Poradna duly
Jana Čurdová
Amber,toto je taky LG ![]()
jinak já mám taky smůlu na to,co koupím…lednice se hned rozbila,žehlička tekla…no bylo toho dost,tak už si nevybavuju ![]()
Mirio,prcka cítím už,takže jsem v kludu,tak nějak vím o něm od toho genetického UTZ ![]()
Rosinko - drž se, ať pěkně dětičky rostou!!! Pak dej vědět jak dopadla kontorla.
Já to dnes přehnala s běháním po městě, a dostala jsem křeče do břicha, a to mám jít ještě večer s dětmi na mikulášskou.
S Jarkem jsem byla u dr. protože se osypal, má alergickou reakci. Asi na bazén ve škole. Tak jsem tam nechala 200,– Kč jen to fiklo, za tablety a krém. Super! To jsou zloději!
No a pak máme trápení s mým bráškou, dnes se mu zhoršily jeho deprese a neodešel do práce, tak jsem sháněla nového psychologa a táta s ním jezdil po doktorech. Mám o něj příšernej strach, pořád musím brečet…
![]()
No den blbec, holky, fakt! ![]()
Ahoj všechny,
opět jen v rychlosti, stále něco nestíhám, tak jsem vás jen prolítla, tudíž si prd pamatuju, co je nového…
Gratulace všem, co jim dobře dopadly výsledky!!!
Kačkač, už je prckovi lépe? Já s tebou tak cítím, to samé jsem řešila s Fandíkem před týdnem, jenže já mám doma čípky, neboť nám se to stává pravidelně, jak je venku zima, tak jsem mu mohla pomoci. Ale uplně si pamatuju, jak jsem vyváděla, když se mu to stalo poprvé, tak je mi to moc líto, že sis to musela prožít taky, i s tou pohotovostí. Hlavně si nech od doktorky napsat ty čípky, ať máš klid…
Rosinko, hlavně opravdu odpočívej, duben je tu za chvíli, to se zvládnout v leže dá. V mém okolí byl taky případ, kdy musela kamarádka takhle brzy zalehnout, ale vydržela (ani jí to nedělalo moc problémy, válet se doma
) a porodila až v 38. týdnu, tj. v normálu. Pravda, nosila jen jednoho mrňouse, ale ten měl zase přes 4 kila…
Petro, tohle se dělá těhotným, takovýhle útok na hormony??!!
Jsem u toho bulela, jako by tam zpívala moje vlastní dcera…
Ody, to mě mrzí, že máš stále takové problémy s jídlem, já měla za to, že to v takovémhle stupni těhotenství už je dávno pryč, to je smůla. Ale zase si budeš po porodu pískat, až nám nepůjdou shodit ty klokaní laloky na břiše do plavek a ty budeš na svých, ne-li pod vahou… ![]()
Ad tchýně a jména, u nás je to zase tchán, kdo pořád prudí, hlavně mi stále dokola opakuje, že to prostě MUSÍ být holka, už mě s tím vážně štve a je mi to také líto, nikdy se nezeptal, co bych si přála já, pořád jen mluví o tom, co chce on. A to je i se jmény, Františka si pro:,–(il hlavně on a manžel, který byl ovšem pod jeho vlivem, protože mu už od narození cpal do hlavy, že prvorozené dítě od něj musí být kluk František. Tak neřeště Pepíky a Vency, já mám doma Frantu…
To je ze stejného soudku… To jméno pak stejně s dítětem tak sroste, že si nakonec nikdo nedokáže představit, že by se jmenovalo jinak. A nedejte se! Já si nakonec toho Tondu taky pro:,–(ím ![]()
Ad Mikuláš, k nám tedy letos přijde, ale bez čerta, myslím si, že bude pos… i z těch dvou, tak na co ho strašit ještě víc. Dělá to švagr a ségra, tak už se docela těším, mají instrukce být na něj mooooc hodní.
