duben 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6471
28.11.08 08:56

Ahojky, no merssy já doufám, že to byly pohyby, ale včera nic, tak nevím…a to jsem mazala a čekala a nic tak uvidíme dnes, citily jste je od začátku každý den??? Jinak Tobiáš je moc pěkný jméno, mě se líbí Tadeáš, ale naše příjmení začíná na š tak to bohužel nejde, bylo by to moc krkolomný :roll: :lol:
U nás sluničko nesvítí, ale včera do toho sněhu krásnýho pršelo, tak už máme asi 30 čísel ale sníh je hrozně mokrej, není to ono… a kolem silnic je to strašně ušmudlaný a blbě se v tom chodí taková ta čvachta :(
Gabu si dobrá já tě obdivuju, já bych to nevydržela jsem strašně zvědavá, ale jinak mi je pohlaví jedno.
Včera jsem si udělala adventní věneček, tak už na mě padá vánoční nálada a snažím si nic nepřipouštět, o víkendu udělám vánoční výzdobu, už se těším, když nejedu na ty motorky, tak si v klidu vyzdobím byt… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
28.11.08 09:04

Dobré ráno,
xmerssy, Tobiáš u nás povolený je, na plavčo s námi chodí hned dva takoví, jednomu říkají Tobík, druhému Tobulka :lol: . :lol: A kdybys chtěla vědět, co to jméno znamená, tak v překladu z hebrejštiny „Bůh je dobrotivý“. Mám po ruce knížku o jménech, tak dělám chytrou :wink:
Svátek má 12. září a je to moc krásné jméno.

My máme za sebou hororovou noc, prcek měl záchvat laryngitydy, z ničeho nic se začal ve dvě ráno dusit, chrčel a nemohl popadnout dech, do toho strašný kašel a pláč. Manžel s ním pochodovat 15 minut po zahradě, pak už jsem se bála, že oba chytnou zápal plic a navíc to nepomáhalo, tak dostal chudinka čípek, jenže ten zabral až za další půlhodinu. Tak jsem jen bezmocně koukala, jak se mi dusí dítě, to bylo strašné, málem jsem už volala rychlou, ale nakonec to nějak ustalo. Takže jsme půl noci nespali, druhou strávili zahrabaní v peřinách u otevřeného okna, a ten nezmar se už před sedmou ráno vyhrabal z pelechu, že je vyspinkáno. No jak kdo, já jsem jak zombie… Za chvilku razíme k doktorce, tak držte palce, ať to není na antibiotika. Je to ale strašný pocit bezmoci, když mu nemůžete nijak pomoct, fuj! Tak jsem si ulevila.................

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
28.11.08 09:07

Tygříku a Nicky vy už byste měly mít výsledky nebo ne? Nevím jestli jsem to vydedukovala správně, ale už by to mohlo být 14 dní, držím pěstičky, zrovna mě přišly těhu kalhoty, tak jdu vyzkoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
28.11.08 09:17

Gabu, dekuju za info o Tobískovi........ :D …Ani svatek jsem nevedla kdy ma........tak si to jdu zapsat…
No to jste meli noc, chudacek malej, doufam, ze poridite dobre u Dr.Snad antibiotika nebudou.........

Luci, ja potom pohyby citila kazdy den, nekdy vic, nekdy min.........
Tak adventni venec, me ho dnes koupi mamka v praci a zitra jedu k ni, pustit ji tu videokazetu s Tobiskem.........se tesim jak ho uvidim, my video prehravac nemame..........
Luci, na nic nemysli, jen na miminko a nic spatneho si nepripoustej, ja to pak trosku vypustila z hlavy a stresovala se az pak ten den, co jsem volala na vysledky..........
Vcera dosly pisemne a komplet.........tak jsem rada........

A pravda, holky uz by mely mit vysledky taky........

Takze Nicky, Tygriku drzim vse co mam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mamce se Tadeasek i nam moc libi, ale nevedela jsem jak rikat zkracene miminku, tak to bude Tobík........ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
28.11.08 09:31

Tak kalhoty jsou super, mám z nich radost a jsou elastický tak mě nikde netlačí… tak nevím, tak to pohyby asi nebyly, uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, snad na mě bude ťukat častěji, abych byla klidnější, jen jestli to nebyly střeva :lol: to bych byla celá já, no ale nepřišlo mi to tak… tak uvidíme. Budu se snažit nic nepřipouštět i když je to opravdu někdy těžký…budu mu věřit.. :wink: Jo jinak Gabu ať je malej v pořádku a snad ho nebudou trápit antibiotikama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
28.11.08 09:59

dobrý pozdější ranko přeju :-) holky dík za uklidnění, to nejhorší už přešlo, jen ten šok byl celkem velkej. Z nemocenský nezaplatím ani poplatky, ale jsou na tom lidi hůř a mají můj obrovskej obdiv :-)
Jinak to rizikový mám kvůli těm mutacím, mám všechny co existujou, dvě z toho jako homozygot, tzn po obou rodičích, takže proto. Taky budu chodit do poradny po 14ti dnech.

