Poradna duly
Jana Čurdová
Jeste mam na Vas par otazek, udelam si takovy pruzkum ![]()
1. Mate slunecnik nebo slunecni clonu na kocarek? Myslite, ze je to dobry koupit, nebo zbytecnost?
2. Mate slunecni bryle, nebo budete kupovat? A jestli jo, tak odkud mate? Ja byla dnes v optice, sice super kvalita, nemecke, ale za 900 Kc a to se mi fakt nechce davat ![]()
To vite, leeeeeeeeto se bliiiiiiiziiiiiiiii
![]()
Ahoj holky,
taky jsem doma zpět
![]()
Mikul: Jj, je to vážně fajn si vyrazit jen tak „sama“…akorát to bylo trošku ve spěchu, s mým taťkou
![]()
No to je dobrá náhodička, já jsem se v České Lípě narodila (a do dvou let bydlela), teďka bydlíme skoro uprostřed na trase Česká Lípa - Liberec
![]()
Veru: Tak o cloně a slunečníku jsem zrovna včera psala do jedné diskuze, ale jen pro tebe
![]()
My máme od loňska slunečník (neorigoš, jednou reklamovaný
), štelování v korbičce mi docela vadilo, ale hlavně že malému nesvítilo přimo na tělíčko, teďka už je to v pohodě, mám ho přidělaný na sporťáku a už ho nešteluju, nechávám ho v jedné poloze a je to jakoby v prodloužení kočárkové stříšky, takže vlasně jako sluneční clona
![]()
Akorát tu asi teda taky budu nakonec kupova, i když jsem původně nechtěla, na golfky, to se mi teda nechce štelovat to pořád sem-tam a navíc clona je přece jen lepší na golfáče, když je hodně skládám a tak
![]()
Adik: Užijte si výletování
![]()
Simi: Krásné fotky, museli jste si to moooc užít, teda až na tu horečku
, ještě že rychle odešla
![]()
A nějaké myšlenky na váhu zahoď za hlavu, bych chtěla vědět, kolik z tvých spolužaček má doma roční dvojčátka
![]()
A navíc jseš pro mě borec, jelikož si v hubńulkové diskuzi dokázala zdolat cíl
, což se teda o mě říct nedá
![]()
Lucy: Ahooooj, zdravím ztracenou matku!!!! Nebooooj, nezapoměly jsem na tebe, však máte v seznámku s Tomajdou svůj flíček
![]()
Teda a ty teda máš poslední měsíc choroby
![]()
A s tím zdravotnickým okýnkem spíš poradí Mahul, ale pokud je to zánět, tak byh to nenahřívala, to ještě víc rozžhavíš…uvidíš, co poradí Mahulka
![]()
Simi: parádní fotečky, moc vám to tam všem sluší, škoda, že Ondrovi nebylo dobře…
Veru: slunečník máme na golfáčích, a občas ho dávám i na hlubokej kočár, brýle sme měli nejdřív nejmenší z HM, ale po pár dnech mu byly malý, asi před 14 dněma sem koupila v Bijou Brigitte parádní červený, asi za 300Kč…jé, mám je na fotce, tak pošlu…
Teri , to je normálně vyletněnej frajer!!!!
Kráááása! Moc vám to sluší, oběma!
