Poradna duly
Jana Čurdová
Kačko , tak to je super, že ses tentokrát dostala k dobrýmu doktorovi! ![]()
Můj doktor není zrovna ideální, ale vždy, když už se rozhoduju jít jinam, tak to snad vytuší a on i sestra jsou naprosto vzorní!
Hlavně ho mám blízko, jezdit až do Prahy se mi nechce.
No holky tak jsem na nervy, teď tu byla souseda a říkala mi že mají u nás rušit porodnici. Takže já vůbec nevím kde budu rodit! Chtěla jsem tam kde to znám................a vypadá to že NIC!
![]()
Dobré ráno,
Amber: díky za opravu tabulky ![]()
Výtok zatím nemám, ale bojím se, že si teď těmi antibiotiky zahubím všechny hodné bakterie a kvasinky zvítězí
.
Řízení: my sice bydlíme už jakoby na vesnici, ale zatím jsem moc neřídila, protože s autem jezdí manžel do práce. Ono se to dá dojít pěšky do civilizace, od té doby, co Lucinka chodí jezdíme i těmi příšernými autobusy. Ale s kočárem bych do něj nelezla ani náhodou. Zvažujeme na jaře koupi něčeho malého, ale dál než ty 2 km na sídliště bych si sama netroufla. Extra řidič ze mě asi nikdy nebude ![]()
Nicky: cvičení v Podolí je bezva, chodila jsem tam minule ![]()
Ody: třeba je to jen planý poplach s tou porodnicí.
Titty:
moje gyndr je v černošicích, čili z jedné vesnice přes jižní spojku, baranďák do jiné vesnice
Ale je fakt dobrá
Ahoj holky moje ![]()
přeji prima den
u nás i svítí sluníčko ![]()
Jinak já měla výtok,špatné PH v pochvě a dostala jsem mast a ted musím denně aspoň jeden jogurtík,nebo kysaný nápoj a je to v poho ![]()
Jo holky ty moje ruce jsou čím dál horší,brním a dost to bolí,už chodím v noci po bytě,abych měla svěšené ruce dolů..........tak to asi nebude jen tím,že mi chybí magnezko,to co mi napsala dr,nepomáhá.....
Ahoj,
Ody-želvičky teď štrádují volně po vyhřáté podlaze v obýváku.Když jsme měli kočku(ještě než nám utekla a už se nevrátila,oni na ně byli naši psi trošku zlí),tak jim chodila do terárka kadit na ně,mrcha.A tak jsem je vyndali a vypadají spokojeněji,tak už jsme je tak nechali.Jsou uchočený a když jsem u PC,často mi okusují palce.
Psi jsou skvělí,v Praze to bylo náročný,ale tady je vypustím vyvenčit a potom tedy chodím po zahradě sbírám a když jsou celkem maličký v tomhle jsou přeborníci.
A s porodkou to snad není definitivní.
Alesho-tak jsem začala pořádně řídit,až když jsme se přestěhovali za Prahu,ale já to mám na okraj Prahyna metro 8km,to bych nedošla pěšky ani náhodou.A jezdit autobusem,on objížděl všechny vísky kolem bylo cetsování na hodinu.Jinak řidičák mám od osmnácti. ![]()
Jo a ještě jsem se zapomněla pochlubit,že jsem objednaná na 3D UTZ do Genetu 19.12.Strašně moc se těšíme a doufáme,že se nám nám tak hezky předvede jako Emička před dvěma lety.
![]()
Je Stanus - koukám, že naprostej zvěřinec.
Podobný jsme doma taky měli. Měli jsme dvě želvy, potkana, andulku, rybičky a psa. Teď si to nedovedu představit.
Ten pes bohatě stačí.
Kačko - gratuluji dodatečně ke včerejšímu svátku i k novému Mudr
Ody - odkud jsi? Kde si měla rodit?
No koukám, že jste tu skoro všichni mimopražští. O odstěhování z Prahy už jsme dříve taky uvažovali ale ve finále zvítězila moje potřeba být mezi hodně lidma a v dění.
Když potřebuju od lidí odjet, odjedu na chalupu a v létě tam strávím třeba 14 dní i déle a pak se hurá zase těším do civilizace.
Nějak jsem si zvykla na to, že když není nic v lednici, tak můžu kdykoliv vyrazit do krámu. Jsem prostě Pražanda jak Brno.
No a co se týče autobusu, takže ten mi staví hned u baráku a jezdí každých pět minut - takže to je bez problému. Hlavně jezdí nízkopodlažní hlavně, tak kočárek taky neřeším. Když moc potřebuji jet někam daleko vezmu si auto. To je fakt, že řízení miluju a nějak mi i volant přirostl k srdci. ![]()
Jinak výtok mám skoro od začátku - tak to taky neřeším. Měla jsem ho i při Kubovi.
