Poradna duly
Jana Čurdová
Gabu, nezoufej s tou zloutenkou, ono to zalezi, jake jsou hodnoty, Vladicek take byl zluty a stacilo jen jedno sluneni a uz to bylo pryc.Myslim, ze u donpseneho detatka to by nebylo nadlouho.
Ja jsem na Bulovce zae byla docela spokojena s jidlem, na zacatku nic moc, a pak uz jsme se i tesily na to jidlo ![]()
Jo a prave jak pise Gabu, u nas take nic nenaznacovalo porod a behem par minut se to vse zmenilo…
Tak, bundy oprané, okna umyté, balkon uklizený, kyčle a záda bolavé
Už mám pro dnešek taky doakčněno, šla jsem hledat psa za brácho do lesa a málem jsem tam vůbec nevylezla
Tak ať ještě dneska neporodím ![]()
Miri, muškáty - já nevím, takové ty nejobyčejnější, mamka tvrdí, že jsou vděčné, tak uvidíme, jak budou snášet moji péči ![]()
Luci, hodinky jsou super
A ten závěsný květináč je taky boží - jsem zvědavá, jaké to budu mít, já moc bohaté rostliny nemívám - když nechcípnou, ta jsou takové bídné ![]()
Bobi, já mám ve sklepě taky nějaké narcisy, tulipány a takové - taky to musím někam strčit, ať z toho něco je…
Aleesho, vítej doma a těším se na popis porodu ![]()
Gabu, to je blbé, se žloutenkou, hlavně že vám to oddálí odchod domů
Snad bude z Kačky brzo zase růžové miminko
Fandík je šikovný velký bráška…
Ahoj holky,
tady je dneska taky tak krásně,dokonce i manžel vymyslel odpolední procházku a přitom to je takový lenoch,že bych se z něj někdy zcvokla… ![]()
Aleesho vítej doma a taky jsem zvědavka na to jaký byl porod,
Gabu Kačenka je krásnááá (snad jí ta žloutenka brzy opustí)a tvůj popis porodu byl fakt moc pěknej…skoro jsem se začala těšit(ale dlouho mi to nevydrželo,při dnešních ranních bolestech jsem si zase říkala,proboha co mě to čeká
)
Angu,zavinovačka nemá chybu,teda já teď koukám co jsi dnes všechno zvládla…nooo klobouk dolů ![]()
Amber fotky Radímka jsou skvělý,manžel je tam šťastný jako blecha a tvých 11kg dole,to je prostě paráda…
Stanuško,ty naše přenašečko,já myslela že už budeš mít dnes odrozeno a zase nic
No a Miri ty jsi taky moje favoritka,tak jsem moooc zvědavá s čím přijdeš zítra z kontroly
Mně teď všichni volaj a píšou co a jak mi je,já to chápu,ani mi to moc nevadí(zatím),ale přijde mi srandovní,že když si jdu odpoledne lehnout,tak vypínam zvuk(3krát už mě někdo vzbudil a já jsem pak na ránu) a pak lidi plaší co se děje že se mi nemůžou dovolat…no sranda,asi to máte taky tak,ne?