Jo a byla jsem včera na kontrole, tak jste s tou cukrovkou měly pravdu, aniž bych se na cokoli ptala, tak mi vzali krev s tím, že na ten test s pitím sladké vody půjdu jen když krev dopadně špatně. Tak mi to asi dělali i minule a já si to nepamatovala… A doktor mi zakázal nosit věci nad 15 kg, tak to má docela štěstí, Fandík váží 14,5 ![]()
A víc si nepamatuju, musím jít vařit, tak se tu zatím mějte. A nehádejte se!
Ody, beruško, nebuď smutná.. Bráška se z toho dostane, to že jsi mu sehnala doktora je to nejlepší, co jsi mohla udělat.. Neboj.. A nestresuj se.. Já vím, řekne se mi to, ale musíš věřit.. A dávej na sebe pozor.. Pro Tebe ![]()
Peti, tak to je turbo pech! Hlavně aby věcičky na miminko byly v pořádku ![]()
Gabu, z tchána si nic nedělej ![]()
Holky, moc vam dekuji za podporu. Budeme se snazit, co nejdele vydret 3v1. Jinak, ja jsem pod vybavickou myslela uplne vsechno: kocarek, postylky, autosedacky, lehatka, vanicka, prebalovak, detske hadriky (obleceni), plenky, povleceni, mantinely, chuvicky, monitory dechu, detskou kosmetiku, fusaky, rychlozavinovacky…no toho jsou mraky…hlavne pro dva
a jak uz jsem rikala,ze se bojim,ze zrovna u mne to pak muze prijit uplne necekane, anebo ze mne zavrou do nemocnici a odtud nebudu moci to vsechno zaridit…a nejvetsdi obavy mam z kocarku, pry u dvojcatek dodaci lhuta jr do 5 tydnu.Tak nevim, ale asi take se radeji pockam aspon do ledna,ze?
Gabu, ja jsem si jista, ze muj dubnovy termin porodu je pouze teoreticky, jelikoz, co jsem cetla, tak dvojcatkovych nenechavaji dele nez do 38.tydnu, coz by bylo v idealu, to pokud vydrime,jinak se to tam rodi vselijak..i ve 29.
Takzr pri nejlepsim musim vydret tak cca do poloviny brezna.
tak potom teda k vam nepatrim ![]()
Jo, a i Dr. mi rikal,ze v uvedenem terminu rodit urcite nebudu…ale ze mym ukolem je ted' vydret co nejdele..aby bobci se co nejvice vyvinuly a mely vice mene slusnou vahu…Jinak kopance uz citim poradne, jednou uz mi dokonce bolela i zebra po jedne krusne noci,ale citim jenom na jedne strane, tak nevim, kam teda kope to druhe miminko…a ze by bylo takove klidne, kdyz druhe takhle radi, to se mi nejak nezda. No, zitra se zeptam.
A vy uz teda vsechny vite, co to budete mit? ja porad ne, na jednom UZV dr. rikal na 90 % oba kluci, na dalsim prvni, co rekl, ze vidim holcicku, a to druhe je kluk…tak ted' nevim
co si mam myslet
Rosinko,ted už k nám patříš a basta
![]()
no skoro všechny už víme a když nevíš,je to přece jedno,hlavně at jsou ještě dlouho v domečku u tebe ![]()
no a já teda komplet výbavu nechávám až po tom novém roce,jak jsem psala.
