Poradna duly
Jana Čurdová
Merssiku, já jdu na velký zítra, tak jsem zvědavá, co se dozvím
Jdu ráno v 9:20. To lehátko je krásný, já budu mít půjčený. A kolotoč myslím děti baví, alespoň co jsem takhle viděla po známých, svoje zkušenosti zatím nemám, ale uspávají se přitom dobře ![]()
Jdu do hospůdky, tak se mějte, zase zítra ![]()
Amb , hezky si zitrejsi UTZ uzij, je to fakt nadhera.......ja jdu zitra zase na KO do poradny a musim se jeste objednat na geneticky UTZ, na to srdicko.........no a pak ten 3D UTZ........asi teda nakonec pujdem......
…
Ahojky merssy, to je fajn že jste si užili UTZ…
Co se týče kolotoče, tak asi jak který dítko, ale myslím že pro ty uplně malilinkatý miminečka je to zbytečnost, ale tak pro ty 2 až 3 měsíční mimča to už vnímají… Ale my pochopitelně ten kolotoč mít budeme, je to hezký a tu postýlku to rozveselý… ![]()
Já jsem už objednaná na 4D UTZ ale až 9/1 09, je to děs že ho uvidím za tak dlouho, ale nedá se nic dělat…
Hlavně že ho cítím…
Ahoj těhulky,
dneska nedočítám,před chvilkou jsem dorazila konečně domů a jsem vyřízená.Jen jsem si rychle našla,že Lucinka byla statečná a má to za sebou a Mersy,že si užila UTZ.Takže:
Lucinko-bříčško trošku bolí dva dny,pořádně lež a odpočívej.Jsi statečná!!!
Mersy-gratuluju k UTZ,je to nádherný,že?
Tak se nezlobte,že víc nečtu,nemám síly.pááááááá
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Tak jsem nakoukla k JARNATKUM a meli tam odkaz na tuto nadhernou
u povleceni.........Myslim, ze je to i dobra cena..........
Jen se chci zeptat, trosku si nevim rady s velikosti, budeme mit postzlku 120×60......a nejsem si jista, jestli koupit
u 120×90 nebo 135×100.Osobne jsem pro tu vetsi........
Jakou velikost budete mit postylky?
Stanusko, UTZ opravdu nadherny, jsem z toho jeste takova dojata..........
…
Merssy , to je fajn, že jste si užili ultrazvuk!
I když to čekání je otrava, co?
Kolotoč nad postýlku jsme užili strááášně moc, bylo to Martínkův velký kamarád!
Máme „Multifunkční hudební kolotoč“ od Lamaze:
http://www.koupimlevne.cz/…oc-p-47.html
Na něm je skvělý ten velký, usměvavý obličej. Děti už hodně brzy po narození vnímají obličeje a grimasy jako úsměv, ale prý nějakou dobu nepoznají, jestli je ten obličej živý nebo namalovaný. A Martínek se opravdu choval, jako by byl kolotoč živý, smál se na něj a vyloženě si s ním „povídal“.
Každopádně se s ním nějakou dobu zabavil. Hudba je dobrá, světlo nevím.
Klidně bych to nad postýlku dala hned od začátku, děti vnímají docela brzy. Zase bych s tím moc dlouho nečekala, jakmile se dítko začne zvedat do sedu a stavět se, musí jít kolotoč pryč, protože by byl brzy zlikvidován. ![]()
Povlečení - kažodpádně je nejlepší mít nejdřív peřinku a polštář a teprve podle těch rozměrů koupit povlečení. Těch rozměrů se prodává víc a nemuselo by to sedět. Postýlku máme od Scarlett, už nevím, jestli je to 120×60 nebo 140×70, je podobná téhle:
Titty, me se libi tenhle kolotoc, i jsme ho koupili, ale pak vraceli.........
Jinak v te
e je i vnitrek polstarku i perinky..........posila se to vse dohromady.........tak ja asi vezmu tu vetsi
u.......
Jinak Vas kolotoc se mi moc libi.......
Jdu mrknout na postylku…
A jedeme na tu postu..............
Ahoj holky,
píšu jen v rychlosti, jsem nějaká rozlítaná, před chvílí jsem dorazila po celém dni domů a mám toho plný zuby, jako Stanuška.
Lucinko, to je dobře, že všechno proběhlo v pořádku a máš to za sebou, tak si hezky odpočiň a užívej si kopanců a pupíku!