holky vy jste toho zase napovídaly…Zítra jde na KO taky Péťa a Bobi,tak držím palce ať je vše v pohodě,jo a Bobi,ty prachy,to by si člověk utrhl hlavu,co?No,já takhle loni koupila ve Varech na kolonádě parfémy za 2000kč (děsně rychlá akce,byly jako od čórkařky
)a všechno to byly takový sra..y,hnus,no myslela jsem že si snad nafackuju sama…a teď už se tomu všichni doma jen smějeme s tím,že peníze budou a my nebudem
Manžel nakonec říkal,že jsem takovej typ,kterej si lidi vyhlídnou,že prý mám na čele napsánoPROSIM OKRAĎTE MNĚ!!!No,už to asi nikdy neudělám ![]()
Jinak já byla ráno na kosmetice a měla jsem tam pěkný jako menstruační bolesti,už jsem si říkala že by se dnes mohlo něco dít,sotva jsem dolezla domů.pak jsme šli na tu procházku a před chvílí jsem domyla okna(jen část),no tak uvidíme,jestli se bude něco dít…Teď je mi fajn…
Lucinko s tím autem je to nepříjemný,ale jak už psaly holky,hlavně že se Tobě a malý nic nestalo,pořád je to jen kus plechu ![]()
Kytičky zatím letos ještě žádný nemám,ale chystam se na ně,pořád mám času dost
,loni jsem měla obyčejný muškáty myslím z OBI a byly super.Ale do porodu už to asi nestihnu
Tak,to je zase román…omlouvám se,stejně jsem určitě na něco zapomněla ![]()
Aleesho, vítej doma, Ty jsi to v tom Podolí teda vzala hopem ![]()
Já si pořád léčím tu chřipku, nebo co to je, neb v Podolí jsem se dozvěděla, že tam je jen gynekologie a kromě paralenu jsem nic neviděla
No ale řekla bych, že je to dneska o něco lepší. Ale kromě kojení a přebalování nic nedělám, jen ležím a léčím se. Dneska tu byla celý den mamka, tak nám navařila. Ale řekla bych, že jsem se za ten den aklimatizovala a už umíme i doma kojit, měli jsme problém si najít správnou polohu. Nakonec to vyhrála postel a kojíme v leže.
Gabu, Fandík je šikulka, to budeš mít pomocníka
A jídlo? My v Podolí dostávali ke snídani 2 krajíce chleba s 1 malým máslíčkem, oběd hrůza a večeře někdy teplá, takže hrůza, někdy studená, to šlo. No už abyste šli domů. Jo a Radís taky zežloutl, ale druhý den to bylo lepší a lepší.. Měli jsme to na hranici. Třeba to nebude tak zlý.. Mě ten týden fakt stačil, doma je to úplně o něčem jiném..
Všem držím na zítra pěsti na kontroly, nejlépe se jich už nedočkat ![]()
Bobi, ty peníze zamrzí ![]()
Rosi, gratuluji k prstýnku, to je krásný a romantický
Můj přítel mi právě nikdy nic nedal, o to víc to potěší ![]()
Koukám, že vesele sázíte, jen plánujte, třeba to urychlí porod, třeba už neza:,–(íte ![]()
Aleesho taky se těším na vylíčení porodu ![]()
Gabu teda, to musí být tak krásný, když je Fandík ze sestřičky unešenej, tak hlavně, aby žloutenka brzy pominula a vy jste mohly být všichni pohromadě…
![]()
Angu jsi super žena, já nejsem dnes už schopná ničeho ![]()
Rosi, manžel se tedy vytáhnul, krásnej dáreček, já to úplně přehlídla, to je ten dnešek jsem fakt mimo ![]()
No holky jsem na vás zvědavá, kdo bude další na řadě, je vás docela dost, adeptek ![]()
Já jdu taky zítra na kontrolu ale na porod to u mě 100% nevypadá ![]()
No jdu na ordinaci, pa pa
![]()
Dobrý večer,
tak jsme na monitor odjeli trošku dříve,začala jsem špinit a zdálo se mi,že je to spíše jasně červaná krev než hlen a tak jsme jeli už kolem šestý.Monitor mi natáčeli přes hodinu,měli docela frmol a navíc jeden případ se špatným koncem a tak mě doktor div nechválil,že jsem přijela dřív než pozdě.Monitor dopadl celkem dobře,za tu hodinu si Žofinka pospala ale taky ukázkově předvedla aktivitu.I nějaké kopečky pracující dělohy byly,ale já nic necítila,nález dole,ale je pořád stejný a Žofinka je pořád velmi nahoře,vůbec se jí ta beranní hlava nechce spustit dolů.