Veru, já si koupila na MMB clonu za 289 Kč (na dvojčecí kočárek, na jednoduchý je tuším za 219 Kč), jedna maminka je sama šije. Na slunečníky holky dvojčátkovky vesměs nadávaly
tak jsem na doporučení šla do clony. Brýle proti sluníčku okukuju, ale nikde jsem neviděla napsanou velikost
a jelikož s dětmi se do města nedostanu, abych jim je vyzkoušela, tak na to asi rezignuju
Všude jsem ale viděla (v kamenných obchodech) dětské za 100-150 Kč…
Cvíčo bude teď 2× ve středu, a bacha, pokaždé v jinou dobu - akorát že si nepamatuju, v kolik
jednou je to tuším od 15h. a podruhé bohužel už ve 13.30, což je vzhledem k obědu trochu komplikace, ale ráda bych to stihla. Plánuju jít s mamkou a vzít obě děti
jely bychom tram nebo pěšky. Vy už ve středu půjdete??? Noooo, chyběli jste nám
![]()
Tak jsme dnes na prochajde neocekavane trochu zmokly
ale je teplo tak to prezijem…
TERKO- stolicka jo
ja vcera objevila druhou dvojku nahore a to bylo taky poprve co kvuli zubu byla mala protivka,asi ji to fakt bolelo,bo takovou protivu vubec neznam,i jsem se ji ptala kde ma AU a ukazala do pusy
Bryle vam seknou a necha si je maly i venku..?A jsem zvedava jak probehne oznameni o dalsim mimu ![]()
ADIKO- uzijte si vylety a ja s fotkama delam co muzu
ale na ty tvoje jsem zvedava,co jsem videla v galerce tak to jsem valila oci,jaky mate krasny fotky ![]()
SIMI- takze to dopadlo vsechno dobre,teplotka se dala a ty s oparem to taky prezijes
fotecky jsem zkoukla vsechny,moc pekny,jak pise Verca musi to byt krasny je videt jak si spolu hraji a komunikuji,uplne jine nez jen jeden prcek…Hele my mozna taky 14 ja presne nevim
zkusim to spocitat-i kdyz ty prvni 2 roky bych ani nepocitala
Ted jsme se stehovali v prosinci po vanocich,kdyz jsem byla v 5mesici,pred tim jsme tu uz 3roky zili-asi 6let zpet.Nekde jsem tu psala denicek o mem porodu v Kanade a td…tam je toho vic ![]()
VERU- kluka bych asi uz smikla
i u Mik uz jsem dnes byla rozhodnuta,ale pak jsem omylem klikla na brezen a tam videla holcicku s culickama
ja ci takyyyy-takze asi strihani nebude ![]()
TYNKO- segra uz taky nebydli v Lipe,ale ve vesnicce mezi Lipou a Borem
tak tam vegetime ![]()
VERU-ja mela clonu-jeste mam,ale pouzivala jsem ji na hlubokem a mala mi to stejne sundavala.Ale vy mozna myslite jinou clonu,jak vas tak ctu tak na to mrknu na MMB.Ja mela takovou sit,jak na komary ale s UV filtrem.Ve sportaku to mala nesnasela bo nevidela tak dobre..Pak slunecnik,ten se nam rozvyklal a rozbil..Letos sazim na kloboucek a bryle a krem,mala si je zatim nesundava a mozna prikoupim nejaky slunecnik jeste
sem pomohla co ![]()
Jejda proc jsem byla odhlasena,ted tam nemam ani smajly ani tucny pismo a neda se to cist ![]()
Ahoj holkýýý,
tak my jsme dneska spinkali až do sedmi
No, jen kdyby to bylo častěji
![]()
Mikul: Mě se to taky občas stane, že se mi to automaticky odhlásí a pak napíšu jako anonym
Ale všimla jsem si, že jak máš přihlašovací jméno a u něho vykřičník, pak zmizí vykřičník a pár příspěvků na to tě to automaticky odhlásí…
Jooo, a moje babi bydlí v Boru, tak až přijedete v srpnu do Čech, tak můžeme dát spicha
![]()
Terko: Vám to moooc sluší
A to je dobrý Pája, že si nechá brejličky i klobouček…brýličky jsem mu zkoušela jen jednou a hned si je sundal a klobouček mi koupila ségra v týdnu v HM-ku a máme ho na šnůrku, aby mi ho nesundaval
![]()
Ahojky,
tak mám chvilku než se mi uvaří knedle a pak to jdu odnést pracantům na zahradu, ale musím říct, že i to je pro mě teď šichta ![]()
No uvidim v pondělí, včera jsem ještě trochu brouzdala po tom trojklanném nervu - a tedy vyhlídky nic moc, tak snad to tak horký nebude.
