toho ublinkávání… Adam brutálně ublinkává, když má plná střívka
tj.
normoš kaká jednou denně a pokud ten den nejde, tak zákonitě druhý den ublinkává … což totiž bylo zrovan dneska! Ještě že jsem měla v nose a vzala s sebou víc náhradního oblečeníčka a bryndáků
![]()
Nakonec se mu hoví zadařilo až doma do nočníčku a pak tady řádil jak „černá ruka v Dachau“
![]()
Tak jestli to není třeba obdobné i u tvého Adámka? ![]()
Ahoj mamušky,
Týnko - tak na tom s tím ublinkáváním něco asi bude - to mě teda nenapadlo
, ale je pravda, že Adam se po...... (a to teda fakt hustě) až dnes večer, takže by to tím taky mohlo být. Každopádně díky.
Ty jo, do nočníčku - to už Adámek nočníčkuje a tak mu to jde? Ten je teda neuvěřitelný
![]()
Evelín - super fotečky ![]()
Simi - to je paráda, jak vám to vyšlo s tou novou prací. A dětičky ať jsou hlavně brzy fit. A tobě taky všechno nej k svátku.
Veru - užijte si Drážďany.
A do kina bych taky dorazila, pokud nám do toho něco nevleze…
terko - pane jo, to je teda váha
To se docela nadřeš
To ten náš hubeňourek teda má co dohánět… ![]()
Jinak u nás jedna „lepší“ zpráva za druhou - udělal se mi děsný opar a jako naschvál mi došly veškeré patláky, co kdy na opary používám a teď večer už nikde lítat po lékárnách nebudu.....no chodila jsem odpoledne po bytě s rouškou, aby mi Adam na ten opar náhodou nechytl, když ho nosím - jenže jemu se ta rouška strašně líbí a pořád se po ní sápe…no radost. Jenom doufám, že ho nechytne taky ![]()
Pak další „super“ zpráva ze zdravotní pojišťovny - myslela jsem si, že nám aspoň trošku přispějí na Prevenar (jinak jak se tu nedávno někdo ptal, tak jsme platili zhruba 2 tis. za jednu injekci - a Adam dostane teď dvě a pak nějak kolem dvou let třetí - jestli si to dobře pamatuju…
). No a ono prd, protože přispívají, ale až dětem od jednoho roku - nechápu
No tak nic.
Jsem dnes utahaná jak kotě, včera jsme měli posezení s kámoškama z práce a trošku jsme to večer natáhli, naštěstí to tady Tom s Adámkem zvládli celkem v pohodě (až na uspávání
). Tak dnes chci ještě stáhnout nové fotky z foťáku a pak hurá do pelíšku.....tak všem dobour noc...... ![]()
dobre ranko holky, zdravim pri ranu nez se vybalime a vyrazime do sveta, musime jeste pokoupit par darecku a taky nejake papu.
Sanel ted chrupe, zmenil se ji spanek a spinka 2× denne. Za to ale 2,5-3hodky jedno spani! Nekdy hodka a pul. Ale v noci se budi, dneska v noci se na to zamerim … proste ona jak se probere, tak pak sama neusne, dudu nepomuze, chovani nesnasi, takze jedine koza. Ja se proste nehnu ![]()
ALe me to neva …
Veruuuuuuuuuu trhy zavidim, docela je hezky, taky mozna vyrazime …
co az budete nekdy v DC ze by jsme se sesli?????????????????????????
A kino zavidim nejvic! Uz vidim Sanelu jak by zirala s otevrenou pusou, ona ji ma skoro furt dokoran ![]()
Prevenar nas taky stal 4000,– ale 1500 jsem dostala od pojistovny, mam 222. A od 2009 zvysuji balicek ocko na 3000,– tak mi jeste 1500 poslou.
SUPER!
Evelin opravdu moc krasne fotecky!!! Taky bych chtela do atelieru, ale asi az bude maly rok.
Januso na opary trpiiiiiiiiiiiiiiiim, boze jak jaaa to nesnasim a jak to boliii vid, kdyz to leze ven … sakra!
pane jooooooooooo 11 kg
to je slusna prace, zacinaji se mi delat bicaky i z 9
vcera byl uplne ze?
Ty vado, jak to letiiiii 8 mesicuuu se zblaznim! A Vanoce, strasne se tesim!
Holky !!! Pusinkuuuuuuuuuuuuuuu
Vcera byl uplnek ze??? Ja teda pisu, fuj stydim se!
ty preklepy a hrubky nekdy … to je des!