Amber myslím výbavičkou všechno co potřebuješ na mimčo, kočárkem počínaje kosmetikou konče…
Když už jsme u toho jakou kosmetiku na mímo budete používat??? ![]()
rosinko ty jsi naše a hlavně ať mimča zůstanou co nejdýl tam kde mají být, trochu jim domluv… ![]()
Tak jsem chtěla vařit kuře na paprice, ale zapomněla jsem koupit kuře a papriku
.Tak se můžu vykecávat, páč k večeři budou toasty…
Rosi, já vím, že dvojčátka se rodí dříve než ostatní děti, jen jsem o tom nechtěla psát, aby to nevypadalo, že ti to přeju nebo tak něco… A jasně že sem patříš, určitě nebudeš jediná, kdo porodí v březnu, je nás tu s termínem na začátk dubna hodně, tak se k tobě určitě některá přidá
A s tím kopáním, třeba jeden prcek kope do toho druhého a ten mu to nemůže vrátit, tak kope alespoň do tebe ![]()
Amber, já bych si z tchána nic nedělala, kdybych tyhle řeči nemusela osobně poslouchat při každovíkendových návštěvách, někdy i v týdnu. A to je přesně rada od mojí tchýně, abych to pouštěla druhým uchem ven, ona to tak prý dělá celý život… Jenže tchán začíná dědkovatět a je čím dál víc nerudnější a čekám, že tchýně každou chvíli vybuchne jako sopka a všechno mu vyčte, co do teď mlčky snášela… A jako ona ted dopadnout nechci, navíc když manžel je přesnou kopií svého otce…
To se mám na stará kolena na co těšit ![]()
Ody, ty máš pořád nějaké trápení, viď? Neboj, brácha to zvládne, zejména když má rodinu, která ho v tom nenechá… Ono je teď asi takové blbé období pro deprese, já jsem taky pořád otrávená a nevím proč… Tak hlavně nebreč a těš se na Mikuláše, třeba ti taky něco nadělí… ![]()
Miri, já budu používat Sebamed, na prdelku Rybilku a plenky Huggies
Jo a opalovací krém asi La Roche nebo Daylong ![]()
Ja teda vubec nemam prehled o te kosmetice a co vsechno je vubec potrebne..jen jsem od nekolika mamin slysela, ze Jonhson baby je spatna…ale asi to je jak pro koho…deticky stejne jak dospele kazdy ma svuj typ pokozky a svoje problemy, takze se asi pak bude vybirat dle vlastni zkusenosti, co se detickam zrovna hodi nebo ne, koupim nejakou zakladni pro zacatek, a to uz fakt budu resit v novem roce
at' neprehanim. Kamaradka mi radila, at' uz se zasobuji jednorazovymi plenkami, ze pak to bude sila s dvojnasobnou spotrebou
No ja teda nevim…My zatim ani nemame detsy pokojicek, musi se stukovat, vymalovat a kompletne zaridit, takze bych to ted' ani nemela kam skladovat.
Holky, nekrvaci vam nekomu dasne…uz jsem se ptala myslim…ale ja mam ty nejdrazsi zubni pasty proti krvaceni a prd pomaha, ja se fakt bojim, aby jednoho dne jsem nemela v umyvadle sva zubiska… ![]()
Rosi, krvácí málo, tak jedenkrát do týdne, ale moje zubařka říkala, že kdyby častěji, že se nic neděje, že překrvené dásně jsou příznakem těhotenství a krvácí skoro každá. Takže to přejde, jednou, neboj… Nebo si dojdi k zubaři ![]()
rosinko my nakupujeme jednorázovky, mám 2 balení pampersek 3-6kg, a Huggies 4-9kg, a ještě na zkoušku jsme koupili plenky Happy 3-6kg, a uvidíme co bude Kubovi sedět…
Kosmetiku asi budeme používat Niveu, ale je to těžký, každý mimino je jiný, tak až budu vědět, teď koupím základ bez parfemace na citlivou pokožku (asi v lékárně), a pak budeme zkoušet, aby taky ten náš chlapák voněl… ![]()
Jinak rosinko, dásně mi krvácí jako blázen, k zubařce chodím od října pořád, pořád mi něco dělá, vrtala mi trhala sedmičku, teď jsem měla bolesti, mám odhalený krčky, teď jdu ještě na jeden kaz, a pokaždý mi řiká že je to pořád v normě, používáme elmex červený, no a já teď zelený, kvůli těm krčkům a citlivým zubům a můžu říct že je to malinko lepší…
Jejda to jsem se rozkecala…
![]()