Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holčiny,
dneska jsem zase celý den po Praze,zítra to samé.
Cukrovka test se dělá mezi 24-28tt těhotenství a měly by snad te´d už chodit všechny těhulky.Je to hnes,ale dá se to přežít.
Nikynko-David je hezké jméno,mám jednoho doma a holčičku čekám jáááá
,ale máme v rodině samé ženské( sestra tři dcery,máma měla mě se sestrou…),ale taky jsme se s manželem trošku posnažili,aby to byla princezna.
Takže čekáme Žofinku,parťačku pro Emičku!!!!! ![]()
Jdu se podívat na ta vaše bříška a na cukroví.
Zatim páááá
Ody-supr malinkaté bříško a já si tipuju kluka!!!!Kdy že to jdeš na UTZ?
Kačko,Ody-cukroví mňam!!!!!
Stanuško - teeeeeeeda, ty jsi změnila názor?
Podle příznaků jsi mi říkala holku............tak uvidíme co nám poví na UTZ ve středu! ![]()
Každopádně mám stejný břich jako s Vendulkou. ![]()
Já ti taky tipovala kluka............. a to jsem se teda šeredně přepočítala.
![]()
Jsem pekelně zvědavá!!!
Co tipují ostatní ? Dokud to nevím........... ![]()
Ody-podle příznaků asi holčička,ale moje intuice mi říká,že kluk.
Já jsem taky pekelně zvědavá,jsem zvědavá s čím přijdeš a doufám,že nebudeš mít stydlínka. ![]()
Stanus - taky doufám že se neschová, pak máme ještě šanci v pondělí na Echu. No uvidíme! No jsem zavědavá zda budu další kdo rozšíří řady kluků, nebo přidá na síle holkám!
![]()
Stani
dekuji za odpoved
tak koukam,ze Davidek je nejaky oblibeny,v jine diskuzi se taky pridaly zensky ze jsou pro Davču ![]()
Ody
ja sice nevim jaky mas tehu priznaky atd atd…ale tipuji KLUKA
tak ve stredu dej vedet budeme netrpelive cekat a myslim si,ze prijdes s tim,ze je to holcicka ![]()
Teda vy jste pilňuchy - už máte preníčky!! Jůů - hoďte fota. A víc si nějak nepamutuju - jsem dneska ko - fakt náročný den.
jen se mi líbí kojící košilka - asi taky objednám. díky za odkazy.
Já byla dneska v Praze na odběrech, kvůli játrům, pak na ko na gyndě. Pupík roste, vše okí. Jen se divil, že ještě necítím pohyby
, na tygříka nekoukal. tak snad je okí a 18.12. jdu taky na cukrovku.
Odpolko jsem volala genetičce, tak mi říkala, že výsledky ještě nemá, ale pak volala sama, že jí právě přišly a je to OKÍ. Jupíí. Ještě teda ten uz 10.12. ten to prý rozsekne a pak si máme přijít pro výsledky. Tak snad to bude vše v pořádku.
Tygříku super!!! Moc moc ti to přeju
!!! Samé dobré zprávy, jen tak dál… A když se tady bavíte o těch pohlavích, zkoušely jste prstýnkovou metodu??? Já vím, že to je taková blbůstka, ale už jsem to zkoušela asi 3× a pokaždý to vyšlo stejně,první holka a pak kluk a na třetí nereagovala a nad bříškem to je taky holka, tak jsem zvědavá, jestli to vyjde
já spíš tuším toho kluka, protože u manži v rodině si nic jinýho ani nerodí.
Jinak jsem dostala tip od por.asistenky, mám si zavolat přímo do HK po 14 dnech už by měly vědět výsledky, tak to zkusím za zkoušku nic nedám
a budu doufat, že je vše O.K. Tak dobrou…
Tygříku - gratulujiiiiiiiiiiiii !
![]()
Luci - na mě to zkoušela s prostýnkem kamarádka, vychází mi kluk, holka, holka...........nad bříškem holka.
Ovšem tomu se dá těžko věřit.
