Poradna duly
Jana Čurdová
Jo, Veru , díky za poslání Rajčátek a seznámku s recepty, by se mohl i po jednotlivých srazech rozrůstat
![]()
A na mě asi taky něco leze, bolí mě hlava jak střep…ale snad je to jen ze sluníčka, ještě abych bylá já nemocná
![]()
To je zase marůdků
, tak všem posíláme pusu, ať je brzy líp. I když pusu posílám jen já, Adýs tu jeho bacilovou raději nee
.
U nás to nakonec dopadlo tak, že na dostizích byl Tom s Adýsem a já doma kmitala u úklidu, potřebuju vyřadit spoustu krámů, které odveze Tom k rodičům (aby mi tu nepřekážely a tam se to v domečku ztratí
). A myslela jsem si, že si pak udělám veget, po dlouhé době sama doma, a ono prd - než jsem se zastavila, tak už byli zpátky, nějak jsem se rozjela
.
A Adýs se „rozjel“ teď večer, rýma jako trám, kašel, spaní katastrofální, pořád se budí s pláčem, jak nemůže dýchat, celý vyřízený, ach jo
.
Všem přeji hezkou a klidnou noc, já jsem dnes totálně odvařená a to nás asi čeká ještě „veselá“ noc
.
Janus, to jsme měly podobné - Jára šel s dětmi ven na celé odpoledne, což byla parááááda, ale než jsem uklidila, udělala ty fr. brambory, odeslala dvě další zredigované povídky… bylo najednou čtvrt na sedm a broučci za dveřma
Do toho mi přibylo praní, protože Silví se venku pročůrala oblečením, a Ondra toho zvládl ještě víc
tak měl Jára o zábavu postaráno ![]()
No, přeju všem klidnou a co nejdelší noc!
![]()
Teeda,Paja,Tomasek,Adamci..snad jsem na nekoho nezapomela,klukum preju rychly a lehky prubeh nemoci
![]()
My jsme si tim cerstve prosli,je to hruza ze s temahle prckama je i ryma hruza-my nespali tyden ![]()
Vcera jsem Mik porve „mickovala“
moc se ji to libi,dnes si ho prinesla vyhrnula triko a delej mamo
k tomu ji davam stavu z cibule a vypada to ze kasel konci-TUK TUK TUK
Ja opet dnes travila nejmene hodinu na netu na botkach
objednavam k segre a neter nam je pristi mesic doveze ![]()
Objednam vetsi ty prvni botky-kozeny co mame,jsou super a k tomu asi backorky a nevim jestli i dalsi sandale
kdyz tyhle uz ji skoro jsou ![]()
Zelvisci nekam jeli ze se Verca neukazala?ja jen jestli jsou ok…vcera tu vlastne byla..
Jooo,a tolikrat uz jsem chtela napsat,nekdo tu chtel ty Robeezky,tak ja bych klido poslala,vyjdou od 400kc vyse,zalezi jaky tip presne + posta tu musim zjistit bo je ted po me nekdo chce…
Ahoj holky,
tak my mame za sebou docela odpocinkovej vikend. Vcera jsme si vyzvedli kola a dneska jsme je poprve testovali a dobry
Zadek teda boli, ale jinak to bylo fajn. A kdybyste videly Stepana, jak byl v te sedacce spokojenej
Porad se smal, kopal tatu do zadku a tvaril se spokojene
A zvladl jet celou hodinu bez dudliku (zapomneli jsme ho doma) a vydrzel to i v aute, coz je teda uspech ![]()
PO vecerech se porad ucim, tak jsem potrebovala zmenu a to kolo byl fakt dobrej napad!
Koukam, ze se nam tu rozmaha maly lazaret
Vsem nemocnym mrnouskum preji brzke uzdraveni!!!