U nás ve vsi se momentálně střetává romská komunita s dělnickou stranou, je tu docela rušno, navíc je to po týdnu druhá akce - na takový maloměsto docela událost!
Ještěže nebydlíme v centru dění, to bych asi z baráku jen tak nevylezla!
Jo a tedy věškéré ty parády co si vaše ratolesti nechají na:,–(it na hlavu vám upřímně závidim, nám by nepomohla ani gumička na klobouku
- Tomáš nesnese žádnou čepici či klobouk, brýle - no to bych se nemohla vůbec přiblížit, boty taky bleskově sundá dolu a bryndák nestihne ani první lžičku. A dneska se mi dokonce venku vyslíkl i z bodýčka, takže já fakt nevim co to máme za model, ale řeknu vám, že bych ho v tomhle směru bleskově reklamovala (bohužel nám k němu nedali záručák!)
![]()
Týnko všimla jsem si, že ses ujala seznámku, to jsi zlatá, já jsem poslední dobou fakt nepoužitelná a to jsem slibovala ještě ten půlroční
, tak ti pak alespoň pošlu naše míry - čeká nás poradna 5.května - to bude Tomíno nadšen z takového dárku
(to je mimochodem další věc kterou k smrti nesnáší! A stetoskop jak zahlídne v dálce, tak řve a řve. Mimoto včera zrovna dokazovali na Coolu, že dětský řev je silnější než zbíječka - takže bychom měli dostávat příplatek za práci v nadměrně hlučném prostředí!
![]()
No jo dívenky, tak já jdu propíchat knedle a mažu nakrmit zvěř. Zatím papánek
Ahoj holky
LUCY- na tebe jsem vcera zapomela reagovat a to jsemo tom premyslela jeste v posteli,jestli chladit nebo hrat…
To teda neni zadna sranda to mas pravdu,musi to bolet
Ja to beru podle koni
akutni zanety chladime a chronicke zahrivame-a casto stridame s chlazenim…
Malej vypada jako peknej raubir,musis mit doma veselo
fotky moc pekny ![]()
U nas tak nejak divne,mala vecer byla znova protivka,ale co ja vubec neznam,brecela mi v naruci-ba primo rvala a ja nevedela proc
to vubec neznam,za bilyho dne.Nevim jestli ten zub,kazdopadne to byla hodinu docela krizovka a napor na moje nervy
je mi ji lito,ale nevim jestli je jen protivka nebo ji neco trapi.Celou jsem ji svlikla(me hned napada jestli nema nekde treba v zahybu,ustrizenej nehet kterej ji tam picha
a tisic dalsich moznosti..ale nic jsem nenasla.Pri koupani uz byla zas vesela a pak normalne spala,tak nevim ![]()
Brejle u nas zvitezili,protoze jsme byli venku a na parkoviste prijizdeli motorkari a Mik se na ne chtela divat ale neslo to proti slunku,tak jsem ji je dala a ona koukala,jeste si je zkousela sundat ,ale jak ji tam hned zasvitilo,tak si je narazila zpatky a uz je nesundala celou vychazku
-snad ji to vydrzi ![]()
Tak jsme po snidani a jedem za tatkou,chce dnes svezt poprve Mik na sulce
kdyz je tak hezky-to mam radost ![]()
TYNKO- to vis ze by to bylo fajn kdyby to vyslo
od nas z dubnovek tam ma taky jedna chatu-u Bezdezu.S holkama jsme meli sraz v Praze teda…
Ahoj holky,
my jsme si udělali s Adámkem odpoledne výletík u nás na státní zámek Lebmerk, teda spíš jsme se dostali jen do podzámčí, začlo mě pekelně bolet v krku dopoledne a tak jsem se na výstup do obr kopce moc necítila, ale i tak se nám to líbilo
![]()
Lucko: Nj, vy jste tam museli mít dneska veselo
![]()
Mikul: Tak snad se vám dnešní premiéra zadaříla
![]()
A pár fotek z výletu, zbytek je na Rajčeti
![]()
Adámek s kapličkou Studánky Sv. Zdislavy z Lemberka
http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9313.jpg
S pramenem:
http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9318.jpg
I v kočárku ho to chvílema bavilo
![]()
http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9329.jpg
Ale takhle to bylo mnohem lepší
![]()
http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9330.jpg

Vítkovi chutnal narozeninový dort 
Tenhle 
Rošťák 
Jedu 
V ZOO 
A tady jsem v Botanický a ostříííhanéééj
Taky pár fotek ![]()
Týnko super fotky ![]()
Ahoj holky,
Lucy , zdravím, včera jsem to nějak nestihla
Nooo jo, to by si ten tvůj malej naturista rozuměl s naší Silvinkou
boty, ponožky, klobouček má dole nonstop, už zvládá i zip
ale bodýčko, to teda ne! Tak koukám, že má ještě rezervy! (Nemyslím rezervy = pneumatiky, i když ty má taky
)
Miku , zapomněla jsem pochválit fotky
no jo, se zuby je to jak kdy
Ondrovi se dnes prořízly obě horní dvojky
a protivnost žádná, jen průjmík, už od včerejška, chudák opruzenej
Podle toho vždycky poznám, že se zase něco prořezává… U nás má Ondra 6 zubů a Silví 11.