Nazdar ženy,
prcek usnul, košile se vyžehlily, tak mám chvilku veget, ještě mě čekají umýt patery dveře a kuchyňská linka a podlahy a tak… Tak se radši budu vykecávat na netu a večer si zase vyčítat, co jsem všechno nestihla ![]()
Lucinko, už je líp? Myslela jsem na Tebe.
Ibrisam, kdyby bylo po mém, tak se z Prahy nestěhuju, ale jsme oba s manželem z baráčku se zahradou a nedovedla jsem si představit jít bydlet někam do bytu. No a na baráček se zahradou v Praze nám jaksi nezbylo, alespoň ne v těch lokalitách, co jsme si představovali. Takhle jsem sice na vesnici, ale za 15 minut na metru a dalších 5 na Václaváku a s tím autem je to vážně sranda. A pocitem osamocení tedy rozhodně netrpím, v každém druhém domě tady jsou malé děti, takže nám někdy na hřišti je až těsno
Druhou stranou mince je, že je to jedna obrovská drbárna … ![]()
No, ale to mi připomnělo, že tady v neděli v 7 ráno vykradli naše kamarády, co bydlí ve vedlejší ulici. Spali v horním patře a oni jim vlezli dole do chodby, sebrali veškeré klíče, co našli, notebook a navigaci a odemkli auto, které se jim ale nepodařilo nastartovat, tak prostě odešli a nechali dveře dokořán. Je mi z toho tedy dost špatně, já osobně byla třeba tou dobou už vzhůru, jelikož manžel se v půl sedmé ráno vrátil z flámu
. Ta představa, že vám nějaký zoufalec leze do baráku, nevadí mu, že už je světlo, že jste doma, že máte malé dítě (mají ročního chlapečka, který naštěstí ještě spal, jinak by už byli taky vzhůru…), je mi z toho zle, zvlášť, když to není první případ tady a člověk nikdy neví, jestli jim příště bude stačit nějaký notebook, nebo se vydají dál. Někteří jedinci jsou prostě svině, jinak to napsat nedovedu. Kamarádka ztratila ve vteřině pocit bezpečí, a já tak trochu s ní. Navíc manžel je často přes noc mimo domov, to se mi zas bude o něco hůř spát.
A k těm zvířátkům, my měli doma psa, kočku, rybyčky, andulky, křečky, morče, zajíčka, králíčky, želvy, strašilky a šnečí farmu. Ale to nebyla moje domácnost a upřímně nechápu, jak to máma mohla dovolit. Asi z lásky k dětem, ta fakt dokáže divy… ![]()
je Gabu - teď jsi mě pobavila - zrovna dneska mi přišel ohledně uklízení takovej pěknej email. Kdybych mohla, tak Vám ho sem frknu. ![]()
Jinak z důvodu toho, že mi do baráku někdo lehce vleze - to byl taky důvod, proč jsem raději v paneláku mezi více lidma.
Aspoň, když se drahá polovička vrací hodně pozdě nebo naopak vůbec, tak neblázním strachy. Já vím, jak se jen bojím sama na chalupě. Sama bych tam přes noc nebyla. Jsem prostě srab. Jinak já bych si asi pořídila nějakýho velkýho rafana, aby mě tam hlídal a pak kulovnici. ![]()
Ibri, je to tenhle? ![]()
Milý Bože:
Chodím každý den do práce a dřu 8 hodin, zatímco má žena si pěkně sedí doma.
Chci, aby věděla, co musím vydržet, tak tě prosím, dovol, aby její tělo bylo
prohozeno na jeden den s mým. Amen."
Bůh, ve své nekonečné moudrosti, splnil mužovo přání.
Příštího rána, vím to jistě, se muž probudil jako žena.
Vstal, udělal rychle pro svého druha snídani, probudil děti, připravil jim šaty
do školy, dal jim snídani, zabalil obědy a odvezl je autem do školy.
Přišel domů, sebral věci na čištění, vzal je do čistírny a stavil se v bance,
aby uložil peníze. Šel na nákup k zelináři, pak jel domů, vyložil nákup, zaplatil účty a zapsal vše
do účetní knihy.
Vyčistil bedýnku na kočičí výkaly a vykoupal psa.
To už byla 1 hodina a on spěchal, aby ustlal postele, vypral, vysál prach,
zametl a vytřel podlahu v kuchyni.
Běžel do školy vyzvednout děti a po cestě domů se s nimi pohádal.