Zítra ráno zase monitor a poradna. ![]()
alesho-vítej doma,těšim se na popis porodu.
Gabu-Ema byla taky žlutá a docela dlouho,tak vás snad v porodnici nebudou držte dlouho.Já jsem taky zvědavá,co Ema na Žofinku,trošku se i bojim a taky mám nepříjemný pocit,že budeme s Emou tak dlouho od sebe. ![]()
Jé holky, super žena… Už se mi to vymstilo, kyčle bolí jak čert, nemůžu pomalu vstát, belhám se tady… Říkejte mi Žofré ![]()
Stani, to je dobře, že je všecko OK, určitě je lepší jet 10× zbytečně než jednou něco zanedbat… Já jak bych viděla krev, i třeba nějaké špinění, tak jsem na pohotovosti jak na koni - právě mám strach, jestli mi odejde ta zátka, že se děsně vyděsím
Jsem blázen ![]()
Gabu, tys kdysi psala, že i Fandík měl žloutenku, že jo? Ani nevím, čím je to způsobené nebo jestli je to nějak náhodné či dědičné nebo jaké…
Oli, Bobi, ty prašule, to je na mrtvici
Mně jednou ukradli v Ostravě peněženku, ještě na gymplu, já tam samo všecky doklady, prachy na lístek zpátky jsem neměla, naštěstí kámoška mohla půjčit - ale byla zrovna někde jinde a kámoška, co jsem s ní byla měla prachy přesně na svůj, na tramvaj už nezbývalo, tak jsme šly přes půl Ostravy pěšky na nádr - jak exoti, lidi si na nás pomalu ukazovali z tramvají
![]()
No radši se jdu zhroutit
Dobrou…
Dobrý večer …
tak my jsme byli celý den u tchýňovců na zahrádce, Mates se tam pohrabal v záhonkách, dědovi pomohl rýt, bylo to strašně fajn, jsem strašně přijemně unavená …
a Mates odpadl jak jsme přijeli, ani se nestačil pořádně navečeřet …
Stáni tak to je dobře že malá je v pořádku, a ty pochopitelně taky …
Aleesho vítej zpět doma …
No nic jsem nějaká uplně vygumovaná, půjdu sebou říznout k TV …
Přeju krásný zbytek večera …
Ahojky,
teda Gabu - tak ať vás žloutenka brzy opustí. Mrcha jedna!
Fandík je teda úplně úžasenej!!! Připoměl mi Jarka, když se narodila Vendulka, taky nás chtěl okamžitě domů a úplně se do ní zamiloval.
A jak píšeš, najednou mi v té porodnici proti miminku připadal nějaký obrovský!
Ze dne na den!
Stanusko - no hlavne ze jste v poradku!!! A cim ze to teda bylo? Byla tojen zátka či co? ![]()
Holky já se dnes úplně složila!
![]()
Normálně jsem si zalezla odpoledne do postele a byla smutná, když se mě drhý zeptal co se děje, tak jsem se regulérn rozbrečela, ale moooc. Nejhorší je že jsem nevěděla proč. Jen jsem si potřebovala poplakat.
![]()
Jsem divná!
A nebo těhotná .....
![]()
Tak tedy vypadá to, že 2.4. nebude žádné další dubňátko! Tedy pokud to ještě někdo nestihne do půlnoci.
Ovšem holky 9.4. je úplněk! Že by?
![]()
Přesazování pokojovek - teď je ta nejlepší doba, jak na přesazování, tak na jarní „sestřih“.
Tak se do toho dejte, kdo zrovna nerodí.
A taky je dobré začít přihnojovat ty, které letos přesazovat nebudete.