No a jak často se dostaneš domů, do ČR???
Adél, nááááádherný fotky!!! Malej je krasavec
a ten dort - úžasný! Ten byl na objednávku? A moc vám to sluší všem třem ![]()
Týnko , taky moc pěkný fotečky, hlavně zkušenej chodec ![]()
Jinak my jsme poprvé jeli k J. rodičům na chatu, nedaleko totiž „budujeme“ vlastní, resp. starou jsme nechali na podzim strhnout a od té doby se staví-nestaví
máme trochu liknavého tesaře
Tak to šel Jára zkouknout a domluvit se na dalším postupu, a já si mezitím hrála s dětmi na chatě rodičů. Byl pryč jen asi 2h., tak jsme se pak užili všichni dohromady, bylo to moc fajn
Zítra taky vložím fotky ![]()
Tak jsem se trochu zakousla na jiné diskusi a to už je zas hodin.
Mikul já v tom mám taky docela chaoz, když jsem volala zubařce, tak řekla dásně chladit, když bolí ucho - taky se chladí, ale trojklanný nerv prý nesmí prochladnout, takže nahřívat. Jenže já zatim pořádně ani nevim, jestli se mě tahle diagnóza týká, takže stále čekám na pondělí a svou milou paní doktorku, čeho se nejvíc obávám jsou prášky co na to předepisujou - to by bylo asi s kojením konec, protože už takhle jsem sežrala víc ibalginu než za celý svůj doposavadní život. A Tomáš bez mlíka pojde hlady, to už jsem tu holkám tisíckrát psala, jaké je to naše sluníčko úžasný jedlík!
Adél nějak dlouho jsem Vítka neviděla, a teda žasnu jaký je to chlapák a jak ti budulínci tím ostříháním pěkně „vyrostou“ v takový playboye! Já už jsem na Toma nůžky vzít musela i když mi za to rodina pořád nadává, ale lezlo mu to šíleně do očí. Jemu ty horní vlasy vůbec nevypadaly a měl už takový pěkný mikádo.
Navíc vrchní šošolku má kaštanovou a zbytek mu světlá a světlá, tak jsem zvědavá co bude mít nakonec za kolóru na hlavě.
No už jsou to mazáci všici, to je fajn, že jste se tak pěkně naučili vkládat fotečky do diskuse
já se totiž na ty rajčátka dostanu jednou za uherák, sice pak nestačim valit oči, jenže zas než to všechno prolezu, tak jsme doma na rozvod, protože mi to sežere několik romantických večerů!
