Poradna duly
Jana Čurdová
Já si právě myslím, že už ani moc ne, záleží, jaký bude duben… Víš, jak to je - může být na kraťasy nebo i na zimní bundu. Já to asi vyřeším spíš nějakýma dečkama, přijde mi, že bych ji pak v létě zas až tak nevyužila… I když teď se dívám, že existuje i letní verze, tak by to třeba stálo za to…
Nevím, taky jsem z toho jelen, mám takový pocit, že to naše děcko buď umrzne nebo se upeče (spíš asi umrzne)
Mně to přijde divné, balit mimčo třeba ve 30°C ještě do zavinovačky, jak by v tom asi bylo mně - bych zdechla horkem
, ale evidentně se to asi dělá…
Ahoj holky...........
Vsem preji krasne a hlavne pohodove proziti Vanocnich svatku a hodne darecku pod stromeckem
.............
Marcela ![]()
Koukám že řešíte zavinovačku a oblečení.
Já si myslím že zavinovačka, ta rychlo, se využije, když koupíme někjakou ne moc teplou. Oni miminka mají rádi když jsou zabalení do něčeho těsně, pak se rychleji uklidní a mají pocit, že jsou zase v bříšku. ![]()
Oblečení budu asi řešit až jak se bude vyvíjet počasí na duben. Základ bude asi stejný. Body, dupajdy(nebo bavlněný overal) mikinka (svetřík), ponoštičky .......... a pak se uvidí. Já budu mít od ségry fusk do autosedačky, ale už si nepamatuju jak moc byl teplý. No ještě se uvidí.
My začínáme na plno zařizovat po Novém roce
![]()
Dnes jsem byla na KO, vše je v pořádku! Až na to moje krvácení z nosu! Říkal, že když se mi to do příště nezlepší tak dostanu léky. ![]()
A přibrala jsem 2 kg!!
Takže už jsem se přidala mezi vás co přibíráte!
![]()
No jo Angua, toho jsem si vsimla hned…ohledne te dvoji maminy
![]()
Ody, ja se bojim, ze me ten porod chytne necekane, a ja stale nic nemam…a ani netusim, co mit musim, a jeste vse 2krat…bojim se nakoupit zbytecnosti…a tak..tak jsem pochopila dupacky, overalky, svetriky, to je vse podle pocasi a nejaka ta deka nebo autosedackova zavinovacka stejne by mela byt? a muze se obejit bez te zavinovacky do autosedacky jen deckami? ![]()
Ody, probuh…tobe krvaci z nosu kazdy den? nebo jak casto? me to nastesti prestalo.
Rosinko - tak u tebe je to jasné, že musíš trochu dopředu pospíchat. Koupila bych asi tedy základní věcičky 2×, pokud se ti nechce do těch fusků do sedaček, tak kup jen deky, a zabalíš je do deky. Však tam jde jen o přenesení z porodnice do auta a z auta domů! Později poznáš co všechno bude ještě potřeba a co ti chybí, pořiď si základ nějaký a pak budeš dokupovat. ![]()
Ty to zvládneš!!!!
Jo a z nosu mi teče 1× denně, někdy teda neteče, ale to málo kdy. No hrůza!
![]()
Ody, a to ti teče jen teďka v těhotenství? Nebo ti to dělávalo i předtím? A ví se, čím to je?
(když nad tím přemýšlím, tak mě v životě z nosu neteklo, a ty 1× denně, tyjo…)
http://www.obrazky-vanocni.info/…brazky-5.gif /> Krásné svátky, pohodové a hodně štěstí a zdraví!!!
S oblečením - jelikož si myslím, že mi prcka vyndají už v březnu, tak jsem si vyjednala u kámošky zimní kombinézku - měla prcka v prosinci před dvěma lety, tak je vybavená
A díky za tip, ještě se zeptám jestli nemá tu rychlozavinku do autosedajdy ![]()
Ahojky,
nějak nestíhám,teď jsem s bídou dočetla asi 8 posledních stránek a rozvařila přitom brambory na salát
Tak nebudu ani na nic reagovat,je toho strašně moc,tak se jenom všechny opatrujte,užívejte vánoční pohodu,bříška ať nezlobí,prckům bohatého Ježíška a do nového roku hlavně hodně zdravíčka a v dubnu krásná a zdravá mimča.