Tak pro dnesek uz jsem teda KO, tak to balim jdu do postele…
Zdarec,
tak už tady čučim asi od pěti, nějak po tý noční nemůžu zabrat - to zas bude krizovka kolem oběda ![]()
Teda Tomajzník má ten kašel fakt hnusnej, takže budem muset mazat k doktorovi i když si myslím, že si ho jen poslechne, zeptá se jestli máme Mucosolvan (kterej navíc Tomáš úpně nenávidí) a půjdem dom. Mimochodem, jak vám děti přijímají léky? Já nemůžu do toho našeho troubelína nic dostat, na lžičce to nehrozí, ze stříkačky mu končí všude možně, jak sebou šíleně mele a řve a když mu to hodim do pití, tak to samosebou pozná a nepije. To je vždycky za trest tohohle tvrdohlavce léčit! ![]()
Jsem si tady po ránu pěkně nalepila 300 hvězdiček z Aquily, to se mi o tom bude zdát, jestli někdy vůbec usnu
Akorát jsem se zapomněla poradit, co vlastně budeme chtít za dárek a jak jsem byla v tom, tak jsem lepila a lepila a teď si budeme muset vzít baťoh i když jich máme tři
Nu což, lepší než drátem do oka! ![]()
Jdu si uvařit alespoň čaj a dojíst tu hordu dortu, co ještě straší v lednici.
Dobré ránko,
u nás noc dle předpokladu na dvě věci
Vyspalá nejsem teda ani trošku, Adam vstával už v pět, to si dal mlíčko a já bláhová myslela, že když mu není dobře, že by mohl zabrat, prdlajsky…nejdřív se solidně
, jak se rozkašlal po mlíčku, pak jsem si ho vzala k sobě, což se asi začíná stávat tradicí
Do šesti polehával/jančil a pak jsme ještě na necelou hodinu zabrali … no a vrcholem byl bolehlav celou noc i teďka ráno a už je po Ibalginu na ústupu…
Lucko: No, Adam si docela nechává dát léky, je fakt, že zatím měl jen čípky či sirup…čípky nemá šanci protestovat a ty dětský sirupy jsou sladký, tak ty mu taky chutnají
Já si pamatuju, když mi jednou při zánětu středouší propichovali bubínek, tak jsem potom dostala dobrou medicínku (nějakej sirup), to bylo tak dobrý, že jsem na něj chodila i tajně
![]()
Evelín: Super že jste si užli kola, taky jsme si říkali s Radkem, že až dostavíme barák, musíme začít jezdit
![]()
Mikul: Teďka Robeezky už ne-e, ale na druhé bych si je od tebe objednala
My jsme měli teďka hnědé s méďou, sice vel. 12-18 měs., ale nosil je brouček odVánoc do dubna…jenže mi jednu botku někam zašantročil a já jí nemůžu najít…a navíc budu přeci na druhé potřebovat ty roztomilé holčičííííí
![]()
No, a ani nevím, co máme dnes v plánu…za chvilku půjdem probudit Radka (taky pěkně nachcípanej…ten snad už kašle 14 dní…) a odpol potřebuju do města…
Jinak k dr. pojedem zítra, bo tam dřív není
Dobré ránko,
taky je u vás zataženo a poprchává?
U nás noc celkem dobrá,akorát se Vítek mlel od čtvrt na šest,takže já byla vzhůru,a za půl hodiny se vzbudil úplně.
Všem marůdkům přeju rychlé uzdravení!
Kluci mají oba rýmu,Vítkovi zas teče z nosu,ale snad to nebude tak zlé
Jo a mě včera večer chytla nějaká migréna nebo co,bylo mi i blbě a Jirka samozřejmě pryč,no nakonec jsme to nějak doklepali a přišel když jsem ležela s Jiřulkou v posteli ![]()
Dneska se chystám omrknout ty bačkory a uvidím jestli pořídím boty.
Týnko tak to teda bylo probuzení ![]()
Lucy u nás se uspěje tak leda s čípkem,s nějakýma sirupama nee.Ae zatím jsme zkoušeli jen na horečku a ty jsou hnusný ![]()
Ahoj holky,
tak u nás naštěstí dobrý, chtěla jsem si postěžovat (spíš za Járu), že podle Ondry bychom si mohli řídit hodinky - vstává neomylně přesně v 6.15 -, ale když čtu, v kolik jste měly budíčka vy… no potěš…
tak budu držet palce,ať to dnes nějak přečkáte a zítra ať je to už lepší!!!