Dobré ránko,
tady zas bude dneska veselo co ![]()
U nás se žádné nákupy vanoční nekonají,manžel je celý víkend v práci ![]()
Jiřulku si po obědě vezmou tcháni a vrátí ho zítra před polednem,taky jdou do práce ![]()
Janus tak ať se brzy zbavíš oparu ![]()
S tím Prevenarem,my jsme ho zatím nedávali,ale jsme rozhodnutí,že ho dáme v roce.
Týnko Ikea ti závidím,já tam nebyla sto let,máme tam odsud blbou cestu a s oběma dětma se nám tam nechce
![]()
Neviděla jsi v CA nějaké kombinézy?Já už jí Vítkovi kupuju asi půl roku a ta co nosí už je mu akorát.Možná ještě najdu nějakou další po Jiříčkovi,ale stejně chci koupit hezkou novou ![]()
U nás teda domácí zeleninka chutná,zato ovoce nic moc,jen banán nebo přesnídávka ![]()
Jo a ti elektrikáři ještě po mě chtěli za jednu zásuvku 395 Kč ![]()
Teri váhu máte pěknou,to znám,Jiřulka byl taky větší
Vítek má sice jen něco přes osm,ale to stačí,já nejsem zrovna Herkules ![]()
Pájovi dodatečně všechno nééééj ![]()
Veru tak to já snad budu taky muset umejt ty hračky,když už i ty ![]()
Trhy závidím ![]()
Zebruš to si teda Beník přispal
![]()
Evelín super fotky,Štěpán vážně vypadá jak velkej kluk ![]()
Zuločku Matuško má ještě na lezení a chození času dost! ![]()
Ahoj holky ![]()
Beník spal včera 3,5h. ale zato pak večer zlobil a usnul později. Musím mu začít dávat ovoce dřív a ne tak blízko oběda, pak mi usíná před obědem - jako dnes
Jenže než se ráno vyhrabem, tak je 11 ![]()
Snad se Beník vzbudí dnes trochu dřív, protože musíme na oslavu synovcových narozenin, tak abysme nepřijeli večer ![]()
Jo a jak jsem se dělala s tím blbým kalendářem - tak ta tiskárna u manži v práci je rozbitá
a poslat to někam, to už asi do Vánoc nestihnem, takže jsem ho dělala zbytečně
. Asi ho předělám na rok 2010 a dám jim ho k příštím Vánocům ![]()
A už máme židličku - koupili jsme tu modrou z Ikea, už mě to vybírání nebavilo, všechny jsou drahý
, a Beníka to moc baví - mlátí do toho pultu a řehtá se
. Dala jsem pár nových fotek na rajče. Ale stejně ho asi budu krmit v lehátku, dokud nebude sedět, v té židli mu to ještě moc nejde, předklání se a nemůžu ho krmit.
Ahojda ![]()
U nás dneska pohodička, dopolko jsem dopékala se ségrou poslední cukroví a klučíci byli zlatí
Chvilku hlídal Radek-než jsem dojela pro ségru do vedlejší vesnice na chalupu a pak ještě drobný nákup v Jablonným… suma-sumárum máme letos 7 druhů, ale moc toho není, aby jsem nebyli tlustí jak prasátka
![]()
Jančo: Tak jeký efekt mělo velké kakání u vás na blinkání?? U nás dneska v pořádku, takže to vážně bylo tím
Nevím, jestli se to dá nazvat přímo nočníčkováním, ale několikrát denně na něj Adámka vy:,–(ím a hlavně když slyším, jak pracně tlačí do plínky hoví, do nočníčku to jde v poho a skoro i bez námahy
A občas se do něj vyčůrá a vždycky mu u toho říkám: " Adámke dělá eňo…" a pak jako že mám děsnou radost, když se mu něco zadaří, si musí o měl myslet, že jsem cvok
![]()
Adél: Kombinézky jsem tam určo zahlédla a myslím, že i docela pěknou tmavě modrou
Nám zatím stačí ta jedna-máme vel. 80, ale pokud bude větší zima, tak asi budu muset přikoupit teplejší bundičku… a ještě před CAčkem jsem byla v HM-ku a tam doooost podobné věcičky mají o tolik dražší
Děs-běs
![]()
Zebruš: Zrovna včera jsem taky krmila Adámka v IKEA židličce
Bl v ní spokojenej, jen mi vadilo, že nemá pěti-bodové připoutání a jak tam bylo v době oběda hafo lidu, tak spíš koukal, kde-co lítá, než aby dlabal obídek
On mi celkově teďka začal zlobit u jídla ![]()
Zebruš: To je tedy pořádný pech s tím kalendářem