Pa,pa ![]()
Jdu se ohlásit, že žiju, ale je mi bídně. V noci jsem spala dohromady asi 3 hodiny, pořád jsem se budila. Ráno jsem byla hned u doktora, ucho mi „vycucnul“, prý je to v pořádku, dírka nezarůstá. Tak teda nechápu, proč to někdy přestane odtékat.
Vyfasovala jsem ten Otobacid na kapání ( Stani , díky za tip, je vidět, že už máš zkušenosti.
). Sice jsou v něm nějaké hormony a není v těhu úplně ideální, ale píšou na něm, že se může používat, pokud je přínos pro matku větší než riziko pro dítě - to já teda fakt neposoudím, ale kapu si, aspoň trochu to pomáhá, je v tom i něco na znecitlivění.
Jenže dnes odpoledne ten hnis - no ona je to spíš čistá vodička - přestal zase vytékat a od té doby trpím. Děsně to bolí, je mi fakt zle. ![]()
Dostala jsem i Penicilin, který si mám vzít, pokud to nepřestane do 3 dnů. Tak uvažuju, že ho asi začnu brát už dnes. Kdyby nebyly svátky, tak tam jezdím na čištění třeba dvakrát denně, ale takhle…
Moc vám děkuju za podporu a útěchu, i za rady. Česnek ani vodku radši nevyzkouším, jak už je to píchnuté, mohla by se dovnitř dostat infekce, před tím mě doktor varoval. Aspoň zkusím studený obklad, to by mohlo trošku pomoct.
Jo a taky je vtipný, že si mám hodně kapat do nosu. Schválně se zkuste v lékárně zeptat na kapky do nosu, co se smí v těhotenství.
Skoro nic. Jedny jsou, Pinosol, ale moc nepomáhají. Aspoň hezky voní. ![]()
Tak jsem si pořádně postěžovala, děkuji za vaši trpělivost! ![]()
Titty - to je mi líto, že tak trpíš. Kapky jsou dobrý, ale musíš si nakapat do dírky a pak si lehnout na tu stranu, kam sis kapala, aby se ty kapky dostaly k uchu. A ještě můžeš zkusit česnek - dej ho třeba do kapesníku a přilož na ucho - umí vytáhnout hnis, hlavně pozor, ať si nepoleptáš ucho, kdybys náhodou s česnekem usnula ![]()
Titty, to si tedy užíváš.. No ať je to zítra už lepší ![]()
Užijte si krásný štědrý den, nepřejezte se, jen se krásně najezte, ať vám není špatně jako mě po včerejších 2 večeřích
a brzy zase tu. Přes ty svátky to budou samý návštěvy, dárečky, tak ať to stojí za to ![]()
Titty chudinko to je mi líto
.
Kdyby něco, vem ten Penicilin, ten je fakt bezpečný a mimču neublíží. Otobacid už vůbec ne, to zas leták, znáš to, výrobce se jistí…je to jen na lokální použití, tak se neboj. S kapkama do nosu, kdyby bylo nejhůř a nemohla jsi dýchat a Pinosol nezabral, kup si prostě dětské kapky, třeba i Olynth, to krátkodobě taky nevadí. Stani ty si to kupuješ (Otobacid)bez předpisu? Nejsem v lékárně sice už půl roku, ale vždy to bylo na předpis, asi se to změnilo, musím mrknout a zaktualizovat vědomosti
. Jinak holky diskuze o výbavičce je fajn, to potřebuju, já taky nemám představy co mít a co ne. Teď jsem objevila zavinovací body a to se mi zdá perfektní. A obecně mi třeba nedošlo, že body s rozepínáním aspoň u hlavičky na patentky je lepší než přetahovací apod.
. Koukám ke švagrový, ta má už děti 3. Zítra dostanu pod stromeček něco, co jsme šli dneska koupit, pak si napíšem co kdo dostal na mimčo a budem básnit ju? To se těším! ![]()
Tak se mějte a pěkně si to zítra užijte, já dneska dělala svůj historicky první bramborový salát
.
Suviku, tak gratuluju k salátu a jsem zvědavá, co ti ten Ježíšek naježí ![]()