My máme doma takovou malou botanickou zahradu, tak se v tom vyžívám… když to zrovna stíhám. ![]()
No jo, muškáty, tentokrát přežily krásně, tak už bych je taky mohla dát ven a ostříhat. Nějak jsem na ně pro ostatní kytičky zapomněla. ![]()
Dneska jsem si užívala báboviček a slunění se na pískovišti, parádička! ![]()
Jo a taky jsem konečně vyprala první várku věcí na mimčo, byly suché za půl dne a nádherně voní sluníčkem! ![]()
Gabu , to je krásný, jen ať to Fandíkovi vydrží!
A tvůj popis porodu mě taky dostal, úplně jsem se začala těšit. ![]()
Novorozeneckou žloutenku má spousta miminek, přijde mi, že snad většina, ale jen u některých to překročí tu hranici, kdy zůstávají déle v porodnici. Teď je sluníčko, tak bude žloutenka rychleji mizet.
Ahoj holčiny,
tak koukám, další miminka na svobodě ![]()
Gabu Moc Ti blahopřeji
Kačenka je rozkošná a jak jsem četla Tvůj porodní příběh, tak jsem se při prasklé vodě na dálnici nemohla nesmát. Jedna holčina odsud mi vyprávěla, jak jistá slečna pi cestě do porodnice už nebyla schopna pokračovat v jízdě v autě, protože začala rodit. Zavolali proto sanitku a nahlásili, kde přesně jsou, aby jí pomohli. No a jeli okolo policajti, ona si myslela, že je to už sanitka a tak vybíhala k autu, ale k policajtům už doběhla s hlavičkou dítěte v teplákách…
No, policajti šťastně odrodili u sebe v autě…
Jinak jsi to měla opravdu rychlé, ale zase mít jednu hodinovou kontrakci bez oddechu mi přijde jako peklo… A taky mě zarazila ta rychlost, s jakou ses otevřela. Kačka už evidentně chtěla rychle ven
Možná jí děsilo, že s ní budeš ještě jednou absolvovat tu skalku ![]()
Angua Účes cooool!!! Vypadá nenáročně na údržbu, což se k prckovi určitě hodí
Mám teď něco podobného, jen krapánek delší, aby se to ještě počád dalo pochytat do gumičky, těžko snáším vlasy v obličeji ![]()
Jak jsem tak četla od Amber větičku: „Ty plíny teda letí, to je mazec!“, napadlo mě - je tu někdo, kdo je na látkovkách? Myslím klasické látkovky…?
MiriaM Můžeš mi vysvětlit, jak se dá v devátém měsíci těhotenství skákat panák?????
![]()
Majka24 Vedlká gratulace k miminku!! A jsem zvědavá na Tvůj příběh s porodem ![]()
Stanuško Jak dlouho hodláš přenášet? ![]()
Jinak jsem ráda, že to bodání jako projetí kudlou nemám sama, a tím pádem to není nic neobvyklého. Asi nás těla připravují na porod
Jo a jak jsem četla, tak některé z vás taky šustí při spaní (viď, suviku ? A spát právě musím v nějakém tričku, protože když spím nahá, tak jsem ráno zpocená jak zvěř a postel by se dala ždímat - jak ten igelit izoluje matraci, tak asi špatně cirkuluje vzduch a pak je pod peřinou jak v sauně ![]()
Jinak vůbec nechápu, kde berete energii na věci jako přesazování kytek, zazimování oblečení atp.???
