Poradna duly
Jana Čurdová
Uff, tak to se mi ulevilo, ze to „teceni“ z prosou, muze ale nemusi byt, uz jsem se bala,ze me ceka Sunarek ![]()
Titty, ja odpocivam porad, az me to nebavi. Jo a dik za podporu..kolegyne z praci se mi porad divi, ze jsem takova zdechlina…ze pry vsechny koho zna snasely tehotenstvi v klidu a pracovali skoro do porodu…me tak jeji kecy stvou..........
A manzel take dneska trosku nastval, jak jsme sli na nakup do Tesca..tak ja opravu jdu jak zelva,tak kdyz jsem mu rekla,at' jeste spomali, tak na to mi odpovedel,ze neni zvykly na takove tempo…a ja jsem se malem rozbrecela…proste nezvladam…a nezvladam spoustu jinych veci…
Titty : tak ať se brzy uzdravíte!
Já jsem taky hrozně zpomalená a hrozně mě štve, že jít rychleji prostě nemůžu. V sobotu jsem byla už i psychicky vyčerpaná. Měli jsme návštěvu a já měla pocit, že jen stojím u plotny nebo si hraju s dítětem a nikdo mi nepomůže.
A z prsou mi nic neteče, ani minule nic nebylo, až 3. den po porodu.
Titty - manžel to tak určitě nemyslel. Ale klid, mě teda zatím bříško neomezuje a zapomínám na něj, ale počkej za dva týdny. A hlavně mám tam prcka jenom jednoho a to navíc děsně klidného. Kope jenom od jedenácti večer
![]()
Kámoška od sedméno měsíce jen ležela a to měla v bříšku taky jenom jednoho mrňouse.
Přestaň se užírat, že plno věcí nezvládáš, odpočívej a užívej si dvojnásobnou radost!!!!
PS: a kliiid. Já mám jenom perníčky - žádné cukroví nepeču ![]()
Ahoj,
včera jsme byli na Disney lední revue,krásně jme si to užili,Ema se pořád ptá,kdy půjdeme zase.tak nás všechny skolila rýma a kašel a tak se válíme na pohovkách u TV a pijeme čaj,paralenujeme a dáváme se do pořádku na Štědrý den.Naštěstí vygruntováno docela mám,napečeno od drahého taky,takže 24.jen douklidit nepořádek od stromečku v kuchyni a tak a máme vše nachystáno a převážbnou část dárků nakoupeno a zabeleno. ![]()
Ody-se omlouvám,vždy jen přelítnu a tak jsem přehlédla trápení s babičkou a jiné rodinné.Ale máš pravdu nejdůležitější je te´d klučina v tvém bříšku a ostatní malí pižďuši. ![]()
S prsou mi nic neteče(tedy vymáčknu,ale samovolně nee)neměla jsem to ani u jednoho dítka a kojila jsem pocitvě 7.měsíců a pak jsem to ukončila,protože jsem chtěla,ale mlíka bych měla pořád dost a dost. ![]()
Rosinko-až budeš po čtvté těhotné i třeba s jedním,tak se bříško nějak rychleji vykulí,je prostě už vytahaný klokanní vak.
![]()
Lucinko-taky jsem Žofince koupila první vánoční dárek,šatičky do porodnice,ještě musím sehnat punčošky a nějaký kabátek a čepičku…,ale už mě to chytá,snad budou po v8nocích zajímavé slevy,budu plenit obchody.
![]()
Rosinko-když čtu,jak se někteří chovají k těhulkám,tak bych fackovala.Zvláště chlapi by měli povinně na nějaký simulátor,kde by byli přeplněný emocema,hormonama a pak taky třeba fyzické obtíže a nakonec lahůdka- porod.Pak by si necitlivé poznámky určitě odpustili.
Snaž se tím nenechat rozhodit,jsme krásné mladé, svěží,máme svá tempa svůj oběm a ať si každý necita políbí pr*el.
![]()
všechny těhulky se opatrujte a posílejte do bříšek jen samé dobroty.
![]()
Ahoj holky, letmo opět zdravím! Moc pěkný fotky, ať už štěňátek nebo z 3D UZV
. Já už se taky těším na vánoční klídek, hlavně až to manžel zabalí v práci a budem mít společný volno. Já jsem se přemístila zase zpět do Brna, takže druhá domácnost a trošku borčus, takže to musím poklidit, pak už taky hodím nohy hore
. Cukroví mám jen 2 druhy, u nás by to ani neměl moc kdo jíst a test na cukrovku mě ještě čeká, tak bych se měla krotit
.