Merssy, já jdu na tenhle ultrazvuk ve čtvrtek, já se tak strašně těším, že vám všem i trošku závidím, že jste už mimča viděly. Ale to moje teď právě stašně kope (byla čokoláda…
), takže aspoň vím, že tam je. Postýlku máme tu menší, ale povlečení a hlavě peřinka je lepší větší, já jí dávám Fandíkovi na délku, protože se pořád odkopává, jak sebou roluje, tak má větší pravděpodobnost, že mu pod ní alespoň jedna noha zůstane. Ale na zimu jsem ho naučila spát ve spacím pytli a to je k nezaplacení, nemusím ho vůbec kontrolovat a je v teple, umí v něm chodit i skákat i si ho sám sundá. Ale to je aktuální až tehdy, když ti mimčo přestane kadit i v noci, jinak je to přebalování opruz (dle mého názoru
)
K těm pohybům, to je jasné, že je někdo ještě necítí, vždyť mezi námi některými je rozdíl v délce těhotenství skoro měsíc, to všecho přijde, žádný strach ![]()
Kolotoč jsme využili tak od měsíce a půl věku, prcka to zabavilo a já si stihla alespoň vyčistit zuby… Když si začal klekat a stoupat, tak ho jednou prostě urval… Teď mám v plánu koupit nějaký dražší, který bude dělat i projekci ve tmě na strop, protože chci mít alespoň druhé dítě samousínací a doufám, že tohle mi k tomu pomůže. Hahaha, takže v podstatě jen vyhodím mnohem víc peněz za něco, co mi dítko v osmi měsících zničí a uspávat budu stejně u prsa a v náručí, jako minule ![]()
Fram, a jakou značku plenek chceš koupit??? Já mám teď v plánu vrátit se ke klasickým čtvercovkám (teda vrátit ne, ještě jsem je tak nepoužívala), protože zaboha nemůžu naučit Fanouška na nočník, tak doufám, že když mu vrazím do kalhot látkovou plenu místo jednorázovky, že by mu mohlo vadit, že je mokrý a začal by KONEČNĚ chodit na nočník. Jinak mi hrozí, že budu mít dva plenkáče najednou!
No, víc si nepamatuju, hlavně že jsem chtěla být stručná. Ještě vám hodím tady do galerky, jak jsme strávili nedělní dopoledne. Hezký večer.
Merssy, já mám v merku tenhle:
http://www.hracky-bambule.cz/…gickykolotoc[2394TFY]
jeee, ten kolotoc od lamazze je hezky!
ja mam zatim vyhlidly tenhle http://www.koralkuvsvet.cz/detail.php?…
ani jsem netusila, ze jsou kolotoce i s projekci. jeste jsem po nich moc nekoukala.
merssy, ja si vybrala perinky 135cm dlouhe. rikala jsem si, lepsi vetsi, aspon vydrzi capartovi dyl.. ale je to moje laicka uvaha ![]()
gabu, zatim mame favority imse vimse a popolini, kalhotove plenky a vicevrstve plenky.
Fram, já měla právě ty plenky Imse Vimse, tehdy to byla úplná novinka, začínaly tady, ale mě nějak oslovily. Pak jsem si na ně musela našít suché zipy, abych do nich prcka vůbec chytila, byl jak chobotnice, ale s těmi zipy to bylo mnohem lepší. Měla jsem flanel i bavlnu, schly docela rychle, ale já je ještě potom žehlila, byly pak mnohem měkčí. Ty flanelky se teda ale dost rychle pročůraly, i když jsem do nich dávala vložku navíc. Popolinky jsem měla na noc, ty byly bezva, šly dobře zapnout, ale schly snad dva dny, a to mám v prádelně dost teplo. A kalhotky jsem měla taky od Imse Vimse, a s těmi jsem tedy byla naprosto spokojená, byly strašně měkoučké a příjemné, akorát tedy že se přes ně dalo pročůrat, ale zase se prcek nepařil v igelitu. Jo a sušení na sluníčku dělá s těmi plenkami zázraky, skvrny od hovňousů mizí skoro samy
. No ale jak jsem psala, i přes to všechno jsem se do tajemství látkových plen nevpravila a dezertovala jsem k jednorázovkám. Tak ti přeju, ať to to tvoje rozhodnutí vydrží déle. Kamarádka na tom prcka odchovala, je to větší ekologistka než já, má i větší trpělivost, přesto když začal ten její chodit, dávala taky jednorázovky, prý ho to omezovalo. Ale její manžel spočítal, že i přes počáteční vysoké pořizovací výdaje a náklady na praní a žehlení na tom ušetřili.
Tak jsem se tady před hodinou loučila, ale Fanoušek kouká na krtka a já se nějak zapomněla u PC, tak už se mu jdu věnovat, jdeme stavět pirátskou loď z lega ![]()
Ahojky,tak jsem zpět z těhu cvíča ![]()
Merssy,tak fajn,že sis UTZ užila
teda ale nakupuješ vid ![]()
To já vše až po novém roce ![]()
Holky hezký večer ![]()
Gabu , jak to delas s tou cokoladou?
.....Ja byla v sobotu u mamky a malej zacal zbesile kopat.........tak segra zkousela a hezky ji kopnul.....
, pak chtela mamka, polozila ruku na brisko a maly usnul........tak ji rikam dej mi cokoladu…jsem si myslela, ze ho tim proberu, tak jako ty a nic az do vecera…
.....tak nas prevezl…
.........
Jinak kolotoc mas vybrany moc pekny........
Fram , tak ja urcite poridim ty dlouhe, je to fakt lepsi........
Jinak kolotoc krasny, ale taky chci hraci a s videoprojekci, svitici........
.....
Jo a na poste byly pliny, jsem objednala bavlenene.........
A ja se tesila na lehatko..........
tak snad brzy dojde........
Peti , no jooo, me chytla nejaka nakupovaci nalada......... ![]()
Cvicite taky na balonech?
Merssy,i na balonech,na podložce a pak relax.A taky dost drbeme a je to moc fajn ![]()