Výsledky budu mít až příští týden, 2.12. takže si ještě počkám, Tygřík by je měl myslím mít o 2-3 dny dřív.

Jinak včera jsem byla u rehu doktorky, řekla mi, že jsem solidně zablokovaná, napsala mi nějaký šetrný rehabilitace a podpůrnej pás na bříško. Vypadá to celkem dobře, tak si pro něj za chvíli jedu, snad to trošku poleví. Pak budu referovat, třeba by to taky někomu pomohlo :-) Je to tenhle http://www.lohmann-rauscher.cz/…erna_ag.html?…

Jinak celkem mi potěšila moje pojišťovna, dávají od nového roku těhotným příspěvek 4.500,– což je slušná částka. Tak jestli někdo máte ČNZP tak se můžete taky těšit :-) http://www.cnzp.cz/static.php?… myslím ale, že budou mít něco podobnýho i ostatní pojišťovny, tak si to zjistěte, ať nepříjdete zbytečně o korunky :wink:

Lucinko mě se taky mímo ozvalo v době amnio, den předem, tak tobě po, ale to ti říká, abys neměla strach, že všechno bude ok :wink: Jak se vlastně cítíš? Vše ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5264
28.11.08 09:59

Jůů - Gabu, co máš za knížku? Tak až vybere jméno, tak ti písnu, můžu?

A výsledky - už jsem zkoušela volat ve středu, ale ještě nebyly, mám to zkusit dneska, ale zatím to tam nikdo nebere. Tak kdyžtak po neděli :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
28.11.08 10:50

Nicky, ten podpurnej pas je super, premyslim nad nim........a to hradi pojistovna?Mam na prave strane silene blokly zada, takze kdyz lezim na zadech, proste nevstanu a je to hrozna bolest.......... :?
S tou pojistovnou super..........to je najaky balicek pro tehotne ze?
Moje pojistovna je Ministerstvo vnitra a ti hradi snad jen 1000Kc, musim si nechat proplatit cviceni........jeste tento rok.......

Tygri, ja sem si mela volat az odpo mezi 2-3........treba tam budou.......drzim palce!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
28.11.08 13:13

Ahoj holky, zdravím při pátku. Dneska je trošku náročnější pracovní den, ale už si snažím dělat klídek, tak to snad bude v pohodě a nebude mě nikdo prudit.

Merssy, Tobiáš je krásný jméno :) Ale pak jsi psala, že mamce se Tadeášek líbí, tak které tedy? :)

Nicky, ten podpůrný pás bych asi taky potřebovala, včera mě tak bolelo v kříži, segra mě masírovala a na levé straně to je teda síla :( Tak pak dej prosím vědět, jestli to pomáhá.

Lucinko, to jsou určitě pohyby :)

Gabu, gratuluji k UTZ, nám se maličký tak krásně nepředvedl, žádné palce v puse apod., ale snad je spokojenej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
28.11.08 13:18

Amb, to vis ze je malej spokojenej..........jen se mu nechtelo predvadet............ :D .....

No, my dame urcite Tobíka.......me mamce se to moc nelibi, ale nam dvoum jo........... :D .....segra porad prudi, ze po porodu reknu uplne jine jmeno, nez jaka mame vybrana........... :lol: , tak snad neeeeeeeee.....