…, alespoň budeš mít část dárku na příští Vánoce ![]()
ahojky, tak jsem dneska nezabránila pádu z postele…otočila jsem se při přebalování pro plínu a šup a už byl na zemi…trošku si zabrečel a čelo má červenější, tak snad v pohodě, achjo, jsou to opravdu vteřinky nepozornosti…jinak zatím samotný piškoty ani chlebík mu nejede…takový ksichtíky co u toho dělá jsem zatím u něj neviděla…hihi
Jaký dáváte jogurty???mám zatim koupenej holandii a nějakej bio…
Týnko: to se máš, že už máš dopečený cukroví…mě zbývají ještě 2 druhy…manža by rád rohlíčky a vosí hnízda…
Zebruš: já sem si zrovna včera nechala dělat kalendář u Fotostaru(www.fotostar.cz) a tam ti to udělají do 5 dnů, a můžeš si zakázku vyzvednout osobně, mají hodně provozoven po ČR, třeba se ti to bude hodit…
Ahoj holky,
tak Stepan uz je v posteli. Byli jsme na vanocnim koncerte, tak mel vecerku pozdeji, treba by rano mohl spat dyl ![]()
Dekujeme za pochvalu fotek, vyridim hlavne slecne fotografce
Ze byste neuhadly, ze to prostredi, kde nas fotila je jeji pokojicek ![]()
No jo, uz nam z tech miminek rostou kluci a holky, ale ja si to ted asi uzivam vic nez kdyz byl pidi miminko, uz je s nim vetsi sranda. Dneska asi pochopil princip lezeni po ctyrech, pekne to zacina jit „prava, leva, prava, leva“ ![]()
Zebrus, my jsme si nechali kalendar tisknout v print24 (nebo naopak???) a byli rychli, treba bys to jeste stihla ![]()
Pajovi taky prejeme vse nej
![]()
Terko, nosit takovyho macka
Ja uz mam ted co delat, levou ruku uz mam vytahanou jak opice a prava se naucila delat spoustu veci sama
![]()
Tynko, takze nocnikovani pokracuje uspesne
Ja jsem si taky rikala, ze bych to zkusila az bude sedet (coz uz v podstate umi), ale jsem zatim nejaka pohodlna ![]()
Dneska jsem dala Stepanovi poprve rohlik, ktery za chvili vypdal jak nasakla houba, ale asi se mu to zuzlani libilo
Akorat se z toho pak trochu poblinkal ![]()
Ztaim padim, dite se evidentne nechysta usnout samo ![]()
Ahojky,
Evelín ty fotečky jsou parádní!!! Upřímně závidím, protože po takových kouscích toužím. Manžíček mi chce strašně moc koupit nějaký lepší aparátek, ale mě to teď přijde líto peněz.
Veru to kino mě naprosto nadchlo, škoda, že to máme tak z ruky, šla bych hned!
Zebruš já jsem si takhle přinesla kalendář na cd do firmy co prodává kopírky a do druhého dne jsem to měla vytisklé a zalité do folie - ještě to nevzdávej, tolik práce, to by byla škoda nechat ležet do příštího roku!
Adél my teď dostali pěknou kombinézku 86 a je nám malá, tak mi to pěkně štve, ale co jsem koukala v CA, tak chtějí za kombinézu docela dost a to se mi na dva měsíce dávat nechce - zkusím to nějak přežít s tou jednou co máme. Blbý je, že je světlounká a věčně začuníkovaná.
No a jinak vám musím napsat o kulinářských specialitách našeho malého Remyho (to byl ten myšák v Ratatouille). Když jsme byli posledně v poradně, vyprávěla mi sestra jak jedna maminka přidává do zeleninových příkrmů ovocné přesnídávky, neboť její mlsná princezna jinak nic nevezme do papulky. Musela jsem se tomu smát, ale když jsem dneska Tomáše zase málem umlátila lžící, po tom co mi veškerou mojí kejdu vyprskal do tváře, řekla jsem si, že nic horšího už se stát nemůže. A tak jsem mu k mrkvi, brokolici, květáku a kuřecímu masu přimíchala jablečnou přesnídávku a ten opičák mi to málem sežral i s miskou. Holky ten otvíral zobáček jak orlí mládě a já jsem ani nestačila nabírat. Teď ale řeším dilema, zda ho v tom podporovat. Jestli to pak nebude příliš mnoho sladkého. Nebo bych musela vynechat odpolední přesnídávku, jenže čím to zas nahradit?