To jí někde kupujete nebo máte tajný zdroj?? Já jsem ráda, když se vyhrabu z postele, ulovím něco k jídlu a zaujmu polohu ležmo u hry na notesu nebo u TV. Pak maximálně trocha poklizení a opět poloha ležmo…
Je fakt, že jestli takhle budu ještě chvíli pokračovat, budu mít proleženiny ![]()
To je zas román, omlouvám se
A doufám, že se dnes nějaké další dubňátko prodere na svět ![]()
Jo a ještě dotaz - je tu některá budoucí maminka, která ještě nebyla na monitoru? Totiž, tady v Irsku ho buď nedělají, nebo nevím, páč já ho vůbec neabsolvovala zatím ani jednou a teprve před chvílí jsem si na googlu našla, co to vlastně je
Doktor v nemocnici mi vždy dělá jen ultrazvuk a to ne déle než cca minutu
Zkonstatuje že hlavička je ok, srdíčko bije, velikost v počádku, děkuji nashledanou
Akorát teď ve středu, co jsem byla na poslední KO (další zase za týden, 8.4.), mi dal za domácí úkol počítat denní pohyby prcka (což jsem dnes u čísla 32 vzdala, protože pak sebou mrskal cca dvě hodiny v kuse…) ![]()
Dobré ránko, u nás už zase vykukuje sluníčko, tak paráda…
Teda Stani, to bych se zděsila taky, já bych teda jela určitě, pro jistotu, tak hlavně, že jste v pořádku… To je první dítko, který přenášíš? Asi jo, že? No teď když to tom tak píšu, tak jsem si vzpoměla, že si mi zdálo, že si porodila
, fakt nevím, jak si mi to tam přimotalo
tak to třeba bude fakt za chvilku ![]()
Ellen nechceš si udělat metřík? U nás se chodí na monitor v 36tt až do konce ale někde jsem slyšela, že posílají od 38tt, je to asi individuální, dnes jdeme zase, tak se moc těším, až uslyším to její srdíčko
snad bude vše o.k.
Bobi to je mi líto s těma penězma, to by mě trefil šlak, přece jen 1000kč je 1000kč a teď se vůbec bude hodit každá kačka, no ale já jsem taky hrozná, taky pořád nosím peníze po kapsách
![]()
Ody to asi byly nějaký erupce na slunci či co, já byla s náladou taky včera na odstřel, já doufám, že to dnes nebude to samý, pak jsem naštvaná i sama na sebe
a bulení bez důvodu, to je moje, i když on se vždy nějaký najde, ale je to naprostá pitomost
jsem na sebe zvědavá v šestinedělí, já se svýma náladama, to si manžel užije ![]()
Oli procházku závidím, moje nohy už stávkují a fakt se jim nechce chodit, navíc vyjdu před dům, pak tady máme schody a když vidím sousedy, jak na mě lítostivě koukaj, když je vycházím s funěním, tak si připadám jak exot
![]()
No končím, zase jsem tu první nespavec a nakecala jsem toho až hrůza
jdu si vyfoukat vlásky, ať se nás pan dr. nelekne, ale dnes jdu až na desátou…
Jo jinak děkuju za pochvalu petunek, oni naštěstí kvetly fakt samy, protože já na to fakt nejsem, abych něco opečovávala, jen jsem ty odkvetlý odstraňovala a hnojila, ale tohle byl truhlík na začátku na konci byl závěs dáááleko delší, ale to už jsem nefotila ![]()
Letos chci nahoru bílé a dolů červené, tak snad to nějak stihneme
a hlavně, je pravda budu doma a můžu lítat po venku a starat se o ně ![]()
Co Evička,už tu dlouho nebyla, snad je o.k. ![]()
Jo Ellen už jsem si našla tvůj TP, ty máš stejný jako Angua ![]()
Dobré ráno holky,
teda já měla noc hrůzy! ![]()
Na wc jsem chodila po hodině a půl. Budili mě dost silný bolesi břicha ..... to mě bolí i teď. Až jsem přemýšlela jestli jsou to poslíčci, nebo zažívání, nebo rodím .......
![]()
Navíc mi bylo vedro. No fakt paráda! ![]()
Luci - já včera brečela i kvůli tomu že se mi nepovedlo volské oko.
A pak bezdůvodně. No několikrát. Děsný!
Dnes máme jít s dětmi ke kamarádce, vypustíme tam děti na zahradu a bude klid.
Ovšem těžko říct jestli k ní dojdu, páč krátkou cestu tu u nás rozbagrovali, tak musíme okolo. ![]()
Tak jsem se taky trochu vykecala, a jdu se trochu najíst. ![]()