![]()
Jdu ještě mrknou do foťáku, dneska fotil převážně Jířa, to bude nášup
![]()
Ahoj pri veceru,
uz se chystame do pelechu, tak tu neco nasmolim a jdu
Prave jsme zkoukli Predcitac - docela zajimavy film, takovy normal ![]()
Simi , no joooooooo, vy nam taky chybite, to je jasnyyy! Uz se tesim na cvico. Ty casy jsou docela ok, 15 h vyhovuje, 13:30 v podstate taky, i kdyz u nas se ji kolem 14 h, ale nejak to vymyslim, blby je, ze to nesmi byt tuto stredu, ve 12 h mam sraz v centru s holkama
A jak to zjistim, je to na netu? Nebo tam budes volat?
Terko , ta fotka je teda super paradni, s tema brylema ![]()
My dnes koukali v optikach i v Puntanele, docela pekne bryle ma Chicco, asi za 400 Kc a pekne pruzne, ale jeste jsme je nekoupili. V obchode je Domca mel na sobe a smal se a netahal je dolu, ale je mi jasny, ze venku je bude rvat ![]()
S klobouckama je to stejne, chvili to ma, ksiltovku, kloboucek, ale do 10 minut to sundava a zkouma
Tak ma kloboucek na tkanicku, jako u Tynky
![]()
Ovsem jak pise Lucy , na to teda Domca nema, maximalne zvladne sundat cepicku, botu a obcas i ponozku, jednou pri pochodovani kolem stolu zdupal teplacky, to byla sranda
jak tam chodil se zadeckem jen v bodycku
Ale ze by si to body sundal, to fakt neeee ![]()
Dnes jsem na Vas Lucy myslela, ze tam mate ty extremisty, i minule
Tak hlavne, ze nebydlite v centru ![]()
Adel , super fotky, jak se Vitek smeje, roztomily!!!
Jinak vsechny fotky co sem davate jsou kraaaaaaasne, prijde mi, ze ty deti jsou ted nejroztomilejsi, predtim to byly takovy miminaci, pak uz to budou ty „starsi“ deti, ale ted jsou to nuninkove malinky roztomily
![]()
Diky za info o te clone, asi ji spis koupim nez slunecnik, bryle i kloboucky budou, ale clonu vezmu asi taky.. Uvidime…
Jinak u nas se dnes dopoledne nakupovalo a Domcu uz jsme vzali sebou
Antibiotika teda dobira zitra rano, ale uz byl mezi lidma
No a pak byl asi hodinu na terase, kde jsme makali, aby to nejak vypadalo a vecer po oslave se slo na veceri na zahradku do pizzosky, tak snad se mu to nevrati, ze jsme ho hned prvni den, co sel ven, nestrhali, to bych si rvala vlasy
Uvidime… ![]()
Kdyz se povede, vlozim zitra nejake foto z oslavy, vcera jsem kecala, krome balonku vlastne jeden darek Domca dostal
prisla nam autosedacka, takze uz muze jezdit jako velky kluk
![]()
Tak dobrou noc a hezky zbytek vikendu, beeee, uz je zitra nedeleee ![]()
Tak ještě nějaké půlnoční foto, ať teda víte, kam vám to tak zdrhám:
http://luci.eee.sweb.cz//p1.jpg …tak tu je naše trochu pročesaná část a jungle za „plotem“, sice ta zeleň je momentálně naprosto relaxační, ale zas se tam nedá pomalu vlízt ![]()
http://luci.eee.sweb.cz//p4.jpg …tady je širší pohled s pozadím, ty paneláky bych vymazala, ale bohužel někdy se musí zvolit kompromis - bez paneláků by nás jenom pozemek přišel na melouna
http://luci.eee.sweb.cz//p3.jpg ..tu je naše první primitivní bydleníčko
, pro kluky pískoviště a klíčící travička na válení pro Tomíčka - vedle foto „klukánkovská siestička“, taťka pověsil houpací síť, ale zjistilo se, že jedna je sakra málo!
http://luci.eee.sweb.cz//p6.jpg …a tady konečně pustili i matku pluku, ale řeknu vám, že nechápu jak jsem mohla žít bez houpací sítě - kdyby mě z toho ti rarášci zas nevyštípali, tak tam visím ještě teď!
Tož tak žijem
a nyní se jdu odvalit do hajan, pápá