Týnko koukám, že jste v tom nočníkování úspěšní, Adámek na něm tedy i vzorově sedí - to na posez je Tomáš ještě takový hadrák, on má spíš sílu v nohách, takže bych čekala, že se dřív spíš postaví. Přitom já už se tolik těšim, až bude suverénně sedět, já mu vysypu okolo hračky a on si bude hodiny a hodiny hrát!
![]()
Tak mějte krásný zbytek víkendu, já se jdu rozvalit k telce, papa
Dakujeem za upokojenie ohladom lezenia, vo stvrtok ideme d poradne, tak vam napisem, co bolo..
TERKA, teda taka vaaha, eeeejha, ved to nemaju ani niektore rocne deti, naadhera a gratulujeeeeem
Jooj taka j vy ste uz letci, hlavne ze je vporiadku
EVELINKO< naadhernee fotky, ste moc krasna rodinka a teda ty si ale mladucha…
ADELKO, super, z etak pekne papa bananik.. tak nech hruska chutii
ZEBRUS, ty si s ty BEnikovum spanim teda riaadne provokovala, potvorka jedna.. aaale nie, zelam ti to, len keby to tak bolo castejsie..
A vytlacia ti calendar aj na pockanie, u nas sa to bezne robi v takych lepsich copycentrach, alebo skus dakde cez internet.. stihnes to
A gratulujeeem k zidlicke
VITECKOVI a PAJOVI vseeetko naaaaaaaj
SIMI vseeetko naj, hlavne spokojnu a zdravu rodinku
RYNTYNTYNKO, ty nase klidna soferko.. no hlavne ze si po nikom nehodila spatne zrkadlo..
Joj< no hadam sa cucaci pytlk este zapaci.. a Adamko pekne papa, a sklenicky, pokial to tebe neprekaza, myslim ze nie je co riest,.. aspon nemusis stracat cas vyvaranim…
Uzasneee, z etak pekne kaka do nocniicku, teeeda
Sikula, ze mas napecene, ja chystam ten dalsi vikend, tesne pred Vianocami, aby sme to dovtedy nezozrali
JANUSKO, ja som uz tiez mala opar a Matusko to nechytil a to som ziaden kryt na ustach nemala… kamaratka mi povedala, ze jej mamina mala velmi casto opary, ked boli bubulatka a ze ona s bratom su voci takym oparom.. imunny.. tak ja stale dufam, ze je na tom kus pravdy
S otu zdravotnou a preplacanim, teda zvlastne moresy
ADIKO, teda Sanelka cez den ale naadherne spinka, teda nech este v noci necha maminku oddycnut a bude super…
LUCY, jeeeeeeeeeeej, vy pappaaaate, gratulujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem…no, cochvila mozete davat jogurtik, potom chlebicek a na obedik kludne moze mat tu predsnidavku so zelenikou
Teda ale som sa nasmiala , ze si ho skoro umlatila lyzickou, ja som tak v sebe dusila nervy, ked mi na zaciatku takto vsetko prskal…
LEPOK , no rohlik mrvi, zuzle, ale ze by z neho viac spapal, to sa povedat neda a chlebik ma veelmi rad, ale ked sa mu zlepi v pusinke, tak to vypluje… co je doost casto, takze tiez tomu moc nedaaa.. no, ale ovocie mu teda stale nechuti, ale zas mu zacal chutit banan, co predtym nie…
Dobré ránko,
u nás tma jak v pytli a to je už půl devátý ![]()
Vítek už druhou noc vynechal kojení kolem desáté,což má následek ten,že se mi zas udělala boule na prsu ![]()
Jinak hruška včera nechutnala,rohlík taky dávám,ale je to všude stejné,jen z něj udělá houbu a zahodí
Včera se mi povedla prima věc,nastavovala jsem skleničku k obědu uvařenou cuketou,jenže jsem jí měla buď rozmixovat nebo předtím oloupat
Vítek měl chudák v jídle ty šlupky,ale docela se s tím popral
,nejsou tvrdé,ale nejdou rozmačkat..Chleba jsem ještě nezkoušela ![]()
Lucy to jsem někde četla,asi na kojeni.net,že se přidává přesnídávka do zeleniny a postupně se ubírá,až začne dítko papat samotnou zeleninu
hehe,ale neřekla bych,že to bude až tak jednoduché
Odpoledne zkus ten jogurt,třeba mu bude chutnat ![]()
Teri zatím dávám jen hollandii,Vítkovi chutná ![]()
Jdu uspat Vítka a pak něco dělat,v 11 mi tchýně přiveze Jiřulínka ![]()
Ahoj babulky!
Tak jsem chtěla něco psát,ale Radek mě volá,ať jdu malého ustrojit.no jo,no. ![]()