Připravil jim mléko a sušenky a postaral se aby udělaly domácí úkol.
Pak vyndal prkno na žehlení a při žehlení se díval na televizi.
V 16.30 začal škrábat brambory a čistit zeleninu na salát, obalil vepřové řízky
a nakrájel čerstvou fazoli na večeři.
Po večeři uklidil kuchyň, pustil myčku na nádobí, poskládal prádlo, vykoupal
děti a uložil je do postele.
Ve 21.00 byl vyčerpán a protože jeho každodenní povinnosti ještě neskončily, šel do postele, kde se od něj očekávala soulož, což zvládl aniž si postěžoval.
Dalšího rána, sotva se probudil, poklekl u postele a řekl…
„Bože, nechápu, co jsem si představoval.
Jak jsem se mýlil, když jsem záviděl své ženě, že si může být celý den doma.
Prosím, snažně tě prosím, mohl bys to vrátit zpátky?“
Bůh ve své nekonečné moudrosti odpověděl:
Můj synu, vidím, že sis vzal ponaučení a velmi rád bych všechno změnil jak to
bylo, musíš ale počkat devět měsíců.
Včera v noci jsi totiž otěhotněl."
Taky jsem pražanda tělem i duší
,ale bydlení v baráčku s více početnou rodinou je veliká výhoda a navíc s auty jsem v Praze coby dup a jsem víc ve městě,než když jsem bydlela v Praze na Vinohradech.
Ostatně stejně v tom bytě budou jednou bydlet děti jestli budou studovat v Praze,zatim byt pronajímáme.Děti chodí do školy v Praze,Ema bude chodit do školky v Praze,manžel pracuje v Praze,my chodíme na plavání v Praze......A s vykrádáním,u nás v baráku byly podobně vykradení dva sousedi v noci spali a během toho jim vystěhovali byt kromě ložnice a máminy sousedy tedy vystěhovali zloději když byli v práci,takže bych řekla,že je to tak nastejno,když se barák zabezpečí,tak je možná o něco bezpečnější. ![]()
A zvířátka máme protože nás těší,kromě myší(křečků),ty moc nemusim,ty jsou dětí.
![]()
Ježíš, Gabu, ani mi to neříkej, my bydlíme kousek za Prahou v baráčku, na jihu od Prahy, a to je teda síla, aby mi v noci někdo vlezl do baráku a ještě nechal otevřeno a pustil kočky a psa na ulici
Doufám, že u nás se to nestane. Ale bojím se dost, když jsem sama přes noc. Jak tam lezou? Hajzli.. To je hrůza! I když znám u nás sousedy, co se prostě vůbec nezamykají. A to taky nechápu. Já se zamykám pořád ![]()
Ibri, já bydlela na Andělu, takže fakt jsem byla zvyklá být pořád v centru, mezi lidmi, ale teď jsem ráda, že jsem za Prahou. A to jsem vždycky říkala, že bych z centra nešla. Ale s autem a metrem je člověk hned kdekoli, tak je to v pohodě.
Ibri, já bydlím v řadovce, takže tak úplně izolovaná nejsem, navíc tady si lidi vidí až do kuchyně, protože ty zahrady nejsou zase tak velké, spíš takové králíkárny… Mně jen prostě fascinuje ta drzost, protože v sedm ráno už je venku vidět, hodně lidí je vzhůru a navíc jejich ulice je ta nejfrekventovanější ze všech tady.
Amber, oni taky neměli zamčeno, takže to šlo lehce. Nám, když jsme si zabouchli klíče zevnitř v domě, otevřel zámečník dveře za 5 vteřin. Říkal, že pokud bychom měli zamčeno, tak by mu to trvalo o deset vteřin déle. A na dveřích nebylo ani škrábnutí, on to snad otevíral kreditkou nebo co. A to máme dveře bezpečnostní… Jinak já jsem původně z Hanspaulky, hned za domem nám začínala Divoká Šárka, takže jsem prostě musela jít do něčeho podobného. Teď pro změnu máme před domem rybník a kachny…
Stanuško, já se taky považuju za Pražandu, jsem tam nakýblovaná pořád, chtěla bych, aby i děti tam chodili do školy. Ty tam děti vozíš, nebo už jsou samostatné a jezdí MHD? Protože mě ta představa, že budu kromě uklízečky, kuchařky a vychovatelky taky taxikářka, docela děsí.
Tak ten je Gabu dobrej. ![]()
Ale ja myslela něco jinýho:
Zá:,–(y dobré hospodyňky:
Gabu, já bydlím taky v řadovce
Teď se budu bát ještě víc
To je síla, co se dneska děje ![]()