Týnko , to s tím blitím znám, i když u nás to bylo hlavně večer
Ach jo… a ještě asi nějaký změny tlaku, že tě tak bolí hlava, a Adél taky..
Tak ať už je to pryč!!!
Jinak mně děti sirupy vcelku snášejí, ne že by byly nadšené, ale vždycky jim trošku zafixuju hlavičku, Ondrovi pak šoupnu dudlík a dobrý, ze lžičky to spolknou.
Ahojte ![]()
To je hrůza co jste napsaly
, nestíhám opravdu dočíst.
Takže my víkend měli fajn, sice v sobotu jsme se probudili do slejváku
, ale pak to bylo dobrý a Radim řádil v holinách celý den (pak ty nohy smradlavky
, ale večerní nezbytná koupel to zachránila) Peťulka musel chudák vydržet většinu dne v kočárku, za což mu patří můj velký dík, že neprudil. V neděli bylo tak krásně, že jsme se jeli projet na kolech. Super jak Radimek jede sám, dokonce ujel minulý víkend trasu 7km tam a 7km zpět
. Manžel má na kole připevněný takový „banán“ na který se napojí kolo a prcek odpočívá (drahý jak prase), ale ten náš uličník na to nechce. Péťu mám za sebou na sedačce a jedem. Včera si to konečně Petronelek užíval a celou cestu povídal a vykřikoval a moc se bavil
.
U nás naštěstí zatím nemoce žádné, zato tchyně dorazí
, takže musím vařit atd, páč přijde samo na oběd a pro peníze za nájem bytu
.
LUCY: ten dort s krtkem, to je úúúúžasnýýýý, jsi fakt dobrá, virtuálně plácám po ramenou, máš můj obdiv. Jo a pošli mi kousek, jestl ti hodně zbylo, tak ráda pomůžu
.
SIMI: jahody, nojo, oni pupeny se držej pěkně dlouho, než to odezní. Já jsem postupně dávala vždycky jen trochu přesnídávky a teď už ochutnal i celou jahodu a je to dobrý, tak jsem ráda.
Letím na četa, páč slyším jak šmodrchá žaluzie, tak je jdu zachránit.
PA
Ahoj holky,
no tak u nás noc taky nic moc, Adýs jam má rýmu, tak nemůže pořádně spát - asi podobně jako u Týnky - mlíčko po páté hodině a pak u nás v pelechu, nakonec ještě usnul, ale vrtěl se celou dobu až do půl sedmé. Teď vytuhl už před desátou, tak jsem zvědavá, jak to dnes bude se spaním
. Ta rýma se mu teda pěkně rozjela a začíná se zhoršovat i kašel, tak uvidíme. ![]()
Jinak léky zatím celkem baští, dáváme Nurofen sirup a ten je sladký, tak mu to celkem jede, i když ze začátku, než zjistí, co to je, tak je to vždycky taky boj. ![]()
všem přeju taky brzké uzdravení a jdu klohnit oběd
.
Zatím ahoj.
Jůůů, holky, tak to přeju brzké uzdravení dětiček, rýma, to je blbý, právě proto že nemohou dýchat a vysmrkat to taky ještě neuměj. Chudáčci ![]()
Ahoj holky
Ráno jsme byli na očku (Synflorix) a pak jsme dlouho chodili po zahradě, tak snad se Benda brzo unaví a půjde chrnět, abych mohla uklidit kuchyň
Návštěva včera byla super, sestřenice moc břicho nemá, já už jsem v jejím stadiu byla jak tank
(rodí za 8 týdnů), ale má prý těh.cukrovku, tak proto ![]()
V pátek mi měl dojít potah na sedačku a nic
, na netu jsem našla, že pepelák to nestihl, tak snad to k nás stihne dneska, jinak volám ![]()
Včera jsem Bendovi oddělala zadní opěradlo z motorky a on se teď baví tím, že ho dává zpět do těch dírek a má hroznou radost, když se mu to podaří, mechanik můj
![]()
Jsem zde
Dali jsme si jemne bezpocitacovy vikend (i kdyz jsem Vas vcera vecer cetla na mobilu, ale uz se mi nechtelo psat, ono se to tak blbe cvaka tou tycinkou ty pidi pismena
).