Takže přeji všem veselé a fajn vánoce a pohodu (Rosinko kašli na ně, ať si říkají, co chtějí, ty mysli hlavně na sebe), kdo má trable, tak aby brzy přešly a všichni jsme byli zdraví!!! ![]()
Zatím ahoj, suvik ![]()
Ahojky holky
tak musím poděkovat za držení palečků babičce, prý je jí po operaci líp a začala i jíst, tak snad to bude dobré!!!
S tím tekoucím mlezivem si nedělejte starosti, Mě u Jáji teklo ve dne v noci, u Vendy vůbec ani kapka (a kojila jsem jí 2 roky) , no a teď jen kapičky. Takže to na kojení nemá vliv a s každým těhu je to jiné.
![]()
Rosinko - s toho si nic nedělej, já jsem taky jak želva, a funím jak lokomotiva! Taky mě rozbrečí všechny možné keci okolí! Nevšímej si jich!!! Probůh a ty ještě máš v pupíku dva. To já bych asi už z gauče nevstala.
![]()
Jdu přihodit na rodinu pupíkaté foto!
Ahoj holky,
fotky z 3D jsou dokonalé ![]()
a fotky mimi domečků taky-----jste hezký maminky holky ![]()
Jinak já dnes v noci zase nespala,prostě mi to nešlo a Matyášek celou noc dělal kotrmelce.usnula jsem asi v půl 4 ![]()
No a dopo jsem šla do města,naštěstí s maminou,udělalo se mi tak zle,mžitky před očima,hučení v uších a motanice…ještě že to bylo kousek od cukrárny a šli jsme tam na kafe,pak se to srovnalo.
Jinak všem přeji nádherné Vánoce a plné splněných snů a přání a do bříšek jen to nejlepší
Holky zlate, moc vam dekuji za povzbuzeni!
fakt jsem to potrebovala
nejak me ta depka prepadla…mrcha…
Ody, Ty take mas pekne brisko!!!
moc Ti slusi.
No a vite, cim ta moje depka skoncila…dneska vyvrcholila tim, ze jsem najednou zacala vsimat, kde je vsude spina…co neni uklizene, a jakou horu pradla mam na zehleni a k tomu ja neschopna…ocima to vsechno bych chtela udelat, ale trochu jsem ve stoji a uz citim bricho, boli zada a necitim se vubec…no tak jsem se rozbrecela a manzel se zacal ptat, co se mi stalo, jestli mi neco boli, jestli nechci na pohotovost
no a ze me to vsechno vylezlo, zprudila jsem chudacka…ze mu nevadi to svinstvo v byte…a ze nemuzu za to, ze jsem pomala a nestiham a nezvladam tolik veci, co zvladala pred tim. Tak chudera byl z toho cely nestastny
ze me tohle muze tak rozhodit a ze brecim, a jsem cela nesva. Tak vygruntoval cely byt, porad umyva nadobi atd…ze ja se ted' i stydim…a uz jsem byla za nim pritulit a rict,at' se na me nezlobi…ze to jsou hormony a ze skutecne potrebuji jeho pomoc..
Takze tak se mnou je.
A jeste moje chobotnicky me kopou jak o zivot…me se to libi, az na jedno, kopou vam i uplne dole jako by na miste, kde je „bobr“
?nevim, doufam teda, ze jsou to kopance,a ne nejake stahy, ale to je docela neprijemne, jak to bouchne asi na cipek. Tak dneska se Dr zeptam, jestli tam mam nozicky druheho, nebo cim to je.
hezke pondelni odpoledne preju!!
nejak jsem se tu opet par dni neukazala.. naprosto nestiham.. uz abych byla doma, ale to si budu muset jeste dva mesice pockat..
docitala jsem jen neco malo. fotecky z 3d/4d utz jsou naprosto uzasne! my si budeme muset pockat az do unora.
chtela jsem vam vsem poprat krasne vanocni svatky. zitra odjizdime (naposled) travit vanoce s mymi rodici, od dalsich uz budeme u nas doma.
jinak vas obdivuju, jak vsechno stihate. mne nejak chybi energie a nejak na ty letosni svatky prdim.. darky jsem balila v patek, tak aspon tohle mam z krku. no a vanocni pernicky budeme pect mezi svatky..
