Poradna duly
Jana Čurdová
Luci, nikdo na tebe nebude koukat jako na blázna, doktoři jsou na tohle zvyklí, zvlášť když máš za sebou amnio a nevíš, co můžeš očekávat. Jestli je to plodovka nebo ne se dá zjistit jednoduchým testem, potírá se vložka nějakou špejlí či co. Já jsem si připadala jako blázen, když se prcek narodil a já byla každý týden u pediatra, že je nemocný (jednou jsem měla pravdu a měl rýmu…
). To je normální, že se víc pozoruješ a všechny příznaky řešíš, je to pro nás všechny nová věc, nevíme, co můžeme čekat a tak. Tak si tam spíš zítra zavolej a zkonzultuj to po telefonu, aby ses nikam zbytečně netáhla, venku je pěkně hnusně…!
Fram, mně nic jiného nezbývá, bydlím za Prahou, všechny nákupy, doktory a ostatní musím obstarat autem. Nebo autobusem, ale tím jsem ještě jet nemusela, naštěstí, je to ten dvoudvéřový, co má vysoké schody a žádné místo na kočár, jak to dělají ostatní maminky, co neřídí, to si ani nedovedu představit. Taky jsem bývala hrozný nervák, ale začínala jsem jezdit se Škodou 120, to byla taková škola ohněm, že od té doby se považuji za docela zdatnou řidičku. A myslím, že by si tvoje dítě neodneslo žádné doživotní následky, ale mohlo by ti udělit pár kopanců, to by za zkoušku stálo, ne
?
to je fakt, ze by se aspon mohlo ozvat
![]()
no ja nad tim prave taky premyslela, jak to ty zenske delaji, kdyz bydli na dedine a neridi. takovych je urco dost. a ty autobusy hlavne ani vetsinou ty velke kocarky neberou.. a ty schody, ty jsou fakt dokonale.. ![]()
zrovna nedavno jsem premyslela, jak ja na jare polezu do tramvaje.. u nas neni ten nastupni ostruvek, takze ten prvni schod je dost vysoko a jeste kdyz mi bude zavazet pupajz, tak nevim, jak se tam vytahnu.. ![]()
ja vim, ze ty stresy z rizeni jsou u me jen proto, ze nejsem zvykla.. ale nejak neni prilezitost se to poradne naucit. auto nemame, zatim jsme ho nepotrebovali, bo jsme v praze.. asi az se capart narodi, tak si neco sezeneme.. akorat se obavam rizeni, kdyz bude mimco v aute.. ![]()
No holky, já si život bez auta nedovedu představit. Dokud jsem bydlela v centru Prahy na Andělu, tak to by ještě šlo, naopak tam auto bylo spíš na obtíž, ale teď, co bydlíme za Prahou, tak to by byla tragédie. O víkendu bus 1× za 2 hodiny, ve všední dny 1× za hodinu.. to bych se zbláznila. A pak tahat nákupy do kopce, to by mi upadly ruce. Takže jsem šťastná, že řídím a že máme auto. Tahat mimíse a ještě nákup.. hrůza ![]()
Lucinko, já jsem výtok nemívala, ale přijde mi, že cca od toho 18-19tt ho nějak mám. Trošku. Někdy víc, někdy méně. Ale asi bych po amniu plašila stejně jako Ty. Asi bych na Tvém místě pro klid duše zavolala MUDr.
Gabu, nestraš, doufám, že se u mě nic nezmění a nadále budu ráda za naší početnou smečku
Přítel straší, že nebude chtít další dítě, tak alespoň, že naše dítko bude mít chlupatou společnost ![]()
Amber , tak to je skvělý, že je všechno v pořádku!!! ![]()
Gabu , těhotenský pás používám, je to super věc! Sice stojí asi tisícovku, ale já ho užiju dost, bez auta se od nás nikam moc nedostanu a v minulém těhotenství jsem denně jezdila do práce, 30 km tam a dalších 30 zpátky.
Cvičení už mám vyhlídnuté, ale jak mi není dobře, ještě to odložím. Chtěla jsem chodit na břišní tance pro těhotné a zrovna ten týden, co jsem měla jít poprvé, to pro nedostatek zájmu zrušili.
