Poradna duly
Jana Čurdová
Elli no vidíš to už mi měkne mozek
jasný, že se kachna musí píct, ale ten zbytek okolo, knedlík, zelí, no na to fakt už nemám..
jj nám se to tu sedí, ale radši bych dělala něco jinýho, ale co se dá dělat, než jen čekat ![]()
Tak jsem se objednala na zítra ke kadeřnici, tak jsem ráda, a 20.týho mám ještě poslední nehty, tak jsem zvědavá jestli tam ještě dorazím, asi jo ![]()
Holky…tak kachnu ještě ano,zelí taky ale teda knedlík neumím…přiznám se,nikdy jsem ho doma nedělala.
A jdu procházkou na tu poštu,tak za několik hodin jsem tady
![]()
Já jsem dělala knedlík, kde se dělá těsto v pekárně a povedl se mi, byl supr… Do té doby jsem ho zkoušela jednou a byla to katastrofa (asi americká mouka), ale tento je dobrý…
Tak jsem se konečně dostala k pc.
Mám vás pročtené ale vůbec nevím na co reagovat. Snad jen na úplněk, tak s ním trochu počítám. Ovšem asi bych raději počkala až do příštího týdne s porodem, protože mám slíbenou o víkendu večeři.
![]()
Peti - pěkný pupíček!!!
Holky miminek, to je fakt zvláštní, vy už máte úplně jiné starosti a my stále čekáme a čekáme.
![]()
Jdu se najíst a pak pro děti. Drahý právě odešel do práce. Tak budu mít přístup na pc i odpoledne. ![]()
ody koukám, že ty naši chlapy dělají stejně, taky se mu střídá ranní a odpolední po týdnu ![]()
Já jsem skočila do knihovny a nějak nevěděla co vybrat, pak už jsem tam šmajdala tak dlouho, že jsem začla potřebovat čůrat, tak jsem radši jela domů, pěšky už bych nikam nedošla, to se přiznám, jsem lemra..
Jo a pekárna, tu bych si moc přála, ale ta moje pidi kuchyň neměla bych ji kam dát, ale třeba do ní časem půjdu, strašně mě to láká…
Já kachnu nikdy nepekla, a to i z toho důvodu, že opeřený ptáky na pekáči nemusím
manželovi upeču kuře a tím to pro mě hasne, ani si nedám
jen vždy uďobnu, no katastrofa se mnou ![]()
Jdu se natáhnout na mýho věrnýho kamaráda, gauč
![]()
Tak jsem si vzala příklad z Anguiny aktivity a šla se alespoň zkulturnit. Nutno přiznat, že při pedikúře a depilaci nohou voskovými pásky jsem si připadala jak mamut při baletu… Taky mi to zabralo skoro hodinu, peklo… Ale zato si přijdu jak miminko
Takže, nachystaná jsem, taška do porodnice taky, tak kde to sakra vázne…????
![]()
S těma knedlíkama je to pech, ne vždycky se mi podaří odhadnout poměr vody a mouky… Jednou mi dokonce knedlík ohořel
to když jsem ho dělala v páře a neviděla, kolik mám pod ním ještě vody…
Upozorňuji vás, že ten knedlík byl tak betonový, že když mi upadl na zem při cestě do koše, málem rozbil dlaždice v kuchyni…
![]()
Lucink_a Domácí pekárnu vřele doporučuju. Oni ani nejsou drahý. My jsme nakonec zvolili obyčejnou od Tesca, mám ji cca půl roku a minimálně jednou týdně v ní něco fičí
A na netu najdeš spousta skvělých receptů na pekárnu. Od sladkých věcí po knedlíky, sekanou atp… Já jsem jí chtěla hlavně proto, abychom si tu mohli péct český chleba a nemusela jsem to dělat v rukou, protože ono ty těsta umíchat je docela fuška. Vůbec nechápu, jak to zvládávala babička, která pořád něco pekla, vařila, kuchtila a všechno v ruce, bez elektrických pomocníků… Naše generace je už holt asi moc zhejčkaná
Psala jsi, že opeřený ptáky nemusíš - jaký masko potom baštíš? Tady v Irsku furt žerou jen hovězí, asi proto, že krav a volů je tu kolek bambilion… Zato sehnat kus dobrého vepřového plecka na výpečky je tu vcelku problém
No, jiný kraj, jiný mrav.
