Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, ty vánoce jsou nějak náročný, vůbec se mi nechce do obchodů, dárky snad už mám, ale zatím nezabalený, cukroví jsem nepekla, vánočka je už snědená a já se nemůžu dočkat štědrého večera.
Rosinko, nic si z toho nedělej, já bych jenom spala, jak zvýším tempo, tak mě bolí břicho, a to čekám jenom 1 mimíse!!! Doma bordel, nic není uklizeno, ale co, jak někdo psal, Ježíšek se narodil v salaši, tak ať se u nás cítí jako doma, ne? ![]()
S těmi kopanci, někdy mám pocit, že se přesune prcek úplně dolů a kope do močáku a všude tam kolem, jindy zase kope nahoře.. Někdy to pěkně bolí, ale jak chvíli nekope, tak jsem nervozní
Všem přeji krásné vánoce plné pohody, hodně dárečků pod stromečkem a do Nového roku hodně síly
Ahoj, holky!!! tak se hlasim po KO. UFFFFFF
to mi spadl kamen ze srdce a depka uz je pryc (navic, doma je uklizeno
)Manzel je zlaty…jen to obcas trochu chce „pomoct“ ![]()
No, a ten muj zlobivy cipek se nezhorsil, porad ma 25 (cosi, nevim co, ale je jak minule, coz je dobre), bobci jsou kazdy 750g, a je vse v poradku, A lezi hlavickou dolu (a to me tak tlaci na ten cipek, nebo nevim kam, ale je to neprijemne)a B je poras pricne,a ten kope velice akcni do leveho boku, jak tam ma nozicky. Dostala jsem od Dr. recept na dalsi magnesko, a na zelezo a nejakou tekutinu, ktera je urcena na to, kdyby ze me neco vyteklo, tak to tam pokapu, at se zjisti, jestli to neni nahodou plodovka. Ale MUSIME vydret pohromade aspon do pristi kontroly, tak holky, drzte palce, to uz by bobci bylo pres 1 Kg,tak uz je sance…
A jsou to stale kluci, takze asi se to uz muze dat do tabulky ![]()
JO, a jeste mam zadanku na tu cukrovku, ale nemam zadne pokyny, chodi se nalacno?rano?a navod, jak to prezit, prosim prosim…a krev se odebira jednou nebo 2krat?
Jinak pak jsem mela tak dobrou naladu, ze jsme se jeste stavili v Svetozoru a dala jsem si boruvkovy koktejl a jahodovy fresh
takze byla sladka odmena.
Titty, chudak…propichli i ucho…no to musi byt neprijemne…ale ted se urcite ten tvuj stav zlepsi, nevim, jak dlouho to bude trvat, ale myslim, ze chvilku, uz tam nemas ten zanet, to ti vypustili. A o tom sestinedeli jsem take slysela od hodne holek, ze casto to je mnohem horsi nez tehotenstvi…ale ja na tehu depky-nalady-a slzy moc netrpim…to ted bylo jednou za dlouhou dobu…vice rozhozena a cela nemozna jsem byla, jak jsme se o to mimino snazili a chodili po klinikach…to bylo snad zatim nejhorsi obdobi naseho manzelstvi, uz jsem mela pocit, ze to nezvladneme a nebudeme spolu, fakt, tam to bylo horsi…tam pred kazdymi mesickami jsem mela strasny PMS…proste jsem byla schopna manzela snad i zabit, vytacelo me vsechno…a pak jak ono zase prislo…coz znamenalo, ze se zase nepovedlo…tak dalsi pulku mesice jsem brecela kazdy den…no des..pak kdyz jsem otehotnela, tak najednou vyrovnana, stastna, a uz vse bylo ok. Ale co se mnou udela sestinedeli, to nevim…netusim.
Amber, jak jsem psala, me take dole tlaci bobek,je to fakt neprijmne, jenze u me je to porad, on se neotaci…jen nechapu,proc je to neprijmne kvuli mocaku, nebo cipku.
Tak stačilo pár hodin a ucho se uklidnilo, hurá, už je zase líp!