Tak chodím dál na normální břišní tance, ale už ostatním pomalu přestávám stačit a to se budu valit čím dál tím víc.
Luci , výtok občas mám, ale je to takový spíš hlen, bezbarvý.
Co jsem četla, tak v těhotenství se ženská může začít i připočůravat.
Fram , většina těch, co bydlí na vesnici a neřídí, tak se k tomu dřív či později dokopou.
Mluvím z vlastní zkušenosti - vydržela jsem dojíždět MHD skoro rok do práce, než jsem překonala strach z řízení. Pak jsem si dala kondiční jízdy v autoškole a bylo. Jen jsem moc ráda, že jsem se stihla rozjezdit před prvním těhotenstvím, teď už by to bylo horší. No a s dítětem (či více dětmi) bych asi seděla doma, kdybych neřídila, autobusem je to tady za trest. ![]()
A taky se přídávám, všechno nejlepší Kačenkám k dnešnímu svátku!!! ![]()
uf to je ale příspěvků, samo si už nepamatuju, kdo co psal.
Jediný co vím, že ti Amber moc a moc gratuluju
, je to vždycky fajn zpráva, a holky bude čím dál tím líp. Nám amniogenetičko čekatelkám se bude postupně ulevovat, jakmile budem mít výsledky, do půlky příštího měsíce budem mít za sebou všichni UZ (te´d jsem si vzpoměla Tygříku, taky jdu 10.
12.
) a kopance příjdou co nevidět taky všem
Já je sice cítím, ale jen vnitřně, a přítel už se mnou pomalu nemluví, že si užívám Lukrécie sama ![]()
Jo Luci měla jsem to „mokro“ taky a občas ještě mám, když ležím, tak se zpotím a pak mám vlhko až mokro. Kdyby to byla plodovka (bohužel mám své zkušenosti a jsem na to celkem hysterická
) tak je to fakt voda, vem si, že už teď tam má mímo 200 ml, to je sklenička vody a to by jsi to opravdu cítila jinak. Pokud se ti to ale zdát nebude tak neváhej a mazej k doktorovi, za tohle ti fakt nikdo nevynadá ![]()
Co se týče cvičení tak na to se chystám do Podolí, prý tam je nějaké, četla jsem na webu, ale musela jsem počkat až po tý plodovce a teď mi ke všemu chytly záda. Mám bohužel šouplou plotýnku, takže tu fakt chodím sehnutá a narovnat se je problém. volala jsem na rehošku Na Homolku a sestra miřekla, že maj objednací dobu až na leden. Tak jsem jí vysvětlila, že to fakt do tý doby nevydržím, tak mi vezmou ve čtvrtek, naštěstí. Bolí mi z toho pěkně břicho a připadá mi jako když tvrdne, ale to si myslím, že by tvrdlo celej spodek, takže to je spíš - aspoň doufám - mímo, přeci jen gravitace funguje i tam vevnítř. Zítra jdu do poradny tak uvidím, radši to řeknu. Zkusím taky zabušit na tu genetiku, jestli se nademnou (blbý slovo, snad se takhle píše
) slitujou a něco prozraděj ![]()
A ještě ke zvířátkům, kotě jsme pořídili proto, aby to naše stávající nebylo potom osamocené. Je to takovej domácí mazel, ač žijem na vesnici tak jí nepouštíme, protože vraždí naše dva ovčouny a nechce si nechat vymluvit, že by jí okamžitě překousli. Takže má novou kámošku, už mám pár fotek, tak jakmile je stáhnu, tak vám jí ukážu. Bez zvířátek si to představit nedokážu, mám je fakt celej život a jakmile jsme se přestěhovali na vesnici tak jsem to zdvojnásobila
Jo a ještě máme papoucha Amazoňana žlutočelýho Kryštůfka.
A ještě poslední věc, jak jsme se tak nějak rozhodli pro nové jméno Alex - šlo by jak na holku tak na kluka, tak to padlo, protože kamarádka z vesnice tak pojmenovala svojí kočku, takže jsme od toho opustili..
