Poradna duly
Jana Čurdová
Peti, máme podobný termín a pupky taky dost podobný
…se omlouvám, že nevkládám fota, ale se mi nechce, neva že? ![]()
Jinak jsem si dneska volala na českou správu soc. zabezpečení, protože mi ještě nedošla nemocenská za únor a taky, abych věděla, že můj zaměstnavatel už poslal papíry s mateřskou (on je totiž lempl, tak si to hlídám) a holky normálně tak milou paní jsem už dlouho neslyšela. Jako na úřadě myslím…úplně super!!!! Takový kdyby byly všechny, řekla mi všechno, všude koukla (do těch jejich databází), fakt paráda. Akorát si ještě musím počkat, nějak jim to trvá… No, každopádně už mi to vyměřili, tak můžu být v klidu… Nějak nám dochází prašule, když mi ty moje neposlali.
Suvik…já taky nemám peníze za únor…jsou to teda jen asi 3 dny,ale ještě to nedošlo.
Ahojda holčiny, tak jsem vše dočetla a u všech je to stejné – sotva se plazíme ![]()
Akorát Angua evidentně roupama neví coby (porod se blíží a Ty rozjídíš akci Ruční dílny všeho druhu
. Já jsem ráda, že najdu sílu do sebe dostat nějaké jídlo (ale tu najdu vždycky
). Ačkoliv včera jsem se překonala a dělala i kachnu a knedlíky (vyřídilo mě to na zbytek dne
).
Jinak v noci jsem se pořád budila a v hlavě mi pořád samovolně vyvstávala myšlenka - dneska to bude, dneska to bude… A když jsem se před hodinou vzbudila definitivně a vzpoměla si, co mi to pořád tanulo na mysli, říkám si: Ještě néééééé, ještě nejsem připravená!!!!
Na druhou stranu - to břicho je už tak nepohodlné a tak pobolívá, že už bych to chtěla mít za sebou a prcka mít v náručí, a řešit nehtíky, poblitý uši od dupaček a zavinovat na vánočku… ![]()
fotky rvounku mam ve fotaku,ale nejak neni cas to stahnout a zmensit.......rvou.....ted jdeme na prochazku…v kocaru aspon mlci…tak potom ![]()
jo, angu, na detske nehtiky jsou spec nuzky, temi je nepichnes..ale ja se bojim odriznout to spatne, presne jak pise suvik, oni je maji jako by prirostle…
Suviku, jo jo vanocka funguje presne tak i u nas, jak pises…no a take potvrzuji, ze sice jsou to drobecci..ale silu maji dospelackou..... ![]()
Suvi vlož fotku, já ještě neviděla ani jednu, ani nemám představu, jak vypadáš, to víš já jsem zvědavka
tak šup šup ![]()
Peti pupánek krásnej, mě přijde takhle menší a krásně si ho vystavovala sluníčku, to já v sobotu taky ![]()
A pletení, no upletla bych tak hladce šálu a ještě jednu barvu a vypadla by strašně, rozjížděla by se mě do všech stran ![]()
Jen závidím těm co umí háčkovat, no manželova babi háčkuje, tak mi nějakou čepku snad na malou uháčkuje
![]()
Jéé já se musím smát, jak to máme fakt všichni podobný
![]()
Elli já uvařit kachnu, tak se 2 dny nehnu
jsem nemožná, u nás jedou špagety a maggi dobrý nápady, rychlé a jednoduché páč fak nemám sílu stát u plotny ![]()
A to já bych ten porod i brala, klidně ať se to dnes rozjede, mě už je to fakt jedno, já připravená nebudu ani za týden ani za 14 dní, takže když už, tak ať už jde klíďo ven
Už mě právě štve jaká jsem nemotora a břicho mi snad roste před očima ![]()
Holky zítra má celý den svítit sluníčko, koukala jsem na předpověď Aladin, to jsou takový mapky a ani kapička nemá být na celým území ČR, takže zítra si plánuju prací den, všechno mi krásně uschne na sluníčku
![]()
A já hodím opalovačku
![]()
Na penízky čekám jak na smilování, ale počítám tak po velikonocích, toho 14.snad ![]()
Lucinko..lákala jsem ho na sluníčko ![]()
Jinak šálu možná…kdybych si připoměla hladce a obratce..ale já taky záhadným způsobem přidávala…ani nevím jak.Takže ani šála nebude
![]()
Ale co dnes budu vyvádět netuším, přemýšlím, že vezmu auto a sjedu do knihovny, docela bych i něco početla, no uvidím, co taky jinýho se mnou že jo? ![]()
No v den mého termínu je úplněk,,,,tak že by??????