My jsme se
priznavam se, v sobotu vypravili na oslavu narozenin, jako kazdy rok, je to takova mega akce, deti, lidi, hriste a tak, vydrzeli jsme tam skoro 4 hodiny a v nedeli jsme nakonec byli asi 4 hodky v ZOO. ![]()
Dr. mi nerekla, ze Domca nesmi ven
, horecku nema, oblecenej byl poradne, jen ty prudusky
No a ma byt ve vetrane mistnosti, tak jsme ho vyvetrali, dnes to vypada, ze je to lepsi, tak snad ok.. ![]()
Lucy , dorty uuuuzasny, ale koukam, ze jste se nejak nedomluvili na darkach..
Nebo jste chteli tolik bazenu??
Ten zelenej s mickama jsem videla v Tescu, taky jsem o nem premyslela, ale micku uz mame dost ![]()
Jo hele a jestli budes jeste svadet Vasi nemoc na Domcuv kartacek, tak priste budete sedet na chodbe a nebudete si s nicim hrat, jo?
![]()
Ty ses ptala na ty leky? Ja zaklepu, Domcovi to vetsinou docela chutna, i hnusna ATB pres strikacku vypil a pak si mlasknul ![]()
Mik , ja na to mickovani taky uz koukala, prave pro ty pruduskove deti je to dobry, ale jeste jsem micky nezakoupila a hlavne nevim, jestli bych to delala dobre, asi nejdriv zajdu k „mickovaci tete“
![]()
Jinak my taky mame Spiroprent/Mucosolvan/Rectodelt, ale vetsina toho je na predpis (koukala jsem do te pruduskove diskuze
).
K tem botam, me presne rikala pani v obchode, jak jste tu psaly, ze bosky by deti mely chodit jen na trave/hline/pisku, proste v prirozenem prostredi, doma na podlaze by mely mit backurky s „tvarovanou“ vlozkou.
Jenze zase presne, ty backurky by mely mit, az kdyz spise chodi. Coz neni chozeni kolem stolu, Simi , to jsem se dozvedela na plavani, je to tzv. „vzprimene lezeni“, nebo jak to rikaly
Chozeni je proste chozeni v prostoru
U nas se vetsinou chodi kolem stolu, veci, choditko a tak, ale proste kdyz neco chce, tak si proto doleze. Takze backurky sice mam, ale dam mu je tak az za 14 dni, mozna mesic, az bude „spise chodit“
Ted furt chodi v capakach Nolen nebo latkovkach z Tesca.
Adel , ty ses ptala na ty Noleny, vid? Ja je mam taky z netu, primo od vyrobce www.capacky.cz a nevim, jestli je prodavaji nekde jinde, asi jo, ale asi je nejlepsi je koupit na tom netu.
Jinak ja za sebe musim rict, ze sice stoji min, nez treba Blue inch (capaky www.4baby.cz), ale prijdou mi take „min kvalitni“. Blue inch jsme meli od narozeni skoro az do 7 mesicu, pak s nimi i lezl a jsou porad ok, Noleny ma tak 2-3 mesice a uz je ta kuze jakoby „osoupana“, tak nevim ![]()
Jdu si dat neco k obedu, od vikendu mi tu zbylo jidlo, to miluju, takze nemusim varit
Papapaaaa
Jo a Katy , tu tyc za kolo pro vetsi deti znam, prijde mi to zajimavy, jak se vezou a muzou i slapat ![]()
Takze Peta taky jezdi v sedacce, jako Stepanek od Evelinky , jo?? A oboum se to libi???? Tak to je super, se snad budeme muset pochlapit a koupit sedacku taky ![]()
Ja jsem sice na kole obcas nekde byla, ale nejsem moc jezdec
Dan bejval, kazdej vikend za Prahou, ale nez poznal me
![]()
Jdu se take vtirnout s par fotkama, pac Vam musim konecne ukazat to nase nove choditko
![]()
Vylet do Tiskych sten u Decina, poprve na zadech v satku

Sobotni narozky a fandeni tatkovi pri fotbale

Nedelni ZOO - kozicky mely velky uspech

No a nakonec to nase lvi choditko