![]()
Jsem se nějak rozepsala
![]()
jo a těhu pás do auta taky používám a opravdu vřele doporučuju, bříško netlačí a mímo je v bezpečí ![]()
Jo jinak taky všem Kačenkám přeji vše nej a hlavně zdravý miminka. asi s tím výtokem histerčím, to je tak, když člověk přemýšlí a je doma sám, musím myslet pozitivně, ale kdyby toho bylo moc, tak brknu dr. a zeptám se sestry, ta ze mě bude hotová, no ale pro jistotu, že? ![]()
Díky za opravu tabulky
![]()
Tak holky s nekopacími miminky,jsem zvědavá,kdy to začne
a taky doufám,že mne v tom nenecháte ![]()
Ahoj,
jen zas ve spěchu,dnes jsme si dovezli domů Espace grande,je krásný.
To mi připomíná,že si taky pořídím pás,protože jezdím docela často.
Pohyby ,cítím,ale na to,že je to moje čtvrtá cácorka tak se moc nepředhání,je to spíš takové lehké ťukání,než kopance.
Zvířátka -tak v tomhle jsem asi nejzazvířátkovanější,i když nám utekla kočka i jeí dvě koťata,která jsme nedokázali udat.pořád ale máme,čtyři jezevčíky drsnosrstý králičí,dvě želvy suchozemské,dva osmáky degu,tři křečky a rybičky…
![]()
Lucinko-já jsem taky pozorovala po amnio zvýšený výtok vodového rázu a taky jsem byla nervozní.
Opatrujte se!!!
Všem děkuji za přání k svátku,
jste zlatíčka,že myslíte na Kačenky
Já jsem teď dorazila od novýho doktora.Byl suprovej,když se mě zeptal,proč odcházím od toho původního,tak jsem mu řekla,že mě léčí zánět furt stejnýma čípkama,tak normálně i pod mikroskopem mě zkoumal,jestli to tam mám čistý,či ne.....dal mě preventivně tabletky,kdyby se to rozjelo.
Pak když jsem řekla,že dr mě nařídil vyšetření srdíčka u nich za 500kč,tak se na mě díval,jak na blázna,takže mám žádanku,zítra si tam budu volat a vůbec nic díky žádance nebudu hradit.
Vypsal mě i žádost na cukrovku,takže před vánocema,to bude horor......v moči nic nenašel a dokonce mě i poslouchal přístrojem srdíčko mimča…no čučela jsem jak puk!!!!Vůbec tento přístup neznám.........tak doufám,že mu to vydrží,ale fakt jsem nadšená!!!!!!!!!!!!
Pocit mokra mám taky,je to prý normální v těhu,i když taky už jsem přemýšlela,jestli to není plodovka...........ale to by vypadalo jinak.
Holky dočtu vás zítra,už jsem hotová.pá ![]()
Stanuško my si jedem taky pro drsňáka jezevčíka
. Pak vložím nějakou tu fotku, ať se pokocháme i jinýma miminama - psíma
. Pěknej zvěřinec máte doma
, to je fajn
.
Kačenko já dodatečně
, nevšimla jsem si nějak
. Tak VŠE NEJ!!!
Kačko-supr,že jsi našla supráckýho doktora,přeci jenom je třeba se cítit dobře,zvlášť při rostoucích bříškách.
Suvik-jééé,drsňáka,jsou skvělí,jak už jsem psala máme čtyři a každý je úplně jiný povahově a všichni jsou veliký osobnosti,přitom jsou to takoví milovníci lidí,až je to mnohdy obtěžující,naštěstí jsou malí a tak nedošáhnou olizovat návštěvám obličej,jak by po tom toužili.
![]()
jéééééééééééééé Stanuško, želvy!!!!!!!!!! Já chci taky, loni mi zemřela moje Hedvika. Ale mám ještě Smígla, ten je ovšem vodní.
Já jsem silný alergik na srst, takže nic jiného nehrozí, ale v galerce na rodině mám foto našeho starého pejska Blacka. Ten je u našich, ale původně byl můj. Je to moje zlatíčko! Mě se alegrie objevila až po prvním porodu..........nechápu proč!
Drsňáci jezevčíci jsou parádní...........teta měla dva! Jednoho výstavního a loveckého šampiona.........pak si vzali jeho synka-štěně, a to bylo trdlo a navíc byl na psy a ne na feny.
Ale byl to taky miláček!!! Bohužel už jsou oba v psím nebíčku. Zůstala jim jen basetka Agáta! ![]()