Já dělám (no, už 2× jsem dělala
) knedlík tento - http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?… Určitě by to šlo i bez pekárny, nám chutnal…
Ty jo, fakt jsem dnes aktivní, mám úplně chuť to nějak vymalovat sama… Ale zas se chci poradit s drahým, když v tom bude taky žít
Je to peklo
Kromě toho to stěhování nábytku by asi taky nebyla ta pravá aktivita pro někoho, komu zbývá 8 dní do TP ![]()
Elli, voskové pásky, au au au… Takové věci neprovozuju ![]()
Luci, ty jsi teda rychlík ![]()
Holky,tak jsem dala tu poštu a prošla město,ale teda musím říct,že mě tak tlačilo dole a píchalo a břicho bolelo,že jsem šla jako babička…ne ale ta moje..ta běhá jako srna ![]()
No jo holt už to nejde ![]()
Ahoj holky, tak já teda mám aktivitu přebalit, nakrmit, a šup spát
Malého do postýlky a sebe na gauč
Musím využít každé chvilky
Nevím jak ostatní po císaři, ale já jsem fakt ještě dost unavená, v noci vstávám 1-2×, takže to jde.
Na stříhání nehtíků jsem moc zvědavá. Zatím jsme se o tom nebavili s doktorkou, ale bude to zajímavý.
Suvi, pupíček, v Podolí ho čistili pořádně uvnitř, vytíral se až nevím kam, nám pořád teče, a dětská doktorka tím lihem spíš jenom poklepávala na povrchu, říkala, že tím vytíráním se to dráždí, že by se nezahojil.. Tak nevím, co je správně..
Luci, jsi přesně den, kdy já rodila ![]()
Musím říct, že pro mě bylo sci:fi i v tý porodnici, když jsem tak koukala do postýlky a představila jsem si, že půjdeme sami domů, bez sestřiček, bez pomoci. Nějak mi to nedocházelo ani tam. A doma byl ten první den zajímavý. Ale už jsme se tak nějak naučili na režim, ale o domácnost se zatím stará taťka ![]()
Úplněk by mohl vyjít Peti, prý to zabírá ![]()
Tak jsem se doplazila s dětmi domů.
Holky, to už není nic pro mě! Mám nateklé nožky, záda mě bolí, nerva chytám 3× tak častěji při chůzi k domovu, než doma v leže na gauči.
Chudáci děti!
Vendy má svátek, dostala od nás HSM 3 na dvd, tak čučí a krmí se gumovíma méďama.
![]()
Jarek dělá úkol z Matematiky. A zase nemá gumu........... on jí snad svačí či co. ![]()
Já jsem teda na nervy. Dnes jsem nepoužitelná, zapala jsem sice pračku, ale bůh ví kdo to pověsí. Myčka je plnná, ale kdo by se namáhal a ohýbal se dolů k přihrádce a dával tam tabletu, že? ....... Já teda ne!
No super náladička......... ![]()
Navíc ten comp pořád blbne ![]()
No samé pozitiva a sociální jistoty....... ![]()
Tak ted jsem blbě zkousla a teda málem jsem se pos…bolestí…ten můj zub.Ach jo…jsem to podráždila.No snad se to zase uklidní ![]()
Tak taťka nám odešel a já se natáhla na gaučík a usnula jsem jako špalek… ![]()
Peti já právě mám to samý a to nejsem 40tt
, hlavičku už cítím strašně dole a když jdu tak se fakt kolíbám, troska ![]()
Elli já jí opeřený ale ne pečený, třeba kuřecí maso miluju, ale ne jako pečené kuře, vepřový taky můžu, hovězí taky,ale jen málo, to rád připravuje manžel, králíka můžu, to miluju i pečenýho, to bude asi tím, že nemá peří
ale je jich nedostatek tchán vůbec teď nezásobuje…
Pekárnu bych pořídila hned, já jo, ale manžel nějak nechce, a já bych právě čertsvý chlebík, knedlíky atd. zkoušela tak ráda, no asi se na něj vyprdnu, nějakou si na léto koupím… budu doma, tak můžu píct o 106
a asi nepůjdu do tý nejdražší, jakou máte vy ostatní? A jak jste s ní spokojený? Vy jste mi vnukly takovou myšlenku, že si ji fakt koupím
![]()
tak my jsme se vratili s prochazky, nejak jsme s mamkou utahane…ale to je jedina doba, kdy kluci nebreci
kocarek uz nam projede tou kocarkarnou, tak aspon o jeden problem min…
Tak jsou nakojeny, v postylkach, tak snad aspon chvilkach ticha tady bude.A jdu dat fotky na rodinu.
Angu, tak ja potom nevim, cim jim ty nehtiky strihat…obyc nuzky bych urcite nepouzila, to bych jim ufikla i celou tlapku, jak se hybaji.
Peti, mas krasny pupik a konecne odpovida terminu
myslim, ze uz se to blizi ![]()
Rosinko,super s kočárkem ![]()
ve městě mi říkaly.....už se to blíží…pak zase ještě neeee,tak si asi mám vybrat ![]()
Luci..já o pekárně přemýšlela,ale asi nebude.Asi by byla chvíli v provozu a pak zavřená ve skříni.