Všem Vám přeju krásné svátky vánoční a bohatou nadílku, a ať se našim miminkům v bříšku daří dobře…
Jinak jsem dala na rodinu taky svoje bříško, jsem proti vám pěknej břídil
nějak se mi bříško teď zastavilo…
Rosinko ty deprese znám a je to úplně normální, a chlapy jsou prostě někdy takový, taky to u nás někdy tak vypadá
hlavně na začátku nechápal mojí únavu a pohodlnost, ale nešlo to přemoct…
Hlavní je že si to ze sebe dostala a teď už bude jen líp… uvidíš…
Dobrý večer…
Přeji Vám všem krásné Vánoce, splnění všech tajných snů, pohodu a klid na konci těhotenství!!!!
Jinak co jsem dočetla, mě mlezivo taky ještě neteče, je to jak u koho a ovlivněno asi hormonama ![]()
Rosi ten můj je taky nemožnej, pořád mi říká že se plazím a že nic nestihneme a podobný, myslím si něco o … a jsem v klidu… ![]()
Začali mě pekelně bolet záda, ozívá se vyjetá plotýnka, reaguje na zvýšení váhy, chvílema za sebou táhnu nohu, snad to ty 3 měsíce doklepu bez ujmy… ![]()
Ody snad už je babičce lépe, držím pěsti…
Jinak koukla jsem na bříška a už jsou krásný, Luci počkej najednou vyskočí ani nebudeš vědět jak… ![]()
A už si asi víc nepamatuju…
Jo vlastně mám výsledky cukrovky a jsou v pořádku!!!! HURAAAAA
Rosinko , takovéhle chytré a vševědoucí kolegyně jsou nejlepší!
Na to se vykašli, co říká.
U mě to funguje tak, že když mi něco je, tak si tělo samo řekne, že mám zpomalit a nepřepínat se. A to nejen v těhotenství. Ty nějaké komplikace máš, tak ti tvoje tělo nechce dovolit větší aktivitu a rychlejší pohyb, to je jedině logické. ![]()
No a manžel - určitě to nemyslel zle. Ono je pro ty naše chlapy těžké pochopit, co se s námi děje a že za spoustu věcí nemůžeme. A i když to pochopí, často neví, jak se k nám chovat. Já už to mám dobré v tom, že jsme si zažili jedno těhotenství a hlavně potom šestinedělí. To nechci nikoho strašit, nemusí to být u všech takové, ale já měla hormony táááák rozhozené, že jsem třeba půl dne brečela naprosto bez důvodu.
Tak to teď manželovi připomínám, snažím se s ním o tom hodně mluvit a musím říct, že tentokrát je úžasnej.
Mám posledních pár dní často plačtivou náladu a už to bere jako jeden z běžných projevů těhotenství. ![]()
Vypadá to, že tvůj manžel to taky pochopil, jen mu klidně ještě párkrát zopakuj, že za to nemůže on, ale že za to nemůžeš ani ty a že zase bude líp! ![]()
Snad jsem okopírovala správný seznámek… jestli ne tak se omlouvám…
Ještě si vám musím postěžovat, dneska jsem musela na ORL a píchali mi ucho.
Vůbec se těm malým dětičkám nedivím, že u toho tak pláčou, vůbec nic příjemného to tedy není.
Ucho mě ještě pořád bolí, nejdřív to trochu polevilo, pak z něj ale něco vyteklo a rozbolelo se to znovu, snad se to do rána zklidní a snad se aspoň trochu vyspím. Nevíte, za jak dlouho se to může uklidnit a přestat bolet? ![]()
Do toho mám nemocné dítko a jen se děsím, aby mu ta šílená rýma, co má, taky nešla do uší. Aspoň, že jsme ještě dnes stihli objet doktory, být to o dva dny později, už bychom museli do Prahy na pohotovost.
No a že už doma nic nestihnu udělat, je teď naprosto jasné. Mrzí mě to, ale už si na to zvykám. Stejně nikdo kromě mě ten nepořádek nevidí.
Možná zítra zabalím aspoň část dárků, ale něco určitě jenom nastrkám do dárkových tašek.
Holky,přeji vám taky pohodové vánoce a do toho Novýho roku moc zdravíčka,štěstíčka a v dubnu krásný zdravoučký miminka!!!