Teda ke zdravému člověku mám ještě daleko, ale už se to dá vydržet. ![]()
Rosinko , ty nálady taky můžeme mít z toho ponurého počasí a z krátkých dní. Já jsem teď nadšená, že už se dny zase prodlužují, za týden už to bude i znát!
Jo, a třeba už to máš s náladami vybrané a v šestinedělí budeš mít klid. ![]()
Na cukrovku určitě nalačno, vezmou ti krev, pak ti dají vypít ten sladký roztok, hodinu na to ti vezmou krev znovu a pak za další hodinu znovu. Během toho čekání se nesmí jíst (ale ta sladká voda člověka celkem zaplácne) a myslím, že se ani nemá pít, nebo jen maličko.
Ty brdo…Titty…tak to je sila, s tou cukrovkou…ja myslela, ze nejvetsi utrpeni u toho testu narvat do sebe ten sladky hnus…a to jako ze 3× budou cucat ze zily krev…des........to ja vzdy omdlim u jednoho…a nemam vubec zily…tak me to vzdycky tam tu ruku zdevastuji…no…
tak to bych radeji 3krat vypila ten hnus…nebo i psi hovinko bych snad snedla radeji, nez tohle…tak tam musim radeji zajit ted' mezi svatky, at' se mnou je u toho manzel, protoze po svych urcite neodejdu… ![]()
A vodis to, s tim ouskem se to tak rychle zlepsilo, neboj, dneska se vyspinkas, a zitra budes uz uplne FIT, to bych take nechtela zazit to propichnuti, fuj…
Tak jsem se radovala předčasně, ucho zase zlobí, ta vodička z něj nechce odtékat, vždycky jen malá kapička a děsně to tam tlačí a bolí.
Spát nemůžu, na pohotovost do Prahy se mi nechce, sama si v tomhle stavu netroufnu řídit, manžel by mě samozřejmě odvezl, ale musela bych vzbudit a sbalit Martínka, ten chudinka usnul až v půl dvanácté, tak jsem ráda, že spí,… a ještě je venku zima, brr. Kdybych si zavolala sanitku, tak se zase nedostanu zpátky, leda za tisícovku taxíkem. No fakt lahůdka. Omlouvám se za podrobné zpravodajství o mé nemoci, v tomto předvánočním čase.
![]()
Kdybyste mě viděly, tak se aspoň pobavíte. Snažím se přijít na to, jak tu hlavu natočit, aby zase něco vyteklo ven, kroutím se tu jak žížala, ještě s tím mým pupkem…
![]()
Rosinko , někde snad berou krev jenom z prstu, jestli by to pro tebe bylo snesitelnější, zkus se jich zeptat. A někde dělají ty odběry jen dva, ale to mi zas přijde zbytečně nepřesný, zrovna v tom třetím může být vysoká hodnota…
Titty, chudak! ja Ti je?prezila jsi dnesni noc. Nevim, co by ti ted' pomohlo, ja jsem nikdy az do propichovani nemela zanet ucha. Ale treba kdyz mi bolelo a strilelo tam, tak me vzdycky pomohlo vis co, srolovat tamponek, namocit ve vodce (jo jo) a dat do ucha. Nevim, zkus, treba to zabere. ![]()
Nazdárek, tak já to zkusím vzít na nějak popořadě…
Mlezivo se, zdá se, zastavilo, resp. zřejmě uniká jenom po velmi malých kapkách - asi tak na promaštění bradavky, ale už nešpiní pyžama a spol. ![]()
Rosinko, kolegyně je fakt s prominutím koza, takové kecy miluju… Taky ty o tom, jak naše babičky jezdily s kolcama na stavbě, na traktoře na poli atd. Nic bych si z ní nedělala, ať se jde bodnout ![]()
Ody, jsem moc ráda, že je babičce líp, tak ať se to jenom zlepšuje… A hezký pupík ![]()