Ted jsem si koupila tehu-kojici podprsenku a kosili a pyzamo..........tak jsem zvedava.........vcera jsem si ji zkousela ve meste a tady na MMB ji maji levnejsi.........tak jsem to objednala vsechno tam......... :D …Ty moje me tlaci, a nejsou cele bavlnene..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5264
28.11.08 13:25

Merssy - ukáááá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
28.11.08 13:32

Tak, tady pradlo............

http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

a kosile........

a chranic matrace..........

a deku..........

jsem se rozjela teda........ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
28.11.08 14:09

Tak nazdárek holky. Zase spíme, tak se hlásím. :D Jinak Gabu , já sem přispívám taky jen když malej spí. :D Jindy opravdu na to není čas. A to ještě náš čert večer usíná až před desátou. :( To se s manželem u něj střídáme s čtením pohádek. Už se fakt těším na ty dva další ďáblíky :twisted:
Jinak tě Gabu obdivuji, že si si pohlaví říct nenechala. Já si to taky nechtěla nechat říct, ale nevydržela. Já se prostě musela ujistit, že je tam holčička. :D To druhé ale zatím ještě nevím - to třeba zůstane překvápko. :D
Moc ti držím palečky s malým, ať je brzy OK. Vím, jaké to je, když ti prckové stonají a my jim nemůžeme pomoct. :( Vždycky trpím jak pes.
Jo a v domácí pekárně chleby pečem taky dost často. A ten tvůj jsem ještě nezkoušela - tak ho hned zkusím. :D
Amber - o Easy Walker jsem slyšela - jenže já potřebuji kočárek s taškami, neb se mi nevejde do výtahu a tašky budu nosit v teplejch domů. :( O Jané přemýšlím až budou sedět - zkrátka jako sporťák. Má ho kamarádka, akorát mi vadí, že se ta přední sedačka nedá sklopit na spaní. :( Tak nevím.
Stani - jakto, že ti to Mudr. tu váhu vyčetla? 4 kila za měsíc je hodně? Já jsem minulý měsíc přibrala 3 kila. :( A můj mudr. mi řekl, že je to v normě. Ani mi zkrátka o tom přibírání nemluvte. Dneska jsem uvařila moc dobrou mňamku - recept z mimibazaru a doporučuji.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Fram - jaký obchod Adjusty na Smíchově? Kde přímo?
Nicky - aspoň si na nemocenský pořádně odpočineš a v klidu všechno dořešíš. Já u malýho taky kvůli alergii (klimatizaci) uvažovalo o předčasném odchodu a kvůli zdraví by to určitě člověk udělat měl. Ohledně peněžích mám jednu radu: Zdraví je nad peníze a peníze budou a my nebudem.
Tak jsem zase zamoudřila. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5264
28.11.08 14:15

Hezky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
28.11.08 14:56

hollky podpůrnej pás je super, v krámě jsem ho nandala a už nesundala :lol: :lol: Pojišťovna ho plně hradí, jen to asi bude muset napsat nějaká rehu doktorka.
Amber na ty masáže si dej bacha, ono to není dobrý pro mímo, hlavně bederní páteř!!!

Xmercy jj přesně tak, balíček pro těhotné a můžeš si to vybrat na cokoliv -
//Těhotné ženy, ať jsou našimi pojištěnkyněmi, nebo se jimi v průběhu těhotenství stanou, mají od nás finanční příspěvek do výše 4500 Kč, se kterým mohou nakládat jako skutečné manažerky. Doporučujeme poradit se s gynekologem, jak tuto částku rozvrhnout do celého období těhotenství, pro samotný akt porodu a pro prvních osmnáct měsíců života narozeného dítěte. Jde o rozhodnutí, které vychází zcela z individuálních potřeb každé nastávající maminky.
Resjtřík možností je široký - v době těhotenství to mohou být vitaminy, nejrůznější tělesné aktivity pro těhotné, případně speciální předporodní kurzy. Některá žena si raději z rozpočtu „uspoří“ na samotný porod. Komfortní pokoj, asistence otce nebo nadstandardní porodní metoda, která není hrazena z prostředků veřejného zdravotního pojištění, má na výběr a od nás i na to „má“. Třetím stádiem je prvních osmnáct kojeneckých měsíců, kdy může žena čerpat z daného finančního zdroje takovou částku, která ji z předchozích období zůstala na kontě.
cílová skupina: těhotné ženy a matky dětí do 18 měsíců věku
výše příspěvku: až 4.500,– Kč

• 4.500 Kč dostává pojištěnkyně ČNZP, která porodila po datu 25.11.2008
  • 1.500 Kč pokud byl porod před tímto datem a novorozenec není starší 18 měsíců
  • žena, která se stává pojištěnkyní ČNZP v období těhotenství (nezáleží na stadiu těhotenství) má nárok na plných 4.500 Kč.
  • žena, která se stává pojištěnkyní ČNZP po porodu, do 18 měsíců věku novorozence, dostává částku 1.500 Kč.
  • v případě narození dvojčat je částka automaticky zvýšena o 1.500 Kč.//
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital