Poradna duly
Jana Čurdová
Gabu , muškáty jsem před zimou nestříhala, protože pořád krásně kvetly a ještě jsem si je chtěla užít. Trochu jsem je ostříhala někdy po vánocích a teď je budu muset vzít úplně nakrátko - mají dlouhé ale slabé výhonky a listy.
Zalévala jsem je tak jednou za 3-4 týdny.
Jak píšeš o těch pohybech, to si moc dobře pamatuju, jak mi strašně moc chyběly, přinejmenším těch prvních pár dní po porodu. ![]()
Rosinko , číslo na laktační poradkyni ještě nemám, ale zítra se s jednou z těch kamarádek uvidím, tak snad ho bude mít v mobilu.
Jsem moc ráda, že už je dneska líp! Uvidíš, ono to půjde! ![]()
Na zítřek hlásí ojediněle bouřky, tak třeba to některé z vás pomůže k porodu. ![]()
Já se tedy vůbec nikam neženu, jsem ráda, že je mimčo ještě hezky uložené a nenáročné na péči.
Jen ať si tam ještě ty dva-tři týdny pobude. ![]()
Ahoj, maminky
hlasim se znicena
ale uz snad mame na to malou imunitu, dneska jsme se u toho revu i zasmali.Dekuju vsem za povzbuzeni, dodava mne to silu. Gabu, moc hezky jsi to napsala, budu na to myslet, jak bude tezka chvilka ![]()
Kocar mame zuzeny, pry uz vjede do kocarkarny jak po masle
jeste ze milacek ma zlate rucicky. Tak snad kolecka neodpadnou na prochazce a kocarek nam jeste nejakou dobu poslouzi.Ma z toho docela radost, protoze pak z te kocarkarny jsou jen jedne schody, a tam uz je to sranda ve srovnani s tim vydolovanim z kocarkarny, tam se clovek jen musi drzet za zabradli aby ho ten kocar neurval prudce dolu
![]()
Gabu, tak ti preju,at' vas pekne zitra pusti, at' Kacenku uz netrapi zloutenka (no jsem zvedava, jestli miminka nejak tu zloutenku citi) a po te krvi urcite budes fit cele sestinedeli
![]()
No a darecek je super, nevadi, ze zatim pujde do krabicky, urcite se brzy najde prilezitost, kam s tim vyjit ![]()
Titty, a ta laktacni poradkyne neni jen na kojeni?na prdy take?jo, a me se jeste zda, jak klukum stridam prso-lahvicku, a mezi tim behem revu se snazim ucpat male pusinky dudlikem, tak jsou pekne z toho zmateny.....:(kdyz davam lahvicku, tak pozoruju, jak se toho snazi uchytit na zpusob prsicko a naopak.........ach jo…je toho na nich moc.
Dam na rodinu par fotecek, kde spinkaji, to jsou andilci.......kez by ta doba spanku byla trosku delsi nez pulhodky ![]()
Miri, to snad neni pravda…ty jsi jeste porad pohromade..no koukej toho 7.4 uz byt na sestinedeli ![]()
Rosinko , myslím, že umí poradit i s prdíkama, s kojením i s umělým mlékem, nejspíš i s tím dudlíkem. A jak psala Gabu, tak i s tím, jak s miminkem zacházet a vůbec, všechny ty důležité věci. Hned jak to číslo budu mít, tak ti ho pošlu do SZ. Tahle paní je tedy z Prahy 4, tak nevím, jestli jezdí po celé Praze, ale to už se s ní domluvíš a případně ti doporučí někoho jiného.
Ty moje tři kamarádky, které si ji domů zavolaly, si ji nemohly vynachválit. Všem dobře poradila a všechny tři shodně říkaly, že je hlavně uklidnila, což v té chvíli asi potřebovaly nejvíc. ![]()
Ještě k tomu střídání kojení-lahvička-dudlík, to pro kluky asi musí být matoucí, ono úplně stačí střídání kojení a lahvičky. Ale jestli se s dudlíkem nakonec uklidní… Třeba Martínek dudlík neměl vůbec. Jakmile zjistil, že z toho neteče mlíko, tak ho plival. A já mu ho nenutila (na rozdíl od manželovy maminky, ta se snažila ho na dudlík naučit). Možná by nám to ulehčilo později uspávání, ale zase teď nemusím řešit, jak ho návyku na dudání zbavit. ![]()
Ojediněle bouřky? Tak to doufám, že mi ojediněle nezmokne moje téměř suché prádlo
![]()
Rosi, tak supr, že se kočárek povedl, zítra můžeš testovat ![]()
Teď jsem si prohlížela letáčky o různých UM a kaších, co mi dala dětská doktorka a je to věda
Takových značek, Beba, Hami, Sunar, má se v tom jeden vyznat… Naštěstí je na to snad čas
Ale nejlepší marketing má Hami, přesvědčili mě, jak jsou jejich produkty bezva a že dítě bez jejich „nočního mléka“ s rýžovou kaší v noci zaručeně zahyne hlady
![]()
Taky máme už nachystanou postýlku, i tu obr peřinku jsem tam dala… Polštářek teda zatím ne, ale je mi ho líto, taky je hezký ![]()
Dobrý den dámy, jen krátkou informaci: do porodnice jsme jeli ve 20.05 a ve 22.10 se nám narodila Žofinka. Je 47 cm dlouhá, váží 2885g. Stáňa i Žofie jsou v pořádku.
Hezký den přeje Michal (manžel ![]()
Stanusce ohromná gratulace!!! Takže konec přenášení!
Manželovi děkujeme za informaci ![]()
Líbí se mi, jak Stanuska ještě v půl třetí odpoledne vesele hlásí, jak přenáší a necelých osm hodin poté už má svou Žofinku u sebe ![]()
Zuzulenda Taky by mě docela zajímalo, jaký máš váhový odhad prcka? Mě ta velikost Tvého pupíčku prostě nejde do hlavy - když si vezmu, jak se tu všechny sotva valíme, tak Ty jsi ještě pořád hotová atletka! ![]()
Oliva Tak to jsem ráda, že tu budeme moci konzultovat zkušenosti s látkovkama
Mám těch obyčejných dohromady 100ks, ale zato kalhotky mám na ně jen troje, to je asi málo, co?
A co se týká těch tvých odřenin - Ty se prostě všemožně snažíš přivést prcka ven co nejdřív, viď? I za cenu vlastní sebedestrukce…
Dávej na sebe větší pozor a při procházkách nekoukej kde co lítá, ale na cestu
(Za chvíli tuhle samou větu budeš říkat při procházce prckovi…
)
PetraZ Nervózní z toho, kdy to vlastně přijde, jsem taky, a při každém píchnutí si říkám, jestli to už nezačíná. ![]()
Zrovna dneska jsem se cítila tak nějak divně celý den, večer trocha bolestí, ale přestalo to. A přítel na mě, ať dneska proboha nerodím, že mu za chvíli začíná internetový turnaj v pokru, no zabít ho málo ![]()
Jak jste psaly o těch pupíkách, že se různě odřezávají atp., tak tady se prý nechávají upadnout… Čert ví, co je lepší… Jo a závidím vám počasí, tady je sice taky krásné sluníčko, ale Irsko je hrozně větrná země
Takže i když je sluníčko, fouká silný vítr, který to teplo zase kazí. Nemluvě o tom, že je tu běžné, že je chvilku nádherně čisté nebe a sluníčko a hodinu na to leje jako z konve a leje třeba až do noci
Ostatně, sami Irové tvrdí, že den, kdy neprší, se nepočítá ![]()
Anguo Mrzí mě, že máte tak přiblblého souseda… Jak jsi psala s tou možností otrávení, tak nám takhle kdysi otrávili psa, kterého jsme měli na oplceném dvoře… Jen proto, že často štěkal
Takže souseda asi fakt raději neprovokovat… A že je třeba na plot mít stavební povolení nebo vůbec nějaké papíry - to by mě v životě nenapadlo ![]()
Suvik Takže budeš taky látkařit? To je dobře, alespoň budeme moci konzultovat ve vícero lidech
A jak jsem četla, taky prckovi říkáš Mates?
My čekáme Jana Matyáše, ale jinak než jako o Matesovi o něm nemluvíme ![]()
Moc gratulujeme Stanuško! Ať žofinka pěkně roste!
Dala jsem konečně na rodinu pár fotek. Jinak se teď k netu opravdu moc nedostanu. Děti vyžadují pozornost skoro neustále. Naštěstí v noci spí docela dobře. Když Danečka netrápí prdíky, je to zlaté miminko.
Rosi: Taly bych to tipovala na prdíky. Musíš to holt vydržet.
Amber: ty se máš, že Radimek na to netrpí. Nám ani sab simplex nezabírá.
Pupík: já viděla, jak ho řežou, a nebylo to tak hrozné. Akorát Danečkovi to pak trochu zčervenalo a málem nás nepustili domů.