Dokonce mi vyložila karty, prý budu mít to co si vnitřeně víc přeji. ![]()
Uvidíme ve středu. Čím víc se to blíží, tím víc jsem zvědavá, a tím víc se bojím. Znáte to! ![]()
Amber , tohle by se mělo zakázat, vypravovat těhotným o porodech!
Nechápu to, ale spousta ženských má děsnou potřebu vykládat zrovna těhulkám všechny detaily kolem porodu a zdůraznit všechny problémy a bolesti.
Sranda je, že se k těmto debatám přidávají i ženské, které rodily před 10 i 20 lety… ještě chápu, když to má někdo jako čerstvý zážitek, ale takhle je to už
ismus.
Cukrovka - na vyšetření by měli posílat všechny těhulky přes 25 let, dále ty, které mají cukrovku v rodině a ty, které mají nadváhu. Ale můžou posílat i ostatní - rozhodně je lepší přetrpět to jedno vyšetření, než mít těhu cukrovku a nevědět o ní - to může mít pro mimčo dost nepříjemné důsledky.
Cukr v moči být vůbec nemusí, já ho tam měla minulé těhotenství jenom jednou a přitom jsem těhu cukrovku měla pořádnou.
Tady je citát z knížky „O těhotenství a porodu“ (nechci nikoho děsit, jen mi to připadá důležité):
Rizika pro dítě jsou vyšší v případě, že se cukrovka objeví už v začátku těhotenství. Pokud by nebyla nemoc včas léčena, odborně se říká kompenzovaná, hrozí samovolný potrat, vývojové vady dítěte, narozené děti mívají poruchy s poporodní adaptací, nemají dokonale vyzrálou plicní tkáň, častěji jim hrozí hypoglykémie (závažný stav, kdy poklesla hladina cukru v krvi) a mívají i v těle méně vápníku.
http://www.porodnice.cz/node/3708
Těch možných rizik pro dítě je ještě víc, co nám MUDr. Moravcová v dia poradně líčila…
Titty, díky, taky si to myslím
včera jsem si psala s kamarádkou, která rodila před 2 měsíci a ta mě tak uklidnila, že jsem najednou v pohodě. Teda i díky vám
Máte pravdu, zvládneme to a nemá cenu se teď stresovat ![]()
Ody, tipuju holku
Tak jsem zvědavá ![]()
Tygříku, moc gratuluju k super výsledkům! Jste jedničky ![]()
Dobré ranko těhulky…
Tygříku super že jsou výsledky v pořádku, teď si ten UTZ jen užiješ…
Ta cukrovka je prevít, je lepší asi podstoupit bezbolestné vyšetření než něco zanedbat…
Luci koukala jsem že jsi z východních Čech, já jsem žila v HK 24 let než jsem se přestěhovala do Prahy, v HK jsem rodila Matýnka a byla jsem tam i na amniu a doopravdy ty výsledky byly do 14 dní… Teď je v HK nová porodka, tedy ne zas tak nová, chtěla jsem tam rodit i tentokrát, abych měla obě děti rodilí Hradečáky, ale technicky je to nemožné, škoda… Jinak HK zbožňuju mám tam celou rodinu a sem tam se mi ještě stýská.
Jdu mrknout na fotečky…
Teda Kačko Ody krásné perníčky, já bych tady na to zdobení neměla trpělivost, jste šikulky…
My pekli s kamarádkou včera a máme upečené 4 druhy a dneska se chystáme ještě s Maťulou péct aby si mohl vzít výtvory i do školky… ![]()
Jinak Ody krásně se ti bříško kulatí a já tipuju holčičku… nevím proč…
Ahoj,
jenom na skok,viděla jsem tygříka.
Tygříku-móóóc gratuluju,na UTZ musí být všechno v pořádku.Budu držet palce,moc jsem na tebe myslela!!!! ![]()
MiriaM - no nevím, jestli si uz užiju. Nám ještě na genetice říkali, že to NT by mohlo souviset s vadou srdce. Takže mám děsný strach. Říkám si, že tentokrát snad nepojedeme domů s brekem jako minule ![]()