Jo knihovna.....ted už tam chodí maminka sama a vždy mi něco dodá ![]()
Ahoj,
rychle jsem vás pročetla, obě děti spinkaj a tento týden je tu se mnou kamarádka, takže pohoda
Dnes se chystáme na první projížďku s kočárkem
.
Mějte se a těším se na další miminka ![]()
No vidíš Peti, to by i šlo ne? Všichni o tom mluví, že o úplňku to půjde, tak snad…
Jinak s tou šálou si mě připoměla mě, taky se mi to nějak záhadným způsobem rozšiřovalo, no jsem holt šikula ![]()
Ahojda Ali, já už chci taky na vyjíždky s kočárkem, ty se taaaak máš
![]()
No knihovna asi dopadne, manžel odjede na odpolední, tak tam zajedu a něco půjčím, snad tam budou něco mít ona ta naše knihovna stojí za starou bačkoru ![]()
No já ted mám knížku od kamartádky..tak dočítám ![]()
u nás knihovna docela jde ![]()
A v sobotu rodila sestry kamarádka a to měla termín jako já ![]()
Lucink_a Já tu kachnu nevařila, já jí pekla
Byla to moje první, kupodivu nedopadla zle. Jen se to prskne to pekáče, zavře, hodinu peče, pak se z toho sleje to vypečené sádlo, odkryje a peče a křupava, do zlatova. Větší vítr jsem měla z knedlíků. Ač jsem je tu dělala už xkrát, pořád je mám jak sázku do loterie ![]()
A s tím porodem máš asi pravdu - člověk na něj asi nebude připravený ani za týden, ani za 14 dní… Takže asi kdykoliv… Ale dneska néééé
![]()
Ohledně těch ručních prací - na začátku těhotenství mě právě pletení přepadlo, ale pátý svetr pro prcka už ne a ne dotáhnout
No, čtyři mu musí na začátek stačit
Ono by se mohlo říct, že to nebude na léto třeba, ale na místní počasí se svetry hodí celoročně
O létě, jaké je v ČR si tu můžeme nechat jenom zdát ![]()
Jinak mateřská mi děvčata taky ještě nepřišla, ale můžu si za to sama - tady se mají papíry na peníze odevzdávat 6 týdnů před nástupem na mateřskou dovolenou, ovšem já je odevzdávala ve stejnou dobu jako jsem nastupovala na dovolenou… Takže si asi ještě měsíc počkám. Naštěstí ve zdejších podmínkách se dá rodina uživit i z jednoho platu. Máme tu různé známé, kde mají jedno, dvě děti, matka tu nikdy nepracovala a zvládnou pronájem rodinného domku i celou domácnost z jednoho platu.
Líbí se mi, jak my, co ještě na miminka čekáme, tu vysedáváme, vykecáváme a maminky, co už ty uzlíčky mají u sebe, sem stíhají sotva najuknout nebo nechat pár vět
No, však nám se to vysedávání u compů taky krátí… ![]()
Jsem zvědavá, kdo bude další na řadě… ![]()
Tak už jsem zpět od zubajdy, byla tam dnes jiná, už asi v důchodu, nevím, jak to mají… Ale pochválila mě taky, tak co
![]()
A barva koupená, akorát mě převezli, páč už nemíchají ty, co máme na zdi, tak jsem musela trefit nějaký odstín od oka
No tak to snad nějak dopadne ![]()
Rosi, já jsem právě četla, že těma nůžkama s kulatýma špičkama se toho moc ustřihnout nedá, ale byl to jen názor, odzkoušené to nemám… Ale každopádně jsem je nekupovala, působily tak na mě - že s nima na tak malém prstíčku nic neustřihnu - max. celý prstík
![]()
Peti, a nenechal se nalákat, potvora, co?
No na ten úplněk jsem zvědavá, už budu mít po masáži, takže u nás by to klidně šlo - jiné plány nemám
A mamce by se to aspoň trefilo do té její dovolené…
My máme knihovnu dobrou, ale v poslední době co si půjčím, tak mě nějak neba
Už dlouho nevyšel žádný nový Pratchett ![]()