STANUŠCE OBR GRATULACE K ŽOFINCE HODNĚ ZDRAVÍČKA HOLKY
![]()
A je to tedy opravdu prcínek, Stanuška měla pravdu, že se jí děti rodí po 3 kila, no super…
Tak ja jsem tusila, ze rano tady uvidim dalsi miminko
holky, prece nemuzete vecne prenaset ![]()
STANI, MOC GRATULUJU K ZOFINCE! tesim se na povidani o porodu a at' vas rychle pusti domu ![]()
Prave s tim porodem je to tak, ze jeste par hodin pred tim clovek nic netusi, a pak uz to jede
takze cekajici maminky, mejte nachystane tasky do porodnici ![]()
My jsme dneska i trochu pospali vsichni, manzel chrni do ted',vstaval na nocni krmeni:)Titty, dudlik prave obcas pomaha a prestanou rvat, ale opravdu jen obcas,a ja ho nenutim, jen zkusim, pokud ho chteji a je klid, tak jsem i za to vdecna…no uvidime, jak to bude dal, ja doufam, ze zly prdy nas opusti rychle ![]()
Dobré ránko,
no váhový odhad mimi:když jsme byli na UTZ v únoru,tak měla cca 1800g…Pak mi dr. říkala,že budu mít vcelku velký miminko…No jako velký na můj břuch
myslí si,že budu mít tak cca +-3000g… ![]()
Doma jsme uzavřeli sázku,každý tipuje kolik bude mít Ellinka po narození g a cm…Všichni se teda pohybujeme taky kolem těch 3000g a 50cm… ![]()
Jsem zvědavá teda,no ![]()
jinak: Stanušce obrovitánská gratulace k Žofince!!!
Dobré ráno, tak se mi to šmírování vyplatilo, další mimčo!!!
Stanuško, velikánská gratulace k Žofince, to byl tedy taky fofr! A super, že si Žofka vybrala k narození tak krásný den a krásné datum
. Určitě bude mít krásný život ![]()
Já mám zabaleno a čekám, až nás po vizitě propustí. Tak dojídám zásoby, co mi sem nanosil manžel, ať se ta načatá čokoláda nemusí vyhodit ![]()
Jinak v Neratovicích je stopstav, nějak se to prý rozrodilo. Asi, jak bylo hezké počasí, tak maminky vyrazily na procházky, a pak to už jde samo ![]()
Miri , vše nejlepší k svátku, dáreček si jistě už brzo nadělíš sama.
Angu , tak berušku od Lamaze bych tedy bránila vlastním tělem! Za ty prachy ![]()
To mi připomíná, že jsem pro samé rození zapomněla na svátek mých kluků, měli ho 2.4., na můj původní termín porodu, to jsem ale ostuda. Sice dárek pro manžela mám už dlouho schovaný ve skříni, už si ho i dodatečně rozbalil, ale pro Fandíka nemám nic, jen sebe… Myslím, že mi to pro tentokrát ještě odpustí ![]()
Olivo , ty jsi úplná akrobatka a manžel pěkný flegmouš. Ten můj už by mi vynadal, že zabíjím naše dítě…
Tak opatrně, šetři sil, bude jich třeba!!!
Rosi, zkus tu laktační poradkyni, fakt ti to pomůže. Já mám taky někde kontakt na tu mou, jen nevím, jestli to ještě dělá. Ale byla taky úžasná!
Tak krásný den všem ![]()
No tak nejdřív veliká gratulace Stanušce! To byl taky fofr porod - snad se nám ten příznivý trend udrží i nadále ![]()
Elli, no to je teda hrůza, brrr… Já vůbec nechápu, jak to někdo může udělat, já miluju všecky zvířata… Kdybych byla odkázaná na lov, tak jsem vegetarián - i rybu bych měla problém klepnout
Co se týče toho plotu, tak je to prý nějaká novinka, no idioti ![]()
Aleesho, Daneček je sladký…
Rosi, nevím, co máš, dyť na fotce vypadají takoví hodňoučcí
![]()
Gabu, hezky to dojez - má se to vyhodit? Takové plýtvání…
Světlušku jsem odhodlaná bránit i vlastním tělem - přece jenom hračka pro psa za 4 kila…
Líbí se jim hlavně to šustivé křídlo…
Gabu, jaktože slaví svátek teď? Můj děda slavil 4. října… Nebo oni nejsou František?
Já mám 2.4. v kalendáři Eriku
![]()
Holky, a nebudou nějaké ty laktační poradkyně i tu? http://www.kojeni.cz/poradci.php
Že by se jako nemusel shánět kontakt, když by se vědělo jméno ![]()
Jinak dneska v noci, jak jsem šla z wc mě ňáko bolelo břicho a když mě napadlo, že bych třeba už mohla rodit, tak hned další myšlenka byla „ježišmarjá, ještě né“ - tak teda nevím, co vlastně chci
![]()
Ahoj holky---- tak gratuluju moc moc k příchodu Žofinky na svět
a ted tajně doufám,že rychlé a pohodové porody tady budou pokračovat ![]()
Tak u mě teda vůbec žádné náznaky…občas teda tam dole po dlouhé chůzi to jako by řezání…ale stahy????Co to je???? ![]()
No přítel je od zítra v práci,od rána do večera..........tak jsem zvědavá
![]()