Depky jsem měla včera a předevčírem. V neděli jsem brečela kvůli tomu, že brácha s přítelkyní dostali někde zadarmo živého kapra (odmítli jim ho tam klepnout) a dali ho doma do vany… Tak jsem řvala jednak kvůli tomu, že ho tam budou trápit a dusit a jednak proto, že ho pak zabijou a já už jsem ho viděla, jak je živý
Hrůza… Ale fakt mě to sebralo. Druhá depka byla včera - uklízecí, klasika… Máme všude bordel, nic nestihneme, nic nemůžu, páč mě bolí záda a ještě mě zdržujou psi, kteří se spolu kočkujou a musím je u toho hlídat, aby nepoškodili sebe nebo široké okolí
To jsem se vztekla fakt brutálně, až jsem se z toho dneska bála, že jsem Samíkovi nějak ublížila, protože ani nezačal kopkat, když jsem jedla… Ale už sebou mele ![]()
Titty, píchání uší znám z dětství moc dobře, není to žádný med
, to ti fakt nezávidím. Trpěli jsme na to s manželem oba, tak jenom doufám, že to naše děti nepodědí, chuděrky… Tak hlavně, aby to bylo dobré, mě na tom nejvíc pak bavilo to, jak mi z tama vytékal ten hnis a zasychal a já jsem ho odloupávala (pardón
)
Jo, a mamka mi tam kapala zase netřesk, jakože šťávu z toho, docela mi to pomáhalo. dokonce ho kvůli tomu začala pěstovat na balkóně ![]()
Amber, taky už jsem obdržela pár kopanců do spodní části a několikrát velice nebezpečně blízko močáku. Je to pokaždé jinak, mám pocit, že se tam Samík točí jak na obrtlíku, tak jen doufám, že se pak ustálí ve správné poloze. A přesně, když kope moc nebo v noci, tak mu nadávám a když nekope vůbec, tak mám strach a přemlouvám ho, aby začal ![]()
U té cukrovky berou krev 3×???
Tak to teda fakt, doufám, že tam nepůjdu. Já vždycky trpím
Ne, že bych omdlévala nebo tak něco, ale když jsem byla malá, tak mě vždycky museli držet 2-3 lidi a podobně to prožívám dodnes (ale teď už jsem trochu statečnější, už neřvu a držím
) Kromě toho si to neumím pak chytit tak, aby se mi to zastavilo a neměla jsem pak aspoň malou modřinu. No, to pak budu vypadat
![]()
No, trochu jsem se rozjela, tak je to kapánek delší…
A samozřejmě přeju všem mamčám a mimískům krásné Vánoce, do nového roku si snad ještě napíšem… Ale kdyby něco, tak přeju Heavy Christmas And Metal New Year
![]()
(btw. sledujete Comeback?
)
Přeju všem krásné a pohodové Vánoce!
Já už mám skoro hotovo, jen jdu dobalit pár dárků. Rozbalujeme je kvůli malé postupně dnes, zítra i pozítří. Už mě z toho pečení a uklízení pěkně bolí záda. Ale vánočka se povedla ![]()
Mějte se krásně, všechny chmury a depky pryč a užívejte si vánoce!
Titty, to ucho musí být hrozné.. Vždycky se říká, že na zánět pomáhá studené, ovšem mrazit si ucho a hlavu.. No ale třeba by se Ti ulevilo. A nebo hold znovu k doktorovi.. Hold to musí ven. Doufám, že Tě to brzy přestane bolet, ať máš něco z těch vánoc.. Je to mrzutý..
Rosinko, mě brali krev jenom 2×, oboje ze žíly, taky omdlívám, tak to křičím už dopředu a vždycky mě položí a je to v pohodě
Jen ta pauza 2 hodiny mezi odběry je dlouhá.. Držím palce. A chodí se tam nalačno, ráno na 7, já si s sebou měla vzít půl litru čaje s vymačkaným citronem, je to prý snesitelnější na vypití. A pak se to může lehce zapít, pokud je člověku zle, ale jinak nepít a nejíst do dalšího odběru.
Aleesho, to máte krásný vánoce. A co autíčko, už bydlí doma?
Vždycky když vidím tu reklamu v TV, tak si na Tebe vzpomenu ![]()
Angu, vidím, že je to s kopanci všude stejné
Když řádí moc, tak ho krotím, když vůbec, tak do něj šťouchám
A s depkama pryč, jsou vánoce ![]()
Právě se chystám vyrazit na nákupy do Čestlic, doufám, že to přežiju ![]()
Já už taky dneska dobalím jen 2 dárky a udělám salát a je to…
Vánočku máme taky krásnou a hlavně moc dobrou, proč já pošetilá jsem si ji jen nevzala s sebou do práce… Ach jo… ![]()
Ježíši, já vlastně nemám zabalený ani jeden dárek
A vůbec se mně nechce, ach jo.. No ale musím no.. Co by na to Ježíšek řekl ![]()
Ahoj těhulky,
u nás se už finišuje,vaří se mi brambory na salát a rozmrazují kuřecí prsa,rybu totiž nemáme.jen jsem se dneska ještě musela stavit s Emou u doktorky,má poprvé chudinka antibiotika.doufám,že jí rychle zaberou a na rozbalování dárků bude fit. Žádným depkám nepropadejte,už další vánoce budeme mít prcky u sebe a jejich rozzářená očiska to bude teprve pravá vánoční atmosféra. ![]()
Na cukrovce mi sosali krev jen dvakrát a to ze žíly,odběr vypila jsem mňamku a za dvě hodinky další sos.
Titi-v lékárně dětem kupuju otobacit(d?) a dokonce dokáže i zánět rozehnat dřív,než je třeba ucho píchnout.Tak se pozeptej,jestli by si mohla kapky v těhu a když tak zkus ty.Je mi tě líto,kor teď před Vánocema.
Snad se zítra ještě stavím,ale kdyby náhodou nee tak.
Šťasné a veselé Vánoce!!!!!!!!!!!
ahoj holky! my jsme dneska meli prvni „vanocni“ navstevu, a to v 9 rano
to jsme natocili s milackem i budika, jeho kamarad jinak nestihal, potreboval nas videt takhle rano, protoze potom obchazi dalsi kamarady a pak jede domu do Budejovic ![]()
Jinak, cim vice ctu o tom, ze vas take trapi (nebo trapily) depky a slzy a nalady a uplne z tech stejnych veci, co me, tak holky, mam normalne radost, ze jsem asi v poradku ![]()
Dneska jsem fit a v dobre nalade pekne lezim na gauci
, bobci kopou decentne, jsou hodne
![]()
Angua…kapra kdybych videla ve vane a ziveho..tak bych si pak nedala…take jsem na tom podobne…proto manzel pujde pro nej a koupi uz vykuchaneho a naporcovaneho
take zacnu za chvili varit brambory na salatek, a pustime se zelvickovym tempem do poslednich priprav.
No fuj s tou cukrovkou..tyak doufam,ze me cucnou take jen 2krat,a ten hnus, co se pije je ve mnozstvi pullitra????????
![]()
Vanocku nemame, mam jen recept…ale je nejaky slozity a nikdy jsem nepekla, tak nevim…
Tak holky, pekne dokoncite pripravy, kdo marodi, tak at' je rychle fit a depky ano, hnat pryc, jeste ze netrvaji dlouho.
Sakra, to jsem jediná, kdo je tu dneska v práci nebo co…? ![]()
Rosi, tak tak, když už je to jenom „maso“, tak mi to neva, ale nezabila bych… Sice asi lehce pokrytecké, leč pravdivé ![]()
Cože, půllitra??? Já myslela, že tak max. 2 deci… No to je pěkné
![]()
Na vánočku dělám těsto v pekárně, je to pohoda, nemusím se drbat ani s kváskem, všecko to tam nahážu, zapnu, samo se to uhněte, vykyne a s těstem se tak úžasně pracuje, že bych ji klidně mohla péct každý den (no, nebo možná obden
)
Taky u vás tak krásně chumelí? U nás to začalo před chvilkou. Ne, že by se to teda drželo na zemi, ale z 